|
|
|
| Autor |
Správa |
Metalista90 Zablokovaný

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.06.2008 Príspevky: 70 Bydlisko: Kanianka Karma: 
|
Zaslal: 04 Júl 2008, 20:52 Predmet: |
|
|
Ano Izrael zacal dokonca 1 vojnu. Kym arabi 4.
Avsak nevies o tom ,ze SSSR informovalo pred zacatim konfliktu nepravdivo ,ze Egyptske vojska sa blizia smerom k Izraelu. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kosh King

Stav:  Založený: 09.06.2005 Príspevky: 1774 Bydlisko: Za okrajom galaxie Karma: 
|
Zaslal: 04 Júl 2008, 21:29 Predmet: |
|
|
| ano? a suezká kríza nič? tam tiež Izrael išiel prvý, proti Egyptu - vidím že ty sa tu snažíš niečo riešiť a nemáš základné historické vedomosti - naozaj to nemá cenu s tebou. a výhovorka že SSSR informovalo, lol, kto verí komunistom, sám si je na vine že to potom zle dopadne - to máš tak ako keby som ja veril ficovi to čo hovorí, proste lol |
|
| Návrat hore |
|
 |
Metalista90 Zablokovaný

|
Zaslal: 04 Júl 2008, 21:44 Predmet: |
|
|
| Kód: |
| Suezská kríza v roku 1956 (júl-november) bola kríza, z ktorej sa neskôr vyvinul ozbrojený konflikt medzi Egyptom na jednej strane a alianciou Veľkej Británie, Francúzska a Izraela na strane druhej. Hlavný spor bola kontrola nad strategicky dôležitým Suezským kanálom. Výsledkom bolo oslabenie vplyvu európskych mocností, posilnenie egyptskej pozície a zvýšenie vplyvu Sovietskeho zväzu na blízkom východe. |
Ved hovori Araby zacali 4 vojny a vsetky napriek presile prehrali. VB, FR, IZ zacali 1 vojnu. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kosh King

|
Zaslal: 04 Júl 2008, 21:53 Predmet: |
|
|
| loool, ale izrael napadol egypt - arabov. cize on zacal izraelsko egyptsku vojnu. cize tato vojna + 6 dnova vojna. snad vies zratat 1vojna + 1 vojna= 1vojna??? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Metalista90 Zablokovaný

|
Zaslal: 04 Júl 2008, 22:31 Predmet: |
|
|
Musim ta sklamat ale
| Uzatvorenie úžiny predstavovalo podľa Izraela natoľko hrubé porušenie medzinárodného práva, že ho bolo možné považovať za vojnový akt a izraelská vláda sa ho teda rozhodla použiť ako casus belli. Z tohto dôvodu je podľa medzinárodného práva považovaný za agresora Egypt, napriek tomu, že boj začal Izrael (podľa Konferencie Spojených národov o námornom práve, Ženeva: UN Publications 1958, pp. 132–134). |
Arabi zacali 4 vojny, vsetky prehrali, Izrael+spojenci 1.
Ale kasli na tento konflikt, Izrael vyjednava o mieri so Syriou, Hamas ma s Izraelom primeria. Dufam ,ze tento konflikt sa skonci.
Chcel som poukazat na to ,ze UCK vyvrazdovala aj Zidov, a USA sa to snazia zamlcat aby nestratili podporu v otazke Kosova. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kosh King

|
Zaslal: 04 Júl 2008, 22:49 Predmet: |
|
|
looool, používanie medzinárodného práva zo strany izraela ako akt vyvolania vojny??? tak môžu Rusi + Čína vojensky potlačiť slobodné kosovo, že? pretože to je tiež porušenie medzinárodného práva. alebo nebodaj porušenie medzinárodného práva môže trestať iba Izrael?
a tiež - vo vojne, kto zaútočil prvý, ten vyvolal vojnu, to je prostý fakt. zo strany Izraela je to iba fantazmagorické obhajovanie ich vojenskej agresie, nič iné. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Metalista90 Zablokovaný

|
Zaslal: 04 Júl 2008, 23:07 Predmet: |
|
|
Ano. Na Izrael zautocia 4 krat ,Izrael 1 krat ale on je agresor. To je logika... Nechajme to tak...
K tomu Kosovu. Zoberme to ,ze keby dodnes vladol Tito Juhoslavia by existovala cela pokope.
Milosevic pokazil co sa dalo. Vina je aj na strane Srbov aj na strane UCK. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kosh King

