Odstranenie zrakovej vady - EXCIMER

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

koci..
teraz po roku to ako vyzerá? všetko je v pohode? rád by som tú operáciu podstúpil aj ja ale mám samozrejme obavy.. čo som našiel cenu je nejakých 38 € za vyšetrenie a 500€ za operáciu jedného oka.. a pak 300 € za dokorigovanie 300 €
kedže by som potreboval obe oči tak sa asi nedoplatím.. koľko ťa to vyšlo real - všetko s tým spojené..
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

to kde pýtaju za dokorigovanie? kamoška bola minulý rok na dokorigovaní v ba a zadarmo
ja mám už sedem rokov po a pohoda.... klop klop
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

triple - po roku to vyzera stale dobre aj ked - mam pocit, ze lave oko sa mierne zhorsilo (no moze to byt aj tym, ze som si zvykol ze vidim lepsie, a chcem vidiet este lepsie :D ) .. inak ziadne komplikacie.

co sa dokorigovania tyka - ak sa ti zhorsia dioptrie o viac ako 1 cislo, tak v pripade bratislavskeho excimeru (excimer.sk) je dokorigovanie bezplatne.

Ale je fakt, ze mnozstvo klinik si za tento ukon pyta peniaze, ale samotnu operaciu maju lacnejsie (ako kde ze ano).

Dovody, preco moze dojst k zhorseniu, tu uz rozpisovane boli a nema to nic s tym, zeby operacia bola nekvalitna. V pripade zhorsenia uz viem co to obnasa a bez problemu by som na dokorigovanie isiel (aj ked tie prve dni po operacii kazia celkovy dojem :D)

Ak mas tu moznost operaciu podstupit, tak nevahaj :) Su ludia ktori by sli, ale nemozu. Ten pocit "VIDIET" za to stoji - co poznam ludi po operacii, ani jeden nelutuje ani halier.

Inak k metodikam - na vychodnom slovensku preferuju LASIK, u nas v BA LASEK. Je zaujimave, ze kazdy tu svoju metodu obhajuje ako naj, a klient poser sa. Priradil by som to skorej tym, na co maju optimalizovane stroje a s cim maju lepsie skusenosti. Vseobecne mozem Excimer ambulanciu v BA len odporucit (ovsem ak si daleko, tak to sa ti moc neoplati).
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

hej ba excimer odporučam aj ja....
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Odstranenie zrakovej vady - EXCIMER

Príspevok od používateľa hojko »

Tak pred nedavnom som aj ja absolvoval operaciu oci. Moj zrak nebol na tom zle, na blizko som videl vyborne, horsie to bolo so zrakom do dialky. Moje dioptrie boli v case operacie 1,25, hoci okuliare, ktore som nosil obcas na soferovanie a na pozeranie televizie boli len 0,75. Okuliare som si dal spravit asi pred 4 rokmi. V radiu som casto pocul o operacii oci, niekde bezala aj reklama na spinn.sk, avsak az v nejakom tyzdenniku ci mesacniku som sa docital aj o bezbolestnej operacii oci (neovizia.sk), tak som sa rozhodol, ze to skusim. Zavolal som, objednal sa a bolo. Sice som bol objednany asi az o tri mesiace neskor, asi den ci dva pred operaciou mi zavolali, aby som nezabudol. Podstupil som vstupne vysetrenie na ktorom mi povedali, ze v mojom pripade je operacia zbytocna, pretoze mam male dioptrie a vyhodnejsie by mi boli okuliare alebo sosovky, no trval som na operacii, nakolko som bol lenivy nosit okuliare, co mi najma za sera a obcas aj v noci sposobovalo problemy pri soferovani.

Samotne vysetrenie bolo v pohode, operacia prisla asi dva tyzdne neskor. Ta taktiez prebehla bez problemov a bez bolesti, nieco horsie o bolo po operacii. Pri odchode z kliniky som si chcel zavolat taxik, avska mal som vypnuty telefon a nevedel som natukat pin kod, pretoze som poriadne nevidel, moj zrak bol rozmazany, nieco ako pohlad pod vodou. Nastastie sa mi to podarilo, vytocil som si vopred pripravene posledne volane cislo a bolo. Chcel som sa ist povodne najest do restauracie, ale nevidel by som na jedalny listok, tak som radsej vbehol do McDonaldu a dal si menu, ktore poznam naspamat. Potom som sa pobral spat. Nemal som problem zaspat, bolesti neboli ziadne, len lave okolo bolo mierne rezanie, nieco ako ked mate mihalnicu v oku. Kvapky som si kvapkal podla planu, na noc som si dal tabletku na spanie a na dalsi den som prisiel na kontrolu.

Zrak na dalsi den bol vyborny, lave oko nemalo ziadny problem, prave videlo trochu rozmazane, ale postupom casu sa to zlepsovalo a zlepsovalo. Este to stale nie je ono, oci si zvykaju a problem robi silny kontrast, najma pohlad z tmy do silneho svetla/slka a podobne. Nosenie slnecnych okuliar pri silnom slnku pomaha, ale pri soferovani ma este niekedy osvetlia zle nastavene svetla oprotiiduceho auta. Je to ake osvetlenie na sekundu, potom je vsetko OK. Na poslednej kontrole som mal zrak este lepsi, ked mi ukazovali, co som videl pred operaciou a co vidim po nej, tak je to sto a jedno. Je skvely pocit vidiet a spoznat ludi na ulici, aj ked stoja 25 metrov od vas, predtym mi to robilo problem, dnes vidim krasne.

Ucet na bezbolestnu operaciu bol vyssi, bolo to okolo 1600 eur za obe oci + dalsie naklady za cestovne na kliniku a spat, rozhodne vsak nelutujem a odporucam kazdeho. Navyse v tejto cene je aj dozivotne doladenie, takze v pripade, ze by sa mi oci o par rokov zhorsili, mam moznost bezplatneho doladenia.

Operaciu som podstupil na klinike NeoVizia Bratislava, viac info na neovizia.sk :)
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

toto som potreboval počuť. Operujú aj slabšie dioptrie. thx :). Už si len počkať kedy mi skončí stavebné :D
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Tak, .. v sobotu som bol v Ružomberku v SPINNe na zákroku "EXCIMEROM" ... strávil som tam celkovo max 45 minút. Zákrok bezbolestný a rýchly.
Milí ľudia, príjemné prostredie... nemôžem zlého slova povedať. Obe oči mi robili spolu za cca 750€.

Horšie už pooperačné bolesti ... sobota ešte ako tak ušla, ale nedeľa .. uff. Mal som chuť sa zahrabať pod zem :lol: . Dnes mi akurát vybrali šošovky.
Stále cítim v očiach sem tam niečo ako zrnko piesku, ale nič hrozné. Dnes už dokážem relatívne dobre fungovať. Hádam sa to bude stále zlepšovať :)

inak moje dioptrie boli cca -4 a mal som astigmatizmus.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

buduci mesiac sa tiez chystam na operaciu laserom, bude to stat vyse 1000€, momentalne mam cca -5 diopritrie, okuliare nosim od mala, cize zivot bez nich bude pre mna obrovska zivotna zmena, neviem ci sa na to tesim, ci nie, urcite by som sa tesil, ak by som na kazdom rohu necital o pooperacnych bolestiach, je to fakt take hrozne?
da sa to vobec prespat? este ma zaujima ako presne prebieha fixacia oka pri operacii?
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Bol som 4-5 rokov dozadu v karlovke. Jedno oko -5, druhe tusim -3. Teraz som na nule, este po roku som mal stvrt dioptrie, lieci sa to dlho, takze netreba zufat. Operaciu absolutne nelutujem, isiel by som hned znova. Prvy den bol v pohode, to som tusim prelezal, druhy to bolelo vecer, co si pamatam, ale nie tak , ze by som nevedel zaspat. Potom uz okej, vyberanie cociek bolo neprijemne, resp to lepidlo co ostalo na oku :) ak bolo nieco tazke, tak zvyknut si na zivot bez okuliarov, kedze som ich prakticky nosil cely zivot a cocky som moc nemusel. Dokonca mi bolo prijemne, ze som musel nosit slnecne, co mi aj ostalo doteraz. Netreba sa bat, urcite to stoji za to. Zivot je kvalitnejsi bez okuliarov a niekedy si tak myslim, ze aj samotne okuliare trosku zlenivievaju oko a deformuju zrak a asi ho kazia, ale to je ina tema.
Oko ti otvoria, zafixuju kliestikmi aby si nemohol zmurknut. Nic neprijemne, aspon ja som to nijako nevnimal. Tieto nastroje su uz dnes velmi kvalitne a jemne.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ake cocky? po operacii mi daju nejake sosovky?
no tych kliestikov sa nejak dost obavam, znie to tak hrozivo :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

CheZteR: Ak si precitas moj prispevok vyssie, tak sa na konci docitas o bolestiach. Ja som bol na bezbolestnej operacii, nejaka nova technologia a robili to pred rokom len v Bratislave, bolo to 790+790 eur za obe oci + predoperacne asi 40 eur, cize nieco cez 1600 eur, ale bolesti ziadne. V den operacii to bolo na slnku zle, ale neboli to bolesti, len oci mierne rezali, take neprijemne. Ked som zaspal a pouzival kvapky, tak pohoda. Na dalsi den som soferoval domov auto a ziadny problem, len treba pouzivat na prudkom slnku slnecne okuliare. Ides v obdobi, kedy uz slnko az tak nesvieti a nie je take prudke, takze o to lepsie. V pripade, ze ides na tu lacnejsiu a starsiu metodu, tak tam ta to moze boliet. Kamarat vravel, ze mal strasne bolesti (mal sedmicky do dialky na oboch ociach), ze zjedol aj 8 ibalginov denne, ze to trvalo asi tyzden. Ale mam tiez kamarata, ktory mal bolesti den a potom v pohode. Takze je to asi dost individualne. Kazdopadne operaciu nelutujem a podstupil by som ju opat.

