Pomalý štart PC
Pomalý štart PC
Caute mam problem s pomalym startom pc. Ja viem v com je problem ze sa mi vela programov spusta pri starte ale ako zistit ktory z tych programov najviac spomaluje komp????????????????? 
no obrazok programov pri spusteni dam sem zajtra ale mam este jeden problem kedysi davno mi zacal blbnut komp tak ze som ho normalne nastartoval a vyuzitie procesora bolo na 50 percentach zistil som ze to robi nero tak som ten program zakazal spustat pri spusteni pc.... no a odptedy pri kazdom zapnuti mi pise ze sistem win zablokoval programy pri spusteni zajtra sem dam obrazok aj toho.... ako sa to da odstranitz lebo mi to leze na nervy
-
jukaza
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Co tak skusit nejakyfrajo102 napísal:no obrazok programov pri spusteni dam sem zajtra ale mam este jeden problem kedysi davno mi zacal blbnut komp tak ze som ho normalne nastartoval a vyuzitie procesora bolo na 50 percentach zistil som ze to robi nero tak som ten program zakazal spustat pri spusteni pc.... no a odptedy pri kazdom zapnuti mi pise ze sistem win zablokoval programy pri spusteni zajtra sem dam obrazok aj toho.... ako sa to da odstranitz lebo mi to leze na nervy
program? Ja osobne pouzivam Ccleaner neviem ci je najlepsi ale mne staci
Keď si vo windowse stlač CTRL+ALT+DELETE a pozri sa na Procesy.
Potom klikni na Štart -> Spustiť -> msconfig -> Po spustení a tam odškrkni programy ktoré nechceš aby sa ti spúšťali.
Alebo ešte skús toto:
1. Štart -> Spustiť -> napisat tam "regedit" (bez uvodzoviek)
2. ist touto adresou: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters\EnablePrefetcher
3. v polozke Enable Prefetcher zmente hodnotu na cislo 5
Potom klikni na Štart -> Spustiť -> msconfig -> Po spustení a tam odškrkni programy ktoré nechceš aby sa ti spúšťali.
Alebo ešte skús toto:
2. ist touto adresou: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters\EnablePrefetcher
Nechápem ako môžeš používať Internet Explorer. Radšej si stiahni Mozillu Firefox alebo Operufrajo102 napísal:Mam tam spustenu hru
Ako som písal, skús toto:
staci vypnut uvodny screeen.. moze to byt aj tym, ze mas mnoho, mnoho nainstalovanych programov a mas doslovne zasr.te registre.. odinstaluj nepouzivane programy, sprav si defragmentaciu disku a rgistrov, ...dobry program na taketo veci je tune up utilitiesJebko napísal:skus odinstalovat nod......kamosovi to tez robil nod....zapinal pc 30 minut
-
2janci2
Medium Professional
no caute,aj ja mam takyto problem,dokonca pri nacitavani okien mi nabehne diskchecking a zasekne sa na 11% takze to musim vypnut...rad by som to naformatoval a nahodil odznovu XP,lebo sa to uz neda vydrzat...lenze neviem ako,lebo pred tymto som mal notebook,a k tomu take 4 CD a tam to naformatovalo a dalo novy win...a ked davam teraz xp tak mi to nenaformatuje,neviem preco
No radek a co sa stane ked to tam prepisem????? nod mi to nerobi lebo ja som ho tam dal asi pred mesiacom..... a este mam dalsi problem z nicoho nic mi zacal komp blbnut tak ze normalne idem vypnut pise ze vypina sa a nwm ako sa resetne a ked nabehne mi to napise ze system windows sa neocakavane vypol pritom som ho cel vypnut ja sam a pise chybu blue screen..... ale este som tu blue screen neidel lebo vzdy odidem od komopu a neham ho vypinat.... a toto mi roby sňasi kazde 8 vypnutie kompu
Keď to tam napíšeš, PC by sa malo rýchlejšie spustiť, alebo teda rýchlejšie sa dostaneš do windowsu. Ja som to neskúšal, lebo to nepotrebujem.frajo102 napísal:No radek a co sa stane ked to tam prepisem????? nod mi to nerobi lebo ja som ho tam dal asi pred mesiacom..... a este mam dalsi problem z nicoho nic mi zacal komp blbnut tak ze normalne idem vypnut pise ze vypina sa a nwm ako sa resetne a ked nabehne mi to napise ze system windows sa neocakavane vypol pritom som ho cel vypnut ja sam a pise chybu blue screen..... ale este som tu blue screen neidel lebo vzdy odidem od komopu a neham ho vypinat.... a toto mi roby sňasi kazde 8 vypnutie kompu
-
2janci2
Medium Professional
hmm?2janci2 napísal:no caute,aj ja mam takyto problem,dokonca pri nacitavani okien mi nabehne diskchecking a zasekne sa na 11% takze to musim vypnut...rad by som to naformatoval a nahodil odznovu XP,lebo sa to uz neda vydrzat...lenze neviem ako,lebo pred tymto som mal notebook,a k tomu take 4 CD a tam to naformatovalo a dalo novy win...a ked davam teraz xp tak mi to nenaformatuje,neviem preco
//autoeditácia príspevku ( 09 Aug 2008, 19:20 )
stacilo by to aj cez vlastnosti disku a disk cleanup??
-
vladino001
Light Professional