|
| Autor |
Správa |
Xaredon Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.06.2005 Príspevky: 359 Bydlisko: Topíky Karma: 
|
Zaslal: 14 Sep 2005, 22:30 Predmet: Mandrake |
|
|
Chcem vediet, ci je mozne stiahnut Linux Mandrake zdarma v ceskej verzii a ak ano tak kde? A este kolko zabera instalacka na disku? A aj ci je mozne ho nainstalovat aj na inu particiu, ako je C lebo Win 98 tak nesiel. AJ ked viem, ze windows nema s tym nic spolocne ale ked si ho dinem instalovat, tak chcem mat info o vsetkom. Je pravda, ze je najlepsi pre zacinajucich s Linuxom? Ja som doteraz robil iba so Slax a to moc nenauci. Moc diky za odpoved. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Majs0 Medium Expert

Stav:  Založený: 21.05.2004 Príspevky: 102
Zaslal: 14 Sep 2005, 22:42 Predmet: |
|
|
| Kód: |
| http://www.mandrivalinux.cz/download |
|
|
| Návrat hore |
|
 |
q-parser VIP

Pohlavie:  Stav:  Založený: 04.12.2004 Príspevky: 1386 Bydlisko: /dev/null Karma: 
|
Zaslal: 15 Sep 2005, 0:00 Predmet: |
|
|
Ty si robil so Slax? No neviem, podla toho prispevku toho o tuxe moc nevies, ked trepnes taku blbost, ze ci sa da nainstalovat inde nez C! To keby sa ti podari, tak ti osobne pride Linus Torvalds zablahozelat so slovami: b0ha jeho, si dobry! Linux nepoziva billovske pismenkove oznacenia a ani fat. Treba vytvorit particiu ineho typu (ext2, ext3, xfs, reiserfs, ...). Podla mojho nazoru by pre teba najlepsim linuxom bol Knoppix, aspon by si sa nemusel trapit nad takymito otazkami a mal by si vsetko len na CD a ramke Ale inak Mandriva, Fedora, (k)ubuntu ... |
|
| Návrat hore |
|
 |
romano Medium Expert

Stav:  Založený: 06.01.2005 Príspevky: 86
Zaslal: 15 Sep 2005, 9:20 Predmet: |
|
|
Alebo ak vies citat a mas dost volneho casu tak Gentoo.
Ale ak chces Mandrake, ISO images (3xCD alebo 1xDVD) najdes tu:
| ftp://ftp.linux.cz/pub/linux/mandrakelinux/official/iso/10.2/i586/ |
|
|
| Návrat hore |
|
 |
deblasco Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 17.05.2005 Príspevky: 2717
Zaslal: 15 Sep 2005, 14:26 Predmet: |
|
|
q-parser linux som mal nainstalovany a bezal mi na fat-ke mam pocit ze to boli este nejake drake 7dmicky ir 7.1... |
|
| Návrat hore |
|
 |
q-parser VIP

Pohlavie:  Stav:  Založený: 04.12.2004 Príspevky: 1386 Bydlisko: /dev/null Karma: 
|
Zaslal: 15 Sep 2005, 15:43 Predmet: |
|
|
| deblasco napísal: |
q-parser linux som mal nainstalovany a bezal mi na fat-ke mam pocit ze to boli este nejake drake 7dmicky ir 7.1... |
no dobre, a co si tym dokazal? akurat, ze si tym obmedzil linux, napr. politiku prav, rychlost a bezpecnost dat. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Xaredon Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.06.2005 Príspevky: 359 Bydlisko: Topíky Karma: 
|
Zaslal: 20 Sep 2005, 20:52 Predmet: |
|
|
| AKo mam vytvorit tieto particie?ext2, ext3, xfs, reiserfs To sa da pri instalacii Linuxu alebo potrebujem na tro program? A ktora z nich je najlepsia na pouzitie? A este nieco Windows XP z nich dokaze citat bez problemov? Ci aj nahravat na ne mozem s windowsom? |
|
| Návrat hore |
|
 |
mr.fritz Medium Star

Stav:  Založený: 15.01.2005 Príspevky: 328 Bydlisko: Moonglow Karma: 
|
Zaslal: 20 Sep 2005, 21:21 Predmet: |
|
|
Mandrake (Mandriva) Linux ma v instalacke Druid a Fdisk (ak sa este dobre pametam), takze particie mozes vytvorit pocas instalacie, tiez je tam moznost "vyuzit volne miesto na disku".
Ktora je najlepsia??? no to ani ja neviem, ale pouzivam ext3, co je vlastne zurnalovaci ext2
Windows nedokaze citat linuxacke particie (ale su na to programy napr. "Linux ext2fs filesystem explorer").
Linux dokaze pracovat s Windowsackymi particiami, ale nie je to plnohodnotne. (napr. ja mam 1Gb particiu fat32 ktoru pouzivam len na prenos suborov medzi systemami) |
|
| Návrat hore |
|
 |
trizzo VIP

Pohlavie:  Stav:  Založený: 26.09.2004 Príspevky: 2752
Zaslal: 20 Sep 2005, 21:25 Predmet: |
|
|
| Xaredon napísal: |
| AKo mam vytvorit tieto particie?ext2, ext3, xfs, reiserfs To sa da pri instalacii Linuxu alebo potrebujem na tro program? A ktora z nich je najlepsia na pouzitie? A este nieco Windows XP z nich dokaze citat bez problemov? Ci aj nahravat na ne mozem s windowsom? |
ak nepoznas odpovede na tieto polozene otazky, tak sa do instalacie ani nepustaj....
Ako vytvorit? nijako, robi to instalator linuxu automaticky, postaci prazdna neformatovana particia na disku (resp. prazdny oddiel). Ale dokazu to aj programy ako PartitionMagic a pod.
ext3
driver pre citanie ext* particii pod windows:
http://www.fs-driver.org/download/Ext2IFS_1_10a.exe
|
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Komo Star

Stav:  Založený: 17.03.2005 Príspevky: 578 Bydlisko: Komjatna Karma: 
|
Zaslal: 22 Sep 2005, 10:07 Predmet: |
|
|
| trosku od temy, ale nechcel som vytvarat novu diskusiu... Mandrake 10.1 alebo novu Mandrivu??? |
|
| Návrat hore |
|
 |
drakeman Guru

Stav:  Založený: 29.11.2004 Príspevky: 2517 Bydlisko: Slovakia Karma: 
|
Zaslal: 22 Sep 2005, 12:59 Predmet: |
|
|
| Komo napísal: |
| trosku od temy, ale nechcel som vytvarat novu diskusiu... Mandrake 10.1 alebo novu Mandrivu??? |
skor mandrivu, ta je novsia a to prinasa vacsie vyhody |
|
| Návrat hore |
|
 |
Komo Star

Stav:  Založený: 17.03.2005 Príspevky: 578 Bydlisko: Komjatna Karma: 
|
Zaslal: 23 Sep 2005, 8:21 Predmet: |
|
|
| drakeman napísal: |
| Komo napísal: |
skor mandrivu, ta je novsia a to prinasa vacsie vyhody |
mozes trosku konkretizovat?
vdaka... |
|
| Návrat hore |
|
 |
orbiq Light Expert

Stav:  Založený: 11.10.2004 Príspevky: 45
Zaslal: 27 Sep 2005, 22:44 Predmet: |
|
|
| daj si zatial mandrake a ked bude mandriva official tak si das potom to.lebo zatial je len beta,ale co nevidiet a bude von:) |
|
| Návrat hore |
|
 |
deblasco Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 17.05.2005 Príspevky: 2717
Zaslal: 28 Sep 2005, 12:00 Predmet: |
|
|
| q-parser napísal: |
| deblasco napísal: |
no dobre, a co si tym dokazal? akurat, ze si tym obmedzil linux, napr. politiku prav, rychlost a bezpecnost dat. |
iba reagujem na to ze linux moze byt instalovany aj na disku "C:"
okrem toho, kazdy nejak zacina(l) tak neinvaliduj niekoho prispevok len preto ze je zaciatocnik... vdaka tomu ze som si to ftedy nainstaloval na "disk C" si dnes robim proxy aj fw sam a bavkam sa stym a vytesujem  |
|
| Návrat hore |
|
 |
AL3S Light Star

Stav:  Založený: 07.01.2005 Príspevky: 241 Bydlisko: BB Karma: 
|
Zaslal: 28 Sep 2005, 15:28 Predmet: |
|
|
| Takze som Lama a xcem sa spytat ci skusal niekto instalovat graficke drivre na 10.2 LE? od Nvidie. ked som tam daval to jadro, tak na dvd vobec nebolo a tak mi nesiel nainstalovat ani driver. Na 10.1 sa mi to podarilo rozbehat nejak. ak to ide nejak spravit, dajte vediet ako na to. na vela forach ludia hovoria ze to nejde a na niektorych ze hej. Dakujem za rady |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
 |
|