|
|
|
| Autor |
Správa |
etman Novice

Stav:  Založený: 15.10.2006 Príspevky: 1
|
| Návrat hore |
|
 |
tuti Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.10.2006 Príspevky: 255 Bydlisko: Prievidza Karma: 
|
Zaslal: 17 Okt 2006, 12:27 Predmet: |
|
|
| ja som mal mandrivu co je asi najjednoduchsi linux na ovladanie a spravu. Neda sa v tom robit nejake extra rosady a je dost nemotorna ale na pochopenie linuxu sa hodi velmi dobre. Teraz mam Kubuntu a co je o trochu narocnejsie na udrzbu ale o to lepsie sa tu daju riesit pripadne problemy a na ovladanie je rovnako dobra ako Mandriva. Takze pre tych uplnych zaciatocnikov samotarov odporucam Mandrivu inak ostatnym Kubuntu. |
|
| Návrat hore |
|
 |
funThomasik Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 23.06.2006 Príspevky: 274 Bydlisko: /home/funThomasik/ Karma: 
|
Zaslal: 17 Okt 2006, 16:28 Predmet: |
|
|
ja som sa s linuxom naucil robit jedine pod mandrivou potom som presiel cez kubuntu k debianu  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Komp Novice

Stav:  Založený: 29.10.2006 Príspevky: 1 Bydlisko: CZ, Zlín Karma: 
|
Zaslal: 29 Okt 2006, 10:51 Predmet: |
|
|
Zdravíčko..
Chťel bych se zeptat, jestli můžu linux nainstalovat, v případě, že mám hdd rozdělený na dva disky a to C: a D: .. Na Cčku mám pochopitelně Windows XP, na Déčko bych xtěl instnout Linux ..
A někde sem četl, že když nainstalujete na pc, kde máte už win, linux, při spuštění pc se to zeptá, co chcete spustit .. Je to tak?
Taky je asi jasný, že když máte na hdd kotel věcí, máte z linuxu přístup k oběma diskům naráz .. že..? :]
thx |
|
| Návrat hore |
|
 |
t0m4s3 Admin

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.06.2004 Príspevky: 13481 Bydlisko: Martin SR, Brno CZE Karma: 
|
Zaslal: 29 Okt 2006, 12:09 Predmet: |
|
|
| Komp napísal: |
Zdravíčko..
Chťel bych se zeptat, jestli můžu linux nainstalovat, v případě, že mám hdd rozdělený na dva disky a to C: a D: .. Na Cčku mám pochopitelně Windows XP, na Déčko bych xtěl instnout Linux ..
A někde sem četl, že když nainstalujete na pc, kde máte už win, linux, při spuštění pc se to zeptá, co chcete spustit .. Je to tak?
Taky je asi jasný, že když máte na hdd kotel věcí, máte z linuxu přístup k oběma diskům naráz .. že..? :]
thx |
1) ano, linux nainstaluje zavadzac ktory ti da na zaciatku na vyber aky OS chces nabootovat
2) pokial chces instalovat linux na "decko" tak ho musis najprv naformatovat linuxovy formatom sytemu suborov (napr ext3)
3) z linuxu mas bezproblemovy pristup na FAT32 aj NTFS disky, s NTFS je vsak dost problemov pri zapisovani na tento disk. (mozno uz nieco nasli, nesledujem to az tak podrobne) |
|
| Návrat hore |
|
 |
tuti Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.10.2006 Príspevky: 255 Bydlisko: Prievidza Karma: 
|
Zaslal: 29 Okt 2006, 12:14 Predmet: |
|
|
| Komp napísal: |
|
je to tak vola sa to ze dualboot.
pristup z linuxu budes mat aj na c-cko. no ak mas ntfs tak tam nebudes moct zapisovat. a ak chces s win pristupovat na linux tak uz existuje nejaky driver ktory nainstalujes a budes vidiet aj linuxacky disk. |
|
| Návrat hore |
|
 |
GothaR Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 21.02.2005 Príspevky: 4773 Bydlisko: pl_goldrush :-P Karma: 
|
Zaslal: 13 Dec 2006, 18:15 Predmet: |
|
|
Prave skusam Mandrivu live, ale vadi mi, ze po kazdom boote musim znovu nastavovat siet a dalsie veci, navyse sa neda dostat na particie C a D. Inac mi funguje perfektne
Preto by som sa vas chcel opytat, ci nepoznate nejaku live distribuciu s KDE, ktora by si nastavenia ukladala na HDD alebo usb disk. Ja som nasiel akurat nejaku Mandrivu One 2, ale vsade su iba odkazy na kupu a nie download  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Anti Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.02.2006 Príspevky: 148 Bydlisko: Kosice Karma: 
|
Zaslal: 13 Dec 2006, 20:16 Predmet: |
|
|
| GothaR napísal: |
| vadi mi, ze po kazdom boote musim znovu nastavovat siet |
V knoppixe sa daju ulozit nastavenia na hdd alebo disketu ... v Mandrive sa to tiez urcite da |
|
| Návrat hore |
|
 |
GothaR Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 21.02.2005 Príspevky: 4773 Bydlisko: pl_goldrush :-P Karma: 
|
Zaslal: 13 Dec 2006, 20:20 Predmet: |
|
|
| Anti napísal: |
| V knoppixe sa daju ulozit nastavenia na hdd alebo disketu ... v Mandrive sa to tiez urcite da |
v mandrive sa mi nedari mountnut disk, na usb som si ulozil zalohu nastaveni, ale ked som to chcel obnovit tak som zrejme nepochopil system a prepisalo mi ich na tie nove
//stiahol a spustil som Danix, ten priamo ponuka to ukladanie nastaveni, ale treba mu na to spravit particiu, da sa to aj na usb disk, tak to idem vvyskusat, ale problem je, ze v KDE mi disk nedetekne |
|
| Návrat hore |
|
 |
vladoo25 Novice

Stav:  Založený: 25.12.2006 Príspevky: 1
Zaslal: 25 Dec 2006, 1:27 Predmet: caute |
|
|
| Kód: |
| takze mam mandrike 10.1 CZ 2GB a neviem ako mam ho nahodit ked to instalujem neviem pod akou zlozkov to frci a stale mi formatne disk ...co robim zle neviem ani linux nainstalovat takze co som.....LAMKA...tak pleasse pomozte cloveku v nudzi ked su uz tie vianoce:-D |
|
|
| Návrat hore |
|
 |
roman3x Medium Star

Stav:  Založený: 02.11.2005 Príspevky: 445
Zaslal: 25 Dec 2006, 20:42 Predmet: |
|
|
| sv3stka napísal: |
| tak tak, nabehne krasny boot manager a uz ficis.. K tym diskom iba tolko ze to fat32 by si mohol preformatnut na nieco lepsie pre linux a ntfs ti bude asi robit problemy lebo sa nan tusim neda zapisovat koli patentom a licenciam Micro$oftackym |
v sucasnosti vacsina linuxovych distribucii vie citat windowsacke ntfs, a niektore utilitky vedia aj pisat. problem s licenciou je taky, ze microsoft sa snazi znemoznit tuto funkcionalitu odvolavanim sa na patentovu ochranu ntfs formatu, takze iba oni, alebo ti, co si od neho kupili, zohnali(novel) licenciu na ten format maju pravo citat diskove particie v tom formate.
ak to microsoft dosiahne, defaultne nebude moct byt distribuovana podpora citania win. partiici, ale bude dostupna, ako divx codeky. |
|
| Návrat hore |
|
 |
eNuke Novice

Stav:  Založený: 21.01.2007 Príspevky: 9 Bydlisko: /home Karma: 
|
Zaslal: 21 Jan 2007, 20:23 Predmet: Danix |
|
|
| Ja ked som bol maly tak som zacinal s Danixom pekne z cd nabootovat nic sa neda pokazit a ked sa uz do toho dostanete tak install |
|
| Návrat hore |
|
 |
-=wolf=- Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 26.01.2006 Príspevky: 1217 Bydlisko: Nitra Karma: 
|
Zaslal: 06 Máj 2007, 13:44 Predmet: |
|
|
| prave stahujem Linux Ubuntu a chcel by som sa spytat ze ked to stiahnem ako ISO...tak to mam vypalit ako Bootovacie CD ci mam vypalit obsag imagu? |
|
| Návrat hore |
|
 |
NuSuey Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 03.11.2006 Príspevky: 1368 Bydlisko: Košiceeeeeeeee Karma: 
|
Zaslal: 06 Máj 2007, 13:48 Predmet: |
|
|
| mas vypalit to ISO .. myslim v nere to je nieco ako vypalit image ..alebo tak:D ci nieco take.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
-=wolf=- Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 26.01.2006 Príspevky: 1217 Bydlisko: Nitra Karma: 
|
Zaslal: 06 Máj 2007, 13:49 Predmet: |
|
|
| NuSuey napísal: |
| mas vypalit to ISO .. myslim v nere to je nieco ako vypalit image ..alebo tak:D ci nieco take.. |
viem co myslis...diky moc |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|