Jehovisti

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Za co pokladate jehovistov ?

za krestanku cirkev
12
4%
za sektu
108
40%
neriesim, nestretol som sa s nimi cize ma nezujimaju
28
10%
za ludi ktori nasilu presviedcaju o svojej viere a obtazuju spolocnost
125
46%

Celkom hlasov: 273

nauraa
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa nauraa »

Myslim si ze som celkom jasne vysvetlil preco ta ich biblia na prvy pohlad vychadza z krestanstva, vid moje predosle prispevky.
nielen na prvý pohľad vychádza z kresťanstva
Historikmi mozno ale nie historickym pramenom.
nie? a starovekí historici nepísali čosi, čo dnes berieme ako historické pramene?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

nauraa napísal:nielen na prvý pohľad vychádza z kresťanstva
Obavam sa ze asi nema zmysel ti vysvetlovat ze sa jedna o hierarchicku pyramidalnu spolocnost, kde ked sa jednotlivec dostane do vyzsie stupna je o nieco viac znali o zamerani, orientacii a podstate nebozenstva.

Pokial bude ignorovana podstata mojich prispevkov takato diskusia nikam nevedie a je uplne zbytocna.
nauraa napísal:nie? a starovekí historici nepísali čosi, čo dnes berieme ako historické pramene?
Takze este raz, neni ziaden historicky pramen, zvitok, listina, spis, kronika, material atd ktory by dokazoval existenciu Krista, s vinimkou biblie ale tu samozrejme nemozme brat ako nejaky doveryhodny zdroj alebo pramen a to plati aj pre rozne baje, verse, myty, kde neni nic konkretne pisane nejakymi tzv starovekymi fylozofickymi historikmi.
nauraa
Medium Star
Medium Star

samozrejme, že táto diskusia nemá zmysel, už podľa toho, čo si mi odpísal na môj prvý príspevok, nehovoriac o tom, že sa buď vyjadruješ k niečomu, o čom vôbec nič nevieš (historické pramene), alebo vytiahneš nejaké príšerne teologické domnienky (pôsobenie satanizmu)
katolícka cirkev má tiež svoju hierarchiu, kde sa postup dostáva tým viac znalým. a o čom to ako má svedčiť?? bežne v spoločnosti by to tak malo fungovať.
nekresťanské pramene o existencii Ježiša (minimálne) dielo Josefa Flavia Testimonium Flavianum a Suetoniove Životopisy rímskych cisárov

môžem sa ťa spýtať, koľko máš rokov?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Kali je treba rozlisovat ciele vedenia ako viacmenej sukromnych osob s velkym vplyvom a vieroucny zaklad.
kali520
Darca
Darca

nauraa napísal:samozrejme, že táto diskusia nemá zmysel, už podľa toho, čo si mi odpísal na môj prvý príspevok,
Dobre uznavam svoju chybu, lebo zrejme podla tvojho meritka aj satanizmus vychadza z krestanstva, krestanstvo vychadza zo zidovstva atd a potom by to uz logiku davalo.
nauraa napísal:alebo vytiahneš nejaké príšerne teologické domnienky (pôsobenie satanizmu)
kali520 napísal:Podstatny je tam pohlad zidovstva (judaizmu) ktory tu spolocnost zalozil a tzv "satanske symboli" tiez povazuje za satanske.

Elita (Rothschild a spol.) budu sa najvacsou pravdepodobnostou tiez "satanisti"
SATANOVA SYNAGÓGA
THE SATANIC BLOODLINES
http://www.thewatcherfiles.com/bloodlines/russell.htm
nauraa napísal:katolícka cirkev má tiež svoju hierarchiu, kde sa postup dostáva tým viac znalým. a o čom to ako má svedčiť??
Moze to svedcit o tom istom, ze nezastupuje to comu sa hlasi vid:
http://shop.awrstudio.cz/?go=8&kat=56&info=40

Inak hierarchicke zlozenie cirkvi a Jehovistov, slobodomurarov je znacne odlisne.
nauraa napísal:nekresťanské pramene o existencii Ježiša (minimálne) dielo Josefa Flavia Testimonium Flavianum a Suetoniove Životopisy rímskych cisárov
Autetickost tychto textov neni vseobecne uznava a existuju nazori, ze sa jedna o neskorsie interpolacie.
Fabo napísal:Kali je treba rozlisovat ciele vedenia ako viacmenej sukromnych osob s velkym vplyvom a vieroucny zaklad.
Ano, ale v tom pripade vieroucny zaklad neni podstatny lebo je podhodeny vedenim.
mito85
Star
Star

