|
|
|
| Autor |
Správa |
P3Bo King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.08.2006 Príspevky: 1664 Bydlisko: Svidník Ghetto Karma: 
|
Zaslal: 18 Jún 2007, 20:17 Predmet: |
|
|
Dalo by sa to zhrnuť do jeden vety :" Zbraň nezabíja zabíja je to iba prostriedok k zabíjaniu . Zabíja iba ten kto ju použije"
Každý systém má svoje chyby a dá sa zneužiť k demagogií |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tomasito Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.01.2005 Príspevky: 5220 Bydlisko: Pressburg Karma: 
|
Zaslal: 18 Jún 2007, 20:50 Predmet: |
|
|
| P3Bo napísal: |
Dalo by sa to zhrnuť do jeden vety :" Zbraň nezabíja zabíja je to iba prostriedok k zabíjaniu . Zabíja iba ten kto ju použije"
Každý systém má svoje chyby a dá sa zneužiť k demagogií |
Kto vsak dnes moze zodpovedne prehlasit, ze tenktory system- ideologia- nebol vytvoreny za ucelom zotrocovania a zabijania, samozrejme popri ovladani? Keby sme prijali tuto teoriu, ako sa postavit k zakazaniu nacizmu a fasizmu? Podla logiky ktora tu bola prezentovana predsa tieto rezimy nemaju na svedomi nic, zodpovedni su ludia ktori tieto systemy- ideologie- zneuzili. Ono vzdy len clovek je vykonavatelom nejakej ideologie, nie ideologia sama- ta bez konkr. vykonavatelov predstavuje nic. Dilema? |
|
| Návrat hore |
|
 |
axXis King