Cockami mozno myslel implementovanu sosovku, ktoru davaju priamo do oka: http://www.neovizia.sk/sk/icl-vnutroocn ... ovka-3124/
CheZteR
Redeemer
Redeemer

neviem presne, ja zrejme na tu uplne bezbolestnu nejdem, kedze aj na stranke pisu, ze "operacia bolestiva nie je, ale 48 hodin po nej je mimoriadne bolestivych"...museli tam dat to slovo mimoriadne? :/
3f.sk
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Tych metod je zjavne viacej. Mne "otvorili" oko, laserom nieco vypalili a vratili spat tu cast, ktorou ho otvorili a dali na to cocku na tusim tyzden, kym sa to zrastie. aspon u mna to urcite nebola mimoriadna bolest :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

tak dnes som uspesne absolvoval operaciu laserom na odstranenie dioptrii na jednom oku -5,25 a na druhom -5,5
ta dlha priprava bola neskutocna same kvapky do oci, injekcia do slznicoveho kanaliku bola neprijemna, potom som lahol pod laser, dostal som kvapky, roztiahli mi oci a doktor mi z oka doslova zoskraboval vrstvu epitelu, stale som sa mal pozerat hore takze to bolo dost neprijemne ked som videl ako sa mi s niecim prehadza po oku a dava to na kraj oka, cim viac zoskrabal tym horsie a horsie som videl, potom to naraz nabral a zahodil :D prisli dalsie kvapky a utretie oka, nastartoval laser a islo sa na to, trvalo to asi 11 sekund a bol pri tom citit zapach ako mi pali rohovku, normalne spaleny smrad, potom mi dali kvapky, potom oko utreli do sucha, dali kvapky a sosovku, ktora sluzi ako obvaz....aa potom cela procedura este raz na druhe oko to iste, doktor aj sestricky boli velmi velmi mile, usmievali sa srandoval som s nimi, nabalili ma tabletkami a kvapkami na vikend a mohol som si vybrat z optiky slnecne okuliare zadarmo, isiel som domov a tak v polke cesty prislo prve rezanie a tazke viecka, doma som sa najedol,zalahol a prisli bolesti,ak su oci zavrete tak sa toda vydrzat, ale nekontrolovatelne vam tecu slzy :D zaspal som a vstal som teraz a delim sa tu s vami s mojim zazitkom. v pondelok mam ist na kontrolu kde mi daju prec sosovku a vlastne povedia ci dobre alebo zle...lebo po tej operacii sice vidite lepsie, ale rozmazane, kvoli tej sosovke a kvoli tomu ze bol z oka odstraneny epitel a som velmi citlivy na svetlo dost to boli...tak, som zvedavy na pondelok:)
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

Raz by som tiež chcel ísť na tu operáciu,dioptrie mám -1.25 a -1.75.Od kedy nosím okuliare(asi 9 rokov tak sa nezmenili a doktor mi viackrát povedal že sa už meniť nebudú).Ale tak mám 15 rokov,takže operácia zatiaľ nepripadá do úvahy.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Tiež by som to raz rád absolvoval. Nikdy som sa nezaoberal tým, či to v mojom prípade vlastne pôjde. Po odbornej stránke neviem presne, akú poruchu mám, viem len, že som krátkozraký a mám astigmatizmus (používam cilindrické sklá). Čo sa týka dioptrií tak mám jedno oko horšie ako druhé, trepnem čísla, jedno oko 3, druhé 2. Fakt neviem.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ja som mal lave -5,25 a prave -5,5 co je dost..a dalo sa, kamos mal dokonca tenku rohovku a tiez sa to dalo, treba ist na vysetrenie a povedia vam co a ako :)
fotokarol
Novice
Novice

Príspevok od používateľa fotokarol »

toto je strasne stara noda, da sa verit a su aktualne tieto nazory ?
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Neviem, myslím, že tieto operácie napredujú každým dňom. Choď sa opýtať k lekárovi, určite bude múdrejší.
Ja by som do toho chcel ísť v nasledujúcich dvoch rokoch. Brzda sú už iba financie. :)
fotokarol
Novice
Novice

Príspevok od používateľa fotokarol »

Hensym napísal:Neviem, myslím, že tieto operácie napredujú každým dňom. Choď sa opýtať k lekárovi, určite bude múdrejší.
Ja by som do toho chcel ísť v nasledujúcich dvoch rokoch. Brzda sú už iba financie. :)
hej love su problem, myslis ze si mam na to zobrat spotrebny uver? aby som to potom pocas splacania nelutoval zo dna na den ;)
Napísať odpoveď