Ved som niekde cital, ze Einstain bol mudry, vedel pocitat ako nikto iny, bol vedecka hviezda, ale nebo lstavany na partnersky zivot. Teroreticky nevedel ako lubit zenu a podobne.Šu-Do napísal:taki co maju IQ poriadne vysoke su trosku mimo reality...
mozno vyzeraju ako retardovany... vid Mercury
Kapacita mozgu
Vraj priblizna kapacita mozgu je asi taka zeby sa clovek mohol vediet naucit dokonale rozpravat 10 jazykmi, naspamat naucit sa 50 zvazkovu encyklopediu a naucit sa ucivo 10 vysokych skol, myslim ze taky jedinec by uz asi mal problem s rozmyslanim lebo by mu to trvalo az do staroby a zjavne by sa utopil v "mori" informacii. 
To je hlúposť, vychádza to z dezinterpretácie výskumov...sú vraj dve vysvetlenie tohto mýtu
- 10% mozgu tvoria neuróny, zbytok sú gliové bunky a podobne
- len medzi 10% neurónov dochádza v 1 momente k výmene vzruchov
Ale z toho nevyplýva, že by niekto využíval len pár percent mozgu...scany ukázali, že aj pri dosť primitívnych výkonoch sa zapája do činnosti množstvo oblastí mozgu zároveň...ak niekto dosahuje väčšie výkony, tak len preto, že buď vie svoj mozog lepšie využívať (má tréning) alebo má nadmerne vyvinuté isté oblasti mozgu. To o tých pár percentách si vymysleli nejakí novinári a hneď sa toho chytili nejakí ignoranti tvrdiaci, že to svedčí o tom, že zvyšných 90% sa dá využiť na telepatiu a pod. Pritom je to kravina, príroda by ani nedovolila také mrhanie...už teraz mozog spotrebúva množstvo živín a kyslíka, keby pracoval len 10%, znamenalo by to ohromnú evolučnú nevýhodu...
Kto chce vedieť viac...stačí ak si naťuká do googla 10 percent brain myth alebo niečo také...
- 10% mozgu tvoria neuróny, zbytok sú gliové bunky a podobne
- len medzi 10% neurónov dochádza v 1 momente k výmene vzruchov
Ale z toho nevyplýva, že by niekto využíval len pár percent mozgu...scany ukázali, že aj pri dosť primitívnych výkonoch sa zapája do činnosti množstvo oblastí mozgu zároveň...ak niekto dosahuje väčšie výkony, tak len preto, že buď vie svoj mozog lepšie využívať (má tréning) alebo má nadmerne vyvinuté isté oblasti mozgu. To o tých pár percentách si vymysleli nejakí novinári a hneď sa toho chytili nejakí ignoranti tvrdiaci, že to svedčí o tom, že zvyšných 90% sa dá využiť na telepatiu a pod. Pritom je to kravina, príroda by ani nedovolila také mrhanie...už teraz mozog spotrebúva množstvo živín a kyslíka, keby pracoval len 10%, znamenalo by to ohromnú evolučnú nevýhodu...
Kto chce vedieť viac...stačí ak si naťuká do googla 10 percent brain myth alebo niečo také...
sú ľudia, ktorí od narodenia - chybou vo vývoji - využívajú mozog podstatne viac... väčšinou ale vďaka tomu zároveň trpia rôznymi poruchami... napríklad jeden týpek vie naspamäť 10.000 (áno, desať tisíc) kníh... pričom ich číta tak, že jedna strana za 8 sekúnd a stránky číta paralelne, každým okom jednu... a nie, nevymyslel som si to, bol o tom článok v Geo...
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Jak s Kantom?! Schopenhauerom hádam!!P41NK1LL3R napísal:Zrejme Garry Kasparov...
Ale zabúda sa na vedcov napr. Maxwell, Planck či Hawking...
A samozrejme filozofia - Klasická grécka, Nemeckí idealisti na čele s Kantom, Novovekí racionalisti etc.
Inak v súvislosti s týmto mi napadol seriál Unesení, kde v posledných dieloch tá malá holka využívala plnú kapacitu a mala nejaké supersugestívne schopnosti, vedela manipulovať ľudskou vôľou a podobne. No tak ale reálne budú snáď vážne len už vyššiespomenuté mená - Hawking, Maxwell, ai.
whisper: JJ! Jasný príklad - autisti. Videl som dokument o maníkovi, ktorý ma výrazne degenerované centrum kognitívnych procesov v mozgu, no keď ho posadia za klavír, tak hrá úplne random najšialenejšie veci, aké si dokážeš presvedčiť. A vždy iné...
sú aj ľahšie postihnutia...ako napr. Aspergerov syndróm, malo ho viacero géniov v dejinách...ale ak sa rozvinú isté schopnosti, dosť to uberie z iných...autisti často sotva vnímajú realitu a o nejakom spoločenskom živote ani nehovoriac...u postihnutých Aspergerovým syndrómom detto...matematici síce geniálni ale ako ľudia sú to trosky...ak sa niekde pridá, inde sa odoberie...veľa voľného miesta na rozvoj nie jewhisper napísal:sú ľudia, ktorí od narodenia - chybou vo vývoji - využívajú mozog podstatne viac... väčšinou ale vďaka tomu zároveň trpia rôznymi poruchami... napríklad jeden týpek vie naspamäť 10.000 (áno, desať tisíc) kníh... pričom ich číta tak, že jedna strana za 8 sekúnd a stránky číta paralelne, každým okom jednu... a nie, nevymyslel som si to, bol o tom článok v Geo...
