|
|
|
| Jaký používáte Linux? |
| Mandrake |
|
9% |
[ 12 ] |
| RedHat |
|
5% |
[ 7 ] |
| SuSe |
|
9% |
[ 12 ] |
| Slackware |
|
3% |
[ 4 ] |
| Debian |
|
13% |
[ 17 ] |
| Gentoo |
|
6% |
[ 8 ] |
| Iný |
|
16% |
[ 21 ] |
| Live distr. |
|
4% |
[ 6 ] |
| Ziadny |
|
30% |
[ 38 ] |
|
| Celkom hlasov : 125 |
|
| Autor |
Správa |
pato83 Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 21.11.2005 Príspevky: 2799
Zaslal: 22 Aug 2007, 11:51 Predmet: |
|
|
Momentalne mam Ubuntu 7.04, predtym som mal taktiez Ubuntu 6.06. Som velmi spokojny, vsetko klape, aj ked samozrejme problemy sa vyskytnu, niekedy viac ci menej v zavislosti od toho, ako velke je to moje nutkanie k experimentom  |
|
| Návrat hore |
|
 |
mailer Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.06.2006 Príspevky: 493
Zaslal: 10 Sep 2007, 6:49 Predmet: |
|
|
Debian  |
|
| Návrat hore |
|
 |
brm Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 02.11.2005 Príspevky: 6231
Zaslal: 10 Sep 2007, 8:58 Predmet: |
|
|
Minulý týždeň som rozbehal Ubuntu 7.04, verím, že vydrží dlhšie, než len obvyklých 7 dní, po tejto dobe som stále rušil celú partíciu s Linuxom. Teraz mi už ostáva iba hľadanie linuxáckych alternatív mojich súčasných obľúbených programov, aby som mohol plnohodnotne pracovať pod Ubuntu..  |
|
| Návrat hore |
|
 |
mr.fritz Medium Star

Stav:  Založený: 15.01.2005 Príspevky: 322 Bydlisko: Moonglow Karma: 
|
Zaslal: 10 Sep 2007, 23:12 Predmet: |
|
|
| brm napísal: |
Teraz mi už ostáva iba hľadanie linuxáckych alternatív mojich súčasných obľúbených programov, aby som mohol plnohodnotne pracovať pod Ubuntu..  |
http://www.abclinuxu.cz/software/alternativy |
|
| Návrat hore |
|
 |
filippo Medium Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 26.08.2007 Príspevky: 100
Zaslal: 12 Sep 2007, 14:08 Predmet: |
|
|
| Linux openSuse 10.2 a KDE prostredie |
|
| Návrat hore |
|
 |
brm Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 02.11.2005 Príspevky: 6231
Zaslal: 12 Sep 2007, 15:12 Predmet: |
|
|
mr.fritz.. super! Mal som podobnú stránku s alternatívami, ale na nej bolo oveľa menej softu.
Už mám rozbehané čítanie+zápis na NTFS, pidgina, 3d akceleráciu a ProFTPd + gProFTPd. Dnes večer sa pozriem na zúbok wgetu.. a ešte skúsim inú alternatívu miesto Filezilly.
Len ma serie, že niektoré rozšírenia vo Firefoxe pod Ubuntu blbnú. (napr. TabMixPlus) |
|
| Návrat hore |
|
 |
mr.fritz Medium Star

