|
| Ste zato aby sme mali jednú zdravotnú pojisťovňu? |
| ano |
|
32% |
[ 10 ] |
| nie |
|
67% |
[ 21 ] |
|
| Celkom hlasov : 31 |
|
| Autor |
Správa |
J.O.S.E Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.05.2007 Príspevky: 884 Bydlisko: pivnica 11:DD Karma: 
|
