Izrael ako hrozba globalneho konfliktu?

Diskusie na politické témy...

Obavate sa hrozby globalneho konfliktu v suvislosti so situaciou na Blizkom vychode?

Hlasovanie ukončené 14 júl 2006, 18:32

Ano, zacina to byt vazne
58
52%
Nie, melu sa tam uz roky
46
41%
Neviem/Nezaujima ma to
8
7%

Celkom hlasov: 112

-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa -AA- »

Izraelcania lol ano :) napriklad Izraelcania ako Chodorkovsky co okradli rusky narod o miliardy alebo taki Izraelcania co riadia Biely Dom, vacsinu americkych medii... ZIDIA .. tak ako vzdy stoja v pozadi, manipuluju, korumpuju a zarabaju na vojnach a smrti..
Martin van Creveld, professor of military history at the Hebrew University in Jerusalem napísal:‘We possess several hundred atomic warheads and rockets and can launch them at targets in all directions, perhaps even at Rome. Most European capitals are targets for our air force. Let me quote General Moshe Dayan: “Israel must be like a mad dog, too dangerous to bother.” I consider it all hopeless at this point. We shall have to try to prevent things from coming to that, if at all possible. Our armed forces, however, are not the thirtieth strongest in the world, but rather the second or third. We have the capability to take the world down with us. And I can assure you that that will happen before Israel goes under.’
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

zelovoc napísal:ale staci. kup si noviny, napr. SME a zistis ako sa Izraelci urputne brania. aj ked nechapem ako sa mozu branit, ked maju tanky a stihacky a protivnik nejake AK-47 a zopar rakiet. Myslim ze tu uz davno nebol ziadny pogrom na zidov.ani sa uz necudujem preco ich v minulosti tolko nahanali. :smt067 arabov tiez nemusim, ale je to ich uzemie tak aky problem? najvacsi teroristi su izraelcania, vyrazka na riti tohto sveta
nj,je to velka skoda ze Adimu a spol. nevyslo "konecne riesenie"..oni vedeli co robia...
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kosh »

no, trúfnem si povedať, že ak sa do toho konfliktu nezamiešajú európske krajin/rusko/usa/čína, tak izrael skončil - veď úplne stačí aby na ten miništát zaútočil irán, a je po probléme - izrael leží v žalúdku väčšine arabských krajín (a ja sa im ani nečudujem) - mimochodom, niekde som čítal že palestína nie je štát, ale autonómia vnútri Izraela - zaujímalo by ma či je to pravda? ak áno, tak izraelské praktiky proti palestínčanom by sa dali chápať podobne ako praktiky Husaina proti Kurdom v minulosti.

mimochodom, ak by teraz zasiahol Irán proti Izraelu s tým dôvodom že Izrael má zbrane hromadného ničenia a tyranizujú a vraždia sa tam navzájom, a chcú tam priniesť demokraciu, tak kto by to mohol Iránu zazlievať? ja určite nie.

a ešte niečo - ako by sa vám páčilo, ak by sa k vám do obývačky nasťahovalo 5 nemcov s tým, že oni tu kedysi bývali, a majú božie právo na to bývať tu, začali by vás obmedzovať, biť a neskôr aj zabíjať? asi by vám to nebolo príjemné (analógia k izraelu a palestíne)
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

artabanes napísal:no, trúfnem si povedať, že ak sa do toho konfliktu nezamiešajú európske krajin/rusko/usa/čína, tak izrael skončil - veď úplne stačí aby na ten miništát zaút...
toz to mas pravdu, ze by mohli ale neurobia to pretoze len izrael ma jadrove zbrane.a ma ich stovky a ma ich namierene na vsetkych susedov, dokonca aj na Europu. Izrael je fasisticky stat. Kludne by som im doprial aj desat holocaustov, nech si to vyzeru.
Izrael ma dostatok jadrovych zbrani aby znicil takmer cely svet. Nasilie na blizkom vychode zacali izraelci teroristickymi skupinami ako bola napr. Hagana, po vzniku izraela ich dokonca podporovala aj CSR(este pred vznikom CSSR).
je to asymetricky boj.
okonenipica
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa okonenipica »

