|
|
|
| Obavate sa hrozby globalneho konfliktu v suvislosti so situaciou na Blizkom vychode? |
| Ano, zacina to byt vazne |
|
51% |
[ 58 ] |
| Nie, melu sa tam uz roky |
|
41% |
[ 46 ] |
| Neviem/Nezaujima ma to |
|
7% |
[ 8 ] |
|
| Celkom hlasov : 112 |
|
| Autor |
Správa |
Kosh King

Stav:  Založený: 09.06.2005 Príspevky: 1770 Bydlisko: Za okrajom galaxie Karma: 
|
Zaslal: 16 Júl 2006, 10:05 Predmet: |
|
|
no, trúfnem si povedať, že ak sa do toho konfliktu nezamiešajú európske krajin/rusko/usa/čína, tak izrael skončil - veď úplne stačí aby na ten miništát zaútočil irán, a je po probléme - izrael leží v žalúdku väčšine arabských krajín (a ja sa im ani nečudujem) - mimochodom, niekde som čítal že palestína nie je štát, ale autonómia vnútri Izraela - zaujímalo by ma či je to pravda? ak áno, tak izraelské praktiky proti palestínčanom by sa dali chápať podobne ako praktiky Husaina proti Kurdom v minulosti.
mimochodom, ak by teraz zasiahol Irán proti Izraelu s tým dôvodom že Izrael má zbrane hromadného ničenia a tyranizujú a vraždia sa tam navzájom, a chcú tam priniesť demokraciu, tak kto by to mohol Iránu zazlievať? ja určite nie.
a ešte niečo - ako by sa vám páčilo, ak by sa k vám do obývačky nasťahovalo 5 nemcov s tým, že oni tu kedysi bývali, a majú božie právo na to bývať tu, začali by vás obmedzovať, biť a neskôr aj zabíjať? asi by vám to nebolo príjemné (analógia k izraelu a palestíne) |
|
| Návrat hore |
|
 |
zelovoc Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 15.10.2005 Príspevky: 2582
Zaslal: 16 Júl 2006, 10:52 Predmet: |
|
|
| artabanes napísal: |
| no, trúfnem si povedať, že ak sa do toho konfliktu nezamiešajú európske krajin/rusko/usa/čína, tak izrael skončil - veď úplne stačí aby na ten miništát zaút... |
toz to mas pravdu, ze by mohli ale neurobia to pretoze len izrael ma jadrove zbrane.a ma ich stovky a ma ich namierene na vsetkych susedov, dokonca aj na Europu. Izrael je fasisticky stat. Kludne by som im doprial aj desat holocaustov, nech si to vyzeru.
Izrael ma dostatok jadrovych zbrani aby znicil takmer cely svet. Nasilie na blizkom vychode zacali izraelci teroristickymi skupinami ako bola napr. Hagana, po vzniku izraela ich dokonca podporovala aj CSR(este pred vznikom CSSR).
je to asymetricky boj. |
|
| Návrat hore |
|
 |
okonenipica Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 20.02.2006 Príspevky: 1078
Zaslal: 16 Júl 2006, 10:59 Predmet: |
|
|
| sundevil napísal: |
kde su arabi tam nie je pokoj, ci uz arabi v anglicku, cez kosovo, az po izrael, irak, iran, ..., afganistan
darmo ked niekto hlasa ze ked dobrovolne zomrie v svatej vojne, ze pojde hned do neba k allahovi tak nemoze byt predsa normalny a s takymi sa ani jednat neda |
vies ty vobec co to je ta svata vojna ?!! |
|
| Návrat hore |
|
 |
jackb Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.09.2005 Príspevky: 2367 Bydlisko: okres BR - bohuzial Karma: 
|
Zaslal: 16 Júl 2006, 11:04 Predmet: |
|
|
| zelovoc napísal: |
...po vzniku izraela ich dokonca podporovala aj CSR(este pred vznikom CSSR).
|
jj,tusim nasi piloti co prisli z anglicka ich tam boli proti Arabom cvicit...
to tiez bolo: najskor zidaci s Arabmi bojovali proti Anglanom a potom so zapadnou pomocou proti Arabom... |
|
| Návrat hore |
|
 |
zelovoc Guru

