zistenie typu siete bez pridelenej IP

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
mystique
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

chalan sa pytal na MAC adresy a okolitu siet - len tvrdim ze na to postacuje cain nic viac...

Uvediem priklad (hamachi sa hodi pretoze momentalne niesom na sieti) hamachi server mi prideli IP...
Povedzme ze neviem aky je rozsah- to sa tu spominalo tiez, ok zapnem caina, najdem hostov - a to scanom rozsahu vid obr. rozsah IP a dam hladat, zachvilku sa v tabulke objavia potencialne ciele vid obr. ciele, samozrejme uvidim aj ich macy, dalej v zavyslosti od zabezpecenia dokazem zistit nazov pocitaca atd atd popripade mozem zacat odchytavat hesla... obr APR...

Nic viac som netvrdil
Prílohy
rozsah IP.JPG
rozsah IP.JPG (23.94 KiB) 2566 zobrazení
ciele.JPG
ciele.JPG (81.13 KiB) 1202 zobrazení
APR poisoning.JPG
APR poisoning.JPG (23.3 KiB) 2566 zobrazení
vvert
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vvert »

1.Ethereal(Wireshark)->Statistics>Endpoints list a sledovat traffic live :D
2. prípadne v linuxe ->netdiscover
3.alebo skusit ten Cain

Ethereal neodchytava len pakety s/do kompa ale aj zatulané(proste traffic)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Cain s Etherealom nemozes ani len porovnavat. Cain je dobry tak na desifrovanie hesiel a inych hashov a da sa s nim spravit dobry prehlad IP+MAC adries na sieti. Ale to je asi tak vsetko. Pokial sa naburam do siete (uvazujem v tomto pripade o wifi), tak prva vec co pouzijem bude Ethereal. Tam si pozriem IP adresy, ktore vidim za tri sekundy behu a dokazem si tam z logov zistit DNS servre, masku a tiez branu. Potom je uz len na mne, ci to vyuzijem. Nie je problem takto prist k netu, avsak ak provider pouziva vyhradne PPPoE protokol, tak tam asi nepomoze nic (aspon ja neviem o ziadnom sposobe). Ked uz budem mat vsetko nastavene, tak potom pustim Cain a spravim si zoznamik IP a MAC adries, aby som mal zalohu do buducnosti. Je sice Ethereal pre zaciatocnika na prvy pohlad dost neprehlady a log este viac, ale da sa z toho vysomarit, ak clovek pozna aspon zakladne pojmy.

mystique: V tvojom pripade "how to" obrazkov si sniffoval uz sadu IP adries, ktoru si poznam. Vedel si, ze Hamachi pouziva IP adresy 5.x.x.x, lenze keby si to nevedel, tak sa s tym asi natrapis a spravis dobry bordel na sieti. Keby si zapol Ethereal, tak po sekunde ci dvoch vidis IPcky.
memphissk
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa memphissk »

Za routre sa nedostanes, tym padom nemozes scanovat "vonkajsie IP".
no figu, my mame ako metropolitna siet vonkajsie ip cize nasa sada ipeciek sa da odsnifovat...
memphissk
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa memphissk »

tak ked tu tak obhajute caina, napiste mi navod ze ked sa pichnem do switchu (neprideli mi ip) tak ako cez caina vynucham mac a ip v lan,,, ethreal mi to zobrazil, ale ja sa pytam ako to v cainovi zistim? cil odpovedajte konkretne na otazku
Napísať odpoveď