Jaký používáte Linux?

Všetko ohľadom Linuxu...

Jaký používáte Linux?

Mandrake
15
8%
RedHat
9
5%
SuSe
16
9%
Slackware
4
2%
Debian
27
15%
Gentoo
12
7%
Iný
45
25%
Live distr.
6
3%
Ziadny
47
26%

Celkom hlasov: 181

pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pato83 »

Momentalne mam Ubuntu 7.04, predtym som mal taktiez Ubuntu 6.06. Som velmi spokojny, vsetko klape, aj ked samozrejme problemy sa vyskytnu, niekedy viac ci menej v zavislosti od toho, ako velke je to moje nutkanie k experimentom :D
mailer
Star
Star

Príspevok od používateľa mailer »

Debian :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Minulý týždeň som rozbehal Ubuntu 7.04, verím, že vydrží dlhšie, než len obvyklých 7 dní, po tejto dobe som stále rušil celú partíciu s Linuxom. Teraz mi už ostáva iba hľadanie linuxáckych alternatív mojich súčasných obľúbených programov, aby som mohol plnohodnotne pracovať pod Ubuntu.. :)
mr.fritz
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr.fritz »

brm napísal:Teraz mi už ostáva iba hľadanie linuxáckych alternatív mojich súčasných obľúbených programov, aby som mohol plnohodnotne pracovať pod Ubuntu.. :)
:arrow: :arrow: :arrow: http://www.abclinuxu.cz/software/alternativy
filippo
Expert
Expert

Príspevok od používateľa filippo »

Linux openSuse 10.2 a KDE prostredie
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

mr.fritz.. super! :) Mal som podobnú stránku s alternatívami, ale na nej bolo oveľa menej softu. :)

Už mám rozbehané čítanie+zápis na NTFS, pidgina, 3d akceleráciu a ProFTPd + gProFTPd. Dnes večer sa pozriem na zúbok wgetu.. a ešte skúsim inú alternatívu miesto Filezilly. ;)

Len ma serie, že niektoré rozšírenia vo Firefoxe pod Ubuntu blbnú. (napr. TabMixPlus)
mr.fritz
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr.fritz »

brm napísal:mr.fritz.. super! :) Mal som podobnú stránku s alternatívami, ale na nej bolo oveľa menej softu. :)
http://blogs.sun.com/richb/resource/freeware-list.html
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

ja som sa dnes snazil dat Ubuntu nejaku, no som dopadol asi tak, ze mi to odsralo vsetky data v pc (zopar serii simpsnov, nejake iso hry, filmy, dokumenty dolezite a tak..)
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

A ake distro mas konkretne, ked sem pises? Nazov temy je myslim dostatocne jasny.

p.s,: kludne mi toto mozte zmazat, ak je to nevhodne.
Piti
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Piti »

sirmisoturbo napísal:ja som sa dnes snazil dat Ubuntu nejaku, no som dopadol asi tak, ze mi to odsralo vsetky data v pc (zopar serii simpsnov, nejake iso hry, filmy, dokumenty dolezite a tak..)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Snazil si sa dat? to je super...najprv si si mal precitat manual ako sa to instaluje.... :lol:
a neodsralo ti to ono, ale ty sam svojou sprostostou...nie vzdy sa tuka na Ano, Ano, Ano... :lol: treba si aj precitat co ti ten system pise :D

Ach jaj...dalsi NooB :roll:
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

Piti napísal::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Snazil si sa dat? to je super...najprv si si mal precitat manual ako sa to instaluje.... :lol:
a neodsralo ti to ono, ale ty sam svojou sprostostou...nie vzdy sa tuka na Ano, Ano, Ano... :lol: treba si aj precitat co ti ten system pise :D

Ach jaj...dalsi NooB :roll:
no sak ok, ja som nepovedal, ze som manik ani nic. na pc akurat tak pisem na icq a to kamos ma presviedcal ze daj si linux, to bude dobre tak som dal, ono to aj islo ale potom daco instalovalo a ja som to smaozrejme nechal (sak noob ne? :roll: )...
Piti
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Piti »

nabuduce citaj, tym nic nepokazis...a najprv si kukni manual...na nete ich je vela a aj s obrazkami :P na chybach sa clovek uci :)
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

UBUNTU 7.04, nainstaloval som to len nedavno a este sa v tom len ucim pracovat....
havrann
Expert
Expert

Príspevok od používateľa havrann »

Fedora Linux 7 x86
inflater
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa inflater »

ja mam multiboot Windows XP SP2 a Ubuntu Feisty 7.04, hladka instalacia, hladke rozdelenie disku, troska horsie "vyuzivanie systemu po instalacii" :lol: -> povodne som instaloval Kubuntu a musel som ho 5x preinstalovat, pretoze som nevedel ze nemozem pouzivat "sudo kate", "sudo gedit" a podobne veci na graficke aplikacie (ktore musi spustat root), ale ze som mal pouzit "kdesu kate", "kdesu gedit" a tak :lol: skoncilo sa to 5nasobnym preinstalovanim systemu, pretoze akonahle som vykonal tieto prikazy, stacilo za jeden session, tak okamzite po dalsom nabehnuti systemu (X-kach) napr. nefungovala mys, bolo pokaslane nastavenie obrazovky, nesiel zvuk, a spolu so "sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg" som zazil nocne mory, pretoze to robilo tie najdivnejsie veci :lol: a po rekonfigurovani spravnych nastaveni to vobec neslo, skusal som dokonca vseobecny zakaz CITAT a ZAPISOVAT do suboru xorg.conf, ale to mi pomohlo len tak na dva dni, potom to zacalo blbnut s5 :lol:... potom som si stiahol ubuntu (uz radsej nie kubuntu :lol:) a vtedy to tu bolo -> na wiki som sa docital ze vyslovene nesmiem pouzivat SUDO na graficke aplikacie... az vtedy mi to doslo, cize som si pokojne mohol nechat aj Kubuntu :D

ale mne vyhovuje viacej GNOME, cize som vernym uzivatelom Windowsu a Linuxu dokopy, a som celkom spokojny ;) ... aj ked som zabudol na svoj vlastny 32bitovy OS, ale nebudem tu predsa robit reklamu :smt033
supermario
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa supermario »

Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

very nice and user friendly...

//Edit: Už sa neviem dočkať na Gutsy Gibbon (Ubuntu 7.10). síce už je beta verzia ale ja si počkám, 14 days to go... :D
PFCOOLER
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PFCOOLER »

Fedora 7 Moonshine :oops: :)

Staci mi je f pohodeeeee :)
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

mandriva 2008.0 no moc spokojny niesom dost blbne graficka podpora nevie mpreco a dost veci nespusti aj ked chcem no asi budem hladat dalej distribuciu zatial ma ani ubuntu ani mandriva nepresvedcila :?
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

A máš nainštalované správny ovládač grafickej karty?
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Kubuntu 7.10, zatiaľ funguje dobre. :P
Napísať odpoveď