Obsah fóra www.hojko.com
Homefórum.sk
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Veľa šťastia, zdravia, lásky a úspechov v novom roku prajeme...

Komercny lov tulenov
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Voľná diskusia Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Hľadanie v téme:  

Co si o tom myslite?
Lov ako kazdy iny...
1%
 1%  [ 1 ]
Uff, "kapanek" tvrde
90%
 90%  [ 47 ]
Neviem / Je mi jedno
7%
 7%  [ 4 ]
Celkom hlasov : 52

Autor Správa
Gangy
Addict
Addict

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Prihlásený
Založený: 18.11.2004

PríspevokZaslal: 04 Sep 2006, 14:44    Predmet: Odpovedať s citátom  

No ak je to tak ako si myslim - ze ich lovia kvoli tomu ze su premnozene, tak by ste sa mali zamysliet ake by boli nasledky keby to nerobili, a toto nejak prekusnut.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
jin
Guru of LVP
Guru of LVP

Stav: Odhlásený
Založený: 25.06.2005

PríspevokZaslal: 04 Sep 2006, 15:07    Predmet: Odpovedať s citátom  

Gangy napísal:
No ak je to tak ako si myslim - ze ich lovia kvoli tomu ze su premnozene, tak by ste sa mali zamysliet ake by boli nasledky keby to nerobili, a toto nejak prekusnut.

No hej...Len rozhodne nie ich byt kovovymi hakmi do hlavy. Existuju aj humannejsie sposoby Mad
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 21.06.2006

PríspevokZaslal: 04 Sep 2006, 15:54    Predmet: Odpovedať s citátom  

Je to choré - viac im zaplatím, viacej ich za mňa pobijú? A komu pôjdu tie peniaze, keď tulene sú (kvázi) zadarmo, lovcom na chľast Mad ?
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Sajmon
Guru
Guru

Založený: 05.06.2005

PríspevokZaslal: 04 Sep 2006, 16:08    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ludia ktori dokazu taketo veci, nie su ani ludmi.Ale ako Gangy spominal, ak su nahodou premnozeny,tak nedaju sa zabit ( ked uz sa teda musia ) inym sposobom ako nejakym hakom ? Je to drasticky sposob...
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Tomasito
Moderátor
Moderátor

Založený: 30.01.2005

PríspevokZaslal: 04 Sep 2006, 16:43    Predmet: Odpovedať s citátom  

Gangy napísal:
Sajmon napísal:
Ludia ktori dokazu taketo veci, nie su ani ludmi.Ale ako Gangy spominal, ak su nahodou premnozeny,tak nedaju sa zabit ( ked uz sa teda musia ) inym sposobom ako nejakym hakom ? Je to drasticky sposob...
Arrow
Citácia:
Kanadská vláda povolila vyvraždenie takmer milióna tuleňov v priebehu nasledujúcich troch rokov na pobreží Newfoundlandu a Labradoru. Celkový počet zvierat, ktoré sú odsúdené na smrť je 975 000 tuleňov grónskych a 30 000 tuleňov mechúrnatých. Kanada jasne deklarovala svoj plán zredukovať počty tuleňov a súčasne vytvoriť dopyt po ich kožušinách. Lovci ubíjajú zvieratá na smrť tupou palicou alebo pomocou hakapiku - nástroja podobného sekáčiku na ľad, hneď ako začnú tulenie mláďatá vo veku približne dvoch týždňov získavať jemnú srsť. Podľa nezávislých veterinárnych štúdií je až 42% odlovených tuleních mláďat brutálne stiahnutých z kože zaživa. Vládne úrady sa bránia, že lov tuleňov je potrebné zvýšiť kvôli ohrozeniu stavov tresiek v severnom Atlantiku. Pre toto tvrdenie však neexistuje žiadne reálne opodstatnenie. Vedci naopak potvrdili, že skutočným dôvodom zdecimovania stavov tresiek v Atlantickom oceáne je práve neprimeraný rybolov. V skutočnosti sú to teda ľudia a nie tulene, kto spôsobuje vyčerpanie stavov rýb v oceánoch...

Povodny zdroj: http://www.hsus.org/about_us/humane_society_international_hsi/
Tresky su len priblbla zamenika- imho cisty kseft (vzacna koza, najma mladych tulenov). Aby zostala kozusina neporusena, nestrielaju ich, ale im doslova rozmlatia lebku (vid. video). T.j. daju sa zabijat inym sposobom, ale poskodilo by to biznis...
Návrat hore
okonenipica
Medium Professional
Medium Professional

Založený: 20.02.2006

PríspevokZaslal: 19 Sep 2006, 20:27    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ok. Toto je hnusne video, a je to cele hrozne co sa roby, ale musite si uvedomit, ze takto niak, podobne zabijaju prasate, vam na slaninku, aj dalsim zvieratom to neni prijemne. Bud zerte iba zelene, a obliekajte/obuvajte sa do umelich alebo bavlnenich veci, alebo sem nepiste jak vam to je luto Rolling Eyes
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Tomasito
Moderátor
Moderátor

PríspevokZaslal: 20 Sep 2006, 0:11    Predmet: Odpovedať s citátom  

okonenipica napísal:
Ok. Toto je hnusne video, a je to cele hrozne co sa roby, ale musite si uvedomit, ze takto niak, podobne zabijaju prasate, vam na slaninku, aj dalsim zvieratom to neni prijemne. Bud zerte iba zelene, a obliekajte/obuvajte sa do umelich alebo bavlnenich veci, alebo sem nepiste jak vam to je luto Rolling Eyes
U vas zabijaju prasata tymto sposobom? Kua, to kde zijes? BTW. ja sem-tam slaninku, pecene kolienko, klobasky, etc. rad
Návrat hore
okonenipica
Medium Professional
Medium Professional

Založený: 20.02.2006

PríspevokZaslal: 20 Sep 2006, 6:53    Predmet: Odpovedať s citátom  

Tomasito napísal:
U vas zabijaju prasata tymto sposobom? Kua, to kde zijes? BTW. ja sem-tam slaninku, pecene kolienko, klobasky, etc. rad

No asi zas tak ne, ale ked som bol mladsi, a babicka chovala prasa, tak ten profesionalny vrah to prasa zabil tak, ze tupou stranou udrel do hlavy, v hlave sa spravila obrovzka diera, a prasa ked si spravilo par koleciek po zahrade, zomrelo. Takto alebo podobne sa robia vsetky domace zabijacky Wink
Návrat hore
jin
Guru of LVP
Guru of LVP

Založený: 25.06.2005

PríspevokZaslal: 20 Sep 2006, 7:42    Predmet: Odpovedať s citátom  

okonenipica napísal:
No asi zas tak ne, ale ked som bol mladsi, a babicka chovala prasa, tak ten profesionalny vrah to prasa zabil tak, ze tupou stranou udrel do hlavy, v hlave sa spravila obrovzka diera, a prasa ked si spravilo par koleciek po zahrade, zomrelo. Takto alebo podobne sa robia vsetky domace zabijacky Wink

Vsetky nie! ?y sme to robili troska inak. Najprv sme prasatu pichli elektricku vidlu pod prudom za hlavu a to ho zabilo. Potom sme ho plamenometom opalili a potom rozrezali. Aspon netrpelo. Rolling Eyes
Návrat hore
Zorg
Expert
Expert

Založený: 06.02.2006

PríspevokZaslal: 20 Sep 2006, 15:45    Predmet: Odpovedať s citátom  

Hmm, "polovnikov" a podobnych som nenavidel odmalicka, pretoze mi nikdy nedoslo co je na tom take zabavne a odvazne zastrelit napr. jelena alebo medveda cez zameriavac na modernej zbrani. No podla mna sa to moze pacit len hovadu. Ked uz tak noz do ruky a ides.