sundevil napísal:kde su arabi tam nie je pokoj, ci uz arabi v anglicku, cez kosovo, az po izrael, irak, iran, ..., afganistan
darmo ked niekto hlasa ze ked dobrovolne zomrie v svatej vojne, ze pojde hned do neba k allahovi tak nemoze byt predsa normalny a s takymi sa ani jednat neda
vies ty vobec co to je ta svata vojna ?!!
jackb
Redeemer
Redeemer

zelovoc napísal:...po vzniku izraela ich dokonca podporovala aj CSR(este pred vznikom CSSR).
jj,tusim nasi piloti co prisli z anglicka ich tam boli proti Arabom cvicit...
to tiez bolo: najskor zidaci s Arabmi bojovali proti Anglanom a potom so zapadnou pomocou proti Arabom...
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

toto vyjadruje moje nazory
Co musí nebo nemusí izraelská vláda udělat ke snížení napětí přece ona sama ví moc dobře – kdyby to napětí chtěla opravdu snížit. Jenže ona nechce. A celý svět chodí kolem jako kolem horké kaše a každý se bojí pojmenovat to skutečným jménem. Včetně pana Makowa, který je jinak velmi otevřený. Tak to řeknu sám. Izrael je vřed na mapě světa. Je to rasistický, fašistický nacistický, teroristický stát ohrožující nejen Střední východ, ale celou planetu. Sionisté, kteří tam uzurpovali moc, jsou zodpovědní za 70 % všech konfliktů, bolesti, utrpení, bezpráví a nebezpečí na celé planetě. Odhaduji, že jejich tajné služby mají na svědomí 95 % všech tzv. teroristických útoků za posledních sto let v Evropě, Americe, Asii a kdekoliv jinde. Jsou to zlí, bezcharakterní, sobečtí, suroví povýšenci trpící fantasmagorickou představou, že jim Bůh dal všechny národy světa, aby jim sloužily. Pozor – nemluvím o židech. Mluvím o sionistech. To, že to bohužel prorůstá stále více a oba pojmy splývají, není mou vinou. Pokud tuhle rakovinu nepojmenujeme skutečným jménem, nebudeme moci se začít léčit. A ona nás pohltí.
fuler13
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa fuler13 »

:D to asi pisal sam Usama bin Ladin... :lol:
jackb
Redeemer
Redeemer

fuler13 napísal::D to asi pisal sam Usama bin Ladin... :lol:
ale ma kuva ze pravdu
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

zelovoc - tak to mi hovorí z duše :D
charon71
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa charon71 »

zelovoc napísal:toto vyjadruje moje nazory
to asi pisal nejaky paranoik :lol:

Izrael spravil len to co musel, arabi zacali moc skusat ci ma Izrael odvahu na nejaky poriadny protiuder. To ci maju historicke pravo tam byt, alebo nie, je irelevantne, su tam a uz ich odtial nikto nedostane. Tak isto mozu aj madari hovorit ze Slovensko patri im. Ako tu uz bolo pisane Izrael ma velku moc, ci uz politicku, alebo vojensku a podla toho sa sprava, robi si co chce tak isto ako USA, Rusko, Cina. Silne pochybujem ze je hrozbou globalneho konfliktu, lebo Izrael si nedovoli zajst dalej ako do Libanonu a Iran a pod. si nedovolia zautocit na Izrael, cize sa tam budu takto mlet este dalsich par desatroci, co je dost smutne .
jackb
Redeemer
Redeemer

charon71 napísal:to asi pisal nejaky paranoik :lol:

Izrael spravil len to co musel, arabi zacali moc skusat ci ma Izrael odvahu na nejaky poriadny protiuder. To ci maju historicke pravo tam byt, alebo nie, je irelevantne, su tam a uz ich odtial nikto nedostane. Tak isto mozu aj madari hovorit ze Slovensko patri im. Ako tu uz bolo pisane Izrael ma velku moc, ci uz politicku, alebo vojensku a podla toho sa sprava, robi si co chce tak isto ako USA, Rusko, Cina. Silne pochybujem ze je hrozbou globalneho konfliktu, lebo Izrael si nedovoli zajst dalej ako do Libanonu a Iran a pod. si nedovolia zautocit na Izrael, cize sa tam budu takto mlet este dalsich par desatroci, co je dost smutne .
omg,daky zido- a amerikofil :aasmile19:
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

