Odobratie vodicaka

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

m1s0 napísal:...to s tou kobrou11 a nazorom decka si si mohol odpustit....
...tak ale ked viem co idem robit, tak hadam nebudem mat na moto vycapenu znacku....
...a na moto uz mam odjazdene dost- ci uz na mojej , alebo na inych co som mal prilezitost osedlat....
...a k tomu utekaniu- momentalne na mojej 125-ke je to tak , ze mi to akurat vsetko vida, ale napr na KTM LC4 SM by som ich este musel cakat, alebo by sa vobec za mnou ani neotocili...
neviem o com sa tu bavime..ide o to ze ked si naje*any tak si odmontujes spz a das do kufra ? akoze fakt ked mas neake viac rocne skusenosti s moto ako mozes taketo neco napisat ? ze ked si predtym neco vypil a ides na moto tak si odmontujes spz a ides ?

k tomu utekaniu.. vies co to znamena ked ta chytia bez spz + alkohol za volantom + utekanie neviem ako to odborne napisat.. takze je to urcite vacsia blbost nez neviem co..

k tomu sm stacilo ked uz pred policajtami aby si utiekol ti troska adrenalinu v krvy a 125 enduro.. takze nevidim problem..
Mikrobiotik
Novice
Novice

Re: Odobratie vodicaka

Príspevok od používateľa Mikrobiotik »

Zdravím!
Chcel by som tu upozorniť na jednu veľkú zvláštnosť.
Na Slovensku a v Česku nieje povolená žiadna tolerania, že od-do.
Za to v Rakúsku, je povolená hranica do 0.3 promile.
V Nemecku je povolená hranica 0.4 promile.
A vo Veľkej Britnii až 0.8 promile!
Je to celkom aj na zamyslenie.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa adameeec »

co je na tom na zamyslenie? Myslim si, ze nulova tolerancia je spravna. Na kazdeho cloveka vplyva alkohol rozne...
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

Pedrosino: skoda tej malej pokuty, ale snad si to zapametas :D

nic v zlom, ale ja si nedam rano ani pivo, ked viem ze vecer budem soferovat. a ked si ho dam, existuju taxiky
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

na slovensku je povolena, ale nepisana hranica 0,2 promile, menej nedokazu pristroje presne namerat, do toho je zahrnuty aj prirodzeny vyskyt skreslujucich latkok v organizme...

// sam si to vyskusaj, od rana nejedz, daj si dve kavy, 5 cigariet a na obed si fukni :)
plusminus
King
King

Ratz: sak prave, nepisana, teda ak sa zamotas do havarky, nafukanych "len" 0,15 by ti na sude nepomohlo.. /ale toto je extremna situacia, beriem na vedomie/
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

plusminus: A neplati nahodou moznost druhej skusky, ci uz dychovej alebo krvnej a v pripade, ze tato hranica klesla, tak sa to neberie ako prekrocenie limitu (hranica odchylky merania), hmm???
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

plusminus: ide o to, ze ani dychove meracie pristroje nie su usposobene na meranie hladin pod 0,2 promile, cize v momente, ked merac zaznamena hladinu 0,19 a nizsie, vypise automaticky 0,0...

hojko: nerozumiem otazke, skus sa spytat inak... merianie sa na poziadanie opakovat moze, ci uz dychove alebo krvne...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

RATZINGER666: Kamarat raz spominal, ze niekde pocul o pripade tejto nepisanej tolerancie, napokon pri vstupe noveho cestneho zakona bolo pisane aj o tolerancii 0,3, resp. 0,2, uz si to presne nepamatam, avsak ide o nepisanu toleranciu, teda skor o toleranciu pristroja. No a v tom case sme sa o tom bavili a hovoril, ze pocul nieco o zostatkovom alkohole a moznosti poziadania a opakovanie skusky. Teda ak si niekde v blizkosti hranice, ktoru dokaze pristroj odmerat, dajme tomu spominanych 0,2 a tuto hranicu nafukas, tak mozes poziadat o odmeranie a ak hodnota klesne napr. na 0,18, tak sa to neberie ako alkohol. Neviem to presnejsie vysvetlit, pretoze si nepamatam ako to hovoril. Ale urcite som tu uz nieco o tom pisal, vari to bolo v teme o alkohole ci zostatkovom alkohole.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hojko: kedze ide o toleranciu pristroja ako takeho, je v podstate nemozne urcit tvoju hladinu nizsiu ako 0,2 na mieste a nikto ta za to nemoze stihat... ak sa ti vsak stane, ze nafukas pred policajtom zo zostatkoveho 0,2 aj na dva krat, odporucam ist na krvne testy, cim zabijes minimalne dalsiu hodinu a mas velku sancu, ze hladina vyznamne klesne... okrem toho, este v momente, ked uz budes v nemocnici, mozes situaciu este "skomplikovat" a poziadat o to, aby krvny test vykonal tvoj osobny lekar (cize obvodak), na co mas plne pravo... a tym padom sa to este cele natiahne... ostava ti iba modlit sa za vysledok...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

