Odobratie vodicaka
..tak ale ked ma nahanaju, tak nestratim hlavu a nejdem ako blazon- vsetko robim s kludom...ver mi da sa to....kupo napísal:m1s0: jj... mal skusit ujst... mozno by ho zacali aj nahanat, on by sa mohol vyburat niekde do priekopy, polamat si chrbticu... a nakoniec pokutu by platil aj tak, vodicak by mu aj tak zobrali a este ako bonus by sa stal invalidom... a to sa predsa viac oplati, nie?
-
supermario
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
a po ďalšie, keď ťa chytia, naparia ti basu za to, že si im chcel ujsť... a to všetko kvôli 0,4 promile... nie, nie, alkohol za volantom, vodičák na pár rokov (ak nie na vždy) odovzdať...MurphY napísal:no lenze vies.. asi kazdy kto jazdi s vodicakom tak ma spz za chrbtom..cize aj kebyze uteces tak si ta najdu.. dam ti radu
nepozeraj tolko tu kobru 11..
...to s tou kobrou11 a nazorom decka si si mohol odpustit....MurphY napísal:no lenze vies.. asi kazdy kto jazdi s vodicakom tak ma spz za chrbtom..cize aj kebyze uteces tak si ta najdu.. dam ti radu
nepozeraj tolko tu kobru 11.. nazor 11 rocneho decka co este nikdy nesedelo za volantom..vsak utec mal si tam hodit nitro a utiect..
...tak ale ked viem co idem robit, tak hadam nebudem mat na moto vycapenu znacku....
...a na moto uz mam odjazdene dost- ci uz na mojej , alebo na inych co som mal prilezitost osedlat....
...a k tomu utekaniu- momentalne na mojej 125-ke je to tak , ze mi to akurat vsetko vida, ale napr na KTM LC4 SM by som ich este musel cakat, alebo by sa vobec za mnou ani neotocili...
neviem o com sa tu bavime..ide o to ze ked si naje*any tak si odmontujes spz a das do kufra ? akoze fakt ked mas neake viac rocne skusenosti s moto ako mozes taketo neco napisat ? ze ked si predtym neco vypil a ides na moto tak si odmontujes spz a ides ?m1s0 napísal:...to s tou kobrou11 a nazorom decka si si mohol odpustit....
...tak ale ked viem co idem robit, tak hadam nebudem mat na moto vycapenu znacku....
...a na moto uz mam odjazdene dost- ci uz na mojej , alebo na inych co som mal prilezitost osedlat....
...a k tomu utekaniu- momentalne na mojej 125-ke je to tak , ze mi to akurat vsetko vida, ale napr na KTM LC4 SM by som ich este musel cakat, alebo by sa vobec za mnou ani neotocili...
k tomu utekaniu.. vies co to znamena ked ta chytia bez spz + alkohol za volantom + utekanie neviem ako to odborne napisat.. takze je to urcite vacsia blbost nez neviem co..
k tomu sm stacilo ked uz pred policajtami aby si utiekol ti troska adrenalinu v krvy a 125 enduro.. takze nevidim problem..
-
Mikrobiotik
Novice
Re: Odobratie vodicaka
Zdravím!
Chcel by som tu upozorniť na jednu veľkú zvláštnosť.
Na Slovensku a v Česku nieje povolená žiadna tolerania, že od-do.
Za to v Rakúsku, je povolená hranica do 0.3 promile.
V Nemecku je povolená hranica 0.4 promile.
A vo Veľkej Britnii až 0.8 promile!
Je to celkom aj na zamyslenie.
Chcel by som tu upozorniť na jednu veľkú zvláštnosť.
Na Slovensku a v Česku nieje povolená žiadna tolerania, že od-do.
Za to v Rakúsku, je povolená hranica do 0.3 promile.
V Nemecku je povolená hranica 0.4 promile.
A vo Veľkej Britnii až 0.8 promile!
Je to celkom aj na zamyslenie.
co je na tom na zamyslenie? Myslim si, ze nulova tolerancia je spravna. Na kazdeho cloveka vplyva alkohol rozne...
Pedrosino: skoda tej malej pokuty, ale snad si to zapametas 
nic v zlom, ale ja si nedam rano ani pivo, ked viem ze vecer budem soferovat. a ked si ho dam, existuju taxiky
nic v zlom, ale ja si nedam rano ani pivo, ked viem ze vecer budem soferovat. a ked si ho dam, existuju taxiky
-
RATZINGER666
Darca
na slovensku je povolena, ale nepisana hranica 0,2 promile, menej nedokazu pristroje presne namerat, do toho je zahrnuty aj prirodzeny vyskyt skreslujucich latkok v organizme...
// sam si to vyskusaj, od rana nejedz, daj si dve kavy, 5 cigariet a na obed si fukni
// sam si to vyskusaj, od rana nejedz, daj si dve kavy, 5 cigariet a na obed si fukni
Ratz: sak prave, nepisana, teda ak sa zamotas do havarky, nafukanych "len" 0,15 by ti na sude nepomohlo.. /ale toto je extremna situacia, beriem na vedomie/
-
hojko
Site Admin
plusminus: A neplati nahodou moznost druhej skusky, ci uz dychovej alebo krvnej a v pripade, ze tato hranica klesla, tak sa to neberie ako prekrocenie limitu (hranica odchylky merania), hmm???
