to hovorí niekto, kto si nedokáže správne prečítať ani môj nick?nauraaa tak ekd sa chces hadat tak necitaj letmo ale podrobne ;)
1) nepotrebujem si čítať teologické žvásty, aby som mohla hovoriť (čo tu nikto nechce chápať) že Jehovisti SÚ hnutím z kresťanstva. Od čoho sa tu debata nepochopiteľne rozvinula až do terajších teologických rozmerov. pretože mne je celkom jedno ako Jehovistov budú definovať iní, pokiaľ sa nebavíme na rovine dokázateľných faktov a argumentácii (čo sa očividne nebavíme, pretože sa tu stále nájde niekto, kto mi sem bude písať názory kresťanských apologetov, čo je dosť nezmyslené, pretože ja som sa pôvodne vôbec nemala v umýsle púšťať do teologických rozhovorov)
2) príde mi to chaotické. na jedenj strane autor tvrdí, že Jehovisti majú panický strach z diabla, žijú v ustavičnom strachu, no na strane druhej sami majú v spisoch a ilustráciach skrytého diabla?? oni snáď nevedia čo vyznávajú?
3) "Uvedli jsme si tu pouhý zlomek z příkladů, kterých je v publikacích Společnosti strážné věže na tisíce. Kdo hledá, najde!" ja to vidím tak, že kto hľadá a CHCE nájsť, nájde aj napriek tomu, že tam nič nie je
4) akože fakt sorry, ale ak sa niekto chce oháňať argumentami (minimálne) že: "Jedná se tedy o „super-satanistický“ klíč." "Podle knihy Společnosti s názvem „Smíření“ to byly Bohem vyslané andělské bytosti, jež Russellovi předávaly poselství. Není však žádných pochyb o tom, že zmíněnými „anděly“ byly ve skutečnosti démonické bytosti, které se zjevovaly během spiritistických seancí." a podobne tak to asi fakt nemá zmysel.
nie nie je to istý druh sekty vo väčšom merítku.matus87 napísal:Dalo by sa tu dlho diskutovať čo to vlastne sekta je. Keď si zoberiete, že tu máme 6 sv. náboženstiev(ak tam smiem vsunúť i budhizmus) a každý hlása to svoje, nie je to akýsi druh sekty, ale vo väčšom merítku?
a to je práve problém, že si ľudia pod sektou predstavia takéto blbosti. ľudia poznajú pár siekt a hneď sú už všetky zhrnuté do jedného vreca. sekta je len názov pre nové náboženské hnutie v istom vývoji, žiadny negatívny význam to slovo pôvodne nemalo niesť, ten mu prisúdili len neznalí, čo nie je správne. sektou bolo i rané kresťanstvo. celkom by ma zaujímalo, či by ľudia, ktorí si dnes myslia, že kresťanstvo je fajn, začali tvrdiť, že ako sekta to bolo zlé hnutie (len preto že to bola sekta)To všetko som napísal aj preto, lebo si myslím, že ak sa niečo označí za sektu tak je to zlé, je to banda fanatikov, farizejov, bezbožníkov a čo ja viem aké synonymá ešte choré hlavy vedia vymyslieť. To koľko BORDELU narobila katolícka cirkev nespomenie nikto, takže so slovom sekta opatrne... :evil: