|
|
|
| Autor |
Správa |
KoCi King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 19.01.2006 Príspevky: 1917 Bydlisko: BA Karma: 
|
Zaslal: 22 Aug 2007, 1:11 Predmet: |
|
|
kedze vidim ze sa tu zisli kotucove mozgy, tak sa aj ja spytam.. V uvodnom prispevku su spominane aj brzdy Tektro.Kedze v celej diskusii dalej nepadlo ani slova o znacke tektro, tak neviem ci si mam myslet ze sa jedna o nejaky lowend, alebo z akeho dovodu boli prakticky zamietnute. Na biku mam hydrauliku Tektro Auriga Comp. http://www.tektro.com/02products/01aurigacomp.php 180mm + 160mm
Poviem pravdu vobec do toho nevidim, tak budem vdacny za objektivne nazory. Tiez by ma zaujimalo, este nemam bike tak dlho aby som stihol dosticky zodrat - ako spoznam ze je pravy cas na vymenu, a ci treba nejake speci dosticky pre konkretnu brzdu, alebo su to univerzaly?
|
|
| Návrat hore |
|
 |
hojko Site Admin

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.04.2004 Príspevky: 14332 Bydlisko: Európa Karma: 
|
Zaslal: 22 Aug 2007, 1:25 Predmet: |
|
|
| KoCi: Nemam skusenost s tvojimi brzdami, takze neviem, skus pozriet napriklad na bike-forum.cz alebo niekde inde... Mne sa Tektro znacka celkom pozdava, tusim sa pouzivala na Trekoch, neskor presli na Bontrager. Vacsinou ma kazda znacka svoje specificke platnicky, niekedy dokonca pre kazdy model ine platnicky, preto ak kupujes, tak musis pre konkretne svoju kotucovku. Ako som uz spominal vyssie, velmi dobra alternativna volba je BBB, dokonca v niektorych pripadoch lepsia ako original platnicky.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
brm Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 02.11.2005 Príspevky: 6657
Zaslal: 22 Aug 2007, 7:21 Predmet: |
|
|
| Racius napísal: |
| Podla odporučenia mechanika som ich povaril a kotúče očistil alkoholom, ale pomohlo to len čiastočne, brzdy brzdili len slabo, teraz už omnoho lepšie, ale stále nie som spokojný. Ked som bicykel dostal, v pohode brzdili. |
Olej ešte mohol ostať aj na platničkách, tie si tiež čistil?
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Pedro109 Star

Stav:  Založený: 17.05.2007 Príspevky: 697 Bydlisko: Prievidza Karma: 
|
Zaslal: 22 Aug 2007, 9:19 Predmet: |
|
|
no tak bohuzial musim povedat aj ja ze sa mi nedavno stalo ze som nechtiac strekol trosku oleja na kotuc a koniec. Brzda brzdila asi na tretinu, potom som vycistil technicakom aj kotuc aj dosky, riadne pozahrieval a teraz uz ide na takych 80 percent. Dufam ze sa to po case zlepsi.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Racius Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 18.01.2006 Príspevky: 887 Bydlisko: Prievidza SR Karma: 
|
Zaslal: 22 Aug 2007, 17:45 Predmet: |
|
|
Ja som kotúče vyčistil liehom a platničky, no tie som iba vydrhol handričkou a potom spravil kúpeľ vo vriacej vode.
Kedy sú ale platničky súce na výmenu ked je príčinou opotrebenie ? Ako teda to opotrebenie spoznám ?
|
|
| Návrat hore |
|
 |
yoplin Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.10.2005 Príspevky: 562 Bydlisko: izba Karma: 
|
Zaslal: 22 Aug 2007, 19:27 Predmet: |
|
|
mali sme v robote endurko a na nom radialne formule (brzda jedna radost), ale majitel trochu zanedbaval udrzbu, tak mal masne kotuce aj dosticky, ze si mohol stlacat nadoraz a nic. kotuc sme cistili sprejom na brzdy (nazov si teraz nespomeniem, zajtra doplnim), ale dostickam uz nepomohlo nic, striekali sme sprej, aj sme smirglovali a 0 bodov. musel kupit nove dosticky. potom to bolo uz o inom. hovoril ze mu ten bicykel dost dlho stal a masnota sa tak zazrala, ze sa s nou nic nedalo robit.
kedy spoznas, ze su zodrate? neboj spoznas ale nie, mas tam asi 2mm materialu, pri beznej udrzbe a ociste lahko uvidis ze uz nie je cim brzdit.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
KoCi King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 19.01.2006 Príspevky: 1917 Bydlisko: BA Karma: 
|
Zaslal: 22 Aug 2007, 23:41 Predmet: |
|
|
no ja ani netusim akym sposobom su tam tie dosticky ucytene, tak aby to nebolo podobne, jak ked "nahle" odidu gumicky na veckach a do rafu sa oprie kov co znamena miernu destrukciu
|
|
| Návrat hore |
|
 |
hojko Site Admin

