Súzvuk celej filharmónie ešte dlho nič nepredbehne .
Klasiku si rád vypočujem, hoci trošku radšej mám Renesančnú hudbu.
Z kalsiky mám rád Johanna Straussa mladšieho (nie som si istý, či sa radí do klasiky) - jeho valčíky (hoci netancujem), Ludwiga Van Beethowena a Wolfganga Amadea Mozarta.
Mna najviac "bere" romantizmus (tarrega, chopin etc)... dynamika, rytmicke zmeny, melancholicke melodie no napriek tomu krasne ... podla mna vzdy lepsie ako BAch, sice je to velikan, no v tych jeho nikdy nekonciacich frazach sa je zlozite orientovat, jeho hudba si vyzaduje namahu! .. klasicizmus je az moc jednoduchy a neda sa nad nim uvazovat .. vsetko vam po lopate splechne do oci ...
Či sa dá povedať že je to klasika, no neviem. Povedzme že moderná klasika. A čo sa týka nej, okrem iného, veľmi sa mi páči toto video a pesnička.
A je mi to trochu aj ľúto, že Andrea nemôže vidieť tú krásu okolo seba.
Pardón, že oživujem mŕtvu tému, no narazil som dnes na neuveriteľné video. Samuel Barber - Agnus Dei - nezostrihany zaznam z koncertu. Je to nádhera, kto pozrie a má aspoň minimálny vzťah ku klasike verím, že ho nadchne! http://www.youtube.com/watch?v=lV3SHBFy ... re=related
milujem opery.... teraz som bol na eugen onegin v bratislave ,tatianu tam spievala nadherne nejaka ruska spevacka (meno neviem ) ... nezabudnutelne...
ale co sa tyka klasickej hubdby tak ju velmi oblubujem... najradsej mi sadne bach...
mam zopar pesniciek v mp3 take tie otrepane klasiky ktore kazdy pozna a rad si to raz za cas pustim. najme pri sobotnom upratovani izby. taky wagner je pri utierani prachu brutal. ale myslim to vazne. zaden vtip, rad si to vypocujem v sobotu doobedu.
takze ak tak wagner. a co este milujem je hudba johna williamsa. respect.
počúvam klasiku(občas) keď sa treba odreagovať a upokojiť a najradše mám túto slkadbu http://www.youtube.com/watch?v=KRhIJQRL0Eg
J.S.Bach-Air..bolo to aj vo filme se7en a mal som pri tom riadné zimomriavky
nemohli by ste poradiť kto skopmponoval a ako sa volá skladba ktorá ma taký vážny prízvuk a hrala sa napríklad keď v Superstal 3 mali povybetať v divadle účastníkov do troch skupín?
no ved neoklasicka hudba je jednoznacne domena metalu
ale neviem ci je prave Septic flesh dobry priklad
skor by som poukazal na veci ako Therion, ktore su proste klasicka hudba v modernom podani