a ked sme uz pritom, dalo by sa toto prisposobit tak, ze by sme v tabulke mali aj stlpec "URL" a potom by vysledok zobrazilo s <a href>?geoge046 napísal:PEKNY FUNKCNY PRIKLAD NAJDES TU (ale skoda ze bez URL)
PHP Scripty
-
geoge046
Star
- Kontaktovať používateľa:
tak nakoniec som to vyriesil takto 
1) vo vyhladavanie.php si zmente tento riadok:
na
aby sa nam naselectovali setky stlpce z tabulky
2) vo vyhladavanie.php zmente tento text:
na
toť vsio
Good Luck (ako UpLink hovori
)
1) vo vyhladavanie.php si zmente tento riadok:
Kód: Vybrať všetko
$sql = "SELECT nadpis FROM clanky WHERE $podla LIKE '%".$retazec[0]."%'";Kód: Vybrať všetko
$sql = "SELECT * FROM clanky WHERE $podla LIKE '%".$retazec[0]."%'";2) vo vyhladavanie.php zmente tento text:
while($zaznam = mysql_fetch_object($vysledok)){
$nadpis = $zaznam->nadpis;
echo "$nadpis<br />n";
}Kód: Vybrať všetko
while($zaznam = mysql_fetch_object($vysledok)){
$nadpis = $zaznam->nadpis;
$url=$zaznam->url;
echo "<a href='$url'>$nadpis</a><br />";toť vsio
-
Nadeo
Guru wannabe
php hra kamen , papier , noznice
Spustene : http://nadeo.czweb.org/kpn.php
V php zacinam ,takze ma neubičujte 
//za tento kod sa uz nepriznavam , to bolo davno a teraz je to uz inak
<form method="post">
<select name="co">
<option value="kamen">Kamen
<option value="papier">Papier
<option value="noznice">Noznice
</select>
<input type="submit" name="ok" value="hraj"><br>
<?php
$score = $_COOKIE["score"];
echo "Tvoje skore je <b>$score</b> <br><br>";
function cookplus() {
$scoreplus = $_COOKIE["score"];
setcookie("score", ++$scoreplus, time() + 60*60*24*7*54);
}
function cookminus() {
$scoreminus = $_COOKIE["score"];
setcookie("score", --$scoreminus, time() + 60*60*24*7*54);
}
$prehra = "prehral si , skus znova :D,Cpu dal papier,a ty $co";
$vyhra = "Vyhral si :),Cpu dal noznice,a ty $co";
$remiza = "remiza s cpu :),Cpu dal Kamen,a ty $co";
$nahoda = rand(1,3);
if ($ok!=""){
if ($co=="kamen" && $nahoda=="1") { echo $remiza; };
if ($co=="kamen" && $nahoda=="2") { echo $prehra; cookminus(); };
if ($co=="kamen" && $nahoda=="3") { echo $vyhra; cookplus(); };
if ($co=="papier" && $nahoda=="1") { echo $vyhra; cookplus(); };
if ($co=="papier" && $nahoda=="2") { echo $remiza; };
if ($co=="papier" && $nahoda=="3") { echo $prehra; cookminus(); };
if ($co=="noznice" && $nahoda=="1") { echo $prehra; cookminus(); };
if ($co=="noznice" && $nahoda=="2") { echo $vyhra; cookplus(); };
if ($co=="noznice" && $nahoda=="3") { echo $remiza; };
}
?>//za tento kod sa uz nepriznavam , to bolo davno a teraz je to uz inak
-
audiotrack
VIP
-
mastermind
VIP
1. nefungujeNadeo napísal:php hra kamen , papier , noznice![]()
V php zacinam ,takze ma neubičujte
2. kod je strasny
3. ked sa chces ucit php zober si radsej nejaky online tutorial. tam aspon nezacnes hned zle
-
audiotrack
VIP
tie tri stavy (vyhra, prehra, remiza) môžu a aj nastanu bez ohladu na to, čo si užívateľ vybral (či kamen, papier alebo noznice). Takže stačí iba zvoliť náhodný výsledok hry a koniec. Teda nemiesto tohto:Nadeo napísal:no to nejako nechapem. ked vygenerujem nahodne cislo , tak mozu byt 3 vysledky. (remiza, vyhra ,prehra). akoze ma nemusi zaujimat co som zvolil? na toto som krátky
if ($ok!=""){
if ($co=="kamen" && $nahoda=="1") { echo $remiza; };
if ($co=="kamen" && $nahoda=="2") { echo $prehra; cookminus(); };
if ($co=="kamen" && $nahoda=="3") { echo $vyhra; cookplus(); };
if ($co=="papier" && $nahoda=="1") { echo $vyhra; cookplus(); };
if ($co=="papier" && $nahoda=="2") { echo $remiza; };
if ($co=="papier" && $nahoda=="3") { echo $prehra; cookminus(); };
if ($co=="noznice" && $nahoda=="1") { echo $prehra; cookminus(); };
if ($co=="noznice" && $nahoda=="2") { echo $vyhra; cookplus(); };
if ($co=="noznice" && $nahoda=="3") { echo $remiza; };
} Kód: Vybrať všetko
if ($ok!=""){
if ($nahoda=="1") { echo $remiza; };
if ($nahoda=="2") { echo $prehra; cookminus(); };
if ($nahoda=="3") { echo $vyhra; cookplus(); };
} -
Nadeo
Guru wannabe
ktomu co pise audiotrack neviem ani tuknut
.
ale ako ma niekto upozornil , nefunguje to - co som si vsimol neskor
(resp. funguje ale vypisuje zle veci.
vyzera to spatne ale facha ..
ale ako ma niekto upozornil , nefunguje to - co som si vsimol neskor
vyzera to spatne ale facha ..
......
if ($ok!=""){
if ($co=="kamen" && $nahoda=="1") { echo "remiza s cpu :),Cpu dal Kamen,a ty $co"; };
if ($co=="kamen" && $nahoda=="2") { echo "prehral si , skus znova :D,Cpu dal papier,a ty $co"; cookminus(); };
if ($co=="kamen" && $nahoda=="3") { echo "Vyhral si :),Cpu dal noznice,a ty $co"; cookplus(); };
if ($co=="papier" && $nahoda=="1") { echo "Vyhral si :),Cpu dal kamen,a ty $co"; cookplus(); };
if ($co=="papier" && $nahoda=="2") { echo "remiza s cpu :),Cpu dal papier,a ty $co"; };
if ($co=="papier" && $nahoda=="3") { echo "prehral si , skus znova :D,Cpu dal noznice,a ty $co"; cookminus(); };
if ($co=="noznice" && $nahoda=="1") { echo "prehral si , skus znova :D,Cpu dal kamen,a ty $co"; cookminus(); };
if ($co=="noznice" && $nahoda=="2") { echo "Vyhral si :),Cpu dal noznice,a ty $co"; cookplus(); };
if ($co=="noznice" && $nahoda=="3") { echo "remiza s cpu :),Cpu dal noznice,a ty $co"; };
}To je take oprcavanie uzivatela... .
V skutocnosti sa bude program tvarit akoze s tebou hra - ale figu borovu.
On si len generuje ci vyhras, prehras alebo to bude remiza.
To co vybral hrac - natom v skutocnosti nezalezi. Random generator nahodne vybera ci vyhra, prehra alebo remizuje.
Statisticky vzato je to to iste ako ten tvoj priklad.
Ale mna ako autora toho programu by to potom nebavilo "hrat".
Vacsiu radost by som mal asi naozaj z toho nahodneho vyberania z tych 3 moznosti...

V skutocnosti sa bude program tvarit akoze s tebou hra - ale figu borovu.
On si len generuje ci vyhras, prehras alebo to bude remiza.
To co vybral hrac - natom v skutocnosti nezalezi. Random generator nahodne vybera ci vyhra, prehra alebo remizuje.
Statisticky vzato je to to iste ako ten tvoj priklad.
Ale mna ako autora toho programu by to potom nebavilo "hrat".
Vacsiu radost by som mal asi naozaj z toho nahodneho vyberania z tych 3 moznosti...
skor mi ide o ten pocit... ze program si naozaj nieco vybral a s tym na mna vyrukuje (papier, kamen, ...). Nie ze si vybera ci som vyhral abo prehral... .chrono napísal:A aký je v tom rozdiel, keď sa obe veci vyberajú náhodne? Je to úplne to isté, akurát sa z B vypočíta A (a nie ako v tom tvojom prípade, keď sa z A počíta B).
-
audiotrack
VIP
z pohladu užívateľa však taký pocit aj budeš mať (kým neuvidíš zdroják). A z pohladu programátora je také riešenie zbytočné naťahovanie koduShakal napísal:skor mi ide o ten pocit... ze program si naozaj nieco vybral a s tym na mna vyrukuje (papier, kamen, ...). Nie ze si vybera ci som vyhral abo prehral... .
