Izrael ako hrozba globalneho konfliktu?

Diskusie na politické témy...

Obavate sa hrozby globalneho konfliktu v suvislosti so situaciou na Blizkom vychode?

Hlasovanie ukončené 14 júl 2006, 18:32

Ano, zacina to byt vazne
58
52%
Nie, melu sa tam uz roky
46
41%
Neviem/Nezaujima ma to
8
7%

Celkom hlasov: 112

Tomasito
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Tomasito »

pinacolada napísal:dpc nece sa mi teraz oprasovat zosity z dejepisu a knihy co som preluskal.mam hafo prace s balenim na holiday.sklzol si do offtopicu o historii pricom povodna tema kt si sam zalozil je o pritomnosti.a nemam cas ani energiu ti objasnovat fakty.zdvovdnil som setky moje nazory preco je hlavno pricinou moznej vojny USA a ne izrael a teraz ak dovolite tak vas opustim...
lol, ten kto sem zacal pchat, resp. stavat svoje teorie na prekrutej historii si predsa ty. Ten, kto tvrdil, ze to ma nastudovane si bol tiez ty, tak neviem o akom oprasovani zozitov z dejepisu to pises. Studujes na to aby si vedel alebo na to aby si mal v zozite? Taktiez si si tu zatial nic nezdovodnil- zdovodneniam svojich teorii sa naopak vyhybas. No nic, aspon som sa pobavil...

PS: Nezabudni sa pomodlit ma´ariv :)

Ludia, koho zaujima historia, pouzite relevantne temy, ujca googla, alebo citajte knihy, tu sa prosim naozaj venujme teme s ohladom na sucasne dianie v danom regione a rizikam rozsirenia sa tohto konfliktu do konfliktu globalneho. Nema vyznam diskutovat o jednej veci vo viacerych temach (pokial chce niekto rozoberat okolnosti vzniku statu Izrael- Sionizmus etc.). THX
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

kua cim to je ze politicke temy maju najvacsie expand ratio? :)...som nedavno pisal druhy prispevok a cul mi to zobralo 10 minut kym som docital :P
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

pinacolada lool ty si seriozne *censored*.. teda ehm.. co si sa este docital pekne v knizkach a vo svojich zositoch? :lol: hmm biblia.. :lol: no pekny zdroj :) a vodu po veceroch nepremienas na vino? :)

no ale neham ta uz balit na dovolenku.. k Mrtvemu moru predpokladam.. :D
POiNTER
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa POiNTER »

pinacolada: Tak najprv povies ze to mas z biblie a potom napises, ze sa ti nechce otvarat zosity z dejepisu a knihy ktore si preluskal...nehnevaj sa na mna, ale si sa teda strapnil... :roll: Ja sice clanky (najme na nete) citam s rezervou, ale priklanam sa na tomasitovu stranu.
Nie som rasista ani nijako zaujaty voci zidom...ale to co si v Izreali (resp. v Palestine) dovoluju je uz vela. Mali uz davno vratit Palestine aspon cast uzemia a dohodnut sa...ale oni vedia ze si mozu dovolit hocico...teraz to s tym unesenym vojakom bola len zamienka, ktoru potrebovali. Nie som na ich strane. Ale zase nechapem ani palestincanov...tie samovrazedne utoky su k nicomu...nic tym nedosiahnu...cely terorizmus je kravina, ktorou sa nic nedosiahne. Dufam ze aspon ostatok sveta bude natolko rozumny, ze nevznikne WW3.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

na txt som cital ze sa chce do toho zamontovat aj Iran..sice netusim ako, teda okrem riadenych striel,ale nevadi...
bojim sa ze sa do toho zamiesaju aj amerikani a uz to bude cele v pci...
snad da Boh zidom,moslimov a amerikonom tolko rozumu aby z toho nebola WW3
btw: preco su zidom ti 3vojaci taky cenni?
POiNTER
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa POiNTER »

jackb napísal:btw: preco su zidom ti 3vojaci taky cenni?
Pretoze je to dobra zamienka na rozputanie niecoho, na co uz dlho cakaju.

