Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je 26 Mar 2019, 17:46



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 16 ] 
Užívateľské recenzie - napíšte aj Vy!
Hľadať:
Facebook Twitter Vybrali Sme  
 
Autor Správa
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.4.2010
Príspevky: 4200
Bydlisko: Kolárovo
Karma: Level +2
Príspevok Užívateľské recenzie - napíšte aj Vy!
Pravidlá a pripomienky:
- opíšte Váš subjektívny názor na daný produkt, ak chcete môžte pridať aj testy
- skúste sa venovať každej časti danej veci
- píšte o hocičom, od monitorov až po zdroje, len nech sa to týka PC, mobilov, elektroniky a príslušenstva
- pridajte fotky
- môžte zrecenzovať nové aj staršie komponenty (ale ak sa dá, tak aspoň z 21. storočia)
- opíšte, čo sa Vám páči/nepáči na danom produkte, akej funkcií alebo vlastnosti ste sa potešili/nahnevali, čo vám najviac vyhovuje/nevyhovuje, či sa Vám daný produkt za tú cenu oplatil/neoplatil a pod.
- pridajte odkaz zo stránky výrobcu na daný produkt, prípadne cenu za ktorú ste danú vec kúpili/zaobstarali
- diskusiu si nechajte na SS
- nevhodné príspevky budem reportovať, iné nevhodné veci v príspevku budem riešiť s daným užívateľom cez SS
- pripíšte aj dáku omáčku k produktu, prečo ste si ho zaobstarali, čo Vás v danom produkte zaujalo, nad čím ste váhali pri výbere a pod.
- ak sa dá, píšte recenzie do jedného príspevku do tejto témy
- ak chcete recenzovať taký produkt, ktorý tu už je, pokojne tak spravte, pridá sa tiež
- ak existuje recenzia na dákej PC stránke [najlepšie slovenskej alebo českej], pridajte odkaz [odporúčam http://www.extrahardware.cz , http://www.pctuning.tyden.cz , http://www.ddworld.cz (+-), http://www.pc.zoznam.sk]

Nie je nutnosť, ale vylepší recenziu
Odporúčam
Nutnosť


Ako si približne predstavujem recenzie:
nzxt-lexa-s-recenzia-dokoncena-tuning-navrhy-t152851.html
viewtopic.php?p=1751718#p1751718

Ako si ich nepredstavujem a budem ich reportovať:
viewtopic.php?p=1726894#p1726894

V prípade otázok a pripomienok ma kontaktuje cez SS!

Edit: 6.2.2012
Od dnes môžete písať aj o mobiloch a inej elektronike.
Edit: 6.2.2012
Tip: Ak sa vám páči recenzia a myslíte si, že daný recenzent si dal záležať, odmenťe sa mu pluskou. Nie je to hanba ani nič podobné, ale aspoň povzbudíte recenzenta k ďalšiemu výtvoru.


28 Jan 2012, 16:13
Profil  WWW
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.4.2010
Príspevky: 4200
Bydlisko: Kolárovo
Karma: Level +2
Príspevok Re: Užívateľké recenzie - napíšte aj Vy!
Recenzie [PC]:

Skrine:

NZXT LeXa S

Myšky:

Nexus SM-7000B Silent Mouse

Netbooky:

ASUS EEE PC 900AX-BLK018X

Základné dosky:

Asus P5KC

Slúchadlá:

AKG K430
Beyerdynamic DT 770 Pro (80 ohm)
Monster Beats by Dr Dre SOLO HD

Pevné disky:

Western Digital Blue 640GB SATAII WD6400AAKS
Western Digital Blue 500GB SATAII WD5000AAKS
Western Digital Black 640GB SATAII WD6401AALS

Servery:

HP ProLiant MicroServer N40L

Recenzie [iná elektronika]:

Mobily a príslušenstvo:

Zagg - Invisible shield (Maximum cover)
Nokia N95 Classic
Nokia X6
ZTE Skate


28 Jan 2012, 17:06
Profil  WWW
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.2.2009
Príspevky: 9237
Bydlisko: KE/BA
Karma: Level +6
Príspevok Re: Užívateľké recenzie - napíšte aj Vy!
Nexus SM-7000B Silent Mouse
http://www.nexustek.sk/sk/Progaming/mysky/Nexus-SM-7000B-Silent-Mouse.html
http://pctuning.tyden.cz/hardware/klavesnice-mysi-joy/23274-srovnani-sesti-bezdratovych-mysi-do-500-kc?start=7

Takže, pred 2 mesiacmi som hľadal pohodlnú, bezdrôtovú, elegantnú, no nie veľmi drahú myš k netbooku, počas hľadania mi zrak padol na jednu myš,
ktorá v názve nesie jedno dôležité slovo - "silent".
7000B je myš, pri ktorej nie je počuť zvuk klikania - a to sa mi zapáčilo, objednal som z alzy.sk za 17€ aj s dovozom,
doma zasunul 2 tužkové baterky a ostal som očarený - naozajstná silentmouse

Myška je na svoju veľkosť celkom ergonomická, výborne mi padla do ruky, k peknému dizajnu jej nahráva aj ikonka reproduktora
s krížikom - silentmouse, je pogumovaná, čiže počas práce s ňou sa vám nešmýka ani pri dlhom používaní,
mne osobne sa na nej ruka ešte nespotila

Jej konštrukcia jej dodáva nádych jemnosti a krehkosti, ľavé ani pravé tlačítko sa nedá stlačiť takou silou, resp. samotné stlačenie tlačítka je jemnejšie
ako pri klasickej myši, to samotné stlačenie - ten klik, ktorý vykonáte prstom je fakt malý (proste tá medzera v myške je malá :D )

Obsahuje tlačítko na prepínanie DPI 1000/1600, ktoré som ja osobne ešte ani raz nevyužil

:plus: silentmouse
:plus: dizajn
:plus: automatický úsporný režim
:plus: vynikajúco sedí v ruke
:plus: usb konektor je maličký a hravo sa dá zasunúť do myšky pri preprave

:minus: absencia tlačidiel back/forward po bokoch
:minus: scrollovacie koliesko mohlo byť tiež silent - to je ale vyriešené v ďalšej verzii - 9000B

HODNOTENIE: 9/10

ospravedlnujem sa za kvalitu fotiek, pripájam aj video
nexus silentmouse vs trust
YouTube
Názov videa: nexus silentmouse vs trust
Autor: BlasteRQo
Zobrazení: 10
Odkaz na video: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oAT5rPQbP6Y


Prílohy:








28 Jan 2012, 17:58
Profil  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.12.2010
Príspevky: 936
Bydlisko: Kosice
Karma: Level +1
Príspevok Re: Užívateľké recenzie - napíšte aj Vy!
Netbook ASUS 900AX BLK018X
http://www.asus.com/Eee/Eee_PC/Eee_PC_900AX/

