|
| Autor |
Správa |
LubosZ Medium Star

Stav:  Založený: 03.09.2005 Príspevky: 492 Bydlisko: Martin Karma: 
|
Zaslal: 01 Okt 2005, 10:33 Predmet: LimeWire bude blokovať nelegálny obsah |
|
|
LimeWire bude blokovať nelegálny obsah
Populárny P2P software LimeWire podľa informácií jedného z beta testerov tohto softwaru pripravuje novú verziu, ktorá bude blokovať zdieľanie nelicencovaného obsahu.
Ako uviedol jeden z beta testerov LimeWire pre server Slyck, funkcia blokovania zdieľania nelicencovaného obsahu je pripravená a vývojári čakajú na pokyn CEO LimeWire Marka Gortona, aby funkciu zahrnuli do najnovšej verzie. V budúcich verziách sa tak vzhľadom na súčasný tlak RIAA toto blokovanie veľmi pravdepodobne objaví.
Podľa dostupných informácií audio súbory nebude možné v LimeWire zdieľať, pokiaľ nebude pre ne nájdená platná licencia. Užívatelia budú môcť zdieľať vlastné súbory, pokiaľ k nim pripoja Creative Commons licenciu, pričom takíto užívatelia budú musieť byť pravdepodobne identifikovateľní. Bližšie informácie o podporovaných formátoch licencií a ďaľších podrobnostiach zatiaľ nie sú známe.
Súčasná verzia LimeWire 4.9.30 ešte nezahŕňa žiadne obmedzenie, užívatelia musia ale pri jej sťahovaní potvrdiť, že tento software nebudú používať k šíreniu obsahu, ku ktorému nevlastnia príslušné práva.
Vývoj LimeWire po uvedení verzie blokujúcej nelicencovaný obsah len ťažko v súčasnosti odhadnúť. V prípade, že užívatelia nepremigrujú na nové verzie, tvorca softwaru pravdepodobne stratí možnosť generovať príjmy z vývoja LimeWire a tak je budúcnosť LimeWire otázna.
Pripravované zmeny sú dôsledkom tlaku RIAA, ktorá skôr tento mesiac 7 P2P službám zaslala varovné dopisy. Podľa viacerých zdrojov medzi týmito službami bola aj LimeWire. V dôsledku tlaku RIAA pravdepodobne skončila svoju činnosť WinMX, výrazne ju obmedzila eDonkey, Grokster pravdepodobne bude odkúpený P2P sieťou Mashboxx, ktorá bude dovolovať iba zdieľanie legálneho obsahu.
LimeWire je najpopulárnejší klient tzv. Gnutella P2P siete, ktorá je využívaná najmä na zdieľanie hudby. V sieti Gnutella počet súčasne pripojených užívateľov zvyčajne prevyšuje 2 milióny. |
|
| Návrat hore |
|
 |
mspeedo Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 15.02.2005 Príspevky: 867 Bydlisko: Nitra Karma: 
|
Zaslal: 01 Okt 2005, 13:04 Predmet: |
|
|
Ta RIAA uz pi-c-uje do vsetkeho, torrenty aj p2p . No uvidime ako sa to vyvynie, ci pride daco nove na zdielanie, alebo je to len velke haloo a nic z toho nakonec nebude. Vacsina uzivatelov ktory pouzivaju p2p a torrenty to pouzivaju koli tomu ze odtial xcu vsetko nelegalne, a uz vidim to 1% ktore potom prejde na novsie verzie kde sa bude dat zdielat len legalne . NO co uz, stare dobre pomale dc++. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Mek Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 23.03.2005 Príspevky: 2105 Bydlisko: Trenčín Aglomeration :)) Karma: 
|
Zaslal: 01 Okt 2005, 13:07 Predmet: |
|
|
tak tak. novu verziu nebude xciet nikto a bude pokoj. este ze directconnectu taketo nieco nehrozi  |
|
| Návrat hore |
|
 |
LubosZ Medium Star

Stav:  Založený: 03.09.2005 Príspevky: 492 Bydlisko: Martin Karma: 
|
Zaslal: 01 Okt 2005, 13:10 Predmet: |
|
|
No keby neboli originalne hry take drahe, tak by som ich aj kupoval ale 2000sk za jednu novú hru je podľa mňa veľmi veľa.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
geoge046 Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.08.2005 Príspevky: 575 Bydlisko: Prievidza Karma: 
|
Zaslal: 03 Okt 2005, 15:14 Predmet: |
|
|
| LubosZ napísal: |
No keby neboli originalne hry take drahe, tak by som ich aj kupoval ale 2000sk za jednu novú hru je podľa mňa veľmi veľa.  |
Tak to teda HEJ!!!
 |
|
| Návrat hore |
|
 |
r3sp3ct Light Professional

Stav:  Založený: 27.09.2005 Príspevky: 796 Bydlisko: U hojkovho Joža Karma: 
|
Zaslal: 21 Okt 2005, 13:24 Predmet: |
|
|
| LubosZ napísal: |
To mas pravdu, niektore ceny su fakt "super" sa mi niekedy zda, ze to je cena za obal a za nazov hry a nie za hru samotnu. xi xi |
|
| Návrat hore |
|
 |
Linkman Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.07.2004 Príspevky: 2523 Bydlisko: Slovensko Karma: 
|
Zaslal: 22 Okt 2005, 15:39 Predmet: |
|
|
Pridajte sa a podme bojkotovat RIAA
| Kód: |
| www.boycott-riaa.com/ |
 |
|
| Návrat hore |
|
 |
drakeman Guru

Stav:  Založený: 29.11.2004 Príspevky: 2517 Bydlisko: Slovakia Karma: 
|
Zaslal: 26 Okt 2005, 16:16 Predmet: |
|
|
| Linkman napísal: |
Pridajte sa a podme bojkotovat RIAA
| Kód: |
| www.boycott-riaa.com/ |
 |
to oni vyrabaju vlozky?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
MS FRANKY King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 04.01.2005 Príspevky: 1846 Bydlisko: Stromwind-druha budova vľ Karma: 
|
Zaslal: 18 Júl 2006, 11:02 Predmet: |
|
|
| drakeman napísal: |
to oni vyrabaju vlozky?  |
ano a medzi tím ešte bojujú proti nelegálnej hudbe.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Racius Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 18.01.2006 Príspevky: 887 Bydlisko: Prievidza SR Karma: 
|
Zaslal: 18 Júl 2006, 17:13 Predmet: |
|
|
Môj názor na túto vec ---->
Nikdy neupdatujem na tú verziu, posledný LimeWire bez tochto obmedzenia mám na večnosť vypálený do fialového kotúča.
Ak sa to nebude dať obísť, tak prisahám, že sa stanem hackerom a budem robiť na servery RIAA jeden DoS za druhým.
Robím si srandu, moje miesto je v Jave a C++  |
|
| Návrat hore |
|
 |
canopus Guru

Stav:  Založený: 07.11.2005 Príspevky: 2954 Bydlisko: Lewice Krcma Orinoco :-) Karma: 
|
Zaslal: 19 Júl 2006, 15:26 Predmet: |
|
|
| KED SI NECHAM STARU VERZIU TA BUDE DUFAM,ZE FUNGOVAT |
|
| Návrat hore |
|
 |
jjj King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 23.09.2004 Príspevky: 1859 Bydlisko: kade tade Karma: 
|
Zaslal: 19 Júl 2006, 20:58 Predmet: |
|
|
Dalsi ubohy pocin zo strany este ubohejsi organizacci zastavit sirenie warezu ... no je to nemozne .. warez tu bude vzdy .. vid lamky.net
Rapidshare a Megaupload su nesmrtelne a klienty zalozene na DC++ a torenty tak tiez. Nejake limewire mi chybat nebude .. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Racius Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 18.01.2006 Príspevky: 887 Bydlisko: Prievidza SR Karma: 
|
Zaslal: 20 Júl 2006, 10:46 Predmet: |
|
|
| jjj napísal: |
Dalsi ubohy pocin zo strany este ubohejsi organizacci zastavit sirenie warezu ... no je to nemozne .. warez tu bude vzdy .. vid lamky.net
Rapidshare a Megaupload su nesmrtelne a klienty zalozene na DC++ a torenty tak tiez. Nejake limewire mi chybat nebude .. |
Presne !
Warez nikdy nezastavia, len zabijú ďalší program, alebo ďalšiu sieť. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dead_Warrior Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 20.09.2005 Príspevky: 1369 Bydlisko: BrickField/ Samsung Arena Karma: 
|
Zaslal: 20 Júl 2006, 14:33 Predmet: |
|
|
Ja by som to povedal takto:
| Citácia: |
| Warez je ako rychlik bez rusnovodica, mozes ho spomalit ale nikdy ho nemozes zastavit |
alebo
| Citácia: |
| Warez je ako vazan na uteku ktoreho nikto nedokaze zastavit akurat tak postrelit ale vzdy bdue bezat dopredu s vztycenou hlavou |
(oboje moj vytvor)
Moj postoj k tomuto celemu LimeWire som nidky nepouzival ja pouzivam only Morpheus a ked ho tiez dostanu tak ostanem verny vernym torrentom a lamkam  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
 |
|