|
Zaslal: 04 Júl 2008, 23:44 Predmet: |
|
|
izrael zaútočil dva krát
a ku kosovu - čo špekuluješ o titovi, lol, bolo osamostatnenie sa porušenie medzinárodného práva? bolo, riešil izrael porušenie medzinárodného práva vojensky? riešil. a teda sa pýtam, židia to môžu riešiť vojensky, ale iba oni, nikto iný? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Metalista90 Zablokovaný

|
Zaslal: 04 Júl 2008, 23:51 Predmet: |
|
|
Co tu splietas Izrael. Izrael zautocil 1 krat!!! To si naozaj taky lenivy a nevies si o tom nieco najst???
Prvá arabsko-izraelská vojna, prevažne v Izraeli označovaná ako Vojna za nezávislosť (hebr. מלחמת העצמאות - Milchemet ha-acmaut), je prvý zo série arabsko-izraelských konfliktov. Palestínčania pre ňu používajú označenie al-Nakba (arabs.: النكبة) - Katastrofa.
-----------------------
Arabské štáty odmietli uznať rozhodnutie OSN o rozdelení územia bývalého Britského mandátu v Palestíne medzi dva štáty, židovský a arabský. Bezprostredne po vyhlásení nezávislosti Štátu Izrael (15. mája 1948) napadli egyptské, sýrske, zajordánske, libanonské a iracké vojská, podporované jednotkami ďalších arabských krajín, novozniknutý židovský štát, ktorého existenciu odmietli uznať. Vojna sa skončila víťazstvom Izraela - podarilo sa mu odraziť útok arabských štátov, ochrániť svoju nezávislosť a rozšíriť svoje územie o ďalšie oblasti. |
----------------------
| Suezská kríza v roku 1956 (júl-november) bola kríza, z ktorej sa neskôr vyvinul ozbrojený konflikt medzi Egyptom na jednej strane a alianciou Veľkej Británie, Francúzska a Izraela na strane druhej. Hlavný spor bola kontrola nad strategicky dôležitým Suezským kanálom. Výsledkom bolo oslabenie vplyvu európskych mocností, posilnenie egyptskej pozície a zvýšenie vplyvu Sovietskeho zväzu na blízkom východe. |
----------
Uzatvorenie úžiny predstavovalo podľa Izraela natoľko hrubé porušenie medzinárodného práva, že ho bolo možné považovať za vojnový akt a izraelská vláda sa ho teda rozhodla použiť ako casus belli. Z tohto dôvodu je podľa medzinárodného práva považovaný za agresora Egypt, napriek tomu, že boj začal Izrael (podľa Konferencie Spojených národov o námornom práve, Ženeva: UN Publications 1958, pp. 132–134). |
-----------------------
| Štvrtá arabsko-izraelská vojna alebo Opotrebovávacia vojna začala 21. októbra 1967 potopením izraelského torpédoborca Eljat dvomi raketovými člnmi egyptského námorníctva. Pokračovala sériami lokálnych cezhraničných incidentov a útokov, ktoré však neboli spojené s klasickými frontovými bojmi a obsadzovaním krajiny. Skončila 7. augusta 1970 so šrámami na obidvoch stranách (pričom tie arabské boli väčšie). Na arabskej strane sa angažovali najmä Egypt, Jordánsko a arabské obyvateľstvo obsadených území. |
----------------------
| Jomkipurská vojna bola piata arabsko-izraelská vojna, ktorá prepukla 6. októbra 1973 o 14:00, keď koalícia Egypta a Sýrie začala počas najvýznamnejšieho židovského sviatku Jom kipur (Deň zmierenia) prekvapivý útok na Izrael v oblasti Suezského prieplavu a Golanských výšin. |
Izrael zautocil 1 krat!!! Arabi 4 krat!!! Asi ti robi problem matematika.
---------------------
K tomu Kosovu ja som sa vyjadroval ,ze UCK vyvrazdovala aj Zidov.
Ja Kosovo nijako neobhajujem. Dosrali to Srbi aj Albanci.
-------------
Ale je cudne ,ze Kosovo uznalo 43 krajin a napriklad take Abchadzko 0. [/code] |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kosh King

