Notebook zapojeny v elektrine alebo nie?

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Notebook zapojeny v elektrine alebo nie?

Príspevok od používateľa Pilifo »

antenka, pozri si Advanced options v Thinkvantage Power Manager - tuším je to tam.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

taktiez priemerny vek baterky je okolo 500 nabiti, samozrejme je to rozne od vyrobcu ale toto je taky priemer...

to je vsak ovplyvnene starostou o nu... kazdy vyrobca dava navod co najlepsie sa o nu starat tak pohrabte sa v papieroch ak ich este mate...

ja mam baterku mimo ked som na sieti a pripajam iba ked je ntbk vypnuty je to pre istotu...

samozrejme casou uz baterka 100% stav nema a pri konci jej vykonnst klesa

co sa tyka napajania od urcitej hodnoty, tak mam pocit ze nie kazdy ntbk disponuje touto funkciou, nemam vsak odskusany ten soft na to, tuto informaciu som len pocul, neoveril...
Mato70
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mato70 »

uplink napísal:Nie je to jedno? V tých notebookoch sú lithium iónové batériu [lithium polymér iónové], nie nikel metal hydridové, ak sa nemýlim a tam by to mal byť šumák, len sa nesmú úplne vybiť, alebo sa mýlim?
ano je to presne tak. Baterka starne sama od seba a aj keby ste ju nepouživalý tak stráca zo svojej kapacity, a tým že budete baterku vyberať vždy keď je NB pripojený na sieti tak možno získate mesiac navyše ale myslím že to nestojí zato že prídete o všetky výhody notebooku, tzn. vypadne prúd a zruší vám to rozrobenú prácu, atd...
Najhoršie čo môžete baterke urobiť je to že ju necháte úplne vybiť.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Nevidim dovod, preco nemat bateriu zapojenu nonstop.
Ked je bateria ciastocne vybita, tak ju dobije, "odpoji" a dalej cuca elektriku napriamo. Navyse, ak dojde k vypadku prudu, tak toto riesenie funguje zaroven ako spolahliva UPS.
Su aj pripady, kedy si povedia ze vsak to bude stale na sieti, tak budeme setrit bateriu - a nechaju ju len tak lezat v skatuli. Po pol roku ju rovno mozu hodit do kosa - ak bude funkcna, tak sa jej nepouzivanie znacne podpise na jej kapacite. Uplne idealny stav je, ak je notebook pouzivany nielen na elektrickej sieti, ale napr aj v terene, kedy ma moznost sa vybit a znovu plne nabit.
Kaliovic
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Kaliovic »

Zaujimava diskusia, dakujem za cenne info! :)

Skusim najst na svojom laptope (pravdepodobne v biose), ci nema tiez moznost nastavit dobijanie az po prekroceni isteho percenta vybitia... (mam Dell XPS M1330)

Mna by este zaujimalo, ci laptopu nejak ublizi ak je bateria vybrata a laptop vypnuty ale nenapojeny do siete... Niekde som tusim cital, ze je v notebookoch este jedna mala baterka, nieco ako baterka do hodiniek, ktora ma v takychto pripadoch udrziavat notebook vo vypnutom stave (napr. biosacke hodiny)...

Neviem. Ide mi len o to, ci takymto pouzivanim - bateriu vybijem/dobijem cca raz za mesiac, inak je v sufliku a ked robim, som napojeny na siet, ak je pc vypnuty, je aj odpojeny z nabijacky (bateriu po vypnuti nevkladam) - nenicim pc, resp. neminam tu zaloznu bateriu (ak nejaka je :D ).

Dakujem za radu :)
micpu
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa micpu »

mam pocit ze windows 7 uz odpaja baterku automaticky ... teda aspon to tak vyzera ... ak je bateria vybita tak pise "xx% (zapojena, nabija sa)" a ked sa nabije na 100% pise "plne nabite (100%)" ...tak neviem ako si to vysvetlit ... pocas toho ako mam pc zapnuty nikdy sa uz tento status "plne nabite" neprehodi na nabija sa
mathiew77
Novice
Novice

Príspevok od používateľa mathiew77 »

mam takyto problem : ked mam zapnuty internet a nabijam book vsetko v pohode ako nahle si zapnem nejaku hru a mam nabijacku zapnutu tak cca po 5 min. mi vypne cely book. ked robim nieco na internet tak v pohode nabija. neviete ci je chyba v nastaveni alebo kde ?...
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

to nebude batériou, to bude teplotou.
mathiew77
Novice
Novice

a jako to zistim s tou teplotou da sa to nejako odstranit aby sa mi to nerobilo ci jako ?
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

hraj 3 min, zapni Everest, napíš teploty a podtni ich sem
mathiew77
Novice
Novice

graficky procesor sa motal okolo 95 94 98 97 ale aj 100 stupnov celzia tie ostatne boli v norme cca 55 stupnov
Napísať odpoveď