USA sa do toho asi miesat nebude, pokial nezistia ze im to prinesie viac vyhod ako nevyhod.
jackb
Redeemer
Redeemer

POiNTER napísal:Pretoze je to dobra zamienka na rozputanie niecoho, na co uz dlho cakaju.
IMHO to je este kktskejsia zamienka ako Gliwicka vysielacka pred WW2,alebo "iracke zbrane" a WTC pred vojnou v Iraku a Afganistane :roll:
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb napísal:snad da Boh zidom,moslimov a amerikonom tolko rozumu aby z toho nebola WW3
zidovsky boh im slubil vladu na svetom a to kolko pritom zomrie goyimov je pre nich nepodstatne..
jackb
Redeemer
Redeemer

Aryan Angel napísal:zidovsky boh im slubil vladu na svetom a to kolko pritom zomrie goyimov je pre nich nepodstatne..
slubit,slubil...len si myslim ze si to zle vydvetlili...lebo cez bankarov a rozne lobby uz vladu nad svetom maju-vid Spojene Staty Severoamericke... :roll:
ale Krovie dako rychlo zmenil nazor-najskor to podporil a teraz to ticho odmietol...
btw: neviete co vcera rozoberal s Volodom KGB Putinom? lebo v noci som prepinal telku a zachytil som ako si podavaju ruky,ale nic viac o tom neviem...
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

jackb napísal:IMHO to je este kktskejsia zamienka ako Gliwicka vysielacka pred WW2,alebo "iracke zbrane" a WTC pred vojnou v Iraku a Afganistane :roll:
ale staci. kup si noviny, napr. SME a zistis ako sa Izraelci urputne brania. aj ked nechapem ako sa mozu branit, ked maju tanky a stihacky a protivnik nejake AK-47 a zopar rakiet. Myslim ze tu uz davno nebol ziadny pogrom na zidov.ani sa uz necudujem preco ich v minulosti tolko nahanali. :smt067 arabov tiez nemusim, ale je to ich uzemie tak aky problem? najvacsi teroristi su izraelcania, vyrazka na riti tohto sveta
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Izraelcania lol ano :) napriklad Izraelcania ako Chodorkovsky co okradli rusky narod o miliardy alebo taki Izraelcania co riadia Biely Dom, vacsinu americkych medii... ZIDIA .. tak ako vzdy stoja v pozadi, manipuluju, korumpuju a zarabaju na vojnach a smrti..
Martin van Creveld, professor of military history at the Hebrew University in Jerusalem napísal:‘We possess several hundred atomic warheads and rockets and can launch them at targets in all directions, perhaps even at Rome. Most European capitals are targets for our air force. Let me quote General Moshe Dayan: “Israel must be like a mad dog, too dangerous to bother.” I consider it all hopeless at this point. We shall have to try to prevent things from coming to that, if at all possible. Our armed forces, however, are not the thirtieth strongest in the world, but rather the second or third. We have the capability to take the world down with us. And I can assure you that that will happen before Israel goes under.’
jackb
Redeemer
Redeemer

zelovoc napísal:ale staci. kup si noviny, napr. SME a zistis ako sa Izraelci urputne brania. aj ked nechapem ako sa mozu branit, ked maju tanky a stihacky a protivnik nejake AK-47 a zopar rakiet. Myslim ze tu uz davno nebol ziadny pogrom na zidov.ani sa uz necudujem preco ich v minulosti tolko nahanali. :smt067 arabov tiez nemusim, ale je to ich uzemie tak aky problem? najvacsi teroristi su izraelcania, vyrazka na riti tohto sveta
nj,je to velka skoda ze Adimu a spol. nevyslo "konecne riesenie"..oni vedeli co robia...
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kosh »

no, trúfnem si povedať, že ak sa do toho konfliktu nezamiešajú európske krajin/rusko/usa/čína, tak izrael skončil - veď úplne stačí aby na ten miništát zaútočil irán, a je po probléme - izrael leží v žalúdku väčšine arabských krajín (a ja sa im ani nečudujem) - mimochodom, niekde som čítal že palestína nie je štát, ale autonómia vnútri Izraela - zaujímalo by ma či je to pravda? ak áno, tak izraelské praktiky proti palestínčanom by sa dali chápať podobne ako praktiky Husaina proti Kurdom v minulosti.