Tento nebook vlastnim uz vyse roka . Pouzivam ho hlavne do skoly, preto som vybral prave tento model
Nebook je jeden z najmensich, ma uhlopriecku len 9“! Taktiez ma aj nizku hmotnost 1,1kg. Nanestastie do maleho tela sa nevosli vykonne suciastky. Budete sa musiet uskromnit s procesorom Intel Atom N270 v takte 1,66GHz ktory je virtualne rozdeleny na 2 jadra, 1Gb ram moznost rozsirit na 2Gb, integrovanou grafickou kartou a 160Gb HDD ktory je od vyroby rozdeleny na 3 particie, z toho jedna 5Gb skryta, na ktorej je Windows. Bateria ma vydrz okolo 3 hodin pri plnom vykone, ked vypnem Wifi, stlmim obrazovku a zapnem asus hybrid engine dostanem sa aj nad 5 hodin. Chladenie je velmi dobre. Ventilator takmer nehlucny. Celkove vyhotovenie je velmi odolne. Par krat mi spadol a ide bez problemov. Len sa mi nejak podarilo skrutit sasy, jedna strana je o 2mm vyssie

Vykonom ma netbook prekvapil, cakal som nieco maximalne na MS world alebo pascal. Asus sa tymto modelom blisol a dokazal som na nom rozbehnut mafiu 1 a dokonca aj CS 1.6. Kedze asus pouziva utility prakticky na vsetko, pri zapnuti sa preskakuje bios a priamo nabieha Windows. Netbook je pripraveny na pouzivanie uz za 16 sekund. Nanestasie jedna utilitka ktora sa stara o obrazovku je nastavena na rozlisenie 1024x768 pricom obrazovka ma 1024x600 takze pri niektorych programoch to robi chyby. Taktiez je dost vela problemov s wifi driverom ktory castokrat straca spojenie. Velmi dobre hodnotim aj pracu s touchpadom a Elanom. Elan je utilita pre touchpad, ktora rozpoznava prsty a ich mimiku.

Konektormi sa doslova setrilo. Netbook ma len 2xUSB 2.0 1xLAN 1xVGA a len jeden multifunkcny 3,5 jack. Takze mozete zapojit len mikrofon alebo len sluchadla. Potesi citacka SD kariet. Na precitanie mensich musite pouzit redukciu. V lavom dolnom rohu, zospodu najdeme reproduktor a na hornej stene nie velmi kvalitny miktofon. Nanestastie chyba bluetooth a webkamera.

:plus: Nizka hmotnost a rozmery
:plus: HDD
:plus: Touchpad
:plus: Asusacke utility
:plus: Nabijacka na styl telefonnej
:plus: Odolnost

:minus: Celkovy vykon
:minus: Chybajuce HDMI, Bluetooth a aj 2 vystupy pre zvuk
:minus: Chybne spravena obrazovka

Tento netbook mi vyhovuje a vdaka svojej mobilite ho mozem nosit vsade, kam potrebujem. Vykonom sa radi medzi ostatne netbooky a nicim nezaostava ani za vacsimi bratmi z rady 1001.


Prílohy:



28 Jan 2012, 21:00
Profil  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.4.2010
Príspevky: 4200
Bydlisko: Kolárovo
Karma: Level +2
Príspevok Re: Užívateľké recenzie - napíšte aj Vy!
Základná doska Asus P5KC
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5KC/

Príloha:



Po tom, čo mi zhorel procesor i5 650 a doska DFI Lanparty UT P55-T3eH9 som si musel zaobstarať súrne dosku a procesor. Výber procesora padol na Intel Pentium Dual Core E2140 a na vyššie spomínanú dosku. Doska má 4 sloty na DDR2m dva sloty na DDR3, 2x PCI-E na Crossfire grafiky, 4x SATA + 2xeSata (z toho jeden je možné vyviesť na prednú stranu skrine). Dosku sa mi podarilo zaobstarať za drobný peniaz (+-25€) ale ľutujem tie prachy. Socket na CPU je príliš vysoko, takže moja Noctua U12P trpí v NZXT Lexa S, kde som kvôli správnemu natočeniu chladiča musel vybrať jeden ventilátor. Doska má tiež otrasne umiestnené SATA konektory, ktoré sú pomerne blízko ku grafike a zle sa s nimi manipuluje. Na doske mi padol vhod ATA konektor, ktorý je žiaľ len na prídavnom chipe a nie integrovaný v chipsete. Na doske sa dobre taktuje, len obrovský fail je maximálne napätie do 1.38V. Po tejto hranici môžem nastaviť hoci aj 1.75V, stále to bude len tých 1.38V. Na doske chladenie chipsetu je výborné, nad 38 stupňov som sa nevedel dostať. BIOS je dobre ladený, nič mi nechýba. Počet USB na zadnom paneli, ako aj na doske je viac než dostačujúci, i keď Asus dokázal posrať aj tak jeden slot, ktorý je blízko I/O. Ak sa tam napojí USB redukcia, vypne sa LAN, čo mi pripadá ako nepremyslené riešenie. Drivery k doske sú vynikajúce, nikde žiaden bug alebo chyba, všetko šlape ako má.

:plus: dobré drivery
:plus: DDR2 aj DDR3
:plus: chladenie
:plus: ATA :minus: na prídavnom chipe
:plus: USB porty :minus: jeden s kombináciou LAN
:minus: socket na CPU
:minus: otrasná napäťová regulácia pri OC
:minus: uloženie SATA portov
:minus: LED na doske indikujúcu napätie je stašne silná

Úprimne povedané, dosku neodporúčam nikomu, ani najhoršiemu nepriateľovi. Určite odporúčam pozrieť sa po inej alternatíve.
http://www.svethardware.cz/art_doc-EDBC ... BC46B.html

//Edit: 22.2.2012

Zdochnem z tohto odpadu. Prehodil som RAM zo žltého do čierneho slotu. OCCT mi nezdochlo po 1,5 minúte, už to vydržalo 8,5 minút. Zaujímavé je, že moje PSU CoolerMaster Silent Pro 600W má na iných doskách s ešte vyšším FSB oveľa stabilnejšie napätie ako na tomto odpade. Odporúčam pozrieť tiež napätie CPU v závislosti od zaťaženia. FAIL!


Prílohy:






28 Jan 2012, 22:16
Profil  WWW
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.2.2009
Príspevky: 9237
Bydlisko: KE/BA
Karma: Level +6
Príspevok Re: Užívateľké recenzie - napíšte aj Vy!
AKG K430 silver
http://eu.akg.com/akg-product-detail-eu/k430slv.html
Zhanal som skladacie a prenosne sluchatka, ktore by verne prehravali zvuk, pozeral som po philipsoch, kosskach a sennheiseroch a nakoniec som si vybral akg.

Krabica je velmi pekna, jedna z najkrajsich ake som videl, posobi velmi honosne aj na dotyk, neviem presne z coho je,
otvaranie s magnetovymi prichytkami sa tiez len tak niekde nevidi, zabalene vkusne, uz toto namna posobilo
dobrym dojmom - dojmom, ze som si vybral spravne.

V krabici boli zlozene, takze som mal hned moznost zoznamit sa s novym systemom skladania - velmi jednoduche a efektivne.
Sluchatka disponuju 1,1m dlhym kablom, ktory ide iba do lavej musle - na moj vkus je ten kabel pritenky, na kabli je ovladanie hlasitosti, ktore vyuzivam dost casto - 3,5mm jack je pozlateny, 6,5mm jack bol pribaleny - nevyuzil som ani raz.

Pribalene puzdro je super vec, vyuzivam ho stale, na sluchatka tak nesada prach a vdaka tomu neschytali ani jeden skrabanec.
Vojdu tam presne na milimeter.

