Kontaktne sosovky

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Nosite ich?

Ano
89
28%
Nie
142
44%
Nie ale chcem
90
28%

Celkom hlasov: 321

Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Lub0$ »

t0m4s3 napísal:Cize tak 99% pripadov? :roll:
A je uz dokazane ze laserove operacie maju dost velku nevyhodu a to tu, ze po niekolkych rokoch (mozno 10, mozno 20,30) zacina clovek slepnut, az prestane vidiet uplne. Je uz dost takych pripadov, co osleply niekolo rokov po laserovej operacii. No nemusi sa to stat kazdemu, ale riziko je stale :wink:
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

t0m4s3 napísal:Cize tak 99% pripadov? :roll:
kolko percent neviem, ale v desiatkach to isto bude.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Lub0$ napísal:A je uz dokazane ze laserove operacie maju dost velku nevyhodu a to tu, ze po niekolkych rokoch (mozno 10, mozno 20,30) zacina clovek slepnut, az prestane vidiet uplne. Je uz dost takych pripadov, co osleply niekolo rokov po laserovej operacii. No nemusi sa to stat kazdemu, ale riziko je stale :wink:
Hej, to je tá nevýhoda, že aj po operácii sa začnú opäť zhoršovať dioptrie, takže po čase treba ísť na operáciu znova. :?
tomek00
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tomek00 »

no ja nosim okuliare.. o sosovkach som velmi ani neuvazoval, lebo mi okuliare ani nevadia.. niekedy je to blbe pri sportovani ze ked ma trafi lopta (samozrejme stale do tvare :) ) tak mi spadnu pripadne rozbjiu..
ked uz by som chcel prestat nosit okuliare tak by som premyslal o operacii..
bolek napísal:Hej, to je tá nevýhoda, že aj po operácii sa začnú opäť zhoršovať dioptrie, takže po čase treba ísť na operáciu znova. :?
o tom viem ze sa MOZE zhorsovat zrak.. ale moze clovek aj totalne oslepnut? tak ako napisal Lub0$? lebo to sa mi zda divne.. :aasmile4:

edit: a este by som sa chcel spytat ci niekto vie ze kedy sa môze ist na operaciu, lebo nad tym premyslam.. a co niekto ma s tym skusenosti...
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PACO8 »

tomek00 napísal:edit: a este by som sa chcel spytat ci niekto vie ze kedy sa môze ist na operaciu, lebo nad tym premyslam.. a co niekto ma s tym skusenosti...
zda sa mi ze musis mat viac ako 18rokov a dioptrie by sa ti nemali aspon rok menit
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

tomek00 napísal:o tom viem ze sa MOZE zhorsovat zrak.. ale moze clovek aj totalne oslepnut? tak ako napisal Lub0$? lebo to sa mi zda divne.. :aasmile4:

edit: a este by som sa chcel spytat ci niekto vie ze kedy sa môze ist na operaciu, lebo nad tym premyslam.. a co niekto ma s tym skusenosti...
Aj mne sa to zdalo s tým oslepnutím zveličené. Niečo sa o operácii písalo aj tu
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

bolek napísal:Hej, to je tá nevýhoda, že aj po operácii sa začnú opäť zhoršovať dioptrie, takže po čase treba ísť na operáciu znova. :?
Nevidel by som to tak tragicky. Otec je po operacii uz viac ako desat rokov a nic sa mu nezhorsuje (dokonca ani vekom) ...
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

t0m4s3 napísal:Nevidel by som to tak tragicky. Otec je po operacii uz viac ako desat rokov a nic sa mu nezhorsuje (dokonca ani vekom) ...
to mu prajem.
kazdy sme ini a aj kazdy zasah posobi na ludi inak.
mam znameho, rok po operacii a lave oko sa mu zacina kazit, prave drzi vyborne, ale okuliarom sa zase nevyhne. nepotesi.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

