mpeg 2 avi

Všetko ohľadom Linuxu...
tuti
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

mpeg 2 avi

Príspevok od používateľa tuti »

zhanam nejaky konzolovy program co by dokazal konvertovat mpeg na avi , prip. aj ine videa na avicka. a dalej aby dokazal pomocou nejakych zadanych parametrov nastavit sirku a vysku vysledneho videa. ak niekto o nieco vie tak mu budem vdacny
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Podla toho, co viem, tak toto vsetko dokaze Mencoder.

Kód: Vybrať všetko

The scaling process is handled by the scale video filter: -vf scale=width:height. Its quality can be set with the -sws option. If it is not specified, MEncoder will use 2: bicubic. 
Usage: 
mencoder input.mpg -ovc lavc -lavcopts vcodec=mpeg4:mbd=2:trell \-vf scale=640:480 -o output.avi
http://gentoo-wiki.com/HOWTO_Mencoder_I ... tion_Guide
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Robert
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Robert »

ffmpeg (ffmpeg.mplayerhq.hu) a niektore odvodene projekty, napr. transcode.
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

Robert napísal:ffmpeg (ffmpeg.mplayerhq.hu) a niektore odvodene projekty, napr. transcode.
aj ten mencoder je od ffmpeg odovdeny...ale momentalne mi ffmpeg blbne (chcel som si vytvorit skript na prekodovanie flv do avi do "mp3" playera ) a momentalne to nechce vobec .flv zrat aj ked predtym to islo :?
Robert
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Robert »

tuti napísal:aj ten mencoder je od ffmpeg odovdeny...ale momentalne mi ffmpeg blbne (chcel som si vytvorit skript na prekodovanie flv do avi do "mp3" playera ) a momentalne to nechce vobec .flv zrat aj ked predtym to islo :?
ffmpeg ma jednu neprijemnu vlastnost (aspon mal zo 2 roky dozadu), ze je to nepretrzite sa vyvijajuci SW, v ktorom priebezne miznu chyby a vznikaju nove. :( Ani nevydavaju oficialne stable releases. Inak je to v niektorych smeroch echt kvalitny software, napr. asi najrychlejsi MPEG-4 koder, ktory je k dispozicii.

Vyskusaj niektoru starsiu verziu z CVS. Pokial pozadovana ficuria nie je velmi nova, mozes siahnut dost daleko dozadu.
Napísať odpoveď