To ci maju historicke pravo tam byt, alebo nie, je irelevantne, su tam a uz ich odtial nikto nedostane. Tak isto mozu aj madari hovorit ze Slovensko patri im.
to či tam majú právo byť nie je irelevantné - je to veľmi relevantné, ak tam nemajú právo byť, tak majú držať ústa a nie ešte obťažovať palestínčanov a nejaké okolité krajiny. - a čo to má spoločné s maďarmi? veď predsa slovensko bolo v skutočnosti ešte väčšie ako je teraz, ale juh zabrali maďari a teraz je to severné maďarsko - čiže oni majú tiež držať ústa zavreté.
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:omg,daky zido- a amerikofil :aasmile19:
ale ma pravdu v dacom. aj tak nikto z nas nevidi do jadra veci. tu uz neexistuje nejake spravne riesenie. budu sa tam rezat este dost dlho. ten vred nenarastie ani nezmizne ale rany sa uz nikdy nezahoja
charon71
Medium Expert
Medium Expert

jackb napísal:omg,daky zido- a amerikofil :aasmile19:
to ze som v tomto utoku na strane Izraela neznamena ze som zidofil, Izrael nie je ziadne neviniatko maju na tom svoj podiel viny, akurat si myslim ze vecsi podiel na konflikte maju palestincania, libanon, iran a pod. A kde si zistil ze som amerikofil to by som strasne rad vedel, ponevaz ich moc rad nemam, hlavne kvoli Iraku kde si isli akurat zabezpecit lacnejsiu ropu a nie oslobodit iracanov.
charon71
Medium Expert
Medium Expert

artabanes napísal:to či tam majú právo byť nie je irelevantné - je to veľmi relevantné, ak tam nemajú právo byť, tak majú držať ústa a nie ešte obťažovať palestínčanov a nejaké okolité krajiny. - a čo to má spoločné s maďarmi? veď predsa slovensko bolo v skutočnosti ešte väčšie ako je teraz, ale juh zabrali maďari a teraz je to severné maďarsko - čiže oni majú tiež držať ústa zavreté.
to prirovnanie som pouzil kvoli tomu ze je to slovakom blizke, tak ako niektorych madarov nikdy nepresvedcis, ze cele Slovensko patri nam, tak nikdy nepresvedcis Izrael ani Palestinu ze im nepatri to uzemie. Ten konflikt vyriesi iba kompromis, bohuzial aj jedna aj druha strana tazko robi ustupky, cize riesenie je v nedohladne.
C954
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa C954 »

Netuším síce, o čom im v tej vojne ide, aj keď som maximálne informovaný masmédiami... to ako sa chcú navzájom pozabíjať a dokázať tým Amerike a Kórei ich mocnosť?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

konflikt arabi-zidia je stara znama vec, ale treba sa aj pozriet na pozadie celej veci.. ako je mozne ze tak maly stat ako Izrael dokaze za takych podmienok stale fungovat, bez vacsich problemov a kritiky zo strany ostanych vyspelych "demokratickych" statov, ze ma neustalu financnu aj materialnu podporu zapadu? Viac ako samotny konflikt arabi-zidia ma sere, ze zidia dokazu fungovat len vdaka zneuzivania a parazitovania na vsetkych vyspelych (bielych) narodoch do ktorych sa votreli. Ze dovolime aby ako monopolni vlastnici masmedii vymyvali desatrocia ludom mozgy, aby si v cele financnych institucii mocou penazi presadzovali svoje ciele, zaujmy.. nazvyte si to sikovnost ak chcete.. viackrat tato "sikovnost" skoncila pogromami.. naposledy "holocaustom".. ale zidia sa nikdy nepoucia, oni ini byt ani nemozu, funguju na tomto principe uz tisicrocia, naopak znovu zneuziju aj toto, vyvolavaju v ludoch lutost k nim a pocit viny.. neustalim omielanim svojho "holocaustu"a pod.. v takto zmanipulovanom prostredi lahsie presadia svoje ciele - totalne ovladnutie sveta alebo inak New World Order.. :roll:

