Obsah fóra www.hojko.com
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Kosovo
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Politika Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, ... 19, 20, 21  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
p4ra
Hardcore addict
Hardcore addict

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 13.12.2005

PríspevokZaslal: 12 Mar 2007, 11:49    Predmet: Odpovedať s citátom  

Moja rodina pochadza z Kosova z otcovej strany. Ziju tam uz viac, ako 150 rokov a nieco o historii Kosova vedia. Srbi boli/su/aj budu narod, kt. si vzdy chcel privlastnit to, co im nikdy nepatrilo. A len sa to potvrdzuje pomalicky. Slovinsko, Chorvatsko, Cierna Hora, Macedonsko - vsetko toto uz je prec. O chvilku pride Kosovo aj Vojvodina. Vsetko sa vrati tam, kam to patri.

Inak myslim, ze toto uz sa raz preberalo.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger
Kosh
King
King

Založený: 09.06.2005

PríspevokZaslal: 12 Mar 2007, 14:14    Predmet: Odpovedať s citátom  

p4ra - no ja sa pametam len na bitku na kosovom poli, zarucene davnejsie ako 150 rokov do minulosti, a predstav si, kosovo bolo srbské
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Tomasito
Moderátor
Moderátor

Založený: 30.01.2005

PríspevokZaslal: 12 Mar 2007, 15:53    Predmet: Odpovedať s citátom  

p4ra, Albanci v Kosove nemaju historicke pravo na vytvorenie samostatneho statu. Z coho by malo vyplyvat? Kosovo nikdy nebolo samostatnym statom, Kosovo je iba osidlena cast Srbska Albancami. Jedinym problemom tejto oblasti je, ze populacna krivka Albancov prudko stupa, Srbi v tejto oblasti naopak zazivaju populacny prepad. Dalsim problemom je nevrazivost medzi tymito etnikami, no spomen aspon jedno uzemie pod spravou OSN, ktore je dlhodobo stabilne. Toto su hlavne dovody, ktore robia situaciu komplikovanou. Ako vsak moze byt argumentom pre vytvorenie samostatneho statu skutocnost, ze v nejakej oblasti sa urcite etnikum rozmnozi ako kobylky a jednoducho si povie, ze chce vlastny stat? Pritom albansky stat je hned vedla. Ja som proti, no zaroven si uvedomujem, ze dana situacia je prilis specificka na to, aby sa na nu dalo pozerat cierno-bielo...
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
p4ra
Hardcore addict
Hardcore addict

PríspevokZaslal: 12 Mar 2007, 16:16    Predmet: Odpovedať s citátom  

Prajem si, aby aspon jeden z vas rozumel a mohol si precitat knihu Dimitrije Tucovic - Srbi i Albanci a potom mohol komentovat situaciu na Kosove. Dovtedy no offense, ale vazne sa ma ani nesnazte presvedcit o takej veci, ze Kosovo patri Srbsku alebo, ze by mu niekedy patrilo.

V organizacie, ako je OSN a pod. sracky neverim odvtedy, odkedy dovolili Srbom, aby zabili 8.000 Moslimov v Srebrenici.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger
Tomasito
Moderátor
Moderátor

PríspevokZaslal: 12 Mar 2007, 16:25    Predmet: Odpovedať s citátom  

p4ra, nikto ta o nicom nepresviedca, pricom nevidim jediny dovod, preco by som si mal precitat prave tebou spominanu knihu. Na margo toho co si napisal tu padli konkretne informacie, ku ktorym mozes kedykolvek ponuknut relevantne protiargumenty.

// O tvojom povode i antipatiam voci Srbsku viem, no ber to ako diskusiu a zacni sa vyjadrovat aspon trosicku konkretnejsie...
Návrat hore
krija
Guru of Politics
Guru of Politics

Stav: Prihlásený
Založený: 29.01.2006

PríspevokZaslal: 12 Mar 2007, 16:56    Predmet: Odpovedať s citátom  

casovo neaktualne, ale pravdive (2003)
Citácia:
Pohľad do dnešného Kosova je pohľadom na život Srbov, ktorí opustili svoje domovy pred ozbrojenými Albáncami podporovanými vzdušnými útokmi NATO a ešte po piatich rokoch žijú v táboroch a osadách pri Belehrade. O živote Albáncov v Kosove informujú médiá. O tom, ako sa vyrovnali so stratou vlastnej strechy nad hlavou srbskí utečenci - neutečenci (premiestnili sa v rámci jednej krajiny a tak nespĺňajú kritériá na označenie utečenec, ale hovoria si tak) takmer nikto nevie.
Väčšina zo stoosemdesiatisíc (srbské zdroje uvádzajú dvestodesaťtisíc) Srbov z Kosova si našlo nové domovy u svojich príbuzných a známych. Okolo Belehradu ostalo však 6 táborov. Všetky, až na jeden sú baraky po stavbároch alebo bývalé ubytovne zamestnancov priemyselných podnikov.
"Najväčšou chybou prezidenta Tita bolo, že dovolil, aby Kosovo osídľovali Albánci..."
no offense, ale kolko srbov zomrelo pocas 78 dnoveho bombardovania srbska? a dovod? lstivost albancov (KLA), a prahnutie zapadnych mocnosti po vojne. ako v kosove podviedli usa, nato a zapadne staty
Návrat hore
Kosh
King
King