|
Zaslal: 22 Aug 2007, 23:57 Predmet: |
|
|
| yoplin: Zalezi ktora brzda, pretoze platnicky na mojich Hayes MX2 su aj 2x take hrube ako na niektore ine.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
yoplin Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.10.2005 Príspevky: 562 Bydlisko: izba Karma: 
|
Zaslal: 23 Aug 2007, 11:47 Predmet: |
|
|
Racius:
| Citácia: |
| dbajte, aby trecie plochy neprisli do styku s vazelinou, olejom, alebo brzdovou kvapalinou, v opacnom pripade bude ucinnost brzd niekolkonasobne nizsia. brzdove dosticky nasiaknute brzdovou kvapalinou maju rapidne nizsiu zivotnost. pravidelne kontrolujte hrubku trecich ploch dosticiek a vymente ich v pripade, ze ich hrubka je menej ako 1mm. nedovolte, aby sa trecie plochy uplne opotrebovali v opacnom pripade kovova cast dosticky poskodi brzdovy kotuc. brzdove dosticky sa rychlejsie opotrebuvaju pri blatistych a prasnych podmienkach, kedy doporucujeme prevadzat kontrolu castejsie. |
hojko: ano, niektore su aj vacsie, ale najviac sa stretavam s takymi ako su nalavo.
KoCi: zalezi na type brzdy, bud sa dosticka zacvakne k piestu (hayes), alebo ich roztahuje taka tvarovana podlozka a zaistene su segerovkou (shimano), alebo su k piestu chytene magnetom (diatech). je toho vela. treba vediet znacku a niekedy aj typ.
| Popis: |
|
| Veľkosť prílohy: |
42.58 kB |
| Rozlíšenie: |
640x480 |
| Prezretá: |
29 krát |

|
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Joxxo Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.03.2007 Príspevky: 1464 Bydlisko: C:/Slovensko/Vychod/.../ Karma: 
|
Zaslal: 24 Aug 2007, 19:00 Predmet: |
|
|
Fuuha dlho som tu nebol a nejako sa tu rozpútala diskusia ) Rozhodol som sa pockat nasetrit a kupit si nieco lepsie ...
|
|
| Návrat hore |
|
 |
rixo Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 11.08.2006 Príspevky: 720 Bydlisko: Trnava Paradise :) Karma: 
|
Zaslal: 25 Aug 2007, 17:16 Predmet: |
|
|
| ja mam mechaniky tektro aquillaa som s nimi nadmieru spokojny aj s 160mm kotucom,ked si och vyladis brzdia perfektne
|
|
| Návrat hore |
|
 |
hojko Site Admin

|
Zaslal: 26 Aug 2007, 0:37 Predmet: |
|
|
| rixo: A co tam uz len take mozes vyladit??? Jedine tak pekne nasadit platnicky, ktore sa aj tak casom vysuchaju aby dobre priliehali a to je asi tak vsetko co mozes spravit. Jedna moznost je este pouzitie inych platniciek, napriklad pouzit kvalitne melaticke ci platnicky s pouzitim karbonu.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
smejo King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 04.04.2005 Príspevky: 1856 Bydlisko: 7th heaven [ KE ] Karma: 
|
Zaslal: 26 Aug 2007, 10:03 Predmet: |
|
|
| rixo napísal: |
| ja mam mechaniky tektro aquillaa som s nimi nadmieru spokojny aj s 160mm kotucom,ked si och vyladis brzdia perfektne |
pokial su to tvoje prve kotuce, tak samozrejme, ze mas taky nazor
|
|
| Návrat hore |
|
 |
mobiloman Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.06.2007 Príspevky: 170
Zaslal: 26 Aug 2007, 11:44 Predmet: |
|
|
| Racius napísal: |
Vážení bajkeri, ako spoznám, keď mám zodraté, vytrhané, alebo inak opotrebované doštičky ?
Mám nejaké lacné, neznačkové brzdy s nápisom Assess (rovnakej značky aj náboje, zadný bol dvakrát menený)
Nevyzerá to, že by tá plocha bola už zbrúsená, ale raz sa mi stalo, že s otcom som ošetroval reťaž tým mazacím sprejom a asi sme postriekali aj kotúče a vraj vtedy je zle.
Podla odporučenia mechanika som ich povaril a kotúče očistil alkoholom, ale pomohlo to len čiastočne, brzdy brzdili len slabo, teraz už omnoho lepšie, ale stále nie som spokojný. Ked som bicykel dostal, v pohode brzdili. |
To poznam, mne brzdili oproti stavu predtym uplne na ch*ja. Som icc zo 10 krat ocistil v acetone a aj v technickom benzine,platnicky som nechal mocit c acetone a aj tak to nebrzdilo ako malo. V tych platnickach to zostane zazrate. Som ich aj jemne smirglikom zdrsnil a ziadny vacsi efekt. Potom som vymenil este aj kotuc, sa to trochu zase zlepsilo aj o povodnom stave sa hovorit neda. Platnicky mam stare. BTW mam shimano mechanicke ale nejaku vyssiu radu.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
rixo Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 11.08.2006 Príspevky: 720 Bydlisko: Trnava Paradise :) Karma: 
|
Zaslal: 26 Aug 2007, 13:41 Predmet: |
|
|
moje prve to niesu ,neboj,mal som pred tym magura luise hydru a aj nejake ine mechaniky ,ale tieto su super
2hojko:ano tak som to myslel,nastavit platnicky,ked ich nastavis ,tak aby ti neohybali kjotuc nebudu sa drat sikmo,ale rovno-na celu plochu platnicky...
|
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|