je zaujimave sledovat, ze v kazdej teme, kde sa spomenie zid, je automaticky spomenuti aj adolf hitler. ale co ak mu spociatku o zidov ani tak neslo
22. augusta 1939 adolf hitler povedal:
I have given orders to my Death Units to exterminate without mercy or pity, men, women, and children belonging to the Polish speaking race. It is only in this manner we can acquire the vital territory which we need. After all, who remembers the extermination of the Armenians?
aj ja som v inej teme upozornoval na fakt vysokeho prilevu zidov do ruska v roku 1917. je nepravdepodobne, ze by k tejto udalosti doslo, ak by sa v čele revolucie neobjavili osoby so zidovskym pozadim.
ale tu to takpovediac pre mna konci. v inej teme som sa taktiez vyjadril, ze vsetku vinu hadzat na zidov je nezmysel. a je tomu tak aj v tomto pripade. teda aspon nie na vsetkych. spomenuli sa tu mena ako trockij (zid), lenin (zid)... a doplnim este jedno meno sergej mironovic kirov. pre lenina, trockeho bola politika stalina neprijatelna. pokusali sa ho odsunut na vedlajsiu kolaj, co sa zial nepodarilo. na to doplatil trockij 21.8. 1940 zivotom. pri utoku zo dna 20.8. dostal cakanom do hlavy od Ramana Ríoa Mercadera, ktoreho najal samotny stalin. podla niektorych pramenov ma aj stalin zidovskych predkov. takze ako vidite zidia nemaju problem sa vrazdit ani sami medzi sebou. hlavne ak sa jedna o moc a peniaze.
podobny osud mal aj kirov (nemam info, ze by mal zidovskych predkov). tento muz viedol nutene prace na vodnom kanale, ktory prepojil baltske more s bielym morom (zomrelo tam pocas 19-tich mesiacov viac ako 150 000 ludi). ale uz v rokoch 1932-33 bol za umiernenie rezimu, ktory nastolil stalin. jeho popularita rastla, ze dostal dokonca privlastok "posledna nadej ruskeho naroda". bol taktiez zavrazdeni (zastreleni 1.12.1934) najatym vrahom (Leonid Nikolajev). v pozadi akcie stal kto iny, stalin. pricom to cele hodil na trockeho a jeho odbojove hnutie.
vyjadrim sa aj ku gojom. mam pocit, ze som to taktiez uz ucinil v inej teme.
sloboda kazdeho cloveka zacina v bode, ked ho prestane zaujimat, co si o nom myslia a co o nom tvrdia iní. (este si tak pamatat, kto to povedal

) ja som slobodny, a vy?