mimochodom, ak by teraz zasiahol Irán proti Izraelu s tým dôvodom že Izrael má zbrane hromadného ničenia a tyranizujú a vraždia sa tam navzájom, a chcú tam priniesť demokraciu, tak kto by to mohol Iránu zazlievať? ja určite nie.

a ešte niečo - ako by sa vám páčilo, ak by sa k vám do obývačky nasťahovalo 5 nemcov s tým, že oni tu kedysi bývali, a majú božie právo na to bývať tu, začali by vás obmedzovať, biť a neskôr aj zabíjať? asi by vám to nebolo príjemné (analógia k izraelu a palestíne)
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

artabanes napísal:no, trúfnem si povedať, že ak sa do toho konfliktu nezamiešajú európske krajin/rusko/usa/čína, tak izrael skončil - veď úplne stačí aby na ten miništát zaút...
toz to mas pravdu, ze by mohli ale neurobia to pretoze len izrael ma jadrove zbrane.a ma ich stovky a ma ich namierene na vsetkych susedov, dokonca aj na Europu. Izrael je fasisticky stat. Kludne by som im doprial aj desat holocaustov, nech si to vyzeru.
Izrael ma dostatok jadrovych zbrani aby znicil takmer cely svet. Nasilie na blizkom vychode zacali izraelci teroristickymi skupinami ako bola napr. Hagana, po vzniku izraela ich dokonca podporovala aj CSR(este pred vznikom CSSR).
je to asymetricky boj.
okonenipica
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa okonenipica »

sundevil napísal:kde su arabi tam nie je pokoj, ci uz arabi v anglicku, cez kosovo, az po izrael, irak, iran, ..., afganistan
darmo ked niekto hlasa ze ked dobrovolne zomrie v svatej vojne, ze pojde hned do neba k allahovi tak nemoze byt predsa normalny a s takymi sa ani jednat neda
vies ty vobec co to je ta svata vojna ?!!
jackb
Redeemer
Redeemer

zelovoc napísal:...po vzniku izraela ich dokonca podporovala aj CSR(este pred vznikom CSSR).
jj,tusim nasi piloti co prisli z anglicka ich tam boli proti Arabom cvicit...
to tiez bolo: najskor zidaci s Arabmi bojovali proti Anglanom a potom so zapadnou pomocou proti Arabom...
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

toto vyjadruje moje nazory
Co musí nebo nemusí izraelská vláda udělat ke snížení napětí přece ona sama ví moc dobře – kdyby to napětí chtěla opravdu snížit. Jenže ona nechce. A celý svět chodí kolem jako kolem horké kaše a každý se bojí pojmenovat to skutečným jménem. Včetně pana Makowa, který je jinak velmi otevřený. Tak to řeknu sám. Izrael je vřed na mapě světa. Je to rasistický, fašistický nacistický, teroristický stát ohrožující nejen Střední východ, ale celou planetu. Sionisté, kteří tam uzurpovali moc, jsou zodpovědní za 70 % všech konfliktů, bolesti, utrpení, bezpráví a nebezpečí na celé planetě. Odhaduji, že jejich tajné služby mají na svědomí 95 % všech tzv. teroristických útoků za posledních sto let v Evropě, Americe, Asii a kdekoliv jinde. Jsou to zlí, bezcharakterní, sobečtí, suroví povýšenci trpící fantasmagorickou představou, že jim Bůh dal všechny národy světa, aby jim sloužily. Pozor – nemluvím o židech. Mluvím o sionistech. To, že to bohužel prorůstá stále více a oba pojmy splývají, není mou vinou. Pokud tuhle rakovinu nepojmenujeme skutečným jménem, nebudeme moci se začít léčit. A ona nás pohltí.
fuler13
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa fuler13 »

:D to asi pisal sam Usama bin Ladin... :lol:
jackb
Redeemer
Redeemer

fuler13 napísal::D to asi pisal sam Usama bin Ladin... :lol: