Kupa vysokoskolskeho titulu
Kupa vysokoskolskeho titulu
V Ceskej republike maju novu aferu, tentokrat s kupovanim vysokoskolskych titulov. Zatial v tom ide len jedna skola, ale ako je vseobecne zname, tak nieco take je mozne skoro na kazdej skole.
Plzeň ponúka až podozrivo bleskové štúdium
http://www.sme.sk/c/5052313/plzen-ponuk ... udium.html
Plzeň ponúka až podozrivo bleskové štúdium
http://www.sme.sk/c/5052313/plzen-ponuk ... udium.html
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
no jo . vystudovat pravo s diplomom pocas letnych prazdnin ... fajne jak cyp
... toto je zname o viacerych skolach aj na slovensku, ze titul dostane kazdy kto vie podpisat okopirovanu diplomku a spravit skole "ponuku, ktora sa neodmieta"
... inak teraz je v CR docela mazec okolo toho, zacali v Plzni a skoncia na Karlovke ((som docela zvedavy co vymaknu na VUT )) ... je mi len luto studakov, ktori vystudovali danu skolu poctivym sposobom, hodi to na nich a ich vzdelanie zle svetlo ... skonci to jak s TNUNI, kedy uvidis v novinach pri pracovnej ponuke, ze titul z trencina pre nich nieje titul
...
-
seth82
Darca
O týchto praktikách vôbec nepochybujem ani na Slovensku. Konkrétne ide o preslávenú a "najlepšiu" PF UK, na ktorej vyštudovali isté osoby mne známe, ktoré sa priznali k úplatku. A myslím si, že sa vôbec nie je čomu čudovať, podobné záblesky prichádzajú aj z Košickej UPJŠ... Holt, slovenské školstvo, najviac ma však vie pobaviť fakt, že tých zopár právnikov, ktorých poznám, chodia po uliciach s nosom nahor (dobre, že im doň nenaprší) a myslia si, že sú neskutočne jedineční 
//mimochodom: http://drotovan.blog.sme.sk/c/206965/Da ... titul.html
//mimochodom: http://drotovan.blog.sme.sk/c/206965/Da ... titul.html
-
hojko
Site Admin
Dnes som zachytil v spravach v na niektorej z ceskej stanici, ze s tym maju vacsi problem, ze su v tom politici, podnikatelia, deti podnikatelov atd... Vraj sa chystaju presetrit 400 osob, ich prace, dlzky studia atd... Ale v univerzitnej kniznici ci kde sa to maju archivovat vsetky udaje a displomove prace, tak tam nic take nie je.
Zaujimave bolo, ked vsak nevedeli najst ani pracu sefa mestskej policie, ten vsak do polhodiny dolozil vsetky svoje indexy, zapisane skusky, diplomovu pracu atd...
Zaujimave bolo, ked vsak nevedeli najst ani pracu sefa mestskej policie, ten vsak do polhodiny dolozil vsetky svoje indexy, zapisane skusky, diplomovu pracu atd...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
Kód: Vybrať všetko
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2009101105-
Bolldar
Medium Expert
Mno kua, že jsem tam nešel... namísto toho se teď šrotim jak blbecnordkapp_pb napísal:nieco dost dobre napisane k teme ... najviac ma zaujal posledny odstavec ... myslim ze s 33 stranovou diplomkou by ma vyhodili v skole z okna ... ale panu Grossovi staciKód: Vybrať všetko
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2009101105![]()
...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
podobne ... ale ked nevyjde, toto tak pojdem makat a odpustim si jedny letne prazdniny pri vode a spravim si "Taki doktorát"Bolldar napísal:Mno kua, že jsem tam nešel... namísto toho se teď šrotim jak blbec
-
Renovacio
Light Expert
Normálne som zvedavý čo sa stane s TNUNI, kedže som študentom politológie a ešte k tomu externe ...
sranda musí byť, ale padol tu veľmi dobrý názor že si to odskáčeme ostatní ( a niekto sa možno bude sťažovať že som externista ale bohužiaľ neboli prostriedky na to aby som študoval denne) a som rád že som sa dostal aspon sem ...
Takže držím palce všetkým ...
Nuž a ohľadom toho kupovania si myslím že to beží už veeeľmi dlhú dobu. Tak ako to bolo aj na technike v KE a najnovšie Sládkovičovo ...
Raz to puknúť muselo ...
Takže držím palce všetkým ...
Nuž a ohľadom toho kupovania si myslím že to beží už veeeľmi dlhú dobu. Tak ako to bolo aj na technike v KE a najnovšie Sládkovičovo ...
Raz to puknúť muselo ...
Študentom v Trenčíne odpustili roky štúdia
Budú prešetrovať Univerzitu Alexandra Dubčeka v Trenčíne. A podľa ministra aj ostatné vysoké školy. Hrozí im najtvrdší trest strata akreditácie.
Budú prešetrovať Univerzitu Alexandra Dubčeka v Trenčíne. A podľa ministra aj ostatné vysoké školy. Hrozí im najtvrdší trest strata akreditácie.
Kód: Vybrať všetko
http://www.sme.sk/c/5088715/rosova-studentom-v-trencine-odpustili-roky-studia.htmlTak to, že sa u nás predávajú tituly a niekto si vyštuduje VŠ zachvíľu nie je pre mňa nič mimoriadne. Ja tvrdím, že toto sa deje viac - menej na každej VŠ na svete. U nás sa to ale vyskytuje viac práve preto, lebo školstvo na tom nie je bohvieako dobre. Preto je tu aj viac pracovníkov VŠ(netvrdím, že všetci), ktorí sú podlatiteľní a umožnia podozrivo rýchlo dotyčnému(dotyčnej) získať titul.
Na VŠ vyučujú tieto typy ľudí:
Majú príjem len z toho, že robia na škole:
- nízky plat
- niektorí sú náchylní na prevziatie úplatku(nie všetci)
- každý takýto nevezme úplatok(kvôli svojej povahe a aj keď sa to niekomu nezdá, verte, že aj takí sú u nás)
Majú aj iný príjem okrem výuky na VŠ:
-keď ich súčet oboch výplat je na úrovni, tak samozrejme tu je
riziko úplatku malé, ale je(vždy sa nájdu ľudia, ktorí si prilepšia napriek tomu, že sú zazobaní dosť) - tu už pomôže jedine zvýšená kontrola.
Takí, ktorí majú známych medzi študentmi(áno napr. rodinkárstvo) a takto sa im snažia pomáhať
Lebo keby títo študenti mali poctivo študovať, tak tú VŠ nikdy nespravia.
Aj keby stúpli platy v školstve nemyslím si, žeby kupovanie titulov zmizlo, naopak je tvrdím, žeby sa vyskytovalo ďaleko menej - vychádzam z toho, že vždy sa nájde človek, ktorý má dosť, ale, prečo by si neprilepšil, keď sa dá.
A ako som už spomínal v tomto prípade pomôže už len kontrola takýchto ľudí a následné potrestanie(pokuta, vyhodenie zo školy)
Už keď som nastúpil na VŠ školu(študoval som na Univerzite Komenského - aj tu sa určite niečo nájde, ako vravím je to na celom svete viac menej) tak som stále počúval, ako niekto protekčne vyštudoval to, to a to.
Lenže bežný študent sa o tieto veci nestará. Jednak nevidí do toho, čo si robia dekani, prodekani, prorektori, rektor atď a ďalej aj keby videl, tak do toho nebude ,,pchať nos" ,lebo v konečnom dôsledku si to môže odniesť on sám(koniec štúdia).
Tak väčšina študákov seká dobrotu a robí to, čo po ňom chce fakulta.
Proste držia hubu a krok ako sa hovorí. Lebo keď už si na VŠ, tak robíš(ak máš záujem ju skončiť) všetko preto, aby si ju spravil.
Toto sa vo veľkej miere dialo aj za komunizmu. Myslím, že vtedy bolo najviac takýchto úplatkov na Pedagogike ale aj inde samozrejme.
Súhrnne: Toto existuje už odvtedy odkedy existuje škola(je jedno aká) a je to v podstate nežiadúca vlastnosť, trpené zlo, ktoré je tu už dávno
Žiaľ
A ja sa smejem na niektorých retardoch, čo píšu príspevky do diskusií na SME, že toto sa deje len za fica. Ako môže byť niekto tak tupý a sprostý, keby si aspoň o tom zistil niečo viac. To bolo aj za Dzurindu, Husáka, Tisa, Masaryka, Márie Terézie a čo ja viem môžeme takto pokračovať ďalej do minulosti.