Stav:  Založený: 29.05.2007 Príspevky: 1657 Bydlisko: morálny prah Karma: 
|
Zaslal: 18 Jún 2007, 21:11 Predmet: |
|
|
| Tomasito napísal: |
| To, ze sa v Talmude odporuca zotrocit ostatny svet a ze zid moze beztrestne zabit nezida- gojima- je zialbohu skutocnost. |
Ja beriem, ze je to tam napisane. Ale talmud nieje ustava jednotlivych krajin. To mi chces akoze povedat, ze keby som bol zid a teraz som odkragloval polovicu nejakej dediny tak sa z toho vyvleciem len preto, ze je to napisane v talmude? Aj ja si mozem zalozit nejaku sektu, ktora ma povolene popravy zidov a myslis, ze pred sudom sa s tym obhajim? Oni mozno takuto vrazdu nevnimaju ako hriech, ale pre tu, ktoru krajinu je to stale povazovane za trestny cin tak to robit nemozu. |
|
| Návrat hore |
|
 |
P3Bo King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.08.2006 Príspevky: 1664 Bydlisko: Svidník Ghetto Karma: 
|
Zaslal: 18 Jún 2007, 21:11 Predmet: |
|
|
| Tomasito napísal: |
| Kto vsak dnes moze zodpovedne prehlasit, ze tenktory system- ideologia- nebol vytvoreny za ucelom zotrocovania a zabijania, samozrejme popri ovladani? Keby sme prijali tuto teoriu, ako sa postavit k zakazaniu nacizmu a fasizmu? Podla logiky ktora tu bola prezentovana predsa tieto rezimy nemaju na svedomi nic, zodpovedni su ludia ktori tieto systemy- ideologie- zneuzili. Ono vzdy len clovek je vykonavatelom nejakej ideologie, nie ideologia sama- ta bez konkr. vykonavatelov predstavuje nic. Dilema? |
Demokracia mala nasledok zvrhnutie tyranie v grecku , komunizmus zvrhnutie carstva atd. pri prineseni noveho systemu boli vzdy obete . To by si potom nemohol chváliť ani náš systém. Kto vie ako by vyzeral fašizmus po vojne ? Nemôžeš predpokladať jeho vývoj . Sám si si odpovedal . Ideológia sa dá (zne)užiť v závislosti od vodcu ktorý ju vedie. Sama o sebe však nemusí byť zlá . Áno maš v niečom pravdu necizmus bol najviac ....diskriminačná /nespravodlivá ideológia ktoré existovali neviem povedať ani kladnú stránku , pre mňa ako slovana nepredstavuje nič dobré pre nemcov by to predstavovalo národnú hrdosť na to že sú vyvolený ( rovnako ako pre židov : P ) a pre ostatné germánske národy na to že sú pýchou sveta. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tomasito Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.01.2005 Príspevky: 5220 Bydlisko: Pressburg Karma: 
|
Zaslal: 18 Jún 2007, 21:15 Predmet: |
|
|
| axXis napísal: |
| Ja beriem, ze je to tam napisane. Ale talmud nieje ustava jednotlivych krajin. To mi chces akoze povedat, ze keby som bol zid a teraz som odkragloval polovicu nejakej dediny tak sa z toho vyvleciem len preto, ze je to napisane v talmude? Aj ja si mozem zalozit nejaku sektu, ktora ma povolene popravy zidov a myslis, ze pred sudom sa s tym obhajim? Oni mozno takuto vrazdu nevnimaju ako hriech, ale pre tu, ktoru krajinu je to stale povazovane za trestny cin tak to robit nemozu. |
Nic take povedat nechcem. Pomenoval som holu skutocnost (nic viac, nic menej). Maloktore nabozenstvo je tak ortodoxne ako to zidovske- pokial poznas vo svojom okoli nejakych zidov a ich rodinne pomery, nepochybne vies o com hovorim, pokial poznas politiku zidovskeho statu Izrael, detto. "Kazdy" zid je vychovavany v duchu zidovskeho svateho pisma. That´s it
| P3Bo napísal: |
| Demokracia mala nasledok zvrhnutie tyranie v grecku , komunizmus zvrhnutie carstva atd. pri prineseni noveho systemu boli vzdy obete . To by si potom nemohol chváliť ani náš systém. Kto vie ako by vyzeral fašizmus po vojne ? Nemôžeš predpokladať jeho vývoj . Sám si si odpovedal . Ideológia sa dá (zne)užiť v závislosti od vodcu ktorý ju vedie. Sama o sebe však nemusí byť zlá . Áno maš v niečom pravdu necizmus bol najviac ....diskriminačná /nespravodlivá ideológia ktoré existovali neviem povedať ani kladnú stránku , pre mňa ako slovana nepredstavuje nič dobré pre nemcov by to predstavovalo národnú hrdosť na to že sú vyvolený ( rovnako ako pre židov : P ) a pre ostatné germánske národy na to že sú pýchou sveta. |
Pozor, nestaval som sa ani za tebou prezentovanu teoriu, ani proti nej. Poukazal som na paradox tejto teorie s ohladom na realitu sucasnosti- zakazane ideologie (su zakazane napriek tomu, ze podla prezentovanej teorie ideologia za nic nemoze). Preto bola v zavere spomenuta otazka: Dilema? Odpoved si mal dat kazdy sam. BTW. obaja dobre vieme, ze Komunizmus (aj ked realny komunizmus nikdy nebol) nepriniesol najviac obeti pri zvrhnuti cara- bolsevickej revolucii- ale najma za Stalina. |
|
| Návrat hore |
|
 |
zvonenie33 Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.06.2005 Príspevky: 513 Bydlisko: Neser tigra kym nesmrdi. Karma: 
|
Zaslal: 19 Jún 2007, 13:33 Predmet: |
|
|
| Aryan Angel napísal: |
alebo "Narodny Socializmus nema na svedomi ani jeden zivot. Hitler a ostatny vladcovia co zneuzivali ideu narodneho socializmu ich maju na svedomi"  |
To je rozdiel nacizmus kazal to, ze odsatne rasy su podradene, treba ich zlikvidovat alebo zotrocit. Komunizmus nekazal masovo vrazdit ludi ktory sa zdaju malicko neskpojni so systemom. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Aryan Angel Addict

Stav:  Založený: 04.08.2004 Príspevky: 3624 Bydlisko: Not Kosher Karma: 
|
Zaslal: 19 Jún 2007, 13:56 Predmet: |
|
|
Dik za ten prispevok.
Aspon viem ze si uplne mimo.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
zvonenie33 Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.06.2005 Príspevky: 513 Bydlisko: Neser tigra kym nesmrdi. Karma: 
|
Zaslal: 19 Jún 2007, 14:06 Predmet: |
|
|
Dik za ten prispevok.
Aspon viem ze si uplne mimo.. |
kvoli comu?
Ze kritizujem tvoj vysnivany system? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Aryan Angel Addict

Stav:  Založený: 04.08.2004 Príspevky: 3624 Bydlisko: Not Kosher Karma: 
|
Zaslal: 19 Jún 2007, 14:18 Predmet: |
|
|
Nie.
A v prvom rade nemas vedomosti aby si mohol nieco kritizovat.
Ale mozes sa pokusit ukazat na zaklade coho tvrdis ze NS rezim toto "kazal" a na druhej strane, ze komunizmus nie je vlastne aj o "triednom boji" ...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
HardiKrishna Expert