Príspevok od používateľa mito85 »

Jehovisti su pyramidalna hierarchicka spolocnost, cim vyzsi stupen tym viac znali daneho problemu a nabozenstva.

tak toto ja taká blbosť !!! pyramídové spoločnosti len okrádajú ludí a jehovovi svedkovia nevyberajú žiadne príspevky ako ked chodíš do kostola a každú nedelu platíš 100sk a ked nedáš ešte ťa ohovoria v dalšej dedine :!:
je to založené na dobrovolných príspevkoch- kto dá dá a kto nedá nedá (a nikto ani nevie že kto dal a kto nie lebo záznami sa nerobia)
a ešte k tej pyramíde- každá cirkev má svoju štruktúru= aj katolícka ale rozdiel je v tom že oni sú všetci bratia a sestry a aj prezident spoločnosti chodí a zvestuje ako tí pešiaci (ako ich niekto nazval) a nie ako pápež ku kt. sa ani nedostaneš iba ak máš audienciu

a počul som jeden názor že platia ludom 40 000 len aby k nim pristúpili- tak to je ešte väčšia blbosť- si vezmi že každý rok sa k nim pripojí 250 000 ludí a krát 40 000= kde by nato tá spoločnosť zobrala ked ani od štátu nedostáva ani korunu :idea:

a sekta to nie je - proste je to štátom registrované náboženstvo, to len na slovensku je 80% katolíkov kt. sa boja niečoho iného - si ezmi že pôjdeš do USA a stretneš 20 ludí a každý z nich bude mať iné náboženstvo :!:
a sekta so 7 miliónmi členov asi ťažko- proste je to celosvetové náboženstvo

a že sa zaregistrovali len za podpisy a nie za zmenu správania? každý kto chce byť členom musí zmeniť svoje správanie inak členom nebude!

a že otravujú ludí? niekomu sa to tak môže zdať ale oni len plnia príkaz ježiša aby chodili a robili učeníkov, stačí ked im povieš že nemáš záujem a že nikdy mať nebudeš a dajú ti pokoj- stačí to slušne vysvetliť a je to :!:
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

mito85 napísal:...
Jasný Jehovista :roll:
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

mito85 napísal: a že otravujú ludí? niekomu sa to tak môže zdať ale oni len plnia príkaz ježiša aby chodili a robili učeníkov, stačí ked im povieš že nemáš záujem a že nikdy mať nebudeš a dajú ti pokoj- stačí to slušne vysvetliť a je to :!:
asi tazko ked som im raz povedal aby ku mne nechodili a stale chodia ? cez prazdniny boli 2 krat ked som bol doma tak neviem , a najnovsie uz hadzu letaky aj do schranky, nebranim im aby robili to co im jezisko prikazal , ale mne jezisko neprikazal aby som ich pocuval . end
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

mito85 napísal:a že otravujú ludí? niekomu sa to tak môže zdať ale oni len plnia príkaz ježiša aby chodili a robili učeníkov, stačí ked im povieš že nemáš záujem a že nikdy mať nebudeš a dajú ti pokoj- stačí to slušne vysvetliť a je to :!:
moja teta im slušne vysvetlila, že nemá záujem , že verí v boha len pre seba a to je jej stačí...
v tom okamihu jej jeden z Vás prial tažkú smrť a aby sa smažila v pekle..

to je prístup? jediné šťastie, že sa jej synovia nenachádzali doma, prípadne som nebol na návšteve, jehovista nejehovista dostal by na p1cu

sekta prašivá
Bizarre
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Bizarre »

mito85 napísal:
ked chodíš do kostola a každú nedelu platíš 100sk a ked nedáš ešte ťa ohovoria v dalšej dedine :!:
je to založené na dobrovolných príspevkoch- kto dá dá a kto nedá nedá (a nikto ani nevie že kto dal a kto nie lebo záznami sa nerobia)
Co ti drbe? to akoze v kostole pri pokladnicke stoji farar a zapisuje kto dal a ten co ne nemoze ist do kostola? :lol: Najlepsia bola moja teta, ked sa pytala ci nepotrebuje nejaky preukaz ked chce ist na omsu... hh
mito85 napísal: a ešte k tej pyramíde- každá cirkev má svoju štruktúru= aj katolícka ale rozdiel je v tom že oni sú všetci bratia a sestry a aj prezident spoločnosti chodí a zvestuje ako tí pešiaci (ako ich niekto nazval) a nie ako pápež ku kt. sa ani nedostaneš iba ak máš audienciu
a počul som jeden názor že platia ludom 40 000 len aby k nim pristúpili- tak to je ešte väčšia blbosť- si vezmi že každý rok sa k nim pripojí 250 000 ludí a krát 40 000= kde by nato tá spoločnosť zobrala ked ani od štátu nedostáva ani korunu :idea:
K papezovi sa dostane 250 000 ludi ale chce tam ist asi 1 000 000 000 takze preto audiencia.
A tych 40000 Sk - no zas jeden drb zo zdroja JBP... Som katolik a nikdy som o niecom takom nepocul a to tatko s babkou boli na audiencii... Audiencia je ked si na namesti sv. Petra a pochybujem ze tie sestricky co maju len tri ubory, bibliu a pat sviecok v supliku by mali 1300 euro na audienciu :lol:
mito85 napísal: a sekta to nie je - proste je to štátom registrované náboženstvo, to len na slovensku je 80% katolíkov kt. sa boja niečoho iného - si ezmi že pôjdeš do USA a stretneš 20 ludí a každý z nich bude mať iné náboženstvo :!:
a sekta so 7 miliónmi členov asi ťažko- proste je to celosvetové náboženstvo
Mozno to nabozenstvo je, ale jednoznacne najotravnejsie, asi by bolo dobre zmenit politiku...
mito85 napísal: a že otravujú ludí? niekomu sa to tak môže zdať ale oni len plnia príkaz ježiša aby chodili a robili učeníkov, stačí ked im povieš že nemáš záujem a že nikdy mať nebudeš a dajú ti pokoj- stačí to slušne vysvetliť a je to :!:
Aky prikaz jezisa? Preco toto iste nerobia krestania? Neriadia sa prikazmi jezisa? Pokial viem tak sa to robilo dobrovolnymi zhromazdeniami kde ludia prichadzali pocuvat ucenie (nehovoriac o stredoveku kedy bola teoria krest. viery znacne prekrutena a vsetko okolo krestanstva sa dialo inac ako sa malo).
Ale urcite nechodili od domu k domu a neotravovali ludi, je kopa jehovistov kt. su v pohode, pridu a ked im povies dovidenia odidu, ale plno posahanych extremistov, ktori sa niecim riadia a otravuju ta donemoty. Proste moc casto otravuju... a na tom sa zhodneme vsetci. :?
nauraa
Medium Star
Medium Star

KALI520
Autetickost tychto textov neni vseobecne uznava a existuju nazori, ze sa jedna o neskorsie interpolacie.
samozrejme, a vysokoškolskí profesori, ktorí to učia a považujú Flavia a Suetonia za hodnoverných, sú idioti čo plácajú neoverené nezmysly :D nemyslím..
Ano, ale v tom pripade vieroucny zaklad neni podstatny lebo je podhodeny vedenim.
a načo tam v tom prípade je ten vieroučný základ?

MITO85
a sekta to nie je - proste je to štátom registrované náboženstvo (...) a sekta so 7 miliónmi členov asi ťažko- proste je to celosvetové náboženstvo
nervyy, ľudia.. fakt nepoznáte rozdiel medzi sektou a náboženstvom? samozrejme, že SJ vyznávajú isté náboženstvo, ale sami náboženstvom nie sú. oni sú náboženským hnutím. ako môže byť hnutie náboženstvom??
mito85
Star
Star

Príspevok od používateľa mito85 »

A tych 40000 Sk - no zas jeden drb zo zdroja JBP... Som katolik a nikdy som o niecom takom nepocul a to tatko s babkou boli na audiencii... Audiencia je ked si na namesti sv. Petra a pochybujem ze tie sestricky co maju len tri ubory, bibliu a pat sviecok v supliku by mali 1300 euro na audienciu Laughing

som nemyslel že k pápežovi potrebuješ 40 000 za audienciu, to nie :!:
som myslel že sa hovorí že jehovisti platia ludom 40 000 len aby sa stali ich členmi

samozrejme nemôžme všetkých dávať do jednej kopy- sú takí kt. stačí raz povedať že nie a sú takí kt. si nedajú povedať

a aké učenie ježiša- si pamätám ešte na základnej nám katechetka čítala z biblie (chodil som na štátnu školu) a tam bolo že chodte a robte učeníkov alebo také niečo
a že prečo také niečo nerobí kresťanstvo? :lol: keby kresťanstvo robili to čo má tak by nebola polovička farárov teplých a pedofilov a svet by vyzeral ináč :wink:

//autoeditácia príspevku ( 04 Sep 2008, 15:55 )
schw33k napísal:moja teta im slušne vysvetlila, že nemá záujem , že verí v boha len pre seba a to je jej stačí...
v tom okamihu jej jeden z Vás prial tažkú smrť a aby sa smažila v pekle..
kto povedal že som? len sa do toho troška vyznám a pochybuejm že by jej také niečo povedal, a keby hej tak to by som mu dal takú na hubu že by sa nespamätal :evil:
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

mito85 napísal:samozrejme nemôžme všetkých dávať do jednej kopy- sú takí kt. stačí raz povedať že nie a sú takí kt. si nedajú povedať
Pises toto, ale hned v dalsej vete davas vsetkych knazov do jednej kopy, nemyslis, ze si trochu pokrytecky? Ked ti to vyhovuje, tak zovseobecnovanie je zle, ale ty to robis tak isto...
mito85 napísal: a že prečo také niečo nerobí kresťanstvo? :lol: keby kresťanstvo robili to čo má tak by nebola polovička farárov teplých a pedofilov a svet by vyzeral ináč :wink:
kali520
Darca
Darca

nauraa napísal:a načo tam v tom prípade je ten vieroučný základ?
kali520 napísal:Mam taky pocit ze sa to tu vzalo od nespravneho konca tak sa pokusim este raz vysvetlit podstatu existencie svedkov jehovovych a tu aby bolo mozne pochopit treba sa hlbsie venovat problematike sionizmu, slobodomurarstva a celkovej nenavisit zidov voci krestanstvu.

Sekta mala za prvorady ciel ziskat na svoju stranu co najviac krestanov (preto aj ten krestansky nadych a pod) a tym oslabit moc cirkvi nad nimi.

V sucasnoti ale jej existencia uz prakticky nema vyznam lebo zidom sa aj vdaka slobodomurarskej loze P2 podarilo infiltrovat do vatikanu a prakticky riadia papeza.
Bizarre
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Bizarre »

Jaka polovica fararov je tepla???

To mas odkial tuto statistiku?

Mozno sa za poslednych 10 rokov objavili tri pripady kedy sa taketo nieco stalo, ale to nemoze reprezentovat celu katolicku cirkev.

Ale musim uznat ze ako argument a prostriedok na zhnusenie je to dobre... :wink:
piton
King
King

kali520 napísal:V sucasnoti ale jej existencia uz prakticky nema vyznam lebo zidom sa aj vdaka slobodomurarskej loze P2 podarilo infiltrovat do vatikanu a prakticky riadia papeza.
:smt043 Tie tvoje bajky fakt nemaju chybu... :lol: Cim dalej tym lepsie. Smelo do toho, rad sa este pobavim.
nauraa
Medium Star
Medium Star

piton napísal:Tie tvoje bajky fakt nemaju chybu... Cim dalej tym lepsie. Smelo do toho, rad sa este pobavim.
ty sa bavíš? pápež riadený židmi, to ti je smiešne?! ;)) čo je človek schopný vykonštruovať, jaj.. nemám slov
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

jehovisti su chory ludia. Je to dobry biznis - ale len pre tych co su hore ostatny su primitivy bez vlastneho nazoru.

A aby som len nekecal tu je cerstvy dokaz ich debility:

http://www.novinky.cz/clanek/148885-teh ... mrela.html

ktora normalna zena ohrozi svoje dieta len koli tomu ze to ma v niakej hlupej knihe? A jej manzel tiez dobry idiot ze to dopustil, ale co ved si najde dalsiu hus. A toto sa stava denno denne.
piton
King
King

nauraa napísal:ty sa bavíš? pápež riadený židmi, to ti je smiešne?! ;)) čo je človek schopný vykonštruovať, jaj.. nemám slov
Ano, bavi ma to, takato hlupost ma nemoze vytocit... Mozno si ma zle pochopila, ja sa bavim na tom co za hluposti dokazu isti ludia vymysliet.
nauraa
Medium Star
Medium Star

piton napísal:Ano, bavi ma to, takato hlupost ma nemoze vytocit... Mozno si ma zle pochopila, ja sa bavim na tom co za hluposti dokazu isti ludia vymysliet.
nie, nie, ja som ťa pochopila, to bolo skôr také rádoby sarkastické "pokarhanie" :D ta druhá časť bola smerovaná kalimu
Napísať odpoveď