Zaslal: 16 Júl 2006, 20:43 Predmet: |
|
|
toto vyjadruje moje nazory
| Citácia: |
| Co musí nebo nemusí izraelská vláda udělat ke snížení napětí přece ona sama ví moc dobře – kdyby to napětí chtěla opravdu snížit. Jenže ona nechce. A celý svět chodí kolem jako kolem horké kaše a každý se bojí pojmenovat to skutečným jménem. Včetně pana Makowa, který je jinak velmi otevřený. Tak to řeknu sám. Izrael je vřed na mapě světa. Je to rasistický, fašistický nacistický, teroristický stát ohrožující nejen Střední východ, ale celou planetu. Sionisté, kteří tam uzurpovali moc, jsou zodpovědní za 70 % všech konfliktů, bolesti, utrpení, bezpráví a nebezpečí na celé planetě. Odhaduji, že jejich tajné služby mají na svědomí 95 % všech tzv. teroristických útoků za posledních sto let v Evropě, Americe, Asii a kdekoliv jinde. Jsou to zlí, bezcharakterní, sobečtí, suroví povýšenci trpící fantasmagorickou představou, že jim Bůh dal všechny národy světa, aby jim sloužily. Pozor – nemluvím o židech. Mluvím o sionistech. To, že to bohužel prorůstá stále více a oba pojmy splývají, není mou vinou. Pokud tuhle rakovinu nepojmenujeme skutečným jménem, nebudeme moci se začít léčit. A ona nás pohltí. |
|
|
| Návrat hore |
|
 |
fuler13 Light Expert

Stav:  Založený: 12.07.2006 Príspevky: 47
Zaslal: 16 Júl 2006, 20:59 Predmet: |
|
|
to asi pisal sam Usama bin Ladin...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
jackb Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.09.2005 Príspevky: 2367 Bydlisko: okres BR - bohuzial Karma: 
|
Zaslal: 16 Júl 2006, 21:02 Predmet: |
|
|
| fuler13 napísal: |
to asi pisal sam Usama bin Ladin...  |
ale ma kuva ze pravdu |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kosh King

|
Zaslal: 16 Júl 2006, 21:05 Predmet: |
|
|
zelovoc - tak to mi hovorí z duše  |
|
| Návrat hore |
|
 |
charon71 Medium Expert

Stav:  Založený: 01.11.2004 Príspevky: 94 Bydlisko: Podsvetie Karma: 
|
Zaslal: 16 Júl 2006, 21:09 Predmet: |
|
|
| zelovoc napísal: |
toto vyjadruje moje nazory
| Co musí nebo nemusí izraelská vláda udělat ke snížení napětí přece ona sama ví moc dobře – kdyby to napětí chtěla opravdu snížit. Jenže ona nechce. A celý svět chodí kolem jako kolem horké kaše a každý se bojí pojmenovat to skute ... |
|
to asi pisal nejaky paranoik
Izrael spravil len to co musel, arabi zacali moc skusat ci ma Izrael odvahu na nejaky poriadny protiuder. To ci maju historicke pravo tam byt, alebo nie, je irelevantne, su tam a uz ich odtial nikto nedostane. Tak isto mozu aj madari hovorit ze Slovensko patri im. Ako tu uz bolo pisane Izrael ma velku moc, ci uz politicku, alebo vojensku a podla toho sa sprava, robi si co chce tak isto ako USA, Rusko, Cina. Silne pochybujem ze je hrozbou globalneho konfliktu, lebo Izrael si nedovoli zajst dalej ako do Libanonu a Iran a pod. si nedovolia zautocit na Izrael, cize sa tam budu takto mlet este dalsich par desatroci, co je dost smutne . |
|
| Návrat hore |
|
 |
jackb Guru wannabe