Stav:  Založený: 15.01.2005 Príspevky: 322 Bydlisko: Moonglow Karma: 
|
|
| Návrat hore |
|
 |
2Pacaveli Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.06.2006 Príspevky: 3084 Bydlisko: DeathRow Records Karma: 
|
Zaslal: 13 Sep 2007, 16:53 Predmet: |
|
|
| ja som sa dnes snazil dat Ubuntu nejaku, no som dopadol asi tak, ze mi to odsralo vsetky data v pc (zopar serii simpsnov, nejake iso hry, filmy, dokumenty dolezite a tak..) |
|
| Návrat hore |
|
 |
pato83 Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 21.11.2005 Príspevky: 2799
Zaslal: 13 Sep 2007, 17:24 Predmet: |
|
|
A ake distro mas konkretne, ked sem pises? Nazov temy je myslim dostatocne jasny.
p.s,: kludne mi toto mozte zmazat, ak je to nevhodne. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Piti Medium Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.11.2004 Príspevky: 108 Bydlisko: Slovakia, Zilina Karma: 
|
Zaslal: 17 Sep 2007, 15:07 Predmet: |
|
|
| sirmisoturbo napísal: |
| ja som sa dnes snazil dat Ubuntu nejaku, no som dopadol asi tak, ze mi to odsralo vsetky data v pc (zopar serii simpsnov, nejake iso hry, filmy, dokumenty dolezite a tak..) |
Snazil si sa dat? to je super...najprv si si mal precitat manual ako sa to instaluje....
a neodsralo ti to ono, ale ty sam svojou sprostostou...nie vzdy sa tuka na Ano, Ano, Ano... treba si aj precitat co ti ten system pise
Ach jaj...dalsi NooB  |
|
| Návrat hore |
|
 |
2Pacaveli Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.06.2006 Príspevky: 3084 Bydlisko: DeathRow Records Karma: 
|
Zaslal: 17 Sep 2007, 15:16 Predmet: |
|
|
| Piti napísal: |
Snazil si sa dat? to je super...najprv si si mal precitat manual ako sa to instaluje....
a neodsralo ti to ono, ale ty sam svojou sprostostou...nie vzdy sa tuka na Ano, Ano, Ano... treba si aj precitat co ti ten system pise
Ach jaj...dalsi NooB  |
no sak ok, ja som nepovedal, ze som manik ani nic. na pc akurat tak pisem na icq a to kamos ma presviedcal ze daj si linux, to bude dobre tak som dal, ono to aj islo ale potom daco instalovalo a ja som to smaozrejme nechal (sak noob ne? )... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Piti Medium Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.11.2004 Príspevky: 108 Bydlisko: Slovakia, Zilina Karma: 
|
Zaslal: 17 Sep 2007, 15:20 Predmet: |
|
|
nabuduce citaj, tym nic nepokazis...a najprv si kukni manual...na nete ich je vela a aj s obrazkami na chybach sa clovek uci  |
|
| Návrat hore |
|
 |
vojtk Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 21.07.2006 Príspevky: 268 Bydlisko: SNV Karma: 
|
Zaslal: 21 Sep 2007, 20:57 Predmet: |
|
|
| UBUNTU 7.04, nainstaloval som to len nedavno a este sa v tom len ucim pracovat.... |
|
| Návrat hore |
|
 |
havrann Expert

Stav:  Založený: 14.09.2007 Príspevky: 142
Zaslal: 22 Sep 2007, 8:37 Predmet: |
|
|
| Fedora Linux 7 x86 |
|
| Návrat hore |
|
 |
inflater Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 28.03.2007 Príspevky: 255 Bydlisko: Púchov, Slovakia Karma: 
|
Zaslal: 22 Sep 2007, 17:29 Predmet: |
|
|
ja mam multiboot Windows XP SP2 a Ubuntu Feisty 7.04, hladka instalacia, hladke rozdelenie disku, troska horsie "vyuzivanie systemu po instalacii" -> povodne som instaloval Kubuntu a musel som ho 5x preinstalovat, pretoze som nevedel ze nemozem pouzivat "sudo kate", "sudo gedit" a podobne veci na graficke aplikacie (ktore musi spustat root), ale ze som mal pouzit "kdesu kate", "kdesu gedit" a tak skoncilo sa to 5nasobnym preinstalovanim systemu, pretoze akonahle som vykonal tieto prikazy, stacilo za jeden session, tak okamzite po dalsom nabehnuti systemu (X-kach) napr. nefungovala mys, bolo pokaslane nastavenie obrazovky, nesiel zvuk, a spolu so "sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg" som zazil nocne mory, pretoze to robilo tie najdivnejsie veci a po rekonfigurovani spravnych nastaveni to vobec neslo, skusal som dokonca vseobecny zakaz CITAT a ZAPISOVAT do suboru xorg.conf, ale to mi pomohlo len tak na dva dni, potom to zacalo blbnut s5 ... potom som si stiahol ubuntu (uz radsej nie kubuntu ) a vtedy to tu bolo -> na wiki som sa docital ze vyslovene nesmiem pouzivat SUDO na graficke aplikacie... az vtedy mi to doslo, cize som si pokojne mohol nechat aj Kubuntu
ale mne vyhovuje viacej GNOME, cize som vernym uzivatelom Windowsu a Linuxu dokopy, a som celkom spokojny ... aj ked som zabudol na svoj vlastny 32bitovy OS, ale nebudem tu predsa robit reklamu  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|