Aj mne sa to zdalo s tým oslepnutím zveličené. Niečo sa o operácii písalo aj tutomek00 napísal:o tom viem ze sa MOZE zhorsovat zrak.. ale moze clovek aj totalne oslepnut? tak ako napisal Lub0$? lebo to sa mi zda divne..
edit: a este by som sa chcel spytat ci niekto vie ze kedy sa môze ist na operaciu, lebo nad tym premyslam.. a co niekto ma s tym skusenosti...
Kontaktne sosovky
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
to mu prajem.t0m4s3 napísal:Nevidel by som to tak tragicky. Otec je po operacii uz viac ako desat rokov a nic sa mu nezhorsuje (dokonca ani vekom) ...
kazdy sme ini a aj kazdy zasah posobi na ludi inak.
mam znameho, rok po operacii a lave oko sa mu zacina kazit, prave drzi vyborne, ale okuliarom sa zase nevyhne. nepotesi.
Áno, je to možné, avšak nedoporučoval by som Ti podľa týchto dioptrií z okuliarov kupovať šošovky. Radšej si nechaj odmerať zrak na takom špeciálnom prístroji.. majú ho takmer všetky očné ambulancie a aj niektoré očné optiky (aspoň na Slovensku). Ten strojček Ti vypľuvne presné dioptrie, aké potrebuješ a šošovky by si mal mať podľa toho.. samozrejme je potrebné ich ešte vyskúšať.jackb napísal:je mozne v optike zistit podla okuliarov zisit ake mam dioptrie?
-
bolek
Guru
jackb: Za kontrolu zraku by si nemal platiť. Očná ti dá prečítať písmená, kde zistí, akou dioptriou si ich prečítal najlepšie a potom ti odmeria pomocou toho prístroja. Častokrát podľa toho prístroja vyjdu silnejšie dioptrie, ako v skutočnosti treba. To posúdi očná a tak isto nemusíš mať rovnaké dioptrie, pokiaľ máš okuliare a šošovky.
Nazdar, nosim sosovky asi mesiac. Pri vyberani sa mi stane obcas ze sa zlepia a ja sa ich bojim oddelit
Normalne sa bojim ze ich roztrhnem co sa mi uz raz stalo . A potom som musel kupit nove. Ale ked sa mi to bude stavat castejsie tak si asi budem muset kupovat sosovy kazdy tyzden, prinajlepsom
. Nie je na to niejake riesenie? Thx.
-
chrobakos
Light Star
nj to sa stava ... hlavne ked je na vzduchu a sa nalepi tak drzi pevnejsie ...daj ju do roztoku nech trosku zmekne a ked sa nerozlepi sama tak jej dopomoz..roztrhnut by sa nemala
sak ked sa bojis tak si odloz staru sosovku(ked uz budes novu pouzivat)a sa snou pohraj aby si vedel co znesie dokym sa roztrhne;)
sak ked sa bojis tak si odloz staru sosovku(ked uz budes novu pouzivat)a sa snou pohraj aby si vedel co znesie dokym sa roztrhne;)
oki teda... ked sa mi to znova stane tak to vyskusam. thx za radu =]
no ved mne sa to stalo raz v skole, sa mi zatulala v oku a potom som ju vyberal a sa zlepila,dal som do roztoku nech sa trocha zmakci potom som pomalicky odtahoval kedy sa zrazu objavila dierka tam... a to sa mi stalo prvy den kedy som si daval novu sadu sosoviek
no ved mne sa to stalo raz v skole, sa mi zatulala v oku a potom som ju vyberal a sa zlepila,dal som do roztoku nech sa trocha zmakci potom som pomalicky odtahoval kedy sa zrazu objavila dierka tam... a to sa mi stalo prvy den kedy som si daval novu sadu sosoviek
-
Začiatok Konca
Professional
Ja mám teraz skúšobné druhý týždeň a som veľmi spokojný..
teraz som bol ale u očnej a zhoršili sa mi dioptrie o 0,25
takže teraz mám Ľ: -1,00 a P:-1,25
a povedala mi, že mi objedná teda už na normálne nosenie a na pol roka.. a že to bude cca 2200 sk.. čo ma dosť zarazilo.. lebo je to dosť veľká pálka na pol roka.. a keď som sa ešte dozvedel, že spolužiačka, ktorá má zložitejšie dioptrie a tiež rozdielne oči, tak platila podobnú sumu, ale na rok a štvrť.. tak ja tomu vôbec nechápem, prečo mi to dáva tak veľa platiť?.. dajú sa potom šošovky objednávať aj od nejakého iného miesta, napr. z očnej optiky, kde som počul, že by to mohlo byť lacnejšie?..
-
bolek
Guru
ZitePunkom: Dajú sa kúpiť aj lacnejšie. Ja mám na rok za 2000, ale pred tým som chodila k inej očnej a tá brala presne za tie isté o vyše 700 viac. Takže nie je doktor ako doktor. Kamoške povedala zase jej očná, že ju vyjdu na rok za vyše 4000, tak sa jej normálne spýtala, či neexistuje aj nejaký prijateľnejší variant. Tak sa skús popýtať.