Co sa tyka tulenov, je to cisty masaker. Je pre mna tazke si predstavit ze niekto mlati tulene cely den po hlave a potom pride domov a povie si "Heh, dnes to bola parada". Na druhej strane vsak neviem ake je pozadie, napr. ci by nahodou premnozenie populacie tulenov nemalo urcite negativne dosledky na ekosystem v danej oblasti a pod.
Návrat hore
Xaredon
Medium Star
Medium Star

Založený: 01.06.2005

PríspevokZaslal: 20 Sep 2006, 15:54    Predmet: Odpovedať s citátom  

Akoze toto by mali brat dost vazne. Uz som sa s tym stretol raz v TV ked to ukazovali. Mali by ich poatvarat aj na 10 rokov a viac bezpodmienecne debilov. Take utrepenie spravit bezbrannemu zvieratu. Su ubohi Sad
Návrat hore
Reli.C
Medium Star
Medium Star

Stav: Prihlásený
Založený: 28.02.2006

PríspevokZaslal: 20 Sep 2006, 16:12    Predmet: Odpovedať s citátom  

jin153 napísal:
Vsetky nie! ?y sme to robili troska inak. Najprv sme prasatu pichli elektricku vidlu pod prudom za hlavu a to ho zabilo. Potom sme ho plamenometom opalili a potom rozrezali. Aspon netrpelo. Rolling Eyes
Hehe ... ehm Smile ... chi ... ehm ... my to tu na východe robíme inak Wink ... jednoducho mu prestrelime (tlakovou pištoľou) hlavu ... Confused nebars Sad ... takže asi tak ... ale k téme ... to videjko som pozeral iba troška a hneď som to vyipol ... nedalo sa na to pozerať ,,, fňuk fňuk ... najviac by ma ale zaujímalo, že čo s tým potom "robia" ... Mad
Návrat hore
Rastaman
Medium Star
Medium Star

Založený: 12.04.2006

PríspevokZaslal: 20 Sep 2006, 16:53    Predmet: Odpovedať s citátom  

Nie som ziadny grinpisak, ani nic podobne, ale co je vela to je vela...
Samozrejme, ze je to brutus krute, ale keby tie tulene zabijali aspon normalnejsie, nie bachanim po hlave Twisted Evil to je hrozne, co je clovek schopny urobit len kvoli peniazom... a este takym hnusne primitivnym sposobom... ludska lakomost je nekonecna, aspon keby ich zastrelia, no tak by stratili niekolko cm kozusiny... ale, ked zarobit, tak uz poriadne, aj cez mrtvoly... ludia si myslia, ze su panmi sveta, ale dufam, ze raz pride na to, ked nam nasa matka Zem ukaze, kto tu v skutocnosti kraluje a lustvo zmizne z jej povrchu... zasluzime si to, kvoli nasej bezcitnosti k ostatnemu zivemu a nasemu neuveritelnemu egocentrizmu... ludska rasa je nepoucitelna... smola pre nas

Mozte oponovat, ze keby ich nezabijaju, nebolo by dostatok ryb a zomrela by polovica amer. populacie... 1. bolo by dobre 2. preco sa clovek stara do veci, ktore tu funguju tisice rokov, ci uz s nim alebo bez neho... nevieme sa prisposobit a vsetko chceme iba podla seba... j*bat ludsku rasu
Návrat hore
erytrocyt
Moderátor
Moderátor

Založený: 10.08.2006

PríspevokZaslal: 20 Sep 2006, 18:00    Predmet: Odpovedať s citátom  

Je to strašne kruté, no aj kravy sú zvieratá, a nad tým ako sa zabíjajú sa nikto nepozastaví. Nemôžem napísať že to je normálne, no je to tak. Je to samozrejme škaredé, a nepáči sa mi spôsob zabíjania. Existuje určite humánnejší spôsob. Aký, neviem si ho v týchto podmienkach dosť predstaviť, strieľanie ich by tiež nebolo bohviečo.
Sú to krásne zvieratká a je mi ich škoda.
Sad
Návrat hore
Tomasito
Moderátor
Moderátor

PríspevokZaslal: 20 Sep 2006, 22:54    Predmet: Odpovedať s citátom  

okonenipica napísal:
Bol som na nejednej zabijacke, na mnohych polovackach,... (t.j. zdaleka nie som nejaky ochranca zvierat- nehnusi sa mi krv), ale takto krute zabijanie zvierat pre biznis som v zivote nevidel. No ale odpovedal si mi "No asi zas tak ne"... a to mi staci ; )
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Voľná diskusia Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3  Ďalšia
Strana 2 z 3

Prejdi na: