Pomalý štart PC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
frajo102
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Pomalý štart PC

Príspevok od používateľa frajo102 »

Caute mam problem s pomalym startom pc. Ja viem v com je problem ze sa mi vela programov spusta pri starte ale ako zistit ktory z tych programov najviac spomaluje komp????????????????? :?:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Zistíš to spôsobom pokus-omyl.. tj. postupne budeš vypínať po jednom programe a stále reštartovať.. a uvidíš, že vypnutím ktorého programu sa Ti najviac zrýchli spúšťanie kompu. ;)

Skús pastnúť zoznam všetkých Tvojich programov, ktoré sa spúšťajú, možno niekto z vlastnej skúsenosti poradí..
frajo102
Expert
Expert

no obrazok programov pri spusteni dam sem zajtra ale mam este jeden problem kedysi davno mi zacal blbnut komp tak ze som ho normalne nastartoval a vyuzitie procesora bolo na 50 percentach zistil som ze to robi nero tak som ten program zakazal spustat pri spusteni pc.... no a odptedy pri kazdom zapnuti mi pise ze sistem win zablokoval programy pri spusteni zajtra sem dam obrazok aj toho.... ako sa to da odstranitz lebo mi to leze na nervy
jukaza
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jukaza »

frajo102 napísal:no obrazok programov pri spusteni dam sem zajtra ale mam este jeden problem kedysi davno mi zacal blbnut komp tak ze som ho normalne nastartoval a vyuzitie procesora bolo na 50 percentach zistil som ze to robi nero tak som ten program zakazal spustat pri spusteni pc.... no a odptedy pri kazdom zapnuti mi pise ze sistem win zablokoval programy pri spusteni zajtra sem dam obrazok aj toho.... ako sa to da odstranitz lebo mi to leze na nervy
Co tak skusit nejaky
program? Ja osobne pouzivam Ccleaner neviem ci je najlepsi ale mne staci :wink:
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Keď si vo windowse stlač CTRL+ALT+DELETE a pozri sa na Procesy.
Potom klikni na Štart -> Spustiť -> msconfig -> Po spustení a tam odškrkni programy ktoré nechceš aby sa ti spúšťali.

Alebo ešte skús toto:

1. Štart -> Spustiť -> napisat tam "regedit" (bez uvodzoviek)

2. ist touto adresou: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters\EnablePrefetcher

3. v polozke Enable Prefetcher zmente hodnotu na cislo 5
frajo102
Expert
Expert

No takze tu mam programy pri spusteni
Prílohy
Digitalizovať2.JPG
Digitalizovať.JPG
rados915
Guru
Guru

frajo102 napísal:No takze tu mam programy pri spusteni
Stlač CTRL+ALT+DELETE a vyber Procesy. Sprav screen programov a to sem daj.
frajo102
Expert
Expert

Mam tam spustenu hru :lol:
Prílohy
Procesy.JPG
rados915
Guru
Guru

frajo102 napísal:Mam tam spustenu hru :lol:
Nechápem ako môžeš používať Internet Explorer. Radšej si stiahni Mozillu Firefox alebo Operu :new02: . Neviem ale či to pomalé spúšťanie bude kvôli programom. Kedy si mal naposledy preinštalovaný win??

Ako som písal, skús toto:
1. Štart -> Spustiť -> napisat tam "regedit" (bez uvodzoviek)

2. ist touto adresou: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters\EnablePrefetcher

3. v polozke Enable Prefetcher zmente hodnotu na cislo 5
Jebko
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Jebko »

skus odinstalovat nod......kamosovi to tez robil nod....zapinal pc 30 minut :D
Preetro
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Preetro »

Jebko napísal:skus odinstalovat nod......kamosovi to tez robil nod....zapinal pc 30 minut :D
staci vypnut uvodny screeen.. moze to byt aj tym, ze mas mnoho, mnoho nainstalovanych programov a mas doslovne zasr.te registre.. odinstaluj nepouzivane programy, sprav si defragmentaciu disku a rgistrov, ...dobry program na taketo veci je tune up utilities :wink:
2janci2
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 2janci2 »

no caute,aj ja mam takyto problem,dokonca pri nacitavani okien mi nabehne diskchecking a zasekne sa na 11% takze to musim vypnut...rad by som to naformatoval a nahodil odznovu XP,lebo sa to uz neda vydrzat...lenze neviem ako,lebo pred tymto som mal notebook,a k tomu take 4 CD a tam to naformatovalo a dalo novy win...a ked davam teraz xp tak mi to nenaformatuje,neviem preco
frajo102
Expert
Expert

No radek a co sa stane ked to tam prepisem????? nod mi to nerobi lebo ja som ho tam dal asi pred mesiacom..... a este mam dalsi problem z nicoho nic mi zacal komp blbnut tak ze normalne idem vypnut pise ze vypina sa a nwm ako sa resetne a ked nabehne mi to napise ze system windows sa neocakavane vypol pritom som ho cel vypnut ja sam a pise chybu blue screen..... ale este som tu blue screen neidel lebo vzdy odidem od komopu a neham ho vypinat.... a toto mi roby sňasi kazde 8 vypnutie kompu
rados915
Guru
Guru

frajo102 napísal:No radek a co sa stane ked to tam prepisem????? nod mi to nerobi lebo ja som ho tam dal asi pred mesiacom..... a este mam dalsi problem z nicoho nic mi zacal komp blbnut tak ze normalne idem vypnut pise ze vypina sa a nwm ako sa resetne a ked nabehne mi to napise ze system windows sa neocakavane vypol pritom som ho cel vypnut ja sam a pise chybu blue screen..... ale este som tu blue screen neidel lebo vzdy odidem od komopu a neham ho vypinat.... a toto mi roby sňasi kazde 8 vypnutie kompu
Keď to tam napíšeš, PC by sa malo rýchlejšie spustiť, alebo teda rýchlejšie sa dostaneš do windowsu. Ja som to neskúšal, lebo to nepotrebujem.
2janci2
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 2janci2 »

2janci2 napísal:no caute,aj ja mam takyto problem,dokonca pri nacitavani okien mi nabehne diskchecking a zasekne sa na 11% takze to musim vypnut...rad by som to naformatoval a nahodil odznovu XP,lebo sa to uz neda vydrzat...lenze neviem ako,lebo pred tymto som mal notebook,a k tomu take 4 CD a tam to naformatovalo a dalo novy win...a ked davam teraz xp tak mi to nenaformatuje,neviem preco
hmm?

//autoeditácia príspevku ( 09 Aug 2008, 19:20 )
stacilo by to aj cez vlastnosti disku a disk cleanup??
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

RegCleaner pre mňa je to už dlhoročne jednotkou medzi programmi vždy všetko vypnem čo nepotrebujem.
nikdy som nemal problemy 8)
Dedomil
King
King

Príspevok od používateľa Dedomil »

Dost tam toho mas. Ja tam mam len 5 veci :)
frajo102
Expert
Expert

a kde stiahnem ten regcleaner???
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

google.sk
frajo102
Expert
Expert

ten regcleaner som nasiel ale nwm ci to aj stiahnem lebo aj tak nebudem rozumiet prosecom ktore mozem ukoncit a ktore ne....

//autoeditácia príspevku ( 17 Aug 2008, 20:20 )
je nejaky rozdiel medzi regcleaner a registry cleaner???
Napísať odpoveď