-
P41NK1LL3R
Light Professional
netvrdim ze si to vymyslel ale dajme tomu, ale za 8 sekund by si sotva stihol prejst okom cez kazdy riadok, vacsina knih ma A3 a A4 format sak to sa neda, to ze cita kazdym okom jednu je tiez divne kedze aj ked mas oci dve tak polhad stale centrujes do jedneho bodu a pohyb jedneho oka je zavisly na druhom, cize sanca zeby si mal oci otocene do opacnych stran, no fakt je ten typek divny...whisper napísal:sú ľudia, ktorí od narodenia - chybou vo vývoji - využívajú mozog podstatne viac... väčšinou ale vďaka tomu zároveň trpia rôznymi poruchami... napríklad jeden týpek vie naspamäť 10.000 (áno, desať tisíc) kníh... pričom ich číta tak, že jedna strana za 8 sekúnd a stránky číta paralelne, každým okom jednu... a nie, nevymyslel som si to, bol o tom článok v Geo...
Ved ide prave o to, ze vedel pouzivat kazdu polovicu mozgu osobitne. Alebo este som cital ,ze jeden chlapik vie naspamat 10 000 telefonnych cisel a aj vie komu vsetky patria.Sheep napísal:netvrdim ze si to vymyslel ale dajme ale za 8 sekund by si sotva stihol prejst okom cez kazdy riadok, vacsina knih ma A3 a A4 format sak to sa neda, to ze cita kazdym okom jednu je tiez divne kedze aj ked mas oci dve tak polhad stale centrujes do jedneho bodu a pohyb jedneho oka je zavisly na druhom, cize sanca zeby si mal oci otocene do opacnych stran, no fakt je ten typek divny...
-
--==[Lu-Boss]==--
Medium Expert
No lenze mu tych 10000 telefonnnych cisel je k nicomu ked nevie normalne komunikovat. Taky clovek ma oproti nam vyskoko vyvinutu pamat ale naopak ma zaostale ine casti. Pretoze vsade musi byt rovnovaha. Ked ma niecoho vela, musi sa z niecoho ubrat. Kazdy clovek je tymto jedinecny ze ma kazdu cast mozgu inak vyvinutu, niekto je na komunikaciu, niekto na pamat, iny vie zas zo svojim telom dobre narabat atd...Lub0$ napísal:Ved ide prave o to, ze vedel pouzivat kazdu polovicu mozgu osobitne. Alebo este som cital ,ze jeden chlapik vie naspamat 10 000 telefonnych cisel a aj vie komu vsetky patria.
podla mna nebola spominana, lebo by to pokazilo senzaciuaxXis napísal:... ona presne hovorila ake pocasie bolo 30 rokov dozadu. Ale nebola spominana ziadna zaostalost v inom smere.
pocul som dohady ze uz tu spominany Einstein bol autista, aj preto sa vedel trapit nad jednym problemom aj par mesiacov, takze sa necudujme ze prisiel na plno zaujimavych veci
a 4, 10, ci 100% mozgu, mne je to jedno, radsej budem hlupy a stastny ako by som vedel zatvarat dvere silou mysle a osobny zivot by som mal ako uz sopminani geniovia
Kim Peek na youtube je o nom dokumentwhisper napísal:sú ľudia, ktorí od narodenia - chybou vo vývoji - využívajú mozog podstatne viac... väčšinou ale vďaka tomu zároveň trpia rôznymi poruchami... napríklad jeden týpek vie naspamäť 10.000 (áno, desať tisíc) kníh... pričom ich číta tak, že jedna strana za 8 sekúnd a stránky číta paralelne, každým okom jednu... a nie, nevymyslel som si to, bol o tom článok v Geo...
-
zvonenie33
Light Professional
Re: Kapacita mozgu
Pravdepodobne by sme dokazali ovladat ostatne organy v tele ktore su mozgom riadene vlastne automaticky ako su zaludok, srdce, a ine organy. Zrejme by sme dokazali utlmovat a ovladat bolest, mali by sme urcite formy telepatickych vlasnosti, a vyvynul by sa 6 alebo az 7 zmysel.tomek00 napísal:vsade na internete sa pise ze clovek vyuziva len chabych 3-5 percent z mozgovej kapacity..
myslite si ze by niekto mohol vyuzivat sto percent?
co vsetko by musel vediet?
myslite ze niekto taky sa na svete najde?![]()
ak tu taka tema je tak sry, ale napadlo ma to kedze sa ucim na matury, ze ako to vlastne je
-
Mek
Addict
Re: Kapacita mozgu
neviem neviem, ale ak si dobre pamatam z hodin biologie, tak vnutorne organy ako zaludok a srdce su riadene z miechy, takze ich nemozes ovladat silou vole ani keby si sa na hlavu postavilkali520 napísal:Pravdepodobne by sme dokazali ovladat ostatne organy v tele ktore su mozgom riadene vlastne automaticky ako su zaludok, srdce, a ine organy.