Ja osobne som za:
1. Zvýšenie finančného ohodnotenia pedagógov na školách.
2. Potom, ako by stúpli mzdy v školstve za prísnejšiu kontrolu na školách.
Len teraz sa to medializovalo, ale toto je vo svete veľmi dlho známe.
To je niečo podobné ako keby nejaký denník napísal:
Šokujúce zistenie ! Na slovensku užívajú ľudia chemické látky, ktoré spôsobujú príjemný pocit alebo halucinácie a nazývajú sa drogy.
(Dobré ráno stará mama !
)
Mňa ale netrápi kupovanie titulov. Ja mám VŠ vzdelanie, chodil som na školu 5 rokov a nemám sa čoho obávať.
Čo ma trápi najviac, tak to je to, že niektorí ľudia na Slovensku dospejú k chorému názoru, že keď zopár retardov s IQ na bode mrazu získalo superrýchlo titul, tak takýto sú potom všetci, čo tam študovali.
A to ma neskutočne se*e.
BTW: Zaujímalo by ma, akým spôsobom teda po týchto aférach - určite to príde aj na UK, doložím, že som tú školu poctivo vyštudoval 5 rokov ?
To nech mi niekto skúsi vysvetliť.
Na VŠ vyučujú tieto typy ľudí:
Majú príjem len z toho, že robia na škole:
- nízky plat
- niektorí sú náchylní na prevziatie úplatku(nie všetci)
- každý takýto nevezme úplatok(kvôli svojej povahe a aj keď sa to niekomu nezdá, verte, že aj takí sú u nás)
Majú aj iný príjem okrem výuky na VŠ:
-keď ich súčet oboch výplat je na úrovni, tak samozrejme tu je
riziko úplatku malé, ale je(vždy sa nájdu ľudia, ktorí si prilepšia napriek tomu, že sú zazobaní dosť) - tu už pomôže jedine zvýšená kontrola.
Takí, ktorí majú známych medzi študentmi(áno napr. rodinkárstvo) a takto sa im snažia pomáhať
Aj keby stúpli platy v školstve nemyslím si, žeby kupovanie titulov zmizlo, naopak je tvrdím, žeby sa vyskytovalo ďaleko menej - vychádzam z toho, že vždy sa nájde človek, ktorý má dosť, ale, prečo by si neprilepšil, keď sa dá.
A ako som už spomínal v tomto prípade pomôže už len kontrola takýchto ľudí a následné potrestanie(pokuta, vyhodenie zo školy)
Už keď som nastúpil na VŠ školu(študoval som na Univerzite Komenského - aj tu sa určite niečo nájde, ako vravím je to na celom svete viac menej) tak som stále počúval, ako niekto protekčne vyštudoval to, to a to.
Lenže bežný študent sa o tieto veci nestará. Jednak nevidí do toho, čo si robia dekani, prodekani, prorektori, rektor atď a ďalej aj keby videl, tak do toho nebude ,,pchať nos" ,lebo v konečnom dôsledku si to môže odniesť on sám(koniec štúdia).
Tak väčšina študákov seká dobrotu a robí to, čo po ňom chce fakulta.
Proste držia hubu a krok ako sa hovorí. Lebo keď už si na VŠ, tak robíš(ak máš záujem ju skončiť) všetko preto, aby si ju spravil.
Toto sa vo veľkej miere dialo aj za komunizmu. Myslím, že vtedy bolo najviac takýchto úplatkov na Pedagogike ale aj inde samozrejme.
Súhrnne: Toto existuje už odvtedy odkedy existuje škola(je jedno aká) a je to v podstate nežiadúca vlastnosť, trpené zlo, ktoré je tu už dávno
Žiaľ
A ja sa smejem na niektorých retardoch, čo píšu príspevky do diskusií na SME, že toto sa deje len za fica. Ako môže byť niekto tak tupý a sprostý, keby si aspoň o tom zistil niečo viac. To bolo aj za Dzurindu, Husáka, Tisa, Masaryka, Márie Terézie a čo ja viem môžeme takto pokračovať ďalej do minulosti.
