|
|
|
| Akeho vierovyznania ste? |
| Som evanjelik |
|
12% |
[ 36 ] |
| Som katolik |
|
58% |
[ 167 ] |
| Som bez vyznania |
|
28% |
[ 81 ] |
|
| Celkom hlasov : 284 |
|
| Autor |
Správa |
INDIGOcorp. King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 23.01.2006 Príspevky: 1744 Bydlisko: BABYLON 5 Karma: 
|
Zaslal: 01 Jún 2008, 21:32 Predmet: |
|
|
katolik ale dusou ateista totalny cim dalej tym viac mam dovod si to mysliet no v boha verim svojim sposobom ale cirkev mi nevravi nic ak potrebujem pomoc poprosim ho tma hore on ma urcite pocuje ak tam je dufam teda lebo to vazne teraz potrebujem  |
|
| Návrat hore |
|
 |
fizz Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 20.06.2007 Príspevky: 1088 Bydlisko: wszystko poszło w ch*j Karma: 
|
Zaslal: 01 Jún 2008, 21:43 Predmet: |
|
|
| Neverim, nemam birmovku, prijimanie a ani krst. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kaonashi Medium Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 20.04.2008 Príspevky: 139 Bydlisko: svet Karma: 
|
Zaslal: 01 Jún 2008, 23:45 Predmet: |
|
|
| Pokrstili ma ako katolíka kvôli babke. Tým je asi zhrnuté všetko čo som mal kedy spoločné s organizovaným náboženstvom. |
|
| Návrat hore |
|
 |
in your world Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 25.04.2008 Príspevky: 296 Bydlisko: E=mcE+2 Karma: 
|
Zaslal: 02 Jún 2008, 8:00 Predmet: |
|
|
| síce som evanjelička,ale myslím si, že je to jedno, či si katolík alebo evanjelik.podstatné by malo byť, či si kresťan(veriaci). neuznávam rozdelenie veriacich na skupinky, neviem k čomu to je. je toľko náboženstiev a pritom si myslím, že je jedno v čo veríš, hlavne, že v niečo veríš. viera ti dodáva silu |
|
| Návrat hore |
|
 |
Patjo Light Star

Stav:  Založený: 26.02.2006 Príspevky: 222
Zaslal: 02 Jún 2008, 10:03 Predmet: |
|
|
| ja som pokrsteny ale neviem co som a ani ma to nezaujima lebo som ateista |
|
| Návrat hore |
|
 |
c.a.r.n.e. Medium Star

Stav:  Založený: 22.01.2007 Príspevky: 345
Zaslal: 02 Jún 2008, 11:16 Predmet: |
|
|
| ja som pokrsteny ako katolik ale som toho nazoru ze clovek by sa mal rozhodnut sam ci chce byt pokrsteny... |
|
| Návrat hore |
|
 |
GIGABYTE Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 18.06.2007 Príspevky: 900 Bydlisko: Nitra Karma: 
|
Zaslal: 02 Jún 2008, 15:50 Predmet: |
|
|
Neviem či to tu už niekto písal, ale pokiaľ viem tak rozdieľ medzi Evanielickým náboženstvom a kresťanským je iba taký, že evanielici neveria v to, že keď panna Mária počala Ježiša bola ešte stále panna. Inak v boha verím, mám krst,príjmanie,birmovku. KEby neexistoval boh tak ako by sme vznikli ? Hmm z opice ? A odkiaˇsú potom tie opice ? Alebo ako nás to učili na prírodopise boli len baktérie... A oni sa potom zrazu spojili a vznikol život Ale už zase filozofujem  |
|
| Návrat hore |
|
 |
P41NK1LL3R Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.03.2008 Príspevky: 379 Bydlisko: TS/BA Karma: 
|
Zaslal: 02 Jún 2008, 16:04 Predmet: |
|
|
| Sk1llord napísal: |
Keby neexistoval boh tak ako by sme vznikli ? Hmm z opice ? A odkiaˇsú potom tie opice ? Alebo ako nás to učili na prírodopise boli len baktérie... A oni sa potom zrazu spojili a vznikol život Ale už zase filozofujem  |
Neexistuje žiadny úzus, všeobecná odpoveď na túto otázku...
Je to záležitosť viery, ktorá ale môže súvisieť s ateizmom, deizmom, nihilizmom a pod.
Navyše každý si môže vytvoriť vlastnú predstavu, pohybujúcu sa vo filozofickej rovine...
Moju odpoveď na ontologickú otázku nájdeš v rovnomennom topicu...
K téme: Bol som pokrstený ako katolík, ale postupne som sa dostával skôr k deizmu a mám vlastnú predstavu o "bohu (s malým 'b') ako energii" a pod... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Maki Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.11.2005 Príspevky: 2267
Zaslal: 02 Jún 2008, 16:14 Predmet: |
|
|
| pokrsteny niesom, veriaci vpodstate tiez nie... oznacte ma za deistu - to bude najvystiznejsie...nejaky vyssi princip tam byt musi... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Hulkm Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 02.11.2007 Príspevky: 759 Bydlisko: .:ZC&BB:. Karma: 
|
Zaslal: 02 Jún 2008, 17:24 Predmet: |
|
|
| Kaonashi napísal: |
| Pokrstili ma ako katolíka kvôli babke. Tým je asi zhrnuté všetko čo som mal kedy spoločné s organizovaným náboženstvom. |
toto by dost dobre vystihovalo aj mna  |
|
| Návrat hore |
|
 |
micpu Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 12.08.2006 Príspevky: 402 Bydlisko: WC Karma: 
|
Zaslal: 02 Jún 2008, 20:09 Predmet: |
|
|
| som rimsko-katolik |
|
| Návrat hore |
|
 |
kubodinho Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 02.03.2005 Príspevky: 1374
Zaslal: 02 Jún 2008, 20:55 Predmet: |
|
|
| som kacir , ateista |
|
| Návrat hore |
|
 |
vojtk Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 21.07.2006 Príspevky: 293 Bydlisko: SNV Karma: 
|
Zaslal: 04 Jún 2008, 15:02 Predmet: |
|
|
Som "papierovy " katolik, v reale vsak skôr odporca krestanstva vseobecne.
Inak, ako tu tretiu moznost by som dal ine, pretoze mnoho ludi vierovyznanie ma a nemusia byt ani evanielici ani katolici |
|
| Návrat hore |
|
 |
Ujo Marky Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.09.2005 Príspevky: 748 Bydlisko: Dlhe Diely Karma: 
|
Zaslal: 04 Jún 2008, 16:01 Predmet: |
|
|
Som pravoslavny.
Hlavne rozdieli od katolickej cirkvi:
a) Neuznavame papeza ako hlavu cirkvi, a uz vonkoncom nie jeho "neomylnost"
b) Patriarcha ma len symbolicku funkciu, tzv. prvy medzi rovnymi, kde pri hlasovani ma iba 1 hlas ako kazdy iny.
c) Mariu bereme iba ako cloveka vybraneho pre pocatie Bozieho syna, takze tiez nieje "neomylna"
d) Nemame povinnost chodit do kostola ale pravo
e) Nase "obrazky" - ikony davaju zmysel a su v nom zapisane urcite udalosti, vlastnosti ludi |
|
| Návrat hore |
|
 |
Patyk Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 15.08.2005 Príspevky: 747 Bydlisko: Veľký Krtíš Karma: 
|
Zaslal: 04 Jún 2008, 16:31 Predmet: |
|
|
evanielik a je mi to uplne jedno co som  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|