pe3x napísal:Na tomto som sa naozaj krasne zasmial![]()
no-ip.org sluzi hlavne na to, ak ma niekto dynamicku IPadresu (tj, ktora sa stale meni) a pusti si tam napr spominane FTP, tak ak sa mu ta IP meni, uzivatel sa nepripoji. Ale cez no-ip.org ano.
No-ip ma program kt. bezi v pozadi windowsu aj linuxu a po zmene IPadresy sa DNS zaznam nieco.no-ip.org automaticky refreshne.
no-ip.org
-
G0lDiER_
King
- Kontaktovať používateľa:
-
t0m4s3
Admin
Re: pomoc
Ako sa to vezme. Otvorit = povolit. Presmerovat = nastavit PAT na urcitu IP adresu. Mam ale pocit, ze trochu nechapes koncepcii sieti. To, ze si uzivatel presmeruje port u seba na routri nevyriesi vobec nic, pokial nema verejnu adresu, alebo pokial sam provider nepresmeruje tento port na jeho router.Invader napísal:A otvorit port a presmerovat port nieje NAHODOU to iste?
Re: pomoc
Pozerali sme sa nato z rozneho pohladu. Chapem velmi dobre sieti a aj co vravis.t0m4s3 napísal:Ako sa to vezme. Otvorit = povolit. Presmerovat = nastavit PAT na urcitu IP adresu. Mam ale pocit, ze trochu nechapes koncepcii sieti. To, ze si uzivatel presmeruje port u seba na routri nevyriesi vobec nic, pokial nema verejnu adresu, alebo pokial sam provider nepresmeruje tento port na jeho router.
Tatko.
Ak mas PC - router(providerou) - internet.
na tom routri staci forwardnut porty na jeho PC a uno problemo.
Pravdupovediac, asi mu to nespravi. Sam som mal problemy s tymto, lebo som mal debila providera.
Jasne, ze sa bavime o routri na strane providera. Ved som to aj tak napisalt0m4s3 napísal:Verim, ze toto ti spravi "ktorykolvek" ISPO routri sa bavime ako o routri na strane uzivatela. Tato moznost je defacto nerealna, pretoze nepoznam ISP, ktory takto dobrovolen niekomu presmeruje port.
1. Nebavime sa o tom ci spravi, ci nespravi, ale ci potrebujes alebo nepotrebujes verejnu IP. Nepotrebujes, staci ti PAT
2. Ja poznam a dost. Niektori su blbci a nepovolia, niektory chcu poplatok, niektory povolia ked poprosis.
Inac je to blbost aby si internet nevyuzival plnohodnotne. Ci?
-
al.vlado
Novice
Ked sa tu bavite o FTP a veciach okolo toho, mozno mi budete vediet poradit. Pouzivam na ftp soft z nazvom "zFTPserver". Som s nim velmi spokojny, funguje bez problemov. V jeho nastaveniach je taka moznost o ktorej tu hovorite. Ze clovek nemusi, ked sa chce na mna pripojit zadavat adresu v tvare ftp://IPadresa, ale staci zadat ftp://nejakadomena. Lenze ja neviem tuto funkciu v tom softe spojazdnit. Tak sa chcem opytat, ci niekto z vas nepouziva tento SW a ci teda nepoznate tuto moznost?
Vopred vdaka za vsetky odpovede!
Vopred vdaka za vsetky odpovede!