Pokial nenastane zvrat a ocistenie od tohto zidovskeho (ak chcete sionistickeho) vplivu vo vnutry nasich narodov (hlavne USA a zapad, ale uz aj slovanske narody), dovtedy si budu robit co chcu.. :roll:
Toxikoman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Toxikoman »

Aryan Angel napísal:konflikt arabi-zidia je stara znama vec, ale treba sa aj pozriet na pozadie celej veci.. ako je mozne ze tak maly stat ako Izrael dokaze za takych podmienok stale fungovat, bez vacsich problemov a kritiky zo strany ostanych vyspelych "demokratickych" statov, ze ma neustalu financnu aj materialnu podporu zapadu? Viac ako samotny konflikt arabi-zidia ma sere, ze zidia dokazu fungovat len vdaka zneuzivania a parazitovania na vsetkych vyspelych (bielych) narodoch do ktorych sa votreli. Ze dovolime aby ako monopolni vlastnici masmedii vymyvali desatrocia ludom mozgy, aby si v cele financnych institucii mocou penazi presadzovali svoje ciele, zaujmy.. nazvyte si to sikovnost ak chcete.. viackrat tato "sikovnost" skoncila pogromami.. naposledy "holocaustom".. ale zidia sa nikdy nepoucia, oni ini byt ani nemozu, funguju na tomto principe uz tisicrocia, naopak znovu zneuziju aj toto, vyvolavaju v ludoch lutost k nim a pocit viny.. neustalim omielanim svojho "holocaustu"a pod.. v takto zmanipulovanom prostredi lahsie presadia svoje ciele - totalne ovladnutie sveta alebo inak New World Order.. :roll:

Pokial nenastane zvrat a ocistenie od tohto zidovskeho (ak chcete sionistickeho) vplivu vo vnutry nasich narodov (hlavne USA a zapad, ale uz aj slovanske narody), dovtedy si budu robit co chcu.. :roll:
Pockaj pockaj co dotoho tahas slovanske narody co stym my mame ? .. to je ich konflikt, oni zacali vojnu medzi sebou..pises ze ovladnu svet ze vytvoria new world order ...hm zaujimave jak keby som cital slova Hitlera..hahahh..dalsia vec zidov je tu dost vela mas pravdu ale ne zas tak vela aby ovladli svet jak oni mozu ovladnut svet prosim ta...hhh ,, pre slovensko je priorita aby sme nestratili ani kusok juznej zeme,, ked vies co tym chcem povedat..tak si myslim ze vojna Izrael je mi uplne ukradnuta,,, melu sa tam uz roky :wink:
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

Toxikoman napísal:Pockaj pockaj co dotoho tahas slovanske narody co stym my mame ? .. to je ich konflikt, oni zacali vojnu medzi sebou..pises ze ovladnu svet ze vytvoria new world order ...hm zaujimave jak keby som cital slova Hitlera..hahahh..dalsia vec zidov je tu dost vela mas pravdu ale ne zas tak vela aby ovladli svet jak oni mozu ovladnut svet prosim ta...hhh ,, pre slovensko je priorita aby sme nestratili ani kusok juznej zeme,, ked vies co tym chcem povedat..tak si myslim ze vojna Izrael je mi uplne ukradnuta,,, melu sa tam uz roky :wink:
ked ich nie je tak vela ako mozu ovladat taku velku krajinu ako USA?
to si myslel vazne, ze je pre nas vacsou prioritou bojovat proti neexistujucemu nepriatelovi, ktory nam chce "ukradnut" juh ako zaoberat sa konfliktom, ktory moze nastrbit celostvetovy mier? ja len zasnem...
Napísať odpoveď