-
audiotrack
VIP
si smiešny. Veď výsledok hry závisý od jednej náhodnej veličiny (čo si "vybere" počítač) tak teda aj výsledok sám je úplne náhodný. Hru to nijak neovplyvní, a ak si myslíš že program musí pracovať tak ako si to užívateľ predstavuje, tak je to smiešne. Doležité je aby dosahoval očakávané výsledky a nie aby bol sprostý ako človek a nech sa k tým výsledkom dopracúva ťažkopádne v krokoch ktoré netreba.
Zachadzame do filozofickych rovin a oddialujeme sa od povodneho topicu.chrono napísal:PS: A ak to podľa teba nie je jedno, tak napíš, prečo si to myslíš.
Ale ked uz robim nejaky program - tak jedine tak aby splnil potrebne minimum a bol pre uzivatela maximalne pouzitelny.
V pripade hry - Kamen, Papier, Noznice - spravim program, ktory bude naozaj rollovat medzi tymto troma vecami, po rolle vypise co si vybral, vypise co som si vybral ja a vypise vysledok.
Programatorova potreba si veci uzasne zjednodusovat tu nema prioritu ak by tym mal utrpet samotny vysledok. A pri tom vasom "checku" by to utrpelo uz minimalne v tom, ze program by nevypisoval na zaklade COHO vlastne vyhral.
Snad chapete co chcem povedat.
Programator robi program pre pouzivatelov. Nie preto aby si dokazal ako v jednom riadku dokaze poriesit neviem ake algoritmy. Mate pravdu v tom, ze medzi povodnym kodom a tym vasim - novym nie je skoro ziaden rozdiel. Ale program prichadza o schopnost vypisat - co si vlastne vybral.
ta nehajme tuto debatu tak a napiste radsej ako by ste program zjednodusili bez toho ze mu useknete z nejakej "funkcionality".
-
audiotrack
VIP
použitelné to bude, dostaneš oznámené či si vyhral/prehral/remízoval, oznámi ti čo si vybral on, dokonca šance vyrhať/prehrať/remízovať sú rovnakéShakal napísal:Zachadzame do filozofickych rovin a oddialujeme sa od povodneho topicu.
Ale ked uz robim nejaky program - tak jedine tak aby splnil potrebne minimum a bol pre uzivatela maximalne pouzitelny.
to všetko predsa vypisuje aj terazShakal napísal:V pripade hry - Kamen, Papier, Noznice - spravim program, ktory bude naozaj rollovat medzi tymto troma vecami, po rolle vypise co si vybral, vypise co som si vybral ja a vypise vysledok.
to bola ukážka lebo nechápal, bolo jasne napísané že si tam ešte dorobí aby vypísalo ťah na základe toho aký bol výsledok a čo som dal jaShakal napísal:Programatorova potreba si veci uzasne zjednodusovat tu nema prioritu ak by tym mal utrpet samotny vysledok. A pri tom vasom "checku" by to utrpelo uz minimalne v tom, ze program by nevypisoval na zaklade COHO vlastne vyhral.
ano, robí ho pre užívatela, ale práve preto že užívatel nevie programovať tak mu do toho nemá čo kecať ako to má byť spravené. Vo výsledku nezbadá žiaden rozdielShakal napísal: Snad chapete co chcem povedat.
Programator robi program pre pouzivatelov. Nie preto aby si dokazal ako v jednom riadku dokaze poriesit neviem ake algoritmy. Mate pravdu v tom, ze medzi povodnym kodom a tym vasim - novym nie je skoro ziaden rozdiel. Ale program prichadza o schopnost vypisat - co si vlastne vybral.
ta nehajme tuto debatu tak a napiste radsej ako by ste program zjednodusili bez toho ze mu useknete z nejakej "funkcionality".
-
Blackshadow
Light Expert
zaujimavejsie to bude, ked si zvolite, ze napr, ked date
kamen - mate 60% sancu na vyhru
papier - 30% sancu na vyhru
noznice - 50% sancu na vyhru...
a podla toho generovat vysledok.. ale naco?
Inac, ked sme uz pri tom, rovno dajme:
Vysledok vlasatne ten isty, akurat netreba klikat na tlacitko 
kamen - mate 60% sancu na vyhru
papier - 30% sancu na vyhru
noznice - 50% sancu na vyhru...
a podla toho generovat vysledok.. ale naco?
Inac, ked sme uz pri tom, rovno dajme:
$score = 0;
for($i=0;$i<=50;$i++) {
$a = mt_rand(-1,1);
$score = $score + $a;
}
echo 'Tvoje score je: '.$score;