Stav:  Založený: 20.03.2006 Príspevky: 178
Zaslal: 20 Jún 2007, 7:30 Predmet: |
|
|
Tak ci onak , co sa tyka ovladania sveta zidmi nikto , nezaprie nevyvrati .
PS: zidia ako som uz v inych temach deklaroval si vacsmi extermisti ako vsetci moslimovia dohromady, snazia sa o uplnu globalizaciu nasho sveta a spolu s USA ktore je nas big brother sucasnosti vam tak rychlo ukradli slobodnu volu , a tak rychlo ako vam tu demokraciu darovali tak vam ju i vzali ..cisty matrix a este ho aj chranite |
|
| Návrat hore |
|
 |
tommy_ww Amateur

Pohlavie:  Stav:  Založený: 25.03.2007 Príspevky: 24 Bydlisko: SVK, VRT-pMT Karma: 
|
Zaslal: 05 Júl 2007, 18:32 Predmet: |
|
|
| Len na margo, komunizmus nikdy, nikde NEEXISTOVAL. To co tu bolo bol socializmus, cesta ku komunizmu. |
|
| Návrat hore |
|
 |
krija Guru of Politics

Pohlavie:  Stav:  Založený: 29.01.2006 Príspevky: 4152 Bydlisko: my heaven is your hell Karma: 
|
Zaslal: 05 Júl 2007, 23:36 Predmet: |
|
|
| a co tak to napisat takto: socializmus nebol nikdy a nikde, lebo to komunisti d*j*b*l*. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Sepiroth Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.03.2007 Príspevky: 868 Bydlisko: "Boh je mŕtvy!" Karma: 
|
Zaslal: 06 Júl 2007, 8:20 Predmet: |
|
|
Nie.
A v prvom rade nemas vedomosti aby si mohol nieco kritizovat.
Ale mozes sa pokusit ukazat na zaklade coho tvrdis ze NS rezim toto "kazal" a na druhej strane, ze komunizmus nie je vlastne aj o "triednom boji" ...  |
Idea komunizmu bola o tom,, ze triedny boj sa odstráni. Spolocnost je podla Marxa rozdelená na vlastníkov výrobných prostriedkov a pracujúcich. tým vznikali nerovnosti, ktoré bolo potrebné odstrániť tým, že sa zruší súkromné vlastníctvo-všetci si budú rovní. tak zhruba povedané, prečítaj si Marxa ak to chces velmi dopodrobna, toto ti vsak myslím stačí.
Zato Nacizmus doslova kázal zničiť slabšie národny
| Citácia: |
| "Národný socializmus pozdvihne tie národy, ktoré ho prijali, no ZNIČÍ tie, ktoré ho nepoznali alebo neprijali" |
čiže istý "malilinký" rozdiel tu je. |
|
| Návrat hore |
|
 |
slay Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 25.07.2006 Príspevky: 1056 Bydlisko: california, los angeles Karma: 
|
Zaslal: 06 Júl 2007, 19:06 Predmet: |
|
|
no zidia nie su zatazeni na komunizmus.. oni su zatazeni na moc a peniaze.. bozi narod.. ahahah.. len komunistmi nie su.. ved ovladaju celku ameriku.. ... ps aj A.Hitler bol predsa ciastocny zid.. tak vo co tady GO..
hlavne nebudte paranoidny ludia.. lebo mozno aj nas FIcoman je zid... No MINIMALNE KOMUNISTA JE URCITE hahhahaha  |
|
| Návrat hore |
|
 |
kali520 Guru

Stav:  Založený: 15.03.2006 Príspevky: 2800 Bydlisko: Valhalla Karma: 
|
Zaslal: 06 Júl 2007, 19:10 Predmet: |
|
|
| slay napísal: |
no zidia nie su zatazeni na komunizmus.. oni su zatazeni na moc a peniaze.. bozi narod.. ahahah.. len komunistmi nie su.. ved ovladaju celku ameriku.. ... ps aj A.Hitler bol predsa ciastocny zid.. tak vo co tady GO..
hlavne nebudte paranoidny ludia.. lebo mozno aj nas FIcoman je zid... No MINIMALNE KOMUNISTA JE URCITE hahhahaha  |
Marx bol zid, Trockij (vlastnym menom Bronstein) bol zid, aj Lenin bol z casti zid, a takmer 90% ludi ktori boli zapojeny do oktobrovej revolucii boli zidia, v skratke je to ich idea. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|