|
|
|
| Autor |
Správa |
KoCi King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 19.01.2006 Príspevky: 1627
Zaslal: 31 Dec 2007, 19:10 Predmet: Odstranenie zrakovej vady - EXCIMER |
|
|
neviem ci sa tu taki najdu, ale chodi vas sem spusta tak snad
zaujimalo by ma kto z vas podstupil operaciu oci excimerovym laserom, akou metodou, co ho to vyslo, co to vsetko obnasalo a v ktorej ambulancii (neviem mozno ich je viac ako excimer.sk) V pripade kratkozrakosti-dalekozrakosti, plz uvedte aj povodne dioptrie.
Mam v plane toto podstupit, ale vopred by som rad vedel nejake skusenosti ludi a ich nazory, predsalen oci mam len 2.
Dik  |
|
| Návrat hore |
|
 |
brm Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 02.11.2005 Príspevky: 5784
Zaslal: 31 Dec 2007, 20:07 Predmet: |
|
|
Nemám osobnú skúsenosť, keďže mne excimer údajne nepomôže, ale aspoň môžem sprostredkovať sestrinu operáciu.
Operácia bola vykonaná niekedy okolo roku 1997-98 v Košiciach v Novej nemocnici, platila tuším 20k za oko. Z dioptrií 7 jej to vykorigovali na takmer 0, akurát po 2-3 rokoch bola ešte na jeden zákrok na jednom oku v rámci záruky zadarmo, kde jej to doladili. Čiže už asi 10 rokov nepoužíva okuliare a doteraz ich nepotrebuje. Čo sa týka pooperačného stavu, tak ten jeden deň bol kritický, pamätám dodnes, ako ležala v posteli, bolo zamračené pred búrkou, žalúzie stiahnuté, čierna deka cez okno.. a sestra nadávala, prečo to slnko tak svieti.. že jej to veľmi vadí.
Ak máš možnosť, tak choď, tých pár dní "bolestí" sa podľa mňa oplatí obetovať za bezproblémové videnie. Keby som ja mohol ísť, tak idem hneď..  |
|
| Návrat hore |
|
 |
KoCi King

Zaslal: 31 Dec 2007, 20:20 Predmet: |
|
|
| aku mas ty vadu? ked u teba nie je mozne zakrok vykonat. Nahodou ale nevies akou metodou ju poriesili? |
|
| Návrat hore |
|
 |
brm Hardcore addict

Zaslal: 31 Dec 2007, 20:31 Predmet: |
|
|
Neviem, aká presná metóda to bola. bol to v podstate Excimer.. ale nič bližšie už neviem. A neviem, či bolo pred 10 rokmi na výber..
Ja mám podľa doktorov astigmatizmus, ale problémový je vraj keratokonus.. vraj pomôže iba transplantácia.. možno..  |
|
| Návrat hore |
|
 |
KoCi King

Zaslal: 31 Dec 2007, 20:34 Predmet: |
|
|
| kerato - co? to prvy krat pocujem, idem si pohladat na nete cosi o tom... lebo astigmatizmus je mozne riesit zakrokom. |
|
| Návrat hore |
|
 |
peterkozel Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 22.06.2006 Príspevky: 746
Zaslal: 01 Jan 2008, 14:00 Predmet: |
|
|
| takze naj pracoviska su blava zilina kosice a bystrica, je to v pohodke, ani ta nehospitalizuju, po oper budes este cosi na hovno videt ale to sa zaostri |
|
| Návrat hore |
|
 |
vajda65 Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 22.02.2005 Príspevky: 1045 Bydlisko: hojko.com Karma: 
|
Zaslal: 01 Jan 2008, 18:07 Predmet: |
|
|
keratonizmus je stav kedy sa ti tvoria keloidné jazvy, to znamená že je tam riziko že ti zhrubne rohovka a videl by si veľmi zle.
Sám som na tom bol niekedy v roku 2002, ešte "starou" metodou Fotorefrakčná keratektómia (PRK), táto metoda bola ako popisoval brm veľmi bolestivá doteraz mi ostala čiastočna fotofobia, ale kupujem si kvalitné slnečné okuliare a je to uplne v pohode. Momentálne mám dioptrie O na lavom oku a 0,5 na pravom takže žiadny návrat k dioptriám sa nekoná.
Išiel som z cca 6,5 namerania, tj ak máš cca 5 na kontaktné, 5,5 na okuliare tak na nameranie ti to vyjde takto približne.
Nová metoda lasek alebo lasik je takmer bezbolestná, dá sa ti ochranná šošovka a môžeš ešte v ten ten robiť všetky aktivity.... |
|
| Návrat hore |
|
 |
brm Hardcore addict