Založený: 09.06.2005

PríspevokZaslal: 12 Mar 2007, 17:21    Predmet: Odpovedať s citátom  

p4ra - takže ty vravíš, že tam žili albánci (moslimovia) odjakživa? veď to je ako keby si povedal, že na južnom slovensku žili vždy maďari a nikdy nebolo slovenské (slovanské)

// zaujímavý výrok som našiel:
Citácia:
"Nie je možné podporiť vývoj, ktorý by vyústil do toho, že nejaká národnostná menšina, ktorá má svoj materský štát, by si mohla nárokovať na vznik ďalšieho štátu,"
- autor František Kašický; minister obrany SR
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Tomasito
Moderátor
Moderátor

PríspevokZaslal: 12 Mar 2007, 19:03    Predmet: Odpovedať s citátom  

krija napísal:
Ako v Kosove podviedli USA, NATO a zapadne staty
Velmi zaujimavy clanok, ktory ma podnietil pozriet sa na "Racak massacre" blizsie (Google)... toto som dodnes ani len netusil.
Návrat hore
p4ra
Hardcore addict
Hardcore addict

PríspevokZaslal: 12 Mar 2007, 21:14    Predmet: Odpovedať s citátom  

Tomasito, nech cokolvek poviem, vzdy sa budete ohrdat OSN a pod. clankami. Viem, ze clovek, kt. pisal knihu vyssie je nestranny a preto som povedal to, co som povedal vyssie.

O svojom povode som sa vyjadril uz predtym myslim. Inak nie som ziadny zaryty Albanec (vlastne som Chorvat), ale voci Srbsku citim nenavist, to mas pravdu. No co sa tochto tyka, naozaj do toho nepletiem nenavist, len to co som videl, zazil a precital. Je to moj nazor.

Taktiez je mi jasne, ze drviva vacsina Slovakov nenavidi Albancov, preto na nich maju taky nazor, aky maju. Nemyslim teraz konkretne teba.
Návrat hore
Aryan Angel
Addict
Addict

Založený: 05.08.2004

PríspevokZaslal: 13 Mar 2007, 0:29    Predmet: Odpovedať s citátom  

OSN ?????

Napisal si uz aj nieco k veci ? Nezda sa mi.. az na to ze nenavidis Srbov. To mi je jasne od zaciatku.

A nejaka kniha.. co take v nej napisal ze by nam to malo zmenit nazor ? Nevies sa vyjadrit ? Cital si ju vobec ?

Razz
Návrat hore
ikovan
Light Professional
Light Professional

Založený: 06.03.2005

PríspevokZaslal: 13 Mar 2007, 0:42    Predmet: Odpovedať s citátom  

myslim ze by to bol nebezpecny precedens keby sa kosovo osamostatni .. ale k samostantnemu osamostaneniu ani nemoze prist na zaklade poziadavky kosovskych albancov ... lebo z historickeho hladiska nan nemaju narok .. a kulturno-nabozenska "genocida" ktoru tam urobili nema obdobu. Od vypalovania kostolov cez znasilnovanie vrazdy .... nonsens

edit >> Para myslim ze som ponukol dostatocny argument preco si myslim o albancoch v srbsku to co si myslim.. A Srbi, Chorvati, Cernohorci su juzni slovania .. nevidim dovod preco ich nepodporit.. ved nakoniec i oni podrzali nas.. (vyhladam clanok ktory suvisi, dam potom link)
Návrat hore
Key5ers0ze
King
King

Založený: 28.04.2006

PríspevokZaslal: 13 Mar 2007, 0:50    Predmet: Odpovedať s citátom  

ja som v Kosove nezil, neviem posudit kto je aky clovek a o tom vlastne ani tato tema nie je..
a rozdelenie? ak by sa tam usporiadalo referendum preco nie? lebo Kosovo nebolo nikdy samostatnym statom? no a? imo nemusi mat vsetko suvis v minulosti.. z akeho historickeho hladiska nemaju narok? ved ak by slo o nejake historicke hladisko stale zijeme v Samovej risi,nie?
Tomasito napísal:
p4ra, nikto ta o nicom nepresviedca, pricom nevidim jediny dovod, preco by som si mal precitat prave tebou spominanu knihu.
ja nevidim jedinu vetu, v ktorej by p4ra nutil niekoho precitat si spominanu knihu..to je ako keby som na prispevky odpovedal: "nevidim jeden dovod, kliknut na tu linku, ktoru si sem dal, pretoze to nie je tvoj nazor"
Aryan Angel napísal:
OSN ?????

Napisal si uz aj nieco k veci ? Nezda sa mi.. az na to ze nenavidis Srbov. To mi je jasne od zaciatku.