|
Zaslal: 04 Júl 2008, 23:56 Predmet: |
|
|
ty si to nepochopil - Izrael sa nemá právo oháňať medzinárodným právom, keď sám na rezolúcie OSN zvysoka kašle, vyvíja si atómové zbrane, atď...
Keďže vidím že si jednoduchý človek, tak ti to poviem polopate: Izrael vojensky zaútočil na Egypt. BODKA. A mimochodom, USA silno odsudzovali Izrael a GB za túto vojnu. čiže izrael 2 krát a arabi 3 krát
a čo sa čuduješ s abcházskom??? veď USA povedali "uznajte Kosovo", tak banda análnych alpinistov uznala kosovo. USA povedali "neuznajte Abcházsko", tak banda análnych alpinistov neuznala Kosovo.
Tomu sa hovorí politika silného dieťaťa - silné dieťa si dupne a tak musí byť, slabé deti sa musia podvoliť, ak sa nepodvolia, dostanú pár faciek a aj tak sa podvolia. |
|
| Návrat hore |
|
 |
jackb Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.09.2005 Príspevky: 2598 Bydlisko: okres BR - bohuzial Karma: 
|
Zaslal: 05 Júl 2008, 9:07 Predmet: |
|
|
bacov penis, 1x!
zase raz to musim napisat: vznik Izraela bol utokom, a nielen ze zautocili na Egypt ale aj na Libanon...
sovietska technika: ked ti nic nehovoria proxy-wars vrat sa do skolskych lavic
(pre Kristove rany, tych klonov usera sabo sa snad nezbavime ) |
|
| Návrat hore |
|
 |
kali520 Guru

Stav:  Založený: 15.03.2006 Príspevky: 2528
Zaslal: 05 Júl 2008, 9:50 Predmet: |
|
|
Dalsia strana dristov ktore su bud vyvratene alebo nie su pravdive.
Metalista ci Sabo alebo ako ti mame nadavat, ty si sialeny, mas ty vsetkych pat pohromade, utiekol si zblazninca? O co ti ide? Nitko tu tie tvoje somariny necita a jedine co robis je len zaplnanie tem tymi istimi frazami a sprostostami.
Dostal si ban a po mesiaci sem prides viest akoze normalnu diskusiu (ktoru je este realnejsie viest s opicou ako s tebou) a ta sa vyhroti opat do tvojej ignoracie tu uvedenych skutocnosti a propagacie dvoch extremistickych zdrojov.
Davat ti dasli ban asi bude zbytocne lebo, tvoje zivotne poslanie ta prinuti na toto forum znova prist a znova to bude o tom istom, takze jedine co ostava normalnym uzivatelom tohoto fora je ta tu strpiet a odignorvat tvoje prispevky (minimalne v teme politika). Tym prakticky mozes viest diskusiu sam so sebou co ti problem nerobilo ani doteraz. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Metalista90 Zablokovaný

|
Zaslal: 05 Júl 2008, 10:05 Predmet: |
|
|
aky ban mi chces dat??? zato ,ze sa Kosh strapnil??? Povedal ,ze Izrael zacal 2 vojny klamstvo, podla medzinarodneho prava 1.
je moja vec co pisem, su to moje nazori, predstav si ,ze kopec ludi aj suhlasi na tomto fore s mojim nazorom...
budem si pisat co aj chcem a ked sa ti nepaci smola... |
|
| Návrat hore |
|
 |
jackb Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.09.2005 Príspevky: 2598 Bydlisko: okres BR - bohuzial Karma: 
|
Zaslal: 05 Júl 2008, 10:18 Predmet: |
|
|
| Metalista90 napísal: |
aky ban mi chces dat??? zato ,ze sa Kosh strapnil??? Povedal ,ze Izrael zacal 2 vojny klamstvo, podla medzinarodneho prava 1.
je moja vec co pisem, su to moje nazori, predstav si ,ze kopec ludi aj suhlasi na tomto fore s mojim nazorom...
budem si pisat co aj chcem a ked sa ti nepaci smola... |
pride daky mod a posle ta do vaginy...
hlavne preto ze riesis Izrael v teme o Kosove  |
|
| Návrat hore |
|
 |
kinjeril Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.10.2005 Príspevky: 4749
Zaslal: 05 Júl 2008, 10:32 Predmet: |
|
|
| Nazov temy znie jasne - Kosovo. Takze "Izrael" si rozoberajte inde, nie v tejto teme. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|