RATZINGER666 napísal:aby krvny test vykonal tvoj osobny lekar
...nejaký § o ktorý by sa dalo oprieť? (ako dôkaz)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

grim: je mi luto, nemozem sluzit, mam to od jednej zdravotnej sestry...
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

RATZINGER666 napísal:odporucam ist na krvne testy, cim zabijes minimalne dalsiu hodinu a mas velku sancu, ze hladina vyznamne klesne... okrem toho, este v momente, ked uz budes v nemocnici, mozes situaciu este "skomplikovat" a poziadat o to, aby krvny test vykonal tvoj osobny lekar (cize obvodak), na co mas plne pravo... a tym padom sa to este cele natiahne... ostava ti iba modlit sa za vysledok...
RAZTI > Je tento celý postup v súlade zo zákonom? Keď budem takto špekulovať (aj keď vo svoj prospech, samozrejme :D), budú policajti takí zhovievaví, že ako budem ja pískať, oni budú tak skákať? Lebo mám pocit, že v reálne situácií by som s takou to špekuláciou velmi nepochodil. Ale možno sa mýlim. :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ako vravim, nemam to nicim podlozene, ak chcete, pohrabte sa v tom, rad nieco take uvidim cierne na bielom...
spirki
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spirki »

Ratzinger : keď máš pod 0,19 tak ti nevypíše 0,0 ale 0,19; 0,15 hoc aj 0,01 ... Pýtal som sa otca, keď on slúžil (cca 5 rokov dozadu) bola nepísaná tolerancia 0,3 dnes možno 0,2 - neviem. Keď si ale natrafil na blbca mal si smolu, mohol uznať ale nemusel. Všeobecne ale tak nízke hladiny nikto nechcel riešiť, veľa papierovačiek za nič. Keď nafúkaš trebárs 0,3 a nenechajú ťa ísť, a si si istý, že je to len zbytkový alkohol, možoeš požiadať o opakovanie (oco vravel že nechávali 20-30min). Len treba dávať bacha aby to nestúplo ešte viac, aj takí experti sa im pritrafili :)

O krvný test môžeš žiadať tiež, trebárs keď si myslíš že dreger ukazuje zle. V takom prípade ale ide o urýchlený odber v najbližšom zdrav. zariadení, či stanici prvej pomoci, teda žiadne zdržovačky. Naviac si neviem predstaviť ako by zohnali obvoďáka napr. o desiatej večer, cez víkend, alebo keď si na výlete 300km od svojho bydliska.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ako hovorim, mne to bolo podane takto, neviem sa za to zarucit... ale viem, ze vzdy, ked som fukal (a par krat to bolo v sobotu rano po piatku, ktory som pil), som vzdy nafukal 0,0, neviem preco, ale vzdy mi ten dreger ukazu... okrem toho, ta vec o tej fyziologickej hladine mi bola povedana medikom...

ta vec s tym obvodakom - detto, mne to bolo iba povedane, nemam ziadnu vlastnu skusenost...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

plusminus
King
King

ci pristroj ukaze alebo nie, ci je nepisana tolerancia, za volant nepatri ziadny alkohol..
/chcel som len poukazat, ze napr pri celnej havarii ani jeden nechce uznat vinu, a nedajboze by sa to dostalo pred sud, jeden by nafukal 0,14 a druhy 0,00, no nechcel by som byt v kozi 0,14 a pan sudca, ale nepisane pravidlo.. hmm../ V zakone je stale 0,00 ci uz nejake nepisane pravidlo chyruje alebo nie.
ale beriem aj vynimocne situacie, ked si u svokry ryyychlo dojedol kompot a uteka sa domov autom.. :D
no ale sme mimo temy, autor nafukal 0,4...
Mikrobiotik
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Mikrobiotik »

1. marca bolo v hlavných správach téma:fúkacie prístroje VS krvný odber.
Zo 100 prípadov sa 20 zhodovalo, to znamená že súhlasil výsledok s fúkacieho prístroja s krvným odberom na alkohol.
Čiže tu vyplýva, že zo 100% sa zhodujú výsledky na 20%!!!

//autoeditácia príspevku (18 Mar 2010, 2:32)
Ešte tu prikladám tento graf:Tolerancia alkoholu v krvi v EU
Krajina Promile
Belgicko 0,5
Česká republika 0
Francúzsko 0,5
Holandsko 0,5
Írsko 0,8
Luxembursko 0,5
Maďarsko 0
Malta 0,8
Nórsko 0,2
Poľsko 0,2
Rakúsko 0,5
Rumunsko 0
Slovensko 0
Španielsko 0,5
Švajčiarsko 0,5
Švédsko 0,2
Taliansko 0,5
Veľká Británia 0,8
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Mikrobiotik: A rozdiel medzi tymi meraniami pri teste testerom a teste krvou bol aky??? Lebo je rozdiel, ak tam bola odchylka 0,02 a ine je zase 0,2 ;)
Napísať odpoveď