A nejaka kniha.. co take v nej napisal ze by nam to malo zmenit nazor ? Nevies sa vyjadrit ? Cital si ju vobec ?

Razz
napisal si uz aj nieco k veci ty? ked som videl, ze tu mas novy prispevok uz som len cakal, ze tu najdem nejaku veselu citaciu z pozorovatela alebo z ineho veseleho zdroja...
a nejaka kniha? ak niekto zije vo svojom arijskom svete, tazko zmeni na nieco nazor, pretoze veri tomu, ze len jeho nazor je spravny.. este rano by som napisal, ze suhlasim s tym, ze rozdelenie by znamenalo precedens(co by urcite znamenalo ak by o nom rozhodli uradnici), ale ak by rozhodli ludia a nemuselo by sa to riesit vojnovym konfliktom, preco nie?
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
MS FRANKY
King
King

Založený: 05.01.2005

PríspevokZaslal: 13 Mar 2007, 0:54    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ked to už porovnávame s HU-SK tak musím podotknúť že v jednej mape sme označovaný ako dolná zem uhorska momentálne okupovaná Slovákmi. Takže asi tak by som to bral. My nezhodnotíme situáciu u nich kedže ju nepoznáme rovnako ako oni nemôžu povedať že madary majú právu na dolnú zem. Na túto tému by sa dalo diskutovať jedine vtedy ak by sme tu mali nejaké historické mat. ktoré by o tom hovorili. Aj ked viete ako je to s všetkým tím čo človek napíše. Nič nieje nezaujaté. A ako vraví istá múdra veta história je prívetivá k výťazom.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger
ikovan
Light Professional
Light Professional

Založený: 06.03.2005

PríspevokZaslal: 13 Mar 2007, 0:58    Predmet: Odpovedať s citátom  

Tu je odpoved na historicky narok Srbov:
Význam Kosova sa rodil na pomedzí mýtov a reality. Približne v dobe našej Veľkomoravskej ríše sa rodil aj prvý srbský štát práve na území dnešného Kosova Najväčší rozsah dosiahol stredoveký Srbský štát v polovici 14. storočia za panovania cára Dušana. Jeho hlavným mestom bola Prizreň v dnešnom Kosove neďaleko hraníc s Macedónskom. V meste Peč v Kosove bolo sídlo patriarchu Srbskej pravoslávnej cirkvi. V Kosove, na Košovom poli sa dohrala bitka medzi Turkami a Srbmi v r. 1389. Bitka sa skončila skôr nerozhodne, ale zahynul v nej turecký sul­tán Murat, aj srbský vladár Lazár. Lazára Turci počas bitky zajali a po bitke popravili. V bitke na Košovom poli Srbi bránili mohamedánskym Turkom v ďalšom postupe do Európy. Na území Kosova postavili v stredoveku najviac srbských kresťanských stavieb. Kosovo sa tak stalo pilierom srbskej národnej, náboženskej a kultúrnej identity. Až v ďalších storočiach sa pod tlakom Osmanskej ríše posunulo ťažisko srbského politického života d'alej na sever a centrom sa stal Belehrad. Pred II. svetovou vojnou približne polovicu obyvateľstva Kosova tvorili Srbi a polovicu Albánci. Počas okupácie Juhoslávie Taliansko pripojilo väčšiu časť Kosova k Albánsku. Zvyšnú časť Kosova okupovalo Nemecko, ale vytvorilo tam Albánsku autonómnu oblasť. Z oboch častí Kosova museli Srbi utekať. Po skončení vojny si Tito nechcel komplikovať pomery v štáte a nedovolil Srbom, vytlačeným z Kosova počas vojny, návrat do ich domovov. Podiel Albáncov na obyvateľstve Kosova sa však zvyšoval nie iba následkom politických pomerov. Slabé postavenie žien v mohamedánskej spoločnosti je jedným zo zdrojov sily albánskeho spoločenstva. Demografické prírastky Albáncov značne prevyšovali prírastky Srbov.

A tu je to co robili Albanci po zaciatkom 90. rokov
Vývoj v Kosove po zastavení bombardovania a stiahnutí sa srbských síl bol presne opačný. Pokračovalo vraždenie a vyháňanie Srbov, ale aj iných národností z Kosova. Kosovo sa dostalo pod vládu mariánskych klanov. Posledná väčšia vlna protisrbských výtržností, zabíjania Srbov a ničenie srbských kultúrnych pamia­tok prebehla v marci 2004. Vojská NATO neurobili takmer nič na ochranu Srbov.
Návrat hore
Aryan Angel
Addict
Addict

Založený: 05.08.2004

PríspevokZaslal: 13 Mar 2007, 2:22    Predmet: Odpovedať s citátom  

http://chelemendik.sk/mafianskekosovo.htm
http://www.sdlusa.com/sdl/
http://serbiandefenseleague.com/kosovo/
http://serbiandefenseleague.com/kosovo/cleanse1.htm

Nemusim nic pisat, kazdemu to musi byt jasne.
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Politika Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, ... 19, 20, 21  Ďalšia
Strana 2 z 21

Prejdi na: