Ona vam chcije v dome do kuta a vam to nevadi?viper1993 napísal:uz byvame v dome tak problem nieje na zaciatku si nasla take miesto v kute a tam nam to nevadi takze tak
Pes: Vaše skúsenosti; prečo áno, prečo nie?
samozrejme sa to dá naučiť, hneď, ako uvidíš, že sa šťeňa chystá cikať, tak ho zdvihneš a prenesieš na noviny... POZOR netrestaj psa za niečo, čo urobil pred viac ako 5 sekundami... on síce vie, že tá mláčka je jeho, ale netuší, ako sa tam dostala... pes nemá abstraktné myslenie a nepamätá si viac, než 2-3 sekundy dozadu...Tomasko napísal:kedze tu mame vela odbornikov, mohol by som sa spytat, ci je velky problem vycvicit stena labradora aby vykonaval potrebu na urcenom mieste, napr. novinach?
kľudne tu riešte aj takéto veci, len poprosím tých, ktorí sem ešte neprispeli, aby ste sa venovali aj mojim otázkam... ďakujem
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
urcite ano... aj ked si pamatam, ako velmi som ho nechcel1.) Ak by ste sa mali vrátiť do minulosti a znova si vybrať, chceli by ste vášho psa + prečo áno / nie?
negativne ze treba 3xdenne s nim ist von, ale striedame sa s bratmi, takze to nie je az take hrozne... a pozitivne je ze ked pridem po tyzdni domov, aspon niekto ma radost2.) Pes vám určite ovplyvnil život a životný štýl... napíšte pár pozitívnych a pár negatívnych vplyvov...
susedia nasli v lese, chuda steniatko, chceli ho dat do utulku ale bratovi sa pacil, tak sme si ho nechali. Po par tyzdnoch sa naucil nerobit mlacky doma, a odvtedy poslucha na slovo (vacsinou)3.) Akým spôsobom ste prišli k psovi? Ak ste ho chceli vy, čo vás k tomu viedlo? Boli ste po pár týždňoch / mesiacoch rozčarovaní, alebo naopak spokojní?
zverolekara a ockovania a tak platia nasi, takze mna obmedzuje iba v tom, ze s nim treba chodit von4.) V čom vás pes najviac obmedzuje tak, že to cítite? (napr. dovolenky, financie, atď.)
asi len v tom, ze som pochopil, ako moze mat pan rad svojho psa4.) V čom vás pes najviac obohatil? (priateľstvo, spoločník na šport, atď.)
to by bolo asi vsetko... btw. mas tam trikrat bod 4)4.) Hocijaké ďalšie postrehy, informácie, rady či nápady, o ktoré ste ochotní sa podeliť...
Zaujimava teoria ale v praxi trochu pokulhava. Ked bola mala tak som par krat nasiel mlacku. Schmatol som ju, strcil jej do nej cumak a dal jej po zadku. Pochopila viac nez dobre. Ked som neskor nasiel mlacku ze nevydrzala, kludne aj o par hodin po tom co ju spravila tak len ked som sa blizil k tomu miestu zdrhala prec lebo presne vedela na co tam narazim. Cize je bud moj pes genius alebo si ty napisal hlupost.whisper napísal:POZOR netrestaj psa za niečo, čo urobil pred viac ako 5 sekundami... on síce vie, že tá mláčka je jeho, ale netuší, ako sa tam dostala... pes nemá abstraktné myslenie a nepamätá si viac, než 2-3 sekundy dozadu...
"nepokulháva"Gangy napísal:Zaujimava teoria ale v praxi trochu pokulhava. Ked bola mala tak som par krat nasiel mlacku. Schmatol som ju, strcil jej do nej cumak a dal jej po zadku. Pochopila viac nez dobre. Ked som neskor nasiel mlacku ze nevydrzala, kludne aj o par hodin po tom co ju spravila tak len ked som sa blizil k tomu miestu zdrhala prec lebo presne vedela na co tam narazim. Cize je bud moj pes genius alebo si ty napisal hlupost.
keď mala prvého psa, tiež jej cikal po dome, kým bola preč... keď sa vrátila zo školy a našla mláčku, tak ho išla potrestať tak isto, ako ty, nech sa naučí... namočila mu do toho ňufák a potom ho vyhodila z okna von na záhradu (rodinný dom)... psík sa tiež naučil, že ak tam je mláčka, bude potrestaný, tak isto, ako tvoj... ona chcela byť svedomitá a nevzdala to, až raz, keď prišla domov a pod stolom mláčka... šteňa zbadalo, že prišla, namočilo si ňufák do mláčky a vyskočilo von oknom...
znie to ako vtip, ale ten pes sa naozaj hentak naučil svoj prvý kynologický "výkon"... tvoja fenka zistila, že bude potrestaná, ale naučilo ju to nerobiť mláčky? nemyslím si... okrem toho, pre mňa za mňa, možno to nie je pravda, ale to som si nevymyslel ja, viem to od ľudí, ktorí sa psom venujú dlhšie, než ty beháš po svete
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Zoologicku som mal a to v pravom slova zmysle - leguan, 2 gekony, jasterica, agama, 2 andulky, 2 psy, 2 cincily, 4 ropuchy - vsetko v jednom case narazSheep napísal:s tromi roznymi psami? to ti ich nechavaju opatrovat na nejaku dobu ci zologicku mas doma?
Ale vazne, psy mi presli po drukou postupne jeden vlciak - fena, neskor pribudla fenka bernskeho salasnickeho, ktoreho si neskor vzali znami do rodinneho baraku a posledny prirastok bol dalsi maly vlciak.
kokozt0m4s3 napísal:Zoologicku som mal a to v pravom slova zmysle - leguan, 2 gekony, jasterica, agama, 2 andulky, 2 psy, 2 cincily, 4 ropuchy - vsetko v jednom case naraz
Ale vazne, psy mi presli po drukou postupne jeden vlciak - fena, neskor pribudla fenka bernskeho salasnickeho, ktoreho si neskor vzali znami do rodinneho baraku a posledny prirastok bol dalsi maly vlciak.