|
Zaslal: 16 Júl 2006, 21:13 Predmet: |
|
|
| charon71 napísal: |
to asi pisal nejaky paranoik
Izrael spravil len to co musel, arabi zacali moc skusat ci ma Izrael odvahu na nejaky poriadny protiuder. To ci maju historicke pravo tam byt, alebo nie, je irelevantne, su tam a uz ich odtial nikto nedostane. Tak isto mozu aj madari hovorit ze Slovensko patri im. Ako tu uz bolo pisane Izrael ma velku moc, ci uz politicku, alebo vojensku a podla toho sa sprava, robi si co chce tak isto ako USA, Rusko, Cina. Silne pochybujem ze je hrozbou globalneho konfliktu, lebo Izrael si nedovoli zajst dalej ako do Libanonu a Iran a pod. si nedovolia zautocit na Izrael, cize sa tam budu takto mlet este dalsich par desatroci, co je dost smutne . |
omg,daky zido- a amerikofil  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kosh King

|
Zaslal: 16 Júl 2006, 21:16 Predmet: |
|
|
| To ci maju historicke pravo tam byt, alebo nie, je irelevantne, su tam a uz ich odtial nikto nedostane. Tak isto mozu aj madari hovorit ze Slovensko patri im. |
to či tam majú právo byť nie je irelevantné - je to veľmi relevantné, ak tam nemajú právo byť, tak majú držať ústa a nie ešte obťažovať palestínčanov a nejaké okolité krajiny. - a čo to má spoločné s maďarmi? veď predsa slovensko bolo v skutočnosti ešte väčšie ako je teraz, ale juh zabrali maďari a teraz je to severné maďarsko - čiže oni majú tiež držať ústa zavreté. |
|
| Návrat hore |
|
 |
zelovoc Guru

Zaslal: 16 Júl 2006, 21:19 Predmet: |
|
|
| jackb napísal: |
ale ma pravdu v dacom. aj tak nikto z nas nevidi do jadra veci. tu uz neexistuje nejake spravne riesenie. budu sa tam rezat este dost dlho. ten vred nenarastie ani nezmizne ale rany sa uz nikdy nezahoja |
|
| Návrat hore |
|
 |
charon71 Medium Expert

|
Zaslal: 16 Júl 2006, 21:23 Predmet: |
|
|
| jackb napísal: |
to ze som v tomto utoku na strane Izraela neznamena ze som zidofil, Izrael nie je ziadne neviniatko maju na tom svoj podiel viny, akurat si myslim ze vecsi podiel na konflikte maju palestincania, libanon, iran a pod. A kde si zistil ze som amerikofil to by som strasne rad vedel, ponevaz ich moc rad nemam, hlavne kvoli Iraku kde si isli akurat zabezpecit lacnejsiu ropu a nie oslobodit iracanov. |
|
| Návrat hore |
|
 |
charon71 Medium Expert

|
Zaslal: 16 Júl 2006, 21:29 Predmet: |
|
|
| artabanes napísal: |
| To ci maju historicke pravo tam byt, alebo nie, je irelevantne, su tam a uz ich odtial nikto nedostane. Tak isto mozu aj madari hovorit ze Slovensko patri im. |
to či tam majú právo byť nie je irelevantné - je to veľmi relevantné, ak tam nemajú právo byť, tak majú držať ústa a nie ešte obťažovať palestínčanov a nejaké okolité krajiny. - a čo to má spoločné s maďarmi? veď predsa slovensko bolo v skutočnosti ešte väčšie ako je teraz, ale juh zabrali maďari a teraz je to severné maďarsko - čiže oni majú tiež držať ústa zavreté. |
to prirovnanie som pouzil kvoli tomu ze je to slovakom blizke, tak ako niektorych madarov nikdy nepresvedcis, ze cele Slovensko patri nam, tak nikdy nepresvedcis Izrael ani Palestinu ze im nepatri to uzemie. Ten konflikt vyriesi iba kompromis, bohuzial aj jedna aj druha strana tazko robi ustupky, cize riesenie je v nedohladne. |
|
| Návrat hore |
|
 |
C954 Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 21.05.2006 Príspevky: 199 Bydlisko: Pozsony Karma: 
|
Zaslal: 16 Júl 2006, 21:49 Predmet: |
|
|
| Netuším síce, o čom im v tej vojne ide, aj keď som maximálne informovaný masmédiami... to ako sa chcú navzájom pozabíjať a dokázať tým Amerike a Kórei ich mocnosť? |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|