Kupa vysokoskolskeho titulu

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Styphnos
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Styphnos »

nordkapp_pb napísal:a povies mi teda coho sa jakoze bojis ? :-) ... niesi prehnane paranoidny ? :-) myslis ze budu explicitne kadzeho jedneho studenta co vystudoval od roku 90 prehodnocovat ? ... podla indicii sa nasmeruju na podozrivych studentov a tych prevetraju ... u niektorych nic nenajdu u niektorych ano ...
Asi sa nie je čoho obávať. Len ma mrzí, ako som už spomínal, že niektorí ľudia na slovensku budú kvôli takýmto rýchlokvaseným hádzať všetkých absolventov do 1 vreca
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

to som uz spominal, ze na to doplatia aj podstivi studenti, ale co uz, s tym sa neda nic robit ... myslim ze ti co su zabehnuti v praxi sa nicoho bat nemusia a prinajmensom pri produktoch TNUNI to nebude zas az taky velky sok, nakolko to bolo mozno pred rokom a pol, co mi mama spominala ze videla inzeraty v ktorych bolo napisane ze proste ludi z TNUNI nie :-) :-) ... myslim ze kazdy student by sa mal zaujimat aj o povest skoly, a to je vec ktora nieje ziadno utajovana, kazdy mal moznost volby :-) ... niekto sa uchylil k niecomu jednoduchiemu s pochabejsou povestou a niekto zas isiel doslova bojovat o vysledky na prestiznejsiu skolu :-) tak to proste funguje :-) ...

... keby nebola univerzita v kazdej vacsej obci tak to tu vyzera trochu inak s vysokym skolstvom :-) ... na slovensku co viem tak mame UNIVERZIT viac ako dost .. ja sa pytam ze preco ? vela z tych skol nema preco nosti statut univerzity :-) ... ja teda studujem v CR, nasa VUT a CVUT superia o prvenstvo medzi najlepsimi technickymi vyskami v CR, pricom su aj v medzinarodnom stredoeuropskom meradle relativne vysoko hodnotene, ale statut univerzity nemaju :-) a TNUNI ma :-) ... nieje na tom nieco chore ? :-D :-D ... ja som bol v tom ze statut univerzity oznacuje nieco exta medzi skolami :-)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No co vam budem hovorit, na tieto slovenske "univerzity" som mal uz davno negativny nazor a teraz sa to potvrdilo. Pred par rokmi sa mi kamos z UPJS stazoval, ze tam to je same uplatkarstvo. No ako pisal nordka - myslel som si, ze ludia su aspon natolko inteligentni, ze tych 5 rokov obetuju a budu uplacat postupne, ale nie...titul treba ziskat do roka. Je to ich blbost a dufam, ze na to doplatia.
Pocul som o tom, ze tituly z niektorych slovenskych VS neuznavaju v zahranici, ale ze by ich neuznavali ani miestni zamestnavatelia, tak to je vela a dost to svedci o povesti skoly :)
Nie je 5 rokov chodenia do jednej skoly ako 5 rokov chodenia do inej skoly, ale to by som uz zachadzal mimo temy.
K teme: zvysenie platov pedagogov by mozno pomohlo, ale iba ciastocne. Ked tam totiz ostanu zamestnani ucitelia, ktori si zvykli, ze za jednu skusku zhrabnu od studenta dajme tomu 100 € tak sa im bude tazko odvykat.
minob
Star
Star

Príspevok od používateľa minob »

fizz napísal:TNuni rozhodne nieje univerita, dokonca ani vysoka skola, ma to uroven priblizne strednej skoly a to dokonca ani nie gymnazia :D Jednou z veci, ktore ma na tej skole brali, bolo to, ze na prednaskach nam vysvetlovali cudzie slova a to dokonca bezne pouzivane :P Ale na druhej strane, aj moj byvaly tam chodi a to je naozaj sikovny chlapec, ktory vie o com hovori, vie co ma vediet a naoza tomu rozumie :)
Prednaska z akeho predmetu a fakulta? Vdaka.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Dobra tema, dajte nejaky univerzitny eshop, nech si co to poprihadzujem do kosika :D
minob
Star
Star

Príspevok od používateľa minob »

fizz napísal:Prednasky/Cvika na 98% vsetky, mozno sa vyskytlo zoparkart nejake prakticke, tak tam nie :D Fakulta zdravotnictva, osetrovatelstvo.
Oki, to je mozne, posudit to neviem, fakulta je pomerne mlada a nechodil som tam.
Avsak jedna fakulta netvori celu skolu, FST a FM su myslim na vyssej urovni co sa tohto tyka, ale najdu sa aj tam nejake vynimky...na oboch stranach.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

mne sačí že na trenčianskej študujú eko dvaja spolužiaci zo strednej. Jeden mal z ekonomiky a účta permanentne štvorky, druhý dokonca prepadol na polroka. Keď sa tam dostali, a teraz sú dokonca už tretiaci, to je pre mňa dostatočný ukazovatel o nízkej úrovni tej školy
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re: Kupa vysokoskolskeho titulu

Príspevok od používateľa Gothar »

http://komentare.sme.sk/c/5252811/vysok ... redaj.html
Veľmi závažným dôsledkom novely môže byť, že naše diplomy prestanú byť uznávané v zahraničí (najmä v Európskej únii) a úplne stratia váhu v medzinárodnej dimenzii. Aj naši najlepší absolventi môžu dopadnúť ako absolventi niektorých známych slovenských vysokých škôl, ktorých mená sú na inzerátoch práce - ale v negatívnom zmysle, že o absolventoch týchto škôl nemajú záujem.
Nase skolstvo proste potrebuje poriadnu reformu, ktora preriedi vysoke skoly a sposobi, ze uroven statnych aj sukromnych skol bude rast a nie klesat.
Napísať odpoveď