LimeWire bude blokovať nelegálny obsah

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
LubosZ
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa LubosZ »

Populárny P2P software LimeWire podľa informácií jedného z beta testerov tohto softwaru pripravuje novú verziu, ktorá bude blokovať zdieľanie nelicencovaného obsahu.

Ako uviedol jeden z beta testerov LimeWire pre server Slyck, funkcia blokovania zdieľania nelicencovaného obsahu je pripravená a vývojári čakajú na pokyn CEO LimeWire Marka Gortona, aby funkciu zahrnuli do najnovšej verzie. V budúcich verziách sa tak vzhľadom na súčasný tlak RIAA toto blokovanie veľmi pravdepodobne objaví.

Podľa dostupných informácií audio súbory nebude možné v LimeWire zdieľať, pokiaľ nebude pre ne nájdená platná licencia. Užívatelia budú môcť zdieľať vlastné súbory, pokiaľ k nim pripoja Creative Commons licenciu, pričom takíto užívatelia budú musieť byť pravdepodobne identifikovateľní. Bližšie informácie o podporovaných formátoch licencií a ďaľších podrobnostiach zatiaľ nie sú známe.

Súčasná verzia LimeWire 4.9.30 ešte nezahŕňa žiadne obmedzenie, užívatelia musia ale pri jej sťahovaní potvrdiť, že tento software nebudú používať k šíreniu obsahu, ku ktorému nevlastnia príslušné práva.

Vývoj LimeWire po uvedení verzie blokujúcej nelicencovaný obsah len ťažko v súčasnosti odhadnúť. V prípade, že užívatelia nepremigrujú na nové verzie, tvorca softwaru pravdepodobne stratí možnosť generovať príjmy z vývoja LimeWire a tak je budúcnosť LimeWire otázna.

Pripravované zmeny sú dôsledkom tlaku RIAA, ktorá skôr tento mesiac 7 P2P službám zaslala varovné dopisy. Podľa viacerých zdrojov medzi týmito službami bola aj LimeWire. V dôsledku tlaku RIAA pravdepodobne skončila svoju činnosť WinMX, výrazne ju obmedzila eDonkey, Grokster pravdepodobne bude odkúpený P2P sieťou Mashboxx, ktorá bude dovolovať iba zdieľanie legálneho obsahu.

LimeWire je najpopulárnejší klient tzv. Gnutella P2P siete, ktorá je využívaná najmä na zdieľanie hudby. V sieti Gnutella počet súčasne pripojených užívateľov zvyčajne prevyšuje 2 milióny.
mspeedo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mspeedo »

Ta RIAA uz pi-c-uje do vsetkeho, torrenty aj p2p :evil: . No uvidime ako sa to vyvynie, ci pride daco nove na zdielanie, alebo je to len velke haloo a nic z toho nakonec nebude. Vacsina uzivatelov ktory pouzivaju p2p a torrenty to pouzivaju koli tomu ze odtial xcu vsetko nelegalne, a uz vidim to 1% ktore potom prejde na novsie verzie kde sa bude dat zdielat len legalne :roll: . NO co uz, stare dobre pomale dc++.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

tak tak. novu verziu nebude xciet nikto a bude pokoj. este ze directconnectu taketo nieco nehrozi 8)
LubosZ
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa LubosZ »

No keby neboli originalne hry take drahe, tak by som ich aj kupoval ale 2000sk za jednu novú hru je podľa mňa veľmi veľa. :x :evil:
geoge046
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa geoge046 »

LubosZ napísal:No keby neboli originalne hry take drahe, tak by som ich aj kupoval ale 2000sk za jednu novú hru je podľa mňa veľmi veľa. :x :evil:
Tak to teda HEJ!!!
:o
r3sp3ct
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa r3sp3ct »

LubosZ napísal:No keby neboli originalne hry take drahe, tak by som ich aj kupoval ale 2000sk za jednu novú hru je podľa mňa veľmi veľa. :x :evil:
To mas pravdu, niektore ceny su fakt "super" sa mi niekedy zda, ze to je cena za obal a za nazov hry a nie za hru samotnu. :aasmile11: xi xi
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

Pridajte sa a podme bojkotovat RIAA

Kód: Vybrať všetko

www.boycott-riaa.com/
:!: :!: :!:
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drakeman »

Linkman napísal:Pridajte sa a podme bojkotovat RIAA

Kód: Vybrať všetko

www.boycott-riaa.com/
:!: :!: :!:
to oni vyrabaju vlozky? :)
MS FRANKY
King
King

Príspevok od používateľa MS FRANKY »

drakeman napísal:to oni vyrabaju vlozky? :)
ano a medzi tím ešte bojujú proti nelegálnej hudbe..
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Môj názor na túto vec ----> :aasmile19:

Nikdy neupdatujem na tú verziu, posledný LimeWire bez tochto obmedzenia mám na večnosť vypálený do fialového kotúča. :D

Ak sa to nebude dať obísť, tak prisahám, že sa stanem hackerom a budem robiť na servery RIAA jeden DoS za druhým. :new01:
Robím si srandu, moje miesto je v Jave a C++ :oops:
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

KED SI NECHAM STARU VERZIU TA BUDE DUFAM,ZE FUNGOVAT
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

Dalsi ubohy pocin zo strany este ubohejsi organizacci zastavit sirenie warezu ... no je to nemozne .. warez tu bude vzdy .. vid lamky.net :D

Rapidshare a Megaupload su nesmrtelne :lol: a klienty zalozene na DC++ a torenty tak tiez. Nejake limewire mi chybat nebude ..
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

jjj napísal:Dalsi ubohy pocin zo strany este ubohejsi organizacci zastavit sirenie warezu ... no je to nemozne .. warez tu bude vzdy .. vid lamky.net :D

Rapidshare a Megaupload su nesmrtelne :lol: a klienty zalozene na DC++ a torenty tak tiez. Nejake limewire mi chybat nebude ..
Presne ! :D
Warez nikdy nezastavia, len zabijú ďalší program, alebo ďalšiu sieť.
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dead_Warrior »

Ja by som to povedal takto:
Warez je ako rychlik bez rusnovodica, mozes ho spomalit ale nikdy ho nemozes zastavit
alebo
Warez je ako vazan na uteku ktoreho nikto nedokaze zastavit akurat tak postrelit ale vzdy bdue bezat dopredu s vztycenou hlavou
:oops: :lol:
(oboje moj vytvor)

Moj postoj k tomuto celemu LimeWire som nidky nepouzival ja pouzivam only Morpheus a ked ho tiez dostanu tak ostanem verny vernym torrentom a lamkam :)
Napísať odpoveď