|
|
|
| Autor |
Správa |
KoCi King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 19.01.2006 Príspevky: 1638
Zaslal: 16 Mar 2008, 2:04 Predmet: |
|
|
| tomek00 napísal: |
KoCi : prosim ta kolko ta to vyslo a kde si sa dal operovat? ako sa citis teraz?  |
No bol som na excimeri v BA - excimer.sk je ich stranka. Co sa zraku tyka.. uz je to vyse mesiac a vysledky su asi take, ze rano vidim perfektne, na kontrole som precital aj tie najmensie znaky.. avsak jak den plynie, zrak nejak slabne a schopnost citat z vacsej dialky cisto sa vytraca. Ale vraj je toto normalne. Len neviem ci je to normalne vseobecne, alebo len pocas hojenia (ktore trva pol roka). Jedina vec co mi tak trochu vadi - nosit okuliare s UV filtrom za kazdeho pocasia. Kedze nedioptricke ine ako slnecne ani nemam, tak mi pripada trosku trapne chodit s nimi aj ked je zamracene a leje jak z krhly
| pierce napísal: |
| zdravim chcel by som sa spytat, kedze nikde som este o tom necital, ci po zakroku su aktivity ako caste citanie, praca s pc... nejako obmedzene resp. ci mozu nejak prispiet k opatovnemu zhorseniu zraku. chcel by som vediet aj nejaky iny nazor ako ten mojho doktora on mi povedal ze ak chcem ist na vysku tak mam s operaciou pockat ze by sa mi dioptrie znovu vratili. co myslite je to pravda? (mam 19r,-4,a dioptrie sa mi asi 3 roky nezmenili) |
No prve styri dni by si si nemal oci nejak namahat, potom uz mozes zacat normalne pracovat, pozerat TV, citat, ci sediet pred PC. Jedine sa musis naucit znovu zaostrovat. Do dialky po operacii nie je taky velky problem, ale par dni (mozno aj tyzden dva) trva, nez vidis cisto na blizko (zo zaciatku si budes pripadat strasne nemozne ze pozeras na text z dialky 20cm a vidis ho tak rozmazane/dvojmo a nie cisto). Co sa zhorsenia dioptrii tyka - Pozeranie, sedenie pri PC a pod, ti nijak dioptrie nezhorsi, kedze kratkozrakost/dalekozrakost je vyvojovou vadou. To mas podobne ako keby si umiestnil sklenenu sosovku pred monitor a cakal ze sa zdeformuje .. Ak mas 19 rokov, mozno by som este skusil chvilku pockat, ale ked tvrdis ze sa ti dioptrie uz 3 roky nezmenili, tak pravdepodobne uz si vhodny adept na operaciu.
Potom co sa tyka mozneho opatovneho zhorsenia (v dosledku hojenia ktore je u kazdeho ine), tak v cene zakroku je aj dokorigovanie. Dufam ze mi to nebude treba. Inac samotny zakrok je .. hm.. ako by som povedal.. nieco co sa len tak nevidi, aspon ja som si tu sceneriu celkom uzival (aj vdaka prijemnemu personalu ktory ochotne odpoveda na kazdu zvedavu otazku) |
|
| Návrat hore |
|
 |
yamahaMiso Medium Expert

Stav:  Založený: 16.09.2006 Príspevky: 131
Zaslal: 08 Máj 2008, 12:58 Predmet: |
|
|
KoCi:nazdar.chcel som sa ta spytat, ci to pri tej operacii laserom popr. aj to odkrivanie epitelu nebolelo, nerezalo v oku a pod.Chcem ist na tu operaciu, no vraj to strasne boli ..dik za odpoved |
|
| Návrat hore |
|
 |
KoCi King

Zaslal: 08 Máj 2008, 15:04 Predmet: |
|
|
pred samotnym zakrokom mas oci tak nadopovane anestetikami, ze nemas sancu citit bolest aj keby ti do oka vrtali Samotny zakrok je hladky bezproblemovy, max to vyplachovanie oka je svina, ale to je tym ze je to nejake studene, o bolest sa tiez nejedna.
Prva bolest sa dostavi prvu noc po operacii, odporucam davat tabletky proti bolesti. Chvilkove stavy s bolestou (ako ked ti nasypu piesok do oka heh) sa mozu dostavit este v priebehu prvych 2-3 dni, potom by uz mal byt klud. U mna na jednom oku sa na chvilu dostavilo skriabanie pri zmurkani, po sejmuti ochrannej sosovky, ale to za par hodin preslo.. Odvtedy nic. Myslim ze to 4 dnove "utrpenie" ktore navyse necitis stale ale len z casu na cas, za to stoji.
Operacie samotnej sa vobec nemusis obavat napr ja som si ju uzival - je to nieco co vidis prvy a pravdepodobne aj posledny krat v zivote.
Inac co sa tyka hojenia.. uz je to par mesiacov a vysledky mam zatial take ze - prave oko perfect.. lave trochu slabsie, ale neviem ci to je vobec na 0.5 dioptrie, takze je to vpoho - viac sa dozviem po najblizsej kontrole (buduci tyzden)
Zatial sa mam tak, ze vidiiiim  |
|
| Návrat hore |
|
 |
DexterZA Amateur

Stav:  Založený: 01.03.2008 Príspevky: 32
Zaslal: 08 Máj 2008, 15:32 Predmet: |
|
|
| No tym, ze sedenie za kompom a TV ti nemoze nijak zhorsit zrak, nie som si az taky isty. |
|
| Návrat hore |
|
 |
KoCi King

Zaslal: 08 Máj 2008, 17:20 Predmet: |
|
|
sedenie za compom a pod ma svoje negativne ucinky.. rovnake ako ked dlho citas a pod - stale mas oci zaostrene na jednu vzdialenost, cim sa moze otupovat zaostrovacia schopnost oka - preto sa odporuca aspon kazdu stvrt hodinu proste len preostrit na inu vzdialenost. Dalsim negativom je, ze clovek zabuda zmurkat - efekt sucheho oka.
Uz som to tu asi niekde aj pisal, ze ked postavis opticku sosovku pred comp, nezmenia sa jej parametre ani ked tam bude stat rok vkuse - kratkozrakost/dalekozrakost je sposobena fyzickou deformaciou oka, prip. rohovky.
Viac informacii ziadajte u svojho ocneho lekara  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|