-
RATZINGER666
Darca
plusminus: ide o to, ze ani dychove meracie pristroje nie su usposobene na meranie hladin pod 0,2 promile, cize v momente, ked merac zaznamena hladinu 0,19 a nizsie, vypise automaticky 0,0...
hojko: nerozumiem otazke, skus sa spytat inak... merianie sa na poziadanie opakovat moze, ci uz dychove alebo krvne...
hojko: nerozumiem otazke, skus sa spytat inak... merianie sa na poziadanie opakovat moze, ci uz dychove alebo krvne...
-
hojko
Site Admin
RATZINGER666: Kamarat raz spominal, ze niekde pocul o pripade tejto nepisanej tolerancie, napokon pri vstupe noveho cestneho zakona bolo pisane aj o tolerancii 0,3, resp. 0,2, uz si to presne nepamatam, avsak ide o nepisanu toleranciu, teda skor o toleranciu pristroja. No a v tom case sme sa o tom bavili a hovoril, ze pocul nieco o zostatkovom alkohole a moznosti poziadania a opakovanie skusky. Teda ak si niekde v blizkosti hranice, ktoru dokaze pristroj odmerat, dajme tomu spominanych 0,2 a tuto hranicu nafukas, tak mozes poziadat o odmeranie a ak hodnota klesne napr. na 0,18, tak sa to neberie ako alkohol. Neviem to presnejsie vysvetlit, pretoze si nepamatam ako to hovoril. Ale urcite som tu uz nieco o tom pisal, vari to bolo v teme o alkohole ci zostatkovom alkohole.
-
RATZINGER666
Darca
hojko: kedze ide o toleranciu pristroja ako takeho, je v podstate nemozne urcit tvoju hladinu nizsiu ako 0,2 na mieste a nikto ta za to nemoze stihat... ak sa ti vsak stane, ze nafukas pred policajtom zo zostatkoveho 0,2 aj na dva krat, odporucam ist na krvne testy, cim zabijes minimalne dalsiu hodinu a mas velku sancu, ze hladina vyznamne klesne... okrem toho, este v momente, ked uz budes v nemocnici, mozes situaciu este "skomplikovat" a poziadat o to, aby krvny test vykonal tvoj osobny lekar (cize obvodak), na co mas plne pravo... a tym padom sa to este cele natiahne... ostava ti iba modlit sa za vysledok...
-
Grim
Darca
...nejaký § o ktorý by sa dalo oprieť? (ako dôkaz)RATZINGER666 napísal:aby krvny test vykonal tvoj osobny lekar
-
RATZINGER666
Darca
grim: je mi luto, nemozem sluzit, mam to od jednej zdravotnej sestry...
-
Clean_Up
Professional
RAZTI > Je tento celý postup v súlade zo zákonom? Keď budem takto špekulovať (aj keď vo svoj prospech, samozrejmeRATZINGER666 napísal:odporucam ist na krvne testy, cim zabijes minimalne dalsiu hodinu a mas velku sancu, ze hladina vyznamne klesne... okrem toho, este v momente, ked uz budes v nemocnici, mozes situaciu este "skomplikovat" a poziadat o to, aby krvny test vykonal tvoj osobny lekar (cize obvodak), na co mas plne pravo... a tym padom sa to este cele natiahne... ostava ti iba modlit sa za vysledok...
-
RATZINGER666
Darca
ako vravim, nemam to nicim podlozene, ak chcete, pohrabte sa v tom, rad nieco take uvidim cierne na bielom...
Ratzinger : keď máš pod 0,19 tak ti nevypíše 0,0 ale 0,19; 0,15 hoc aj 0,01 ... Pýtal som sa otca, keď on slúžil (cca 5 rokov dozadu) bola nepísaná tolerancia 0,3 dnes možno 0,2 - neviem. Keď si ale natrafil na blbca mal si smolu, mohol uznať ale nemusel. Všeobecne ale tak nízke hladiny nikto nechcel riešiť, veľa papierovačiek za nič. Keď nafúkaš trebárs 0,3 a nenechajú ťa ísť, a si si istý, že je to len zbytkový alkohol, možoeš požiadať o opakovanie (oco vravel že nechávali 20-30min). Len treba dávať bacha aby to nestúplo ešte viac, aj takí experti sa im pritrafili
O krvný test môžeš žiadať tiež, trebárs keď si myslíš že dreger ukazuje zle. V takom prípade ale ide o urýchlený odber v najbližšom zdrav. zariadení, či stanici prvej pomoci, teda žiadne zdržovačky. Naviac si neviem predstaviť ako by zohnali obvoďáka napr. o desiatej večer, cez víkend, alebo keď si na výlete 300km od svojho bydliska.
O krvný test môžeš žiadať tiež, trebárs keď si myslíš že dreger ukazuje zle. V takom prípade ale ide o urýchlený odber v najbližšom zdrav. zariadení, či stanici prvej pomoci, teda žiadne zdržovačky. Naviac si neviem predstaviť ako by zohnali obvoďáka napr. o desiatej večer, cez víkend, alebo keď si na výlete 300km od svojho bydliska.