Zaslal: 01 Jan 2008, 18:15 Predmet: |
|
|
vajda65.. ale ja mám keratoconus a nie keratonizmus..
| Citácia: |
| Kerotoconus je degeneratívne ochorenie rohovky, pri ktorom sa určítá časť rohovky stenšuje a vyklenuje. Tým sa môže postupne meniť a to nepravidelne dioptria oka ako aj videnie. Nález sa nezlepšuje, môže sa zhoršovať alebo stagnuje. Takisto rýchlosť zmien môže byť rôzna, nemusí sa zhoršovať rovnako na oboch očiach. Koriguje sa okuliarmi alebo kontaktnými šošovkami, transplantácia rohovky je ako posledná možnosť, robi sa však až pri výraznej progresii nálezu. Jej úspešnosť je vysoká. |
Mne už ani okuliare nedokážu vykorigovať chybu, jedine tvrdé kontaktné šošovky.. a ohľadom nich som sa už rozpisoval v rôznych témach tu na hojku..  |
|
| Návrat hore |
|
 |

Pohlavie:  Stav:  Založený: 22.02.2005 Príspevky: 1045 Bydlisko: hojko.com Karma: 
|
Zaslal: 01 Jan 2008, 18:45 Predmet: |
|
|
jaj sry pomýlil som si to, toto som ani nepoznal, blbé ochorenie.
Hádam niečo na to vymyslia, ked som bol ja operovaný ešte sa nerobili ani do blízky dioptrie a teraz sa už v pohode operujú.
good luck |
|
| Návrat hore |
|
 |
brm Hardcore addict

Zaslal: 01 Jan 2008, 18:52 Predmet: |
|
|
Aj ja sa na to spolieham, ale v blízkej budúcnosti sa údajne nič také nechystá..keďže problém je asi práve v tenkej rohovke.. a laserom sa práve ešte stenší.. nie? Spolieham sa už iba na to, že transplantácia sa bude stále zdokonaľovať a zjednodušovať.. možno aj využívaním kmeňových buniek.. atď.. Snáď do 10 rokov!
Ale vďaka pekne..  |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 01 Jan 2008, 18:54 Predmet: |
|
|
| o tenkých rohovkách mi nemusíš hovoriť, moje sú tak tenké že už prvý krát mi nechceli operaciu robiť, mal som isť na dokorigovanie a to už vôbec nebola šanca, aj tu 0,5 dioptriu tam musela pri prvej operácii nechať pretože už by ju moc zrezávala.... |
|
| Návrat hore |
|
 |
bolek King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 26.03.2007 Príspevky: 1672 Bydlisko: my own off-world Karma: 
|
Zaslal: 01 Jan 2008, 19:55 Predmet: |
|
|
| Aj ja sa chystám na operáciu, ale zatiaľ je to ešte vzdialené. Minimálne rok sa nemôže meniť dioptria a u mňa je to ešte trochu nestále. |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 01 Jan 2008, 20:04 Predmet: |
|
|
| koľko máš rokov |
|
| Návrat hore |
|
 |
bolek King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 26.03.2007 Príspevky: 1672 Bydlisko: my own off-world Karma: 
|
Zaslal: 01 Jan 2008, 20:12 Predmet: |
|
|
| Nedávno 19. Pokiaľ viem, môže sa ísť od 18? |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 01 Jan 2008, 20:31 Predmet: |
|
|
blbosť, môže sa isť odvtedy ako sa ti ustalia dioptrie, to môže byť v 22,25, alebo v 30 kedy končí uplne vývoj oka.
Toto je veľmi individuálne, ako vravíš mne sa ustálili v 18 nástich, frajerke až v 23-och..... |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|