Kúpa nového PC

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa enter00 »

skura3 napísal:..ale tych 3000sk co dam viac za dosku by som dal napr. do luxusnej skrinky a pod.
skrinku mam viac nez luxusnu:) doska je zaklad pc, preto vzdy kupujem najlepsiu na trhu a potom je moje PC rock-stable.
ad cena procaku - nejakych 6500sk za e6600 bude.
ad 4gb ram - vidis, a ja vyuzitie vidim:) aj preto, ze ju denne vyuzivam.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

mozem otazocku? na akom OS vyuzivas tu pamat? A dalsia otazka, ked si nekupim najlepsiu dosku na trhu tak nemozem mat rock stable pc?
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

ludia toto zbytocne riesite :) .. som podobny v tom ze vidim ze mam na nieco lepsie, tak si to doprajem uz pre ten pocit... (aj ked osobne uz by som v pripade luxusu siel do Gigabyte N680-DQ6) Podla vsetkeho co som tu od enter00 na forach cital, rad si dopraje luxus, a peniaze u neho nie su az taky problem :)

A vyuzitie RAM? U 8GB by som sa aj ja divil ze nac.. ale 4GB sa pomaly ale isto zacina spolu s vistou presadzovat vo sfere HE, tak ako bolo u XP 2GB RAM. Vyuzit sa da napriklad pri vyuzivani RAM ako virtualny HDD.

A nakoniec - z osobnych skusenosti sa mi viac pozdava riesenie RAM kupit radsej viac naraz, nech su z jednakej serie a je tak zaroven aj vyssia pravdepodobnost bezproblemoveho chodu.

a ten zdroj co sa nevies rozhodnut.. Jednoznacne Tagan alebo Seasonic, ak planujes casom pouzivat aj SLI, tak od tychto vyrobcov pozeraj 580W a viac.. na zdroji sa setrit neoplati, zvlast ak sa jedna o drahu zostavu. (mnohi sice preferuju fortron kvoli nizkej cene a dobrej kvalite, ale ked uz je rec o luxuse :D )
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

t0m4s3 napísal:mozem otazocku? na akom OS vyuzivas tu pamat? A dalsia otazka, ked si nekupim najlepsiu dosku na trhu tak nemozem mat rock stable pc?
win xp sp2, jeden prepinac a hla, zrazu mam 3,4 gb pamate dostupnej:) limit na aplikaciu sa neda obist, ale to nevadi, 2gb/ap staci. (bezi mi viac aplikacii, nie napr jedna hra). vista x64 to ale konecne bude riesit normalne.
ad stabilita - nikto nevravi, ze tebou navrhovany gigabyte je zly, je to isto dobra doska, ale su (vybavou napr) aj lepsie dosky - aj od gigabyte, aj od dalsich vyrobcov.
KoCi napísal:...
dakuje, presne taky pohlad mam. na pc mi bezi exchange so sharepointom, kopec aplikacii, vsetko naraz, teda ram je zivotne dolezita. ziadny HDD na svete nie je rychlejsi ako ram.
SLI nebudem mat nikdy, skor chcem stabilitu a nizku hlucnost, teda podla toho budem vyberat zdroj. asi sa ale priklonim k vyssie spomenutemu s odkazom.
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

inac neviem preco neuvazujes nad HDD T7K1000 mas vykon ako raptor je to tichsie ako raptor a aj ako 2 HDD a este mas mensiu spotrebu a pravdepodobnost poruchy ako pri RAID. cena je cca ako 2x500GB HDD a
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

ziadny HDD na svete nie je rychlejsi ako ram.
Mozno by si neveril, ale to co dokaze flash pamat strci este dobrych par rokov do buducnosti aj SAS SCSI 15K RPM disky v RAIDe ;)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

enter00 napísal:win xp sp2, jeden prepinac a hla, zrazu mam 3,4 gb pamate dostupnej:).
Win XP podporuju max 3GB na proces po pouziti PAE prepinacu. Mal som kedysi 3GB v kompe, swap mam vypnuty stale a realnu vyuzitelnost v tom nevidim.

Harun > T7K1000 rychlejsi ako raptor? To snad nemyslis vazne.
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

si pozri tento test http://www.anandtech.com/storage/showdo ... i=2949&p=1 alebo tuto novinku na dsl.sk http://www.dsl.sk/article.php?article=3642&title= vychadza to v priemere rovnako
edit: a nepisal som ze je vykonnejsi ale +-rovnaky
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Harun napísal:inac neviem preco neuvazujes nad HDD T7K1000 mas vykon ako raptor --
raid este uvidim, ale pravdepodobne ho dam.
test napísal:Mozno by si neveril, ale to co dokaze flash pamat strci este dobrych par rokov do buducnosti aj SAS SCSI 15K RPM disky v RAIDe ;)
my zijeme teraz a PC mam na rok.
t0m4s3 napísal:Win XP podporuju max 3GB na proces po pouziti PAE prepinacu. Mal som kedysi 3GB v kompe, swap mam vypnuty stale a realnu vyuzitelnost v tom nevidim.

Harun > T7K1000 rychlejsi ako raptor? To snad nemyslis vazne.
bitspirit momentalne - 1gb ram vyuzitie. keby som mal tvojich doporucovanych 2gb, vista sa mi pomaly ani nerozbehne:) a to som napisal len jeden proces, napr dalsi nonstop - outlook with CBM - 350 mega.
ja nevidim zmysel v 10k rpm disku v domacom pc, ty nevidis zmysel v 4gb ram. sme si kvit :wink:
btw, ty mas raptor ako modlu?:)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

enter00 napísal:bitspirit momentalne - 1gb ram vyuzitie.
nechapem co tam takeho mas, daj si uTorrent a bude zaberat par MB a nie 1GB
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ak ti Bitcomet zerie giga, tak ine slovo ako lama pre teba nemam. Si asi jediny clovek, ktory sa dostal na viac ako tych sto az dvesto mega, no ty si sa dostal rovno na giga. Ani sa necudujem, ze ci nedas poradit, pretoze to co predvadzas ty v tejto teme, tak len ostavam v uzase.

Zijeme v roku 2007 (aspon ja) a flash pamate miesto ramky su normalna vec, vsak pamatove karty (ci uz 2 alebo 4 gb) su uz lacnejsie ako ta vyjde ramka alebo disk a za redukciu das mozno 2 tisicky, takze je mozne ich vyuzit ako RAM. Ak mas pristupovu dobu okolo 0.5ms, tak 15 tisic otackove disky sa mozu strcit. Za predpokladu, ze system, Exchange ci Sharepoint server bude bezat na flashke so systemom, tak to bude neskutocny narast vykonu.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

enter00 napísal:btw, ty mas raptor ako modlu?:)
Ano mam, pretoze je to stale najrychlejsie PATA/SATA riesenie sucastnosti v oblasti ktora najviac brzdi dnesne pocitace. Nastastie uz su na obzore SSD disky.
K tomu 1GB BitSpiritu, chyba bude niekde medzi stolickou a klavesnicou ;-)
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

heker napísal:Ak ti Bitcomet zerie giga, tak ine slovo ako lama pre teba nemam. Si asi jediny clovek, ktory sa dostal na viac ako tych sto az dvesto mega, no ty si sa dostal rovno na giga. Ani sa necudujem, ze ci nedas poradit, pretoze to co predvadzas ty v tejto teme, tak len ostavam v uzase...
po A - nazyvas cloveka lama, a pritom ani nazov programu nevies precitat :D ty "heker" :)
cca 70gb v torrentoch, ako krasne mi to funguje, raz za cas zapise blok stiahnutych dat na disk, ziadne spomalenie.. lama je ten, kto tie stovky diskovych operacii za minutu pri tahani z torrentov neobmedzi.
vies, niekto zostava v uzase, lebo tomu nechapem, a niekto veciam chape, a vyuziva ich naplno...
heker napísal:Zijeme v roku 2007 (aspon ja) a flash pamate miesto ramky su normalna vec, vsak pamatove karty (ci uz 2 alebo 4 gb) su uz lacnejsie ako ta vyjde ramka alebo disk a za redukciu das mozno 2 tisicky, takze je mozne ich vyuzit ako RAM. Ak mas pristupovu dobu okolo 0.5ms, tak 15 tisic otackove disky sa mozu strcit. Za predpokladu, ze system, Exchange ci Sharepoint server bude bezat na flashke so systemom, tak to bude neskutocny narast vykonu.
ktora flash pamat cita 3GB/s? :))))))) ze flash namiesto ram, ty "heker".
ak tak, jedine namiesto HDD, ale tam nevidim v stolnom pc dovod, je to drahe(32gb cca 1tisic usd) a pri pouziti rozumu stacia disky a velka ram.
exchange/sharep mi bezi z ramky, na disk zapisuje len ked taha databazu/zapisuje do bloku, ktory nema v ram.