Ja osobne som za:
1. Zvýšenie finančného ohodnotenia pedagógov na školách.
2. Potom, ako by stúpli mzdy v školstve za prísnejšiu kontrolu na školách.
Len teraz sa to medializovalo, ale toto je vo svete veľmi dlho známe.
To je niečo podobné ako keby nejaký denník napísal:
Šokujúce zistenie ! Na slovensku užívajú ľudia chemické látky, ktoré spôsobujú príjemný pocit alebo halucinácie a nazývajú sa drogy.
(Dobré ráno stará mama !
Mňa ale netrápi kupovanie titulov. Ja mám VŠ vzdelanie, chodil som na školu 5 rokov a nemám sa čoho obávať.
Čo ma trápi najviac, tak to je to, že niektorí ľudia na Slovensku dospejú k chorému názoru, že keď zopár retardov s IQ na bode mrazu získalo superrýchlo titul, tak takýto sú potom všetci, čo tam študovali.
A to ma neskutočne se*e.
BTW: Zaujímalo by ma, akým spôsobom teda po týchto aférach - určite to príde aj na UK, doložím, že som tú školu poctivo vyštudoval 5 rokov ?
To nech mi niekto skúsi vysvetliť.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
necital som to cele .. je to moc dlhe
.. ale na konci byva vzdy nejaky zaver a ten obsahuje spravidla nosnu myslienku ... preto sa teda spytam -> "mas problem dokazat ty alebo tvoja skola z archivov sposob akym si vystudoval ? ... pokial nema tvoja diplomka 15 A4iek, z toho 4 uvod a zaroveb nedostala od oboch stran hodnotenie za A a ak figurujes v spisoch skoly bez nejakych okatosit 5 rokov, tak myslis ze si pre nich nejaky zaujimavy ? ... keby mali ti ludia aspon trochu filipa, tak uplacaju celych 5 rokov od skusky k skuske, ale nie sme na slovensku - tu je asi hodne nenapadne nastupit do prvaku a obhajovat diplomku v jednom roku
...
-
seth82
Darca
No dúfam, že bude hádam všetko OK. Diplomku mám na 76 strán.nordkapp_pb napísal:necital som to cele .. je to moc dlhe.. ale na konci byva vzdy nejaky zaver a ten obsahuje spravidla nosnu myslienku ... preto sa teda spytam -> "mas problem dokazat ty alebo tvoja skola z archivov sposob akym si vystudoval ? ... pokial nema tvoja diplomka 15 A4iek, z toho 4 uvod a zaroveb nedostala od oboch stran hodnotenie za A a ak figurujes v spisoch skoly bez nejakych okatosit 5 rokov, tak myslis ze si pre nich nejaky zaujimavy ? ... keby mali ti ludia aspon trochu filipa, tak uplacaju celych 5 rokov od skusky k skuske, ale nie sme na slovensku - tu je asi hodne nenapadne nastupit do prvaku a obhajovat diplomku v jednom roku
...
Robil som prácu v oblasti chemickej analýzy. Ten pokus, čo som robil sa podaril len čiastočne, lebo vzorka, ktorú som stanovoval, bola zmes chemických látok. Mal som zistiť koncentráciu 1 z nich, ale keďže tam boli aj tie ostatné , tak tie rušili stanovenie tejto látky. Takže výsledky stanovenia nebolo možné vyhodnotiť. Potom som mal ešte jednu vzorku a u tej sa mi to podarilo úspešne.
Ale školiteľka povedala, že aj neúspešný pokus je pokus a v praxi sa to často stáva. Ale keby som mal viac času na pokus, tak sa dali zmeniť podmienky(iné chemické činidlo, než sme použili pri pokuse) a bolo by potom možné stanoviť aj tú zmes. Čas nám to nedovolil a tak sme to uzavreli. Za prácu som mal B. Zobrali mi ju v pohode na rektoráte aj som ju obhájil úspešne.
(Inak väčšina ostatných mala A)
Tak až ide o tú diplomku tak nie je problém.