je mozne v optike zistit podla okuliarov zisit ake mam dioptrie?
ak by to bolo mozne na Slovensku by som si chcel zohnat sosovky,ale ocna lekarka tu v Irsku mi akosi nepovedala ake silne mam okulaire, ktore som si tu dal urobit...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

jackb napísal:je mozne v optike zistit podla okuliarov zisit ake mam dioptrie?
Áno, je to možné, avšak nedoporučoval by som Ti podľa týchto dioptrií z okuliarov kupovať šošovky. Radšej si nechaj odmerať zrak na takom špeciálnom prístroji.. majú ho takmer všetky očné ambulancie a aj niektoré očné optiky (aspoň na Slovensku). Ten strojček Ti vypľuvne presné dioptrie, aké potrebuješ a šošovky by si mal mať podľa toho.. samozrejme je potrebné ich ešte vyskúšať.
jackb
Redeemer
Redeemer

aha. lebo tu mi robila asi polhodinovy test, ktory vobec nebol lacny, a nechcem riskovat ze doma tiez zacvaknem peknu sumu a povedia mi ze este stale vidim velmi dobre na to aby som mal sosovky...
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

jackb: Za kontrolu zraku by si nemal platiť. Očná ti dá prečítať písmená, kde zistí, akou dioptriou si ich prečítal najlepšie a potom ti odmeria pomocou toho prístroja. Častokrát podľa toho prístroja vyjdu silnejšie dioptrie, ako v skutočnosti treba. To posúdi očná a tak isto nemusíš mať rovnaké dioptrie, pokiaľ máš okuliare a šošovky.
jackb
Redeemer
Redeemer

ok, buducej lekarke budem verit :wink: :D
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

okrem toho, sosovky sa davaju na mensie dioptrie, asi o pol stupna kedze su blizsie k oku a opticky efekt zostrovania je silnejsi.
b0t~
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa b0t~ »

Nazdar, nosim sosovky asi mesiac. Pri vyberani sa mi stane obcas ze sa zlepia a ja sa ich bojim oddelit :D Normalne sa bojim ze ich roztrhnem co sa mi uz raz stalo . A potom som musel kupit nove. Ale ked sa mi to bude stavat castejsie tak si asi budem muset kupovat sosovy kazdy tyzden, prinajlepsom :D. Nie je na to niejake riesenie? Thx.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Najskôr vyber jednu šošovku, urob očistu a založ do púzdra.. následne vyber druhú šošovku, urob očistu a odlož do púzdra.. tak sa nedostanú k sebe a nezlepia sa.. ;)
b0t~
Light Expert
Light Expert

:D nie tak ze spolu, ale jedna sosovka. Proste vyberam z oka a jej krajne konce sa k sebe prilepia a ked ich od seba odtahujem tak sa bojim ze to znova roztrhnem... :(
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Tak to sa mi nestalo ani raz. Normalne ju pusti do krabicky a zalej vodou - mala by sa "rozlepit" sama.
chrobakos
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chrobakos »

nj to sa stava ... hlavne ked je na vzduchu a sa nalepi tak drzi pevnejsie ...daj ju do roztoku nech trosku zmekne a ked sa nerozlepi sama tak jej dopomoz..roztrhnut by sa nemala

sak ked sa bojis tak si odloz staru sosovku(ked uz budes novu pouzivat)a sa snou pohraj aby si vedel co znesie dokym sa roztrhne;)
b0t~
Light Expert
Light Expert

oki teda... ked sa mi to znova stane tak to vyskusam. thx za radu =]
no ved mne sa to stalo raz v skole, sa mi zatulala v oku a potom som ju vyberal a sa zlepila,dal som do roztoku nech sa trocha zmakci potom som pomalicky odtahoval kedy sa zrazu objavila dierka tam... a to sa mi stalo prvy den kedy som si daval novu sadu sosoviek :(
Napísať odpoveď