Jaký používáte Linux?
-
mr.fritz
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
brm napísal:Teraz mi už ostáva iba hľadanie linuxáckych alternatív mojich súčasných obľúbených programov, aby som mohol plnohodnotne pracovať pod Ubuntu..
mr.fritz.. super!
Mal som podobnú stránku s alternatívami, ale na nej bolo oveľa menej softu. 
Už mám rozbehané čítanie+zápis na NTFS, pidgina, 3d akceleráciu a ProFTPd + gProFTPd. Dnes večer sa pozriem na zúbok wgetu.. a ešte skúsim inú alternatívu miesto Filezilly.
Len ma serie, že niektoré rozšírenia vo Firefoxe pod Ubuntu blbnú. (napr. TabMixPlus)
Už mám rozbehané čítanie+zápis na NTFS, pidgina, 3d akceleráciu a ProFTPd + gProFTPd. Dnes večer sa pozriem na zúbok wgetu.. a ešte skúsim inú alternatívu miesto Filezilly.
Len ma serie, že niektoré rozšírenia vo Firefoxe pod Ubuntu blbnú. (napr. TabMixPlus)
-
mr.fritz
Medium Star
http://blogs.sun.com/richb/resource/freeware-list.htmlbrm napísal:mr.fritz.. super!Mal som podobnú stránku s alternatívami, ale na nej bolo oveľa menej softu.
-
Piti
Expert
sirmisoturbo napísal:ja som sa dnes snazil dat Ubuntu nejaku, no som dopadol asi tak, ze mi to odsralo vsetky data v pc (zopar serii simpsnov, nejake iso hry, filmy, dokumenty dolezite a tak..)
Snazil si sa dat? to je super...najprv si si mal precitat manual ako sa to instaluje....
a neodsralo ti to ono, ale ty sam svojou sprostostou...nie vzdy sa tuka na Ano, Ano, Ano...
Ach jaj...dalsi NooB
no sak ok, ja som nepovedal, ze som manik ani nic. na pc akurat tak pisem na icq a to kamos ma presviedcal ze daj si linux, to bude dobre tak som dal, ono to aj islo ale potom daco instalovalo a ja som to smaozrejme nechal (sak noob ne?Piti napísal:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Snazil si sa dat? to je super...najprv si si mal precitat manual ako sa to instaluje....![]()
a neodsralo ti to ono, ale ty sam svojou sprostostou...nie vzdy sa tuka na Ano, Ano, Ano...treba si aj precitat co ti ten system pise
Ach jaj...dalsi NooB
ja mam multiboot Windows XP SP2 a Ubuntu Feisty 7.04, hladka instalacia, hladke rozdelenie disku, troska horsie "vyuzivanie systemu po instalacii"
-> povodne som instaloval Kubuntu a musel som ho 5x preinstalovat, pretoze som nevedel ze nemozem pouzivat "sudo kate", "sudo gedit" a podobne veci na graficke aplikacie (ktore musi spustat root), ale ze som mal pouzit "kdesu kate", "kdesu gedit" a tak
skoncilo sa to 5nasobnym preinstalovanim systemu, pretoze akonahle som vykonal tieto prikazy, stacilo za jeden session, tak okamzite po dalsom nabehnuti systemu (X-kach) napr. nefungovala mys, bolo pokaslane nastavenie obrazovky, nesiel zvuk, a spolu so "sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg" som zazil nocne mory, pretoze to robilo tie najdivnejsie veci
a po rekonfigurovani spravnych nastaveni to vobec neslo, skusal som dokonca vseobecny zakaz CITAT a ZAPISOVAT do suboru xorg.conf, ale to mi pomohlo len tak na dva dni, potom to zacalo blbnut s5
... potom som si stiahol ubuntu (uz radsej nie kubuntu
) a vtedy to tu bolo -> na wiki som sa docital ze vyslovene nesmiem pouzivat SUDO na graficke aplikacie... az vtedy mi to doslo, cize som si pokojne mohol nechat aj Kubuntu 
ale mne vyhovuje viacej GNOME, cize som vernym uzivatelom Windowsu a Linuxu dokopy, a som celkom spokojny
... aj ked som zabudol na svoj vlastny 32bitovy OS, ale nebudem tu predsa robit reklamu 
ale mne vyhovuje viacej GNOME, cize som vernym uzivatelom Windowsu a Linuxu dokopy, a som celkom spokojny
-
supermario
Light Star