A v škole ma majú v spisoch určite. Magisterské štúdium som ukončil 2 roky dozadu.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
Asi sa nie je čoho obávať. Len ma mrzí, ako som už spomínal, že niektorí ľudia na slovensku budú kvôli takýmto rýchlokvaseným hádzať všetkých absolventov do 1 vrecanordkapp_pb napísal:a povies mi teda coho sa jakoze bojis ?... niesi prehnane paranoidny ?
myslis ze budu explicitne kadzeho jedneho studenta co vystudoval od roku 90 prehodnocovat ? ... podla indicii sa nasmeruju na podozrivych studentov a tych prevetraju ... u niektorych nic nenajdu u niektorych ano ...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
to som uz spominal, ze na to doplatia aj podstivi studenti, ale co uz, s tym sa neda nic robit ... myslim ze ti co su zabehnuti v praxi sa nicoho bat nemusia a prinajmensom pri produktoch TNUNI to nebude zas az taky velky sok, nakolko to bolo mozno pred rokom a pol, co mi mama spominala ze videla inzeraty v ktorych bolo napisane ze proste ludi z TNUNI nie
... myslim ze kazdy student by sa mal zaujimat aj o povest skoly, a to je vec ktora nieje ziadno utajovana, kazdy mal moznost volby
... niekto sa uchylil k niecomu jednoduchiemu s pochabejsou povestou a niekto zas isiel doslova bojovat o vysledky na prestiznejsiu skolu
tak to proste funguje
...
... keby nebola univerzita v kazdej vacsej obci tak to tu vyzera trochu inak s vysokym skolstvom
... na slovensku co viem tak mame UNIVERZIT viac ako dost .. ja sa pytam ze preco ? vela z tych skol nema preco nosti statut univerzity
... ja teda studujem v CR, nasa VUT a CVUT superia o prvenstvo medzi najlepsimi technickymi vyskami v CR, pricom su aj v medzinarodnom stredoeuropskom meradle relativne vysoko hodnotene, ale statut univerzity nemaju
a TNUNI ma
... nieje na tom nieco chore ?
... ja som bol v tom ze statut univerzity oznacuje nieco exta medzi skolami 
... keby nebola univerzita v kazdej vacsej obci tak to tu vyzera trochu inak s vysokym skolstvom
No co vam budem hovorit, na tieto slovenske "univerzity" som mal uz davno negativny nazor a teraz sa to potvrdilo. Pred par rokmi sa mi kamos z UPJS stazoval, ze tam to je same uplatkarstvo. No ako pisal nordka - myslel som si, ze ludia su aspon natolko inteligentni, ze tych 5 rokov obetuju a budu uplacat postupne, ale nie...titul treba ziskat do roka. Je to ich blbost a dufam, ze na to doplatia.
Pocul som o tom, ze tituly z niektorych slovenskych VS neuznavaju v zahranici, ale ze by ich neuznavali ani miestni zamestnavatelia, tak to je vela a dost to svedci o povesti skoly
Nie je 5 rokov chodenia do jednej skoly ako 5 rokov chodenia do inej skoly, ale to by som uz zachadzal mimo temy.
K teme: zvysenie platov pedagogov by mozno pomohlo, ale iba ciastocne. Ked tam totiz ostanu zamestnani ucitelia, ktori si zvykli, ze za jednu skusku zhrabnu od studenta dajme tomu 100 € tak sa im bude tazko odvykat.
Pocul som o tom, ze tituly z niektorych slovenskych VS neuznavaju v zahranici, ale ze by ich neuznavali ani miestni zamestnavatelia, tak to je vela a dost to svedci o povesti skoly
Nie je 5 rokov chodenia do jednej skoly ako 5 rokov chodenia do inej skoly, ale to by som uz zachadzal mimo temy.
K teme: zvysenie platov pedagogov by mozno pomohlo, ale iba ciastocne. Ked tam totiz ostanu zamestnani ucitelia, ktori si zvykli, ze za jednu skusku zhrabnu od studenta dajme tomu 100 € tak sa im bude tazko odvykat.
Prednaska z akeho predmetu a fakulta? Vdaka.fizz napísal:TNuni rozhodne nieje univerita, dokonca ani vysoka skola, ma to uroven priblizne strednej skoly a to dokonca ani nie gymnaziaJednou z veci, ktore ma na tej skole brali, bolo to, ze na prednaskach nam vysvetlovali cudzie slova a to dokonca bezne pouzivane
Ale na druhej strane, aj moj byvaly tam chodi a to je naozaj sikovny chlapec, ktory vie o com hovori, vie co ma vediet a naoza tomu rozumie