Dizajnovo su super, posobia trochu lacnym dojmom no opak je pravdou, sedia perfektne, netlacia, tlak je rovnomerny na obidvoch usiach - vdaka kozusinovym nausnikom pohoda jahoda.
Niesu plastove, je tam zaliaty kokovy pasik takze su pevne, pri naklanani nepadaju.

Zvuk je vyvazeny, velmi presny a verny, nie su prebasovane co je plus. Prehraju aj najmensie detaily, ktore som na repro prehliadal.

:plus: dizajn
:plus: zvuk
:plus: komfort
:plus: puzdro
:plus: ovladanie hlasitosti

:minus: bohuzial ich nevyuzivam
preto su aj na predaj za 40€


Prílohy:









31 Jan 2012, 20:34
Profil  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.4.2010
Príspevky: 4200
Bydlisko: Kolárovo
Karma: Level +2
Príspevok Re: Užívateľké recenzie - napíšte aj Vy!
Western Digital Blue 640GB SATAII WD6400AAKS a Western Digital Blue 500GB SATAII WD5000AAKS

http://www.wdc.com/global/products/spec ... language=1
http://www.wdc.com/global/products/spec ... language=1

Príloha:
5732_01_500x400.jpg
5732_01_500x400.jpg [ 55.79 KiB | Zobrazené 7109 krát ]


Pri dávnejšom upgrade PC som si kúpil nový HDD, konkrétne 640GB verziu. S diskom som nadmieru spokojný, má odbežaných už pekných pár hodín (221 dní - 5317 hodín), je tichý a nevibruje. Na rýchlosti sa tiež nemôžem sťažovať. Časom mi pribudla aj jeho 500GB verzia, ktorá mala 1BS, ktorý bolo pravdaže veľmi ľahké odstrániť a nebol problém. Vlastnosti má rovnaké, akurát má odbežaných oveľa viac hodín (830 dní - 19936 hodín). Rýchlosti má slabšie, ale stále dostatočné na dátový disk. Pridávam zopár testov z HD Tune.

(Fotky idú podľa testov pre porovnanie. V tomto prípade je 640GB disk trocha brzdený, išiel mi film na druhom monitore.)

Príloha:

Príloha:



Príloha:

Príloha:



Príloha:

Príloha:



Príloha:

Príloha:



Zhodnotenie oboch dioskov:
:plus: Tiché
:plus: Nevibrujú
:plus: Po dlhej dobe používania strácajú rýchlosť, ale len veľmi málo.
:plus: Rýchlosť
:plus: Teplota (sú chladné)

Disky odporúčam každému. Je to taká zlatá stredná cesta.

http://extrahardware.cnews.cz/test-640g ... seagate-wd
http://pc.zoznam.sk/samsung-f1-vs-weste ... zia?page=1


04 Feb 2012, 10:40
Profil  WWW
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.7.2008
Príspevky: 6150
Bydlisko: Pri PC
Karma: Level -5
Príspevok Re: Užívateľké recenzie - napíšte aj Vy!
Ja Vám tu spravím recenziu a dostanem K- ? Kašlem na Vás.

Dnes mi došiel Zagg - Invisible shield (Maximum cover)

Objednal som ho zo zahraničia (lebo pre strednú Európu je len Full cover) spolu s penou na čistenie mobilu (odporúčam zakúpiť, za tú cenu tá pena aj s handričkou stoja).
Trochu ma zarazil štítok na balíku kde bolo namiesto Stará Ľubovňa napísané Star? ?ubov?a. Ale prišlo to v poriadku ;)

Obsah balenia:
    •Maximum cover obsahuje 2 "mastné papiere" na ktorých sú nalepené fólie (1x veľkú na zadný kryt, 1x na display, 1x na home tlačidlo, 1x na spodnú stranu mobilu a 3x na vrchnú stranu (pravá strana 1x, to tlačidlo okolo jacku 1x a ľavá strana 1x), spray pre jednoduchú inštaláciu fólie, gumovú stierku pre odstránenie bubliniek, handričku pre čistenie a návod.
    •Ak budete kupovať tak naozaj Maximum cover a danú penu na čistenie.

Začiatky a postrehy:
    •Najprv som skúšal daný spray.
      Trochu som sa zľakol že je prázdny lebo ani po 15 stlačeniach z neho nič nevyšlo, no prišiel som na to že pri jeho stláčaní treba silu a agresivitu (zasa nie moc) a už to šlo ;)
    • Potom som si ním ostriekal mobil a vyčistil ho.
    • Samozrejme podľa návodu som si ním aj ostriekal končeky prstov (aby na fólii nezostali odtlačky).
      To bola chyba lebo som nemohol fóliu odlepiť :D
    • Tak som si prsty otrel a prišiel som na to že odlepiť fóliu nie je len tak.
      Niekde mi ju to trhalo aj s papierom pod ňou. Treba na to nechty a cit. Len čo odlepíte kúsok tak sa ho snažte nejako pridržať odlepený a potom si nastriekajte končeky prstov a oddeľte fóliu.
      Je síce pekne vyrezávaná no na niektorých miestach sa nechcela oddeliť a bolo treba silu (bál som sa aby som ju neroztrhol ale toho sa báť netreba).
    • Po odlepení trochu (1x) streknite na mobil a aj na fóliu (2x cca).
    • Potom ju jemne položte na mobil a dajte ju do správnej pozície.
    • S tou stierkou by ste mali odstrániť bublinky.
      Ja osobne som ale žiadne bublinky nemal (good job zagg). Ak by ste ich ale mali stierajte ich tou hrubou zahnutou časťou (nenecháva také šmuhy a je pevnejšia) no robte to jemne.
    • Po nalepení fólie je potrebné počkať 12 až 24 hodín kým sa tam fólia dokonale neusadí.
    • Mini bublinky sa samy vstrebajú a zmiznú do 3ch dní.

Momentálne mobil vyzerá naozaj lepšie ako bez nej. Čierna je naozaj čiernou a display vyzerá fajn.

Testovanie:
    •Najprv som testoval poškriabanie zbytkov fólie čo som nepoužil (je ich dosť).
      Bez problému odolala spinke aj nožíku (nerezal som ju len škriabal špicom). Po noži tam je kvapku vidno ryhu no tá sama po čase zmizla a fólia je krásne hladká).
    •Nakoniec, po 6 dňoch som sa odhodlal proti škrabancom otestovať fóliu aj na mobile. Najprv kľúčom od skrinky, ktorý tá fólia v pohode prežila. Potom som doma skúsil škriabať mobil USB káblom (rohom konektora) a tiež žiaden škrabanec (stačilo ho pretrieť rukou).

Plusy a mínusy:
    :plus: Doživotná záruka výmeny ak ju poškrabete
    :plus: Obsah balenia
    :plus: Jednoduchá inštalácia fólie vďaka sprayu
    :plus: Nezostali žiadne bublinky (ak by aj áno, máte stierku)
    :plus: Drží ako prilepená chemickou kotvou, no dá sa odlepiť a používať znova a znova a znova ...
    :plus: Odolá takmer všetkým pokusom poškriabať ju
    :plus: Farba mobilu je krajšia (sýtejšia a lesklejšia)

    :minus: Možno trochu cena (25€) no tá je IMO adekvátna
    :minus: Nepokrýva úplne celý mobil (okolo fólie sú asi 1mm voľné miesta po bokoch)

Ps.:
Mal som na starej Nokii 5800 XM kúpenú fóliu asi za 3€ no tá vyzerala ako dalmatínec. Nijako sa nedalo zbaviť bubliniek a dokonca tam boli aj nejaké červené chumáče. Preto som sa dosť bál pri tejto fólii ako to dopadne no musím povedať že na jednotku.