je vidiet, ze tvoje "vedomosti" pochadzaju max tak z PC REVUE a nazivo si to nikdy nevidel...
sundevil napísal:nechapem co tam takeho mas, daj si uTorrent a bude zaberat par MB a nie 1GB
gb nezabera program, ale cache nastavena v nom(a teda ked je naplne vyuzita, tak program). samotny program ma v ram 30-40mega.

"Disk Read Request (Cached / Disk Operation); 1668 [1440 / 228]; ;
Disk Write Request (Cached / Disk Operation); 15878 [15574 / 304]; ;"
a toto je len za 300 stiahnutych mega.... co viac povedat.
t0m4s3 napísal:Ano mam, pretoze je to stale najrychlejsie PATA/SATA riesenie sucastnosti v oblasti ktora najviac brzdi dnesne pocitace. Nastastie uz su na obzore SSD disky.
K tomu 1GB BitSpiritu, chyba bude niekde medzi stolickou a klavesnicou ;-)
to sa neda popriet, len moj zaver(ako uz v inej teme) je, ze 10-20 percent realneho zrychlenia prace s diskom nevyvazi hluk a chladenie.
SSD - ano, casom, tych 64gb za rozumnu sumu na system bude fajn. tak za rok, dva.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

enter00: Enter, ruku na srdce, 70 torrentov a 1GB??? OMFG!!!
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

hojko napísal:enter00: Enter, ruku na srdce, 70 torrentov a 1GB??? OMFG!!!
""cca 70gb v torrentoch"""
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

este som zabudol, mechaniky so sata - dvd-rom a napalovacku.
mate nejaky konkretny tip?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Co to ma spolocne so 70GB v torrentoch? To tahas alebo zdielas??? Vsetko je je vecou nastavenia, navyse nevidim dovod preco pouzivas BitSpirit, ktory je zabanovany na takmer kazdom privatnom webe.

Preco prave SATA mechaniky??? Tych na vyber veru vela nemas.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

hojko napísal:Co to ma spolocne so 70GB v torrentoch? To tahas alebo zdielas??? Vsetko je je vecou nastavenia, navyse nevidim dovod preco pouzivas BitSpirit, ktory je zabanovany na takmer kazdom privatnom webe.

Preco prave SATA mechaniky??? Tych na vyber veru vela nemas.
hojko ty si expresivne reagoval neviem na aky udaj, vysvetlenie je na mieste od teba:)
taham/zdielam, na privatnom sa to inak neda.
vidis, tam kde som nie je a som s funkcnostou dokonale spokojny, nevidim dovod menit(pouzival som aj azureus, aj bitcomet, aj utorrent). s nastavenim som spokojny, inak by som to tak nemal:) mne spotreba ram nevadi, som rad, ze to tak je. preco - to som uviedol v predoslom poste.
sata mechaniky - nechcem mat v pc uz ziadne ide, generacna vymena.
ONdr3j
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ONdr3j »

enter00 napísal:sata mechaniky - nechcem mat v pc uz ziadne ide, generacna vymena.
jj, rovnako zmyslam, uz nechcem mat IDE kable :)
tu su SAMSUNGY
DVD-RW DVD-ROM
SATA napalovacky ma uz aj LG ale ja by som bral SAMSUNG
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

LG za posledny rok/dva ma celkom kvalitne modely napalovaciek, tak by som ja osobne zobral LG. Nevravim ze samsung su nekvalitne, ale minulost nemaju zrovna slavnu (ale ta ani u LG nebola bohvieaka)

A ostatne - korea jak korea..
Napísať odpoveď