nechcem ta znepokojovat, kamoska je v irsku, vie po anglicky a pol roka bola bez prace, byvala u rodiny a raz za cas mala iba daku fusku, ja som bol v UK a mesiac som bol bez roboty. ale je to aj o stasti.
inac dake odpovede:
1, ja osobne som chodil lietadlom, autobusom je to lacnejsie, ale ja pri mojom vzraste by som odumieral uz po 6 hod, len do UK trva cesta autobusom cca 23hod, lietadlom max 2hod, nepriplatil by si si?
2, letecky do irska sa da s ryanairom za cca 5000 sk, ale zalezi aj od akcie a cim skor si kupis letenku, tym ta vyjde lacnejsie. ja som mal stastie a na poslednu chvilu som kupoval tri dni pred odletom a vysla ma lacnejsie ako ked som si ju rezervoval niekolko tyzdnov dopredu
3, tak da sa aj cez net popozerat, pripadne sa popytat dakych znamych na nete, prestuduj si
londyn.sk, tam je strasna kopa uzitocnych rad
4, mnozstvo financii zalezi podla toho na ako dlho tam chces ist, treba pocitat, ze najomne a strava su drahe, vacsinou chcu pri podpisani zmluvy o prenajme bytu depozit, vyplatit najom dopredu, a stael nemas robotu, takze budes potrebovat dost penazi. my sme mali prenajaty len byt, depozit bol 260 libier, najomne 110 na tyzden a zmluva bola na pol roka (co je zauzivane minimum), takze velke peniaze...
5, na zamestnanie potrebujes daky dokklad, pas majlepsie, daku znalost anglictiny, ak vies aspon trochu spikovat, pracu si najdes, ale necakaj zazraky, vacsinou su to fabriky, pomocna sila v kuchyni, umyvac riadu, upratovac, ale su aj stastnejsi co nasli fajn work bez znalosti jazyka, ale je ich pomenej...
myslim, ze ta stranka
londyn.sk pripadne
londyn.cz ti pomoze najviac, pisu tam ludia co ziju v uk a irsku