A sľúbené fotky :smt033
Ja som tú fóliu ale nenalepil práve najlepšie, no účel plní dobre.


Prílohy:












06 Feb 2012, 20:40
Profil  ICQ  WWW
Medium Expert
Medium Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 9.6.2005
Príspevky: 99
Bydlisko: ::1
Karma: Level +2
Príspevok Re: Užívateľké recenzie - napíšte aj Vy!
HP ProLiant MicroServer N40L

Uvod.

Priblizne pred mesiacom som sa rozhodol, ze vymenim svojho zruta elektriky za nieco novsie, mensie, sikovnejsie...
Kriteria boli nasledovne :

1. diskovy priestor
2. pamat
3. spotreba

Po chvili hladania som narazil na tuto masinku od HP. Zistil som, ze kolega ho vlastni tiez a tak som mal recenziu z prvej ruky a rozhodol som sa pre kupu.
Zabaleny je v primerane velkej krabici. Kabel (okrem napajania tu nie je ziadny iny) a CD s dokumentaciou. Ovladace sa na CD nedodavaju. Windows 7/2008 R2 ich maju v sebe. HP ponuka akcia na Windows Server 2008 R2 Foundation za 1e. Ten som kupil tiez. Treba mysliet na to, ze sa jedna o OEM licenciu, ktora zanika spolu s hw ku ktoremu sa kupuje, cize ak Vam zhori doska, tak ste prisli o Windows. Kazdopadne mnou instalovany system bol Windows Server 2008 R2 Enterprise. K tomu sa este vratime.
Tento server nie je podporovany ani Prolian Support Packom, ani SmartStart CD k nemu nie je, takze instalacia systemu bude priamo z media a rovnako aj novsie ovladace ako ma Windows v sebe si budete musiet dohladavat na strankach vyrobcu.
Existuju dve verzie tohoto drobca. Starsia verzia obsahuje slabsi procesor (AMD Turion N36L), ktory je taktovany na 1,3 Ghz namiestou 1,5 Ghz (N40L). To je zaroven jediny rozdiel medzi verziami. Potom este existuje niekolko verzii podla toho ci dodavatel doplnil server o dvd mechaniku a/alebo dalsie hdd a pod. Kazdopadne zakladna konfiguracia je rovnaka. Ja mam verziu s rychlejsim procesorom, bez dvd mechaniky a s jednym 250 GB HDD. Volitelne sa da dokupit este Remote Management karta, ktora vam dovoli spravovat server cez internet, restartovat ho, instalovat OS a podobne. Stoji cca 70e. Mne osobne prisla zbytocna, kedze server vyuzivam ako odkladisko dat a seedbox. Zapinanie servera mam vyriesene cez WOL.


Testy.

Original kupovanu konfiguraciu som doplnil o dalsich 6 GB pamate (momentalne 8, co je pre tento server maximum) a dalsie 3 HDD (3 x 1TB - WD10EARS), vymenil zadny 12cm vetrak za Noctua NF-F12 PWM a pokial sa mi podari, tak aj vetrak v zdroji vymenim za nieco tichsie. Povodny 250 GB HDD bol pouzity na system, z dvoch diskov som spravil raid 0 a posledny hdd sluzi na zalohovanie. Na testovanie (pamat, hdd) pouzijem program Aida64 a SuperPi na CPU. Pokial by ste chceli test pomocou nejakeho ineho softu, pripadne nieco vyskusat, napiste mi kludne SS.

Procesor :
Program SuperPI 1.5 mi vratil hodnotu 50.716s pre 1 milion desatinnych miest a 19 iteracii.

Parametre CPU :
Príloha:



Pamat :
Pouzita je relativne lacna pamat od Kingstonu.
Príloha:



HDD :
Príloha:



Príloha:



Príloha:



Software :
Ako som uz spominal, na tejto "kocke" mam nainstalovany Server 2008 R2 Enterprise. Server je pouzivany hlavne pre virtualne pocitace (Hyper-V) a ako seedbox (uTorrent). Zaroven som po instalacii nainstaloval najnovsie ovladace priamo od vyrobcu (nespoliehal som sa na MS). Pricom pre chipset a radic som pouzil najnovsie ovladace priamo od AMD, pretoze na stranke HP su neaktualne. Pocas testov boli vsetky virtualne stroje vypnute a bezal len uTorrent, ktory seedoval par torrentov.

Skusenosti a zhodnotenie :
Microserver mam nieco vyse mesiaca a zatial mozem povedat, ze som velmi spokojny. Splnil ocakavania a funguje presne ako ma. Dokonca diskove operacie su rychlejsie ako pri velmi podobnej diskovej konfiguracii (jeden hdd system, raid0 z dvoch diskov a zaloha) na doske Asus P5Q a s intelom Q6600.

:plus: Vyrobna kvalita je na vybornej urovni. Vsetko presne do seba zapada a sedi tam kde ma.
:plus: spotreba (41W pri plnej zatazi a styroch diskoch)
:plus: vo vnutri skrinky je schovany este jeden USB port, ktory je mozne pouzit napriklad na USB kluc z ktoreho by sa vam zavadzal OS namiesto jedneho z diskov a tak vam usetri jednu poziciu. Toto hodnotim ako vybornu vec.
:plus: eSata port a 7x USB
:plus: procesor aj chipset su pasivne chladene a stroj je velmi tichy na to, ze su v nom styry hdd a dva vetraky.
:minus: disky nie su hot-spare a na pripojenie k radicu je pouzity nejaky HP proprietarny konektor.
:minus: USB su len 2.0 a zo siedmych len dva zozadu.
:minus: eSata a port pre DVD mechaniku vedia bezat len v rezime IDE, nie AHCI, cize napriklad eSata zariadenie nie je mozne pripajat a odpajat za jazdy systemu. Na to aby bezali vsetky SATA porty v AHCI (nielen tie pre HDD) treba upraveny BIOS (ja pouzivam TENTO a funguje bez problemov. Bios pre N36L funguje bez problemov aj na N40L.

Moj celkovy dojem z tohoto "serveru" je naozaj vyborny. Pouzivam ho ako skladisko dat a na virtualne pocitace a prave na to je urceny. Pokial si ho kupite aby ste na nom nieco hrali (je mozne pridat grafiku, kedze tu je dvojica PCI-E portov - 1x a 16x), tak budete sklamany, rovnako ani samotne CPU nie je ziadny trhac asfaltu, ale ako NAS-ko, seedbox, pripadne fileserver Vam bohate posluzi.

Fotky
(ospravedlnte kvalitu, moj fotak je momentalne mimo prevadzky a na mobile nemam autofokus :(
Príloha:


Príloha:


Príloha:


Príloha:



Ak budete mat akekolvek otazky, kludne mi poslite SS.


21 Feb 2012, 20:09
Profil  ICQ  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.4.2010
Príspevky: 4200
Bydlisko: Kolárovo
Karma: Level +2
Príspevok Re: Užívateľké recenzie - napíšte aj Vy!
Nokia N95

http://www.nokia.sk/produkty/telefony/n ... ecifikacia

Po tom, čo som vymenil svoju Nokiu 5610 za LG Viewty a vytrhal si vlasy, zdevastoval nervy a 3x som sa zabil, som sa rozhodol pre ďalšiu zmenu - Nokiu N95. Približne pred 2 rokmi som ju vymenil za LG Viewty + doplatok 10€. Telefón bol od dotyčného z Orange, bol minimálne používaný. S telefónom som si od prvého momentu rozumel. Všetko som našiel rýchlo, systém bol pomalý, ale akonáhle som vyhodil Orange soft a nahradil originálom to bola iná pecka. Rýchlosť sa zvýšila, wifi neblblo, batéria držala o pol dňa viac. Telefón mám dodnes, dá sa to na ňom aj vidieť. Žiaľ ofotiť to zatiaľ neviem, ale raz aj na to príde čas. Telefón má zopár nedostatkov. Najväčší nedostatok vidím v malej RAM, ktorá sa po pár prebrovsowaných stránkach v základnom prehliadači zaplní, mobil vypíše "Pamäť plná, zatvorte niektoré aplikácie" a v "lepšom" prípade zhodí browser. Mám nahodenú aj Opera Mini, ale tú nepoužívam. Ďalší nedostatok je v zadnom odnímateľnom kryte na baterke, ktorý má strašne krehké "nožičky" na uchytenie. Pri páde sa lámu ako na bežiacom páse. Minimálne 4x som už menil danú časť krytu. Ďalší, pomerne veľký nedostatok vidím pri odpojení telefónu od USB kábla z PC/NTB, kedy to mobilu trvá 10-15 sekúnd na zobudenie. Ale týmto vady a chyby končia. Konštrukcia telefónu - iná kategória! Tento skvost mi vydržal pád z auta pri približne 40 km/h rýchlosti na štrk bez prasknutia krytu, displeja alebo inej poruchy! Kryt sa síce doškrabal a farba sa odlúpila, ale to sa dá považovať pri takomto "zákroku" za minimum. Telefón má vynikajúci displej. Čierna sa dá nazvať čiernou, akcelerometer funguje na 1. Farby sú pomerne dobre podané. Tlačidlá sú pomerne tuhé, ale zároveň stabilné. Viete, čo stlačíte. Predná VGA kamera na videohovory a ako "zrkadlo" pre mladé je ideálna, zadná 5 MPX s autofókusom, bleskom a optiokou Carl Zeiss fotí naozaj úžastne! (kuk recenziu na NZXT LeXa S, ako fotí pri slabých svetelných podmienkach a pomerne zlom nastavení). Zvuk cez stereo repráky je hlasný cez slúchadlový výstup je to s kombináciu Koss Porta Pro špica! Stačí nastaviť ekvalizér na Zosilňovač basov, zapnúť funkcie Hlasitosť a Rozšírenie sterea a začína sa sluchový orgazmus pre dubstepistov, technáčov a iných milovníkov elektronickej hudby! Lepšie mi ten zvuk nevylezie ani z reprákov doma pri PC! Batéria mi po dvojročnom drvení pri dennom režime s 1-1.5 hodovom počúvaní hudby takmer na max, telefonovaní, prezretí zopár stránok a zvonení budíka drží 2 dni. Tento telefón sa dá považovať aj v dnešnej dobe pre takých, čo nepotrebujú dotykový displej, netovanie hore-dole, extrémny dizajn a ultra tenkosť stále dokonalým kandidátom. Vrelo ho odporúčam!

:plus: Kryt
:plus: Displej
:plus: Zvukový výstup na slúchadlá
:plus: Foťák
:plus: Konštruckia
:plus: / :minus: Batéria
:plus: / :minus: Dizajn
:minus: RAM
:minus: Kryt na baterke
:minus: Spamätanie sa po odpojení z USB

Príloha:


// :minus: Prečítaj si prvý príspevok!


21 Feb 2012, 22:43
Profil  WWW
VIP
VIP
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.7.2006
Príspevky: 9713
Bydlisko: KE
Karma: Level +6
Príspevok Re: Užívateľké recenzie - napíšte aj Vy!
Beyerdynamic DT 770 Pro (80 ohm)

Balenie:
Sluchadla sa dodavaju v jednoduchej papierovej krabici, v nej nenajdete nič vynimočne, len samotne sluchadla a vyrobca dodava aj skrutkovaciu redukciu na 6,3 mm jack.

Konštrukcia:
DT 770 Pro, ako už napoveda nazov, su primarne určene pre profesionalne, študiove použitie. V študiach sa počita s nie prave opatrnym použivanim, kde sluchadla putuju z ruky do ruky, odkladaju sa kde pride, sem tam padnu a pod. To dava tušiť, že ich konštrukcia bude odolnejšia a je tomu tak aj v skutočnosti.
Hlavovy most je z oceľoveho pasu, je veľmi tvrdy, ale dobre ohybny, takže nejake to krutenie, ohybanie atd. mu neprekaža. Je doslova obaleny mäkkou, „bundou“ z umelej koženky, ktora sa da bez problemov odopnuť pomocou klasickych „cvokov“. V časti kde sa dotyka hlavy je vyplnena mäkkym materialom, pravdepodobne molitanom. Takže pri nasadeni sluchadiel most netlači do hlavy. K mostu su pomocou umelohmotnych uchytov pripojene vidlice, ktore držia samotne mušle tiež pomocou skrutiek a plastovych uchytov. Tieto vidlice sa daju posuvať a prispôsobovať tak sluchadla roznej veľkosti hlavy. Nevyhodou je, že to posuvanie nie je automaticke, pri nasadzovani nefunguje, resp. ide veľmi ztuha. Je preto oveľa lepšie veľkosť nastaviť pred nasadenim.
Mušle sluchadiel su uzavrete, cirkumauralne z veľmi tvrdeho čierneho a odolneho plastu, ktory ma vrubkovany povrch, takže plast nepôsobi lacno. V strede je bielym pismom ozačenie modelu a verzie sluchadiel. Naušniky su zo siveho mäkkeho veluru, takže su veľmi pohodlne. Na mušli su navlečene, nie prilepene, takže po opotrebeni sa daju bezproblemov vymeniť. Existuje aj verzia DT 770M, ktora ma koženkove naušniky, daju sa preto bez problemov použiť aj tie a sluchadla budu lepšie izolovať.
Kabel je rovny (250 ohmova verzia sluchadiel ma kabel kruteny), neodpojiteľny, vychadza z ľavej mušle. Je dlhy 3 metre, je relativne hruby (cca 4 mm) takže dosť odolny, napriek tomu je veľmi ľahko ohybny. Niekoľkokrat denne ho prejdem stoličkou pri PC, takže vydrži naozaj dosť. Je zakončeny hrubou mohutnou bužirkou, a kvalitnym jackom zo žlteho kovu.
Tym že kabel ide len do 1 mušle, je jeho „prechod“ do tej pravej vyriešeny nie prave tradičnym spôsobom (i keď v triede študiovych sluchadiel je to pomerne bežne). Vychadza von z ľavej mušle z jej hornej časti a rovnakym spôsobom vchadza do tej pravej. Neprechadza však „neviditeľne“ cez vnutro mosta (ako je to bežne u väčšiny domacich sluchadiel) - ono to ani nie je možne vzľadom ku konštrukcii mosta - ale vychadza voľne do priestoru. Pri konštrukcii mosta ho drži len zapnuta „bunda“. Taketo riešenie môže vzbudzovať dojem zraniteľnosti, kedže kablik nie je ničim chraneny, no je to desiatkami rokov overena konštrukcia. Ani ja som s tym však pri použivani sluchadiel nemal zatiaľ žiaden problem.

Pohodlie, izolacia:
Všeobecne su považovane za tie pohodlnejšie, na mojej hlave sedia dobre, pritlak je vďaka mäkkym naušnikom akuratny, sluchadla aj vďaka nim a vypchatej „bunde“ na hlavovom moste netlačia ani pri viachodinovom posluchu.
Kedže su to uzavrete sluchadla, izolacia je smerom von aj smerom k posluchačovi dostatočna. Hodia sa tomu, kto nechce byť v domacnosti rušeny, resp. ak nechce rušiť posluchom okolie.

Zvuk:
zdroj zvuku: Asus Xonar STX, Samsung Wave, Cowon D2, integrovana zvukovka Realtek ALC888, Harman Kardon HD970 + BV Audio Headamp

Impedancia sluchadiel (80 ohmov) dava tušiť, že sluchadla nepatria k najnaročnejšim a pri troche kompromisu sa daju veľmi dobre použiť aj k TV či s väčšinou prenosnych pristrojov (mp3 prehravače, telefony...) alebo aj s integrovanou zvukovkou, s ktorymi budu hrať dostatočne nahlas, i keď s vybudenim to bude trochu horšie. S 250 ohmovou verziou už tu ale nepochodite.
Zvuk ma typicku charakteristiku vyrobcu, je veľmi detailny, precizny, čisty s kvalitnou separaciou nastrojov, s atributmi uzavretych sluchadiel. Da sa považovať za pomyselny vstup do highendu.
DT-čka nepatria k vyrovnanym sluchadlam, maju takzvany V profil, kde dôraz je na basoch a vyškach, stredy su mierne v uzadi. Pokiaľ však nemate skusenosti s kvalitnejšimi, vyrovnanymi sluchadlami, resp. trenovane ucho, najskôr si to ani nevšimnete.
Bas je presny, je ho dostatok, ale sluchadla sa rozhodne nedaju označiť za prebasovane. Takže kto očakava množstvo basu ala Porta pro, ten bude najskôr sklamany. Je však o niekoľko tried kvalitnejši, ma dobry dopad, ide dostatočne hlboko, je detailny. Obzvlašť skvele na 770-kach zneju bicie. Jednotilive bubny su skvele separovane, je počuť každy uder, jeho počiatok, zaver aj dozvuk, zvuk sa nezlieva do jednej masy.
Stredy su ako som už spominal mierne v uzadi, ale hlasy su dobre zrozumiteľne, prijemne.
Vyšky su na tychto sluchadlach pre mnohych kameňom urazu, pre inych slasť. Su vyrazne, veľmi detailne, to može v niektorych zlych nahravkach a nedostatočnom vybudeni spôsobovať sykavky a „rezať“ do uši. Zato pri kvalitnej nahravke a dostatočnom vybudeni tieto problemy odpadaju a vyšky zneju veľmi precizne a detailne, pre niekoho agresivnejšie.
Podanie priestoru a lokalizacia je v ramci uzavretych sluchadiel mierne nadpriemerna, na otvorene sluchadla v porovnateľnej kategorii to vzhľadom k limitom uzavretej konštrukcie samozrejme nema.
Vynimočne v niektorych nahravkach dochadza k neduhu uzavretych sluchadiel, prejavuje sa mierne kelimkovy „efekt“. Zas ale plati to, že ak nemate napočuvane nejake kvalitnejšie otvorene sluchadla, tento jav si nevšimnete.

V ramci tejto kategorie a ceny sluchadiel patri zvuk DT770 k tomu najlepšiemu, kto hľada kvalitne uzavrete sluchadla prevažne na akusticku hudbu, je toto vyborna voľba.

Sluchadla Beyerdynamic DT 770 existuju vo viacerych prevedeniach. Verzia Pro je buď 80 alebo 250 ohmova, DT770 M ma väčši pritlak na uši, ovladanie hlasitosti na kabli a ine, koženkove naušniky (lepšia izolacia). Verzia Edition je v domacom vyhotoveni, liši sa mierne zvukom (nič podstatne), dizajnom a dostanete k nej kvalitne puzdro. Je ale vyrazne drahšia. Edition je v 32, 250 alebo 600 ohmoch.

Cena: cca 140€


:plus:
- zvuk
- konštrukcia, pohodlie
- vďaka nižšej impedancii menej naročne na vybudenie

:minus:

- nemožnosť „automatickeho“ prispôsobenia hlave pri nasadzovani
- neodpojiteľny kabel

:plus: / :minus:

- cena (pre mňa vzhľadom na zvuk a kvalitu konštrukcie :plus:, pre ineho môže byť vysoka)


Prílohy:








03 Mar 2012, 12:15
Profil  
Professional
Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.8.2010
Príspevky: 1486
Karma: Level +3
Príspevok Re: Užívateľké recenzie - napíšte aj Vy!
Nokia X6

Balenie:
- USB kábel
- CD zo softwarom
- slúchadlá
- nabíjačka AC-8E


dokúpený Navi pack ktorý obsahoval:
- držiak na okno Nokia CR-120
- prísavka na okno Nokia HH-20
- auto nabíjačka Nokia DC-4


Moje postrehy:

Dizajnovo ide o veľmi pekný prístroj, v čiernej pôsobí naozaj elegantne. Horšie je to však s kvalitou spracovania. Zadný kryt veľa pevnosti naozaj nepobral a preto som si musel po pár mesiacoch zvyknúť na jemné vrzanie pri každom pohybe telefónu v nohaviciach. Tí čo mali pred tým 6300 budú mierne šokovaní. Ďalší nedostatok čo sa kvality spracovania týka je nešťastné tlačidlo blokovania klávesnice na pravom boku. Pokiaľ práve nemáte aspoň polcentimetrové nechty tak na pohodlné odblokovávanie zabudnite. Nokia X6 disponuje procesorom o frekvencií 434 MHz čo síce nieje málo, ale pri vykonávaní viacerých operácií naraz mi často mrzla. No aby toho nebolo málo tak X6 nenabijete cez USB, chýba tiež podpora DivX, XviD, niektoré aplikácie ako napr Shazam sú platené. Niekoho môže tiež mrzieť absencia pamäťových kariet čo sa však pri 16 alebo 32GB verzií dá odpustiť.
Čo sa týka batérie, X6 má štandardnú Li-ion BL-5J 1 320 mAh. Pri normálnom používaní (cca 5 min telefonovania, nejaké správy, počúvanie hudby, internet, videá...) je výdrž cca 3 dni. Keď som telefón nabil a len volal a nepoužíval nič iné batéria sa držala niečo cez 4 a trištvrte dňa.
Medzi veci ktoré ma potešili najviac patrí rozhodne aplikácia Ovi Maps s bezplatným používaním a updatom máp. K úplnej spokojnosti s GPS sa treba trochu pohrať v nastaveniach. Absolvoval som s Ovi Maps dve cesty do Chorvátska, raz do Tatier a až na občasné malé výpadky signálu GPS fungovalo spoľahlivo a doviedlo ma tam, kam som chcel. Pri uhlopriečke diespleja 3,2" samozrejme nejde očakávať podobnú viditeľnosť ako na dnešných telefónoch s veľkými displejmi alebo originál GPS, rozhodne je však nie je zle čitateľný. Ďalšie plus je kapacitný dotykový displej GorillaGlass s kinetickým scrollovaním ktorý toho vydrží skutočne dosť. Obávam sa že displej je schopný prežiť aj celý telefón, ktoý ma nie príliš najpevnejšiu konštrukciu. Čitateľnosť na slnku nie je najlepšia a ruka ktorá robí tieň je priam nevyhnutná. Home screen je pomerne chudobná. FM Rádio s funkciou radio textu je bonus. Poteší tiež 5 Mpix fotoaparát s autofocusom a dual led bleskom.

Záver:
Na záver keby sa mám rozhodnúť ešte raz, smartfón od Nokie už asi nie. Nokia čo sa smartfónov týka zaspala dobu a preto jej produkty v tejto kategórií nie sú konkurencií ani zďaleka vyrovnaným súperom, ako to bolo kedysi. Model X6 je v celku podarený a elegantný telefón. Po dlhšom používaní mi už však nepríde nijak výnimočná. Kto hľadá pekný telefón s dostatkom pamäte, dobrým displejom a slušným foťákom za priaznivú cenu je pre neho Nokia X6 to pravé.

:plus:
- GPS s Ovi Maps
- kapacitný dislpej
- 16 GB pamäte
- výdrž batérie

:minus:
- konštrukcia telefónu
- nie príliš prepracovaný home screen
- spoplatnené niektoré aplikácie
- pri viacero spustených aplikáciach mrznutie alebo obmedzená rýchlosť

Fotky:


Prílohy:



23 Máj 2012, 15:04
Profil  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.12.2010
Príspevky: 936
Bydlisko: Kosice
Karma: Level +1
Príspevok Re: Užívateľké recenzie - napíšte aj Vy!
Medzi minus by som pri X6tke dal aj :minus: nemoznost nabijania cez USB, obcas haluzi nastavenie internetu (to aj debilny homescreen som vyriesil flashom) a gps ktore ma problem najst polohu ked si v pohybe
:plus: by som dal tvrdene sklo na displeji

ohladne odblokovavacieho tlacidla: ja som si kupil puzdro a stiahol aplikaciu Pocket lock, ked zavriem kryt, zhasne displej, otvorim rozvieti sa

Ja by som naopak X6tku nevymenil. Pravdupovediac okrem N8 nieje za co. Android mi je nesympaticky a X6 je od nokie naozaj dobry kusok (na svoju dobu)


29 Máj 2012, 18:20
Profil  
Medium Star
Medium Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.2011
Príspevky: 314
Karma: Level +1
Príspevok Re: Užívateľké recenzie - napíšte aj Vy!
Slúchadlá- Monster Beats by Dr Dre SOLO HD

Takže. Pred pár mesiacmi mi spolužiak povedal, že si chce kúpiť slúchadlá za 200€. Divil som sa, že je ochotný vyhodiť toľko peňazí za blbosť. Ale keď mi ich raz v škole nasadil na uši, bol to prakticky zvukový orgazmus. Povedal som si, že ich musím mať. Keď som si ich kúpil tak ešte len pri rozbaľovaní to bol luxus. Všetko pekne zabalené, vo vnútri kartónovej krabice bola pevná skrinka, otváraná s magnetickým systémom. Páčilo sa mi, že k slúchadlám boli pribalené 2 káble, leštiaca utierka a púzdro zdarma. Veľmi dobre spolupracujú s iPod/iPhone/iPad. Zvuk majú úžasný, ako som už písal. Myslím, že tým slúchadlám nič nechýba. Stránka výrobcu: http://beatsbydre.com/. Ja som ich kúpil za 200$ v predajni Walmart v USA. Prikladám foto.

:plus: Nádherný zvuk
:plus: Basy
:plus: Dizajn
:plus: pevnosť
:plus: Krabica

:minus: Cena
:minus: Pri sklone hlavy s z nej zošmykujú




Obsah balenia:
- plastový box
- 2 káble (jeden obyčajný a druhý s handsfree ovládaním)
- púzdro
- slúchadlá
- manuály
- utierka


Prílohy:




19 Júl 2012, 2:47
Profil  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.2.2009
Príspevky: 9237
Bydlisko: KE/BA
Karma: Level +6
Príspevok Re: Užívateľké recenzie - napíšte aj Vy!
ZTE SKATE
veľký mazel s čínskym srdcom

Spoiler:
Operačný systém: Android 2.3 Gingerbread
Procesor: Scorpion 800MHz, adreno 200 GPU
Displej: 4,3 palcový dotykový kapacitný LCD displej s podporou multitouch, rozlíšením 480 × 800 bodov a s možnosťou zobraziť až 16 miliónov farieb
Fotoaparát: 5Mpx (3 264 × 2 448) s automatickým zaostrovaním, LED bleskom, Geo tagging as možnosťou nahrávania videa
Podporované video kodeky: .3 gp, .3 g2,. Mp4,. Wmv (Windows Media Video 9)
Podporované audio kodeky: . Aac,. Amr,. Ogg,. M4a,. Mid,. Mp3,. Wav,. Wma (Windows Media Audio 9)
Podporované siete: GSM (850/900/1 800/1 900 MHz), WCDMA (900/2 100 MHz)
Dátové prenosy: GPRS, EDGE, HSDPA, HSUPA
Klávesnica: softwarová QWERTY
Konektivita: Bluetooth v 2.1 (A2DP, EDR), microUSB v2.0, Wi-Fi 802.11 b / g
Užívateľská pamäť: 162,5MB, RAM 512MB
Slot pre pamäťové karty: microSDHC (až 32GB)
Hudba: prehrávač hudby, FM rádio, 3,5 mm jack
Navigovanie: GPS príjmač s a-GPS, digitálny kompas, Google maps, Google latitude
Senzory: senzor blízkosti, svetelný senzor, akcelerometer
Napájanie: Li-Ion batéria s kapacitou 1400 mAh, výdrž až 288 hodín v pohotovostnom režime, hovor až 300 minút
Rozmery: 126 × 68 × 10,4 mm
Hmotnosť: 120g vrátane batérie
Ďalšie funkcie: Google (dokumenty, kontakty, Picasa, Gmail, kalendár), Google Talk ™, adresár, kalendár, budík, kalkulačka, Internetový prehliadač, E-mailový klient, Multimediálny prehrávač, Android market, Youtube, Twitter ™, USB and Wi -Fi ® tethering


Pred 2 mesiacmi som hľadal smartfón s veľkým displejom (vždy som miloval veľké displeje), no nebol som ochotný za telefón zaplatiť viac ako 200€, proste som nebol, bol to môj limit, myslím, že ani do budúcna nebudem ochotný, vynaložiť viac fin. prostriedkov za takú vec, akou je telefón.
Veľa ľudí ma odhováralo, počkaj, dolož viac, bude to slabé, pomalé, sekavé, vravel som nie, nie, nebude ... a nie je :)

Mojím prvým "vysneným" bol Huawei Ascend G300, zháňal som ho od mája do júna - neúspešne, nedal sa zohnať, bol vypredaný a nestíhal sa vyrábať. 4" displej do 200€, krásny, mňa upútal hneď, preto som bol veľmi sklamaný, keď mi každý eshop hlásil naskladnenie v polovici augusta (vtedy bol máj), vykašľal som sa na to a vydal sa hľadať inde, Blade som nechcel, bazárovku už vôbec, vtedy mi zrak padol na Skate.

