...nejaký § o ktorý by sa dalo oprieť? (ako dôkaz)RATZINGER666 napísal:aby krvny test vykonal tvoj osobny lekar
Odobratie vodicaka
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Odobratie vodicaka
-
RATZINGER666
Darca
grim: je mi luto, nemozem sluzit, mam to od jednej zdravotnej sestry...
-
Clean_Up
Professional
RAZTI > Je tento celý postup v súlade zo zákonom? Keď budem takto špekulovať (aj keď vo svoj prospech, samozrejmeRATZINGER666 napísal:odporucam ist na krvne testy, cim zabijes minimalne dalsiu hodinu a mas velku sancu, ze hladina vyznamne klesne... okrem toho, este v momente, ked uz budes v nemocnici, mozes situaciu este "skomplikovat" a poziadat o to, aby krvny test vykonal tvoj osobny lekar (cize obvodak), na co mas plne pravo... a tym padom sa to este cele natiahne... ostava ti iba modlit sa za vysledok...
-
RATZINGER666
Darca
ako vravim, nemam to nicim podlozene, ak chcete, pohrabte sa v tom, rad nieco take uvidim cierne na bielom...
Ratzinger : keď máš pod 0,19 tak ti nevypíše 0,0 ale 0,19; 0,15 hoc aj 0,01 ... Pýtal som sa otca, keď on slúžil (cca 5 rokov dozadu) bola nepísaná tolerancia 0,3 dnes možno 0,2 - neviem. Keď si ale natrafil na blbca mal si smolu, mohol uznať ale nemusel. Všeobecne ale tak nízke hladiny nikto nechcel riešiť, veľa papierovačiek za nič. Keď nafúkaš trebárs 0,3 a nenechajú ťa ísť, a si si istý, že je to len zbytkový alkohol, možoeš požiadať o opakovanie (oco vravel že nechávali 20-30min). Len treba dávať bacha aby to nestúplo ešte viac, aj takí experti sa im pritrafili
O krvný test môžeš žiadať tiež, trebárs keď si myslíš že dreger ukazuje zle. V takom prípade ale ide o urýchlený odber v najbližšom zdrav. zariadení, či stanici prvej pomoci, teda žiadne zdržovačky. Naviac si neviem predstaviť ako by zohnali obvoďáka napr. o desiatej večer, cez víkend, alebo keď si na výlete 300km od svojho bydliska.
O krvný test môžeš žiadať tiež, trebárs keď si myslíš že dreger ukazuje zle. V takom prípade ale ide o urýchlený odber v najbližšom zdrav. zariadení, či stanici prvej pomoci, teda žiadne zdržovačky. Naviac si neviem predstaviť ako by zohnali obvoďáka napr. o desiatej večer, cez víkend, alebo keď si na výlete 300km od svojho bydliska.
-
RATZINGER666
Darca
ako hovorim, mne to bolo podane takto, neviem sa za to zarucit... ale viem, ze vzdy, ked som fukal (a par krat to bolo v sobotu rano po piatku, ktory som pil), som vzdy nafukal 0,0, neviem preco, ale vzdy mi ten dreger ukazu... okrem toho, ta vec o tej fyziologickej hladine mi bola povedana medikom...
ta vec s tym obvodakom - detto, mne to bolo iba povedane, nemam ziadnu vlastnu skusenost...
ta vec s tym obvodakom - detto, mne to bolo iba povedane, nemam ziadnu vlastnu skusenost...
-
hojko
Site Admin
Tu su nejake clanky, ktore sa venuju spominanej 0,3 a 0,2 promilovej hranici:
Podľa TA3 je zvýšenie tolerancie alkoholu v krvi sprísnením
Aká je u nás tolerancia alkoholu za volantom
Alkohol by pre vodičov mal zostať tabu
Podľa TA3 je zvýšenie tolerancie alkoholu v krvi sprísnením
Aká je u nás tolerancia alkoholu za volantom
Alkohol by pre vodičov mal zostať tabu
ci pristroj ukaze alebo nie, ci je nepisana tolerancia, za volant nepatri ziadny alkohol..
/chcel som len poukazat, ze napr pri celnej havarii ani jeden nechce uznat vinu, a nedajboze by sa to dostalo pred sud, jeden by nafukal 0,14 a druhy 0,00, no nechcel by som byt v kozi 0,14 a pan sudca, ale nepisane pravidlo.. hmm../ V zakone je stale 0,00 ci uz nejake nepisane pravidlo chyruje alebo nie.
ale beriem aj vynimocne situacie, ked si u svokry ryyychlo dojedol kompot a uteka sa domov autom..
no ale sme mimo temy, autor nafukal 0,4...
/chcel som len poukazat, ze napr pri celnej havarii ani jeden nechce uznat vinu, a nedajboze by sa to dostalo pred sud, jeden by nafukal 0,14 a druhy 0,00, no nechcel by som byt v kozi 0,14 a pan sudca, ale nepisane pravidlo.. hmm../ V zakone je stale 0,00 ci uz nejake nepisane pravidlo chyruje alebo nie.
ale beriem aj vynimocne situacie, ked si u svokry ryyychlo dojedol kompot a uteka sa domov autom..
no ale sme mimo temy, autor nafukal 0,4...
-
Mikrobiotik
Novice
1. marca bolo v hlavných správach téma:fúkacie prístroje VS krvný odber.
Zo 100 prípadov sa 20 zhodovalo, to znamená že súhlasil výsledok s fúkacieho prístroja s krvným odberom na alkohol.
Čiže tu vyplýva, že zo 100% sa zhodujú výsledky na 20%!!!
//autoeditácia príspevku (18 Mar 2010, 2:32)
Ešte tu prikladám tento graf:Tolerancia alkoholu v krvi v EU
Krajina Promile
Belgicko 0,5
Česká republika 0
Francúzsko 0,5
Holandsko 0,5
Írsko 0,8
Luxembursko 0,5
Maďarsko 0
Malta 0,8
Nórsko 0,2
Poľsko 0,2
Rakúsko 0,5
Rumunsko 0
Slovensko 0
Španielsko 0,5
Švajčiarsko 0,5
Švédsko 0,2
Taliansko 0,5
Veľká Británia 0,8
Zo 100 prípadov sa 20 zhodovalo, to znamená že súhlasil výsledok s fúkacieho prístroja s krvným odberom na alkohol.
Čiže tu vyplýva, že zo 100% sa zhodujú výsledky na 20%!!!
//autoeditácia príspevku (18 Mar 2010, 2:32)
Ešte tu prikladám tento graf:Tolerancia alkoholu v krvi v EU
Krajina Promile
Belgicko 0,5
Česká republika 0
Francúzsko 0,5
Holandsko 0,5
Írsko 0,8
Luxembursko 0,5
Maďarsko 0
Malta 0,8
Nórsko 0,2
Poľsko 0,2
Rakúsko 0,5
Rumunsko 0
Slovensko 0
Španielsko 0,5
Švajčiarsko 0,5
Švédsko 0,2
Taliansko 0,5
Veľká Británia 0,8
-
hojko
Site Admin
Mikrobiotik: A rozdiel medzi tymi meraniami pri teste testerom a teste krvou bol aky??? Lebo je rozdiel, ak tam bola odchylka 0,02 a ine je zase 0,2 
-
Mikrobiotik
Novice
Hojko: Rozdiel sa tam pohyboval až v desatinových číslach!