Kapacita mozgu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
tomek00
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Kapacita mozgu

Príspevok od používateľa tomek00 »

vsade na internete sa pise ze clovek vyuziva len chabych 3-5 percent z mozgovej kapacity..
myslite si ze by niekto mohol vyuzivat sto percent?
co vsetko by musel vediet?
myslite ze niekto taky sa na svete najde? :idea:
ak tu taka tema je tak sry, ale napadlo ma to kedze sa ucim na matury, ze ako to vlastne je :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

No, veľmi sa tomuto nerozumiem, tiež viem, že využívame 10%, ale nikdy nemôžeš využiť celý. Neviem, prečo, ale je to tak. Takisto inteligencia nesúvisí s veľkosťou mozgu, ženy majú vo všeobecnosti menší mozog, ale majú viac prepojení medzi bunkami, preto vraj môže robiť viac vecí naraz.
A ešte, že najvyššie IQ mal da Vinci, tuším 220 a potom dvaja ľudia majú 190. Nejaký šachista a neviem kto, ešte.
P41NK1LL3R
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa P41NK1LL3R »

bolek napísal: A ešte, že najvyššie IQ mal da Vinci, tuším 220 a potom dvaja ľudia majú 190. Nejaký šachista a neviem kto, ešte.
Zrejme Garry Kasparov...
Ale zabúda sa na vedcov napr. Maxwell, Planck či Hawking...
A samozrejme filozofia - Klasická grécka, Nemeckí idealisti na čele s Kantom, Novovekí racionalisti etc.
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

Podla mna keby vie niekto vyuzit 100 % svojho mozgu, tak sa asi hned zblazni z tolkych informacii a veci, co by mu behali v hlave.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

To by ma zaujimalo ako prisli na to da Vinciho IQ.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Na otázku, prečo nevyužívame mozog na 100% ma napadá asi len toľko, že žiadny stroj ani orgán ti nepracuje 100%ne, na plný výkon. Vždy sú určité straty. :wink:
Hej, tuším je to Gary.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Mozno su ludia schopni robit so svojim mozgom rozne paranormalne veci, akurat na to este nik neprisiel. :) Inak tiez som pocul ze je to len male percento co vyuzivame, ale nieje mozog deleny na oblasti? (pamat, motorika, zrak, sluch, emocie, sex a pod.) To znamena ze z kazdej tejto casti vyuzivame len tych 5%? Alebo je to 5% len z tej "inteligencnej" stranky?
tomek00
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tomek00 »

na internete pisu ze Einstein vyuzival 10 percent.. a to bol dost velky makac..
potom som sa zamyslal nad dalsou vecou a to ze .. keby uz niekto by vyuzival mozog na sto percent.. ci by uz potom nic viac nemohol vediet.. napriklad si zapamatat nejake nove meno.. alebo iny poznatok.. :?
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

By si prepisoval, zabudol by si nieco co by ti uvolnilo miesto, alebo by sa ti trosku zvacsil mozog. Kto vie..
jurdzi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jurdzi »

ja si myslim ze keby vyuzivame tak okolo 60%, bola by telepatia normalnou vecou :) skoda ze to nie je vedecky dokazane ale bola by to sranda :)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

taki co maju IQ poriadne vysoke su trosku mimo reality...
mozno vyzeraju ako retardovany... vid Mercury
Alofok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Alofok »

Podľa mňa by sme vedeli predpovedať budúcnosť..... Ako ináč vysvetlíte tie déjà vu čo každý občas máva?
A telepatia tiež už aj teraz funguje, veľa ľudí to pozná :)
jurdzi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jurdzi »

Alofok napísal:Podľa mňa by sme vedeli predpovedať budúcnosť..... Ako ináč vysvetlíte tie déjà vu čo každý občas máva?
A telepatia tiež už aj teraz funguje, veľa ľudí to pozná :)
jj ale ja myslim tak ze by to bolo beznou vecou
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

to je ako so zdrojmi pre PC (power supply) :D

vzdy musis dodat viac energie ako dostanes... teraz ma taky lepsi ucinnost 85%, no a ludsky mozog "iba" 10%...

a v tych 10% dokazeme schovat vsetky ostatne organizmy, co ziju na nasej zemeguli

keby sme vedeli vyuzivat tak 50% mozgu, asi by sme nepotrebovali PC, ani kalkulacky...

proste nejake smiesne rovnice s 10 neznamymi len tak na rozcvicku... a tym padom by sme mu museli davat energiu, a pri spracovani informacii by sa "opotrebovaval", takze asi by sme sa nedozivali ani 50 rokov...
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reznick »

Je to prirodzeny vyvoj. V sucasnosti nie sme mentalne pripraveny na to aby sme vyuzivali nas mozok na viac ako 8 - 10 %. ono to casom pride ked nebudeme taky prizemny...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Šu-Do napísal:taki co maju IQ poriadne vysoke su trosku mimo reality...
mozno vyzeraju ako retardovany... vid Mercury
Ved som niekde cital, ze Einstain bol mudry, vedel pocitat ako nikto iny, bol vedecka hviezda, ale nebo lstavany na partnersky zivot. Teroreticky nevedel ako lubit zenu a podobne.
robbiee
Star
Star

Príspevok od používateľa robbiee »

Hej hej, mozno uplne prestaneme jednat instiktivne... najprv v hlave vyratame pravdepodobnost uspechu a take blbosti.. nene, mne je dobre ^_^
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Vraj priblizna kapacita mozgu je asi taka zeby sa clovek mohol vediet naucit dokonale rozpravat 10 jazykmi, naspamat naucit sa 50 zvazkovu encyklopediu a naucit sa ucivo 10 vysokych skol, myslim ze taky jedinec by uz asi mal problem s rozmyslanim lebo by mu to trvalo az do staroby a zjavne by sa utopil v "mori" informacii. :wink:
Kaonashi
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Kaonashi »

To je hlúposť, vychádza to z dezinterpretácie výskumov...sú vraj dve vysvetlenie tohto mýtu
- 10% mozgu tvoria neuróny, zbytok sú gliové bunky a podobne
- len medzi 10% neurónov dochádza v 1 momente k výmene vzruchov
Ale z toho nevyplýva, že by niekto využíval len pár percent mozgu...scany ukázali, že aj pri dosť primitívnych výkonoch sa zapája do činnosti množstvo oblastí mozgu zároveň...ak niekto dosahuje väčšie výkony, tak len preto, že buď vie svoj mozog lepšie využívať (má tréning) alebo má nadmerne vyvinuté isté oblasti mozgu. To o tých pár percentách si vymysleli nejakí novinári a hneď sa toho chytili nejakí ignoranti tvrdiaci, že to svedčí o tom, že zvyšných 90% sa dá využiť na telepatiu a pod. Pritom je to kravina, príroda by ani nedovolila také mrhanie...už teraz mozog spotrebúva množstvo živín a kyslíka, keby pracoval len 10%, znamenalo by to ohromnú evolučnú nevýhodu...

Kto chce vedieť viac...stačí ak si naťuká do googla 10 percent brain myth alebo niečo také...
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

sú ľudia, ktorí od narodenia - chybou vo vývoji - využívajú mozog podstatne viac... väčšinou ale vďaka tomu zároveň trpia rôznymi poruchami... napríklad jeden týpek vie naspamäť 10.000 (áno, desať tisíc) kníh... pričom ich číta tak, že jedna strana za 8 sekúnd a stránky číta paralelne, každým okom jednu... a nie, nevymyslel som si to, bol o tom článok v Geo...
Napísať odpoveď