4,3" vystavené v Electro Worlde vo mne urobili obrovský dojem, no bol tak trochu "lacný", nie však cenovkou, veď sa blížila k mojej hranici - 189€, ale vyhotovením, fakt pôsobil dosť lacno, plastovo, obchytaný + nalepená maketa na veľkom displeji tomu nepridávala na kráse, a tu prichádza moja rada - ľudia, neverte vystaveným telefónom, sú to iba makety a reálne telefóny vyzerajú úplne inak! Rozhodol som sa, nechcem ho, odchádzal som sklamaný, pretože to bol posledný prípustný model, ktorý by som aj bral.

O týždeň na to mi prišiel newsettler (leták, ktorý chodí mailom) z MALL.SK a čo bolo hneď na začiatku? ZTE Skate za 139€. Okamžite som ho kúpil, veď za 4.000 sk ,- to je pre mňa najlepšia prípustná voľba. Okamžite som zaplatil predom a o 2 dni bol doma. To bolo radosti.

(... Ascend G300 som nakoniec kúpil tiež, o mesiac neskôr, ale o tom potom...)

Najprv vo mne panoval strach, hneď pri rozbaľovaní - krabička bola malá, na telefón, ktorý má 4,3" bola až príliš malá, bol to však len pocit, po rozbalení telefón vyzeral presne tak ako mal, bolo však ešte lepšie, s tou vystavenou maketou to malo spoločné iba pramálo, dizajn veľmi slušný, áno - je plastový, ten plast cítiť, nič však nevŕzga, neprehýba sa, je veľmi veľmi tenký,
má iba 1,1 cm, a keď si to spojím s veľkosťou displeja 4,3" napadá ma iba spojenie "štýlová placka".

Nasledovalo zoznámenie s mojím prvým androidom, po nastavovaní všetkého možného som sa pustil do toho, na čo som sa tešil najviac - browsovanie webu a páni poviem vám, to je paráda, na obrovskom 4,3" netreba absolútne nič zoomovať, ani hojko na landscape režim, všetko vidno parádne, 800MHz procesor zvláda načítať všetky stránky okamžite, nikde som nečakal, možno iba keď som skúšal načítať stránky typu markíza.sk, joj.sk a pod.

Stock rom mi vydržala 2 dni, vedel som do čoho idem, a že Skate sa dodáva s čistým Androidom, mal som už dopredu vybrané pár custom romiek na vyskúšanie, nakoniec vyhrala SKATIE - custom rom od slovenského užívateľa, na dvoch najznámejších android cz/sk fórach má nick Ceco a dovolím si povedať, že ZTE Skate komunita sa tu rozrastá aj vďaka nemu.

SKATIE je určená jedine pre ZTE Skate a nesie meno od modelu Skate, a jeho dcéry Kataríny = SKATIE
Táto upravená rom má v sebe množstvo dôležitých programov a súčastí, samozrejme od rootu, až po ľubovoľný overclocking cpu, (momentálne mám stabilných 965MHz (z 800) a minimum mám 125MHZ (z 225), čo mi zvyšuje výkon v aplikáciách a zároveň znižuje spotrebu batérie v nečinnosti), cez množstvo budíkov, widgetov, kalendárov, appiek na presun z telefónu na sd kartu, možnosť screenshotu obrazovky, možnosť skrývať ikony v menu, až po všeliaké blbústky, ktoré ani nikdy nevyužijem, čo je však najdôležitejšie, systém je odladený dokonale a sedí mi perfektne, beží perfektne.

Že je procesor staršej architektúry a nepobeží na ňom flash? No a? na YT je aplikácia - beží perfektne na wifi, aj 3G, všetko prehráva v HQ okamžite, komu chýba flash pri webe, pár minút googlenia a nájdete flash player aj pre ARMv6, mám to odskúšané, na Opera Mini to však nejde, potrebujete Dolphin Browser, mám to odskúšané, pozeral som už Top Gear cez to čiže viem, a môžem povedať že od vtedy to nevyužívam, flash mi netreba.

Čo sa týka hrania hier, cez klasiky Cut the rope, Angry birds až cez HAWX, Fifa 12, GTA 3, všetko beží, akurát fifa 12 mi seká, keď má loptu súper a ja sa bránim - neviem prečo :D

Neviem, zatiaľ asi k nemu toľko, určite sa Číny báť netreba, vedia čo robia, ako ZTE, tak aj Huawei, telefóny sú to kvalitné, nízkej ceny sa báť netreba.

Foťák dobrý, dá sa s ním fotiť dobre, ale aj zle, treba na to prísť, čo a ako, pár appiek pomôže, no v podstate je to obyčajný 5Mpix čočka, v noci sa s tým tiež dá pekne vyfotiť, neviem, nemám výhrady, je to telefón a to čo tam je a čo použili, mi stačí.

Sem tam mi spadne nejaká appka, ale myslím že to je kvôli tomu, že sťahujem blbosti :)
Reboot robím raz za týždeň, odporučilo mi to viac ľudí, prečistí sa mi RAMKA (pri používaní je z 512mb voľné cca 200mb, používam taskkiller) a zaberie mi to iba 1-2 minúty a 5% z batérie, ktorá inak pri bežnom, ale fakt bežnom používaní vydrží 2-3 dni, moje maximum bolo 3:15, pri smartfónovom využití ho proste ráno vyberiem z nabíjačky a večer ho tam zase dávam.

Pri navigovaní telefón vydrží asi 4 hodiny, potom je mŕtvy, z ebayu mám také featurky ako gélové S-line púzdro, veľa fólíí a autonabíjačku.

Zatiaľ asi len toľko, ak ma niečo napadne tak doplním, ak sa niekto chce niečo spýtať, tak SS

Môj prvý android, doma mám aj G300, onedlho mi príde ZTE ACQUA, sú to podobné telefóny, nič lepšie som viac ako deň v ruke nedržal, čiže nebudem to porovnávať s SII alebo tak

Kto chce lacný android, pre neho dobrá voľba.
Nemám zlé slovo, ale napr. pri G300 mi viac vyhovujú senzorové tlačidlá, možno keby som ich tam nemal, na Skate by mi hw tlačidlá ani nevadili.

PS: kto má rád svoje uši, pribalené slúchadlá treba hneď vyhodiť :D
PS2: tie blbosti na displeji na fotkách, to je stará fólia, nie blbý displej

85-90%na tú cenu...


Prílohy:







20 Sep 2012, 11:45
Profil  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 15.4.2010
Príspevky: 4200
Bydlisko: Kolárovo
Karma: Level +2
Príspevok Re: Užívateľké recenzie - napíšte aj Vy!
Western Digital Black 640GB SATAII WD6401AALS

Príloha:



Disk som kúpil od CheZteRa (téma) s chybou pískania. Disk mal drobnú softvérovú chybu. Odstránil som pískanie. Disk je tichší a rovnako hreje ako moje WD Blue. Momentálne je používaný ako dátový, pravdepodobne to tak aj zostane (na ceste SSD). Prikladám výkonové screeny.

Príloha:



Príloha:



Príloha:



Príloha:



Príloha:



Disk odporúčam.


02 Nov 2012, 22:40
Profil  WWW
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 16 ] 


Kto je on-line 
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. © Hojko 2004-2016
[ Time : 1.299s | 14 Queries | GZIP : On ]