Pravidlá slušného správania, bontón - ako na to.
-
Tomasko
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Emerger: a este by som doplnil, ze vino sa vybera aj podla jedla, cize ked mate biele maso tak ktomu sa hodi biele alebo ruzove vino a k tmavym masam sa hodi ruzove alebo cervene a podla mna je najlepsie vybrat nejake lahke vino, "pre zeny" a ked sa v tom neviete orientovat kludne sa spytajte casnika, ak je to lepsia restika
samozrejme, pohar drzime za stopku, ked ho drzis za sklo vino sa otepluje od tvojej ruky a straca kvalitnu chut
nebudte prekvapeny, ked vam casnik naserviruje na tanieriku stupel, vy ho chytite do ruky a ovoniate...
samozrejme, pohar drzime za stopku, ked ho drzis za sklo vino sa otepluje od tvojej ruky a straca kvalitnu chut
nebudte prekvapeny, ked vam casnik naserviruje na tanieriku stupel, vy ho chytite do ruky a ovoniate...
-
Te-wei
Medium Professional
A tiež je ten pohár hneď zasraný a spinavý.Tomasko napísal:samozrejme, pohar drzime za stopku, ked ho drzis za sklo vino sa otepluje od tvojej ruky a straca kvalitnu chut
Mne sa to stalo s tým štuplom,len teda otvoril vino pred nami, a ukazal mi korkovu zatku zo spodku,,, nevedel som čo spraviť, som na to kukol a že OK,, hehe
Ano dobry doplnok, na to som akosi pozabudol..Tomasko napísal:Emerger: a este by som doplnil, ze vino sa vybera aj podla jedla, cize ked mate biele maso tak ktomu sa hodi biele alebo ruzove vino a k tmavym masam sa hodi ruzove alebo cervene a podla mna je najlepsie vybrat nejake lahke vino, "pre zeny" a ked sa v tom neviete orientovat kludne sa spytajte casnika, ak je to lepsia restika
...inak dobre si zapamätáš meno aj ked budeš meno toho dotyčného (-čnej) častejšie používať v konverzácii, ho zopárkrát oslovíš menom a je toerytrocyt napísal:Meno si priraď nie k osobe ako takej, ale k nejakej jej špecifickej veci na nej...
Tak napr.
Peter má krivý nos
Janke odstávajú uši
Michal je tučný ...
Atď.
Takto to robím ja, a nestáva sa mi aby som meno zabudol.
Presne to som sa chcel spytat aj ja, ved stale ide podla mna zena/dama prva, ci nie? Mne by bolo cudne ist skor ako damaEmerger napísal:Ano cital si spravne...napr. do restauracie, kaviarne, krcmi vchadza muz ako prvy. Co s atyka butikov, kadernictva atd. muz je zdvorily a zene otvori dvere a necha ju vojst ako prvu.
-
Shark NX
Addict
erytrocyt napísal:Nápoje, jedlo vždy objednáva muž, samozrejme po predošlom dohovore s dámou čo si dá.
Teraz v tom mam bordel ...magazin atlas.sk napísal:V spoločnosti dámy sa chovajte ako gentleman. Odprevaďte ju na jej miesto a nikdy si ako prvý nesadajte. Pomôžte jej tiež zasunúť stoličku a nikdy za ňu neobjednávajte.
Shark NX presne to som aj ja pocul s tou bitkou...stara generacia ma asi rovnake skusenosti 
no k spolocenskemu obleceniu... co mna ucili tak ak je jednoradove sako s min 3 gombikmi (vysoky ludia mamavaju zvasca viacej) je spodny alebo vrchny gombik rozopnuty a ked si sadame vzdy sa rozopinaju vsetky.
Potom hmm niektore tie pravidla mi nesedia.
K obleku by sa vzdy mal nosit opasok. Som tiez toho nazoru (osobne si nedavam ziadne nohavice bez opasku) ale v poslednej dobe sa cim dalej tym viac stretavam s muzmi ktory toto pravidlo nedodrzuju. Ako su na tom napriklad s bontonom traky?
Kosela je na spolocenske udalosti vhodna len biela?...Bielu som uz na sebe nemal dlho. pride mi to taky casnicky style. Nosievam kosele tmavych odtienov napr. tmavomodra alebo bordova s kravatou na ktorej jedna farba ladi s farbou kosele (samozrejme kravata neni velmi farebna , skor rovnake farby inych odtienov su na nej).
Ponozky viem ze by mali byt tej istej farby ako topanky. Ale kedysi to tusim bolo ze maju byt biele. A vela ludi to tak este aj dnes nosi. Minule to bolo v jednej talkshow kde sa hosta opytali preco ma biele ponozky a on odpovedal: "Lebo mi ich zena dava!". A pritom to bol clovek na vysokom poste v nejakej organizacii.
A nejaku sumarizaciu s tym vinom? Mne moc vino nechuti preto sa v tom nevyznam. Ale toto je pre mna zaujimave uz aj z toho dovodu , ze ked sa v tom nevyznam aby som predysiel trapasu. Casnik naleje vino na ochutnanie a
- korkovy stupel polozi na tanierik- vtedy sa to vonia ->kedze sa v tom nevyznam odpoved bude: "V poriadku." Alebo sa pouziva iny vyraz?
- korkovy stupel mi ukaze -ja sa nanho pozriem a kedze neviem co si na nom mam vsimnut tiez poviem ze v poriadku.
Je to ok?
Je vhodne si k jedlu objednat aj nieco ine?...Co ak ja a aj partnerka mame radi k masku pivo?(Zda sa mi trapne si na takejto veceri objednovat pivo, len ci nieco o tom bonton hovori)
A ak bude niekto rozmyslat nad dalsou temou v bontone tak mozte dat aj nieco ako riesenie trapnych situacii, nedorozumeni a pod.
Inac dakujem za tuto temu...Je to fakt super!..Jedna z najlepsich tem na hojko.com...aspon pre mna
no k spolocenskemu obleceniu... co mna ucili tak ak je jednoradove sako s min 3 gombikmi (vysoky ludia mamavaju zvasca viacej) je spodny alebo vrchny gombik rozopnuty a ked si sadame vzdy sa rozopinaju vsetky.
Potom hmm niektore tie pravidla mi nesedia.
K obleku by sa vzdy mal nosit opasok. Som tiez toho nazoru (osobne si nedavam ziadne nohavice bez opasku) ale v poslednej dobe sa cim dalej tym viac stretavam s muzmi ktory toto pravidlo nedodrzuju. Ako su na tom napriklad s bontonom traky?
Kosela je na spolocenske udalosti vhodna len biela?...Bielu som uz na sebe nemal dlho. pride mi to taky casnicky style. Nosievam kosele tmavych odtienov napr. tmavomodra alebo bordova s kravatou na ktorej jedna farba ladi s farbou kosele (samozrejme kravata neni velmi farebna , skor rovnake farby inych odtienov su na nej).
Ponozky viem ze by mali byt tej istej farby ako topanky. Ale kedysi to tusim bolo ze maju byt biele. A vela ludi to tak este aj dnes nosi. Minule to bolo v jednej talkshow kde sa hosta opytali preco ma biele ponozky a on odpovedal: "Lebo mi ich zena dava!". A pritom to bol clovek na vysokom poste v nejakej organizacii.
A nejaku sumarizaciu s tym vinom? Mne moc vino nechuti preto sa v tom nevyznam. Ale toto je pre mna zaujimave uz aj z toho dovodu , ze ked sa v tom nevyznam aby som predysiel trapasu. Casnik naleje vino na ochutnanie a
- korkovy stupel polozi na tanierik- vtedy sa to vonia ->kedze sa v tom nevyznam odpoved bude: "V poriadku." Alebo sa pouziva iny vyraz?
- korkovy stupel mi ukaze -ja sa nanho pozriem a kedze neviem co si na nom mam vsimnut tiez poviem ze v poriadku.
Je to ok?
Je vhodne si k jedlu objednat aj nieco ine?...Co ak ja a aj partnerka mame radi k masku pivo?(Zda sa mi trapne si na takejto veceri objednovat pivo, len ci nieco o tom bonton hovori)
A ak bude niekto rozmyslat nad dalsou temou v bontone tak mozte dat aj nieco ako riesenie trapnych situacii, nedorozumeni a pod.
Inac dakujem za tuto temu...Je to fakt super!..Jedna z najlepsich tem na hojko.com...aspon pre mna
myslim ze je to vseobecne takto:mailer napísal:mam na Vas jednu otazku, idete s babou po ulici po ktorej ruke mam mat babu - lavej ci pravej?
ak idu po ulici dvaja tak ten vyznamnejsi je po pravici tj. blizsie ku chodniku (moze ju napriklad v pripadne nudze lepsie chranit
ak idu po ulici traja tak plati zasada ze najvyznamnejsia osoba sa nachadza v strede.
// inak k tym ponozkam BIELE zasadne NIE
// edit specialne pre mailera
ak idem s frajerkou tak po ktorej ruke ju mam mat?tuti napísal:myslim ze je to vseobecne takto:
ak idu po ulici dvaja tak ten vyznamnejsi je po pravici tj. blizsie ku chodniku (moze ju napriklad v pripadne nudze lepsie chranit) . A ak vonku prsi tak byva zvykom ze sa vam dama(je jedno ci priatelka alebo kolegyna) zavesi na ruku v ktorej drzite dazdnik. odovodnene je to tym ze muz potom moze lepsie zakryvat dazdnikom oboch a urcovat smer aby sa vyhybali kaluziam.
ak idu po ulici traja tak plati zasada ze najvyznamnejsia osoba sa nachadza v strede.
// inak k tym ponozkam BIELE zasadne NIE
-
Začiatok Konca
Professional
Myslím,že ti to napísal,ako najlepšie vedelmailer napísal:ak idem s frajerkou tak po ktorej ruke ju mam mat?