chalan sa pytal na MAC adresy a okolitu siet - len tvrdim ze na to postacuje cain nic viac...
Uvediem priklad (hamachi sa hodi pretoze momentalne niesom na sieti) hamachi server mi prideli IP...
Povedzme ze neviem aky je rozsah- to sa tu spominalo tiez, ok zapnem caina, najdem hostov - a to scanom rozsahu vid obr. rozsah IP a dam hladat, zachvilku sa v tabulke objavia potencialne ciele vid obr. ciele, samozrejme uvidim aj ich macy, dalej v zavyslosti od zabezpecenia dokazem zistit nazov pocitaca atd atd popripade mozem zacat odchytavat hesla... obr APR...
Nic viac som netvrdil
zistenie typu siete bez pridelenej IP
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Cain s Etherealom nemozes ani len porovnavat. Cain je dobry tak na desifrovanie hesiel a inych hashov a da sa s nim spravit dobry prehlad IP+MAC adries na sieti. Ale to je asi tak vsetko. Pokial sa naburam do siete (uvazujem v tomto pripade o wifi), tak prva vec co pouzijem bude Ethereal. Tam si pozriem IP adresy, ktore vidim za tri sekundy behu a dokazem si tam z logov zistit DNS servre, masku a tiez branu. Potom je uz len na mne, ci to vyuzijem. Nie je problem takto prist k netu, avsak ak provider pouziva vyhradne PPPoE protokol, tak tam asi nepomoze nic (aspon ja neviem o ziadnom sposobe). Ked uz budem mat vsetko nastavene, tak potom pustim Cain a spravim si zoznamik IP a MAC adries, aby som mal zalohu do buducnosti. Je sice Ethereal pre zaciatocnika na prvy pohlad dost neprehlady a log este viac, ale da sa z toho vysomarit, ak clovek pozna aspon zakladne pojmy.
mystique: V tvojom pripade "how to" obrazkov si sniffoval uz sadu IP adries, ktoru si poznam. Vedel si, ze Hamachi pouziva IP adresy 5.x.x.x, lenze keby si to nevedel, tak sa s tym asi natrapis a spravis dobry bordel na sieti. Keby si zapol Ethereal, tak po sekunde ci dvoch vidis IPcky.
mystique: V tvojom pripade "how to" obrazkov si sniffoval uz sadu IP adries, ktoru si poznam. Vedel si, ze Hamachi pouziva IP adresy 5.x.x.x, lenze keby si to nevedel, tak sa s tym asi natrapis a spravis dobry bordel na sieti. Keby si zapol Ethereal, tak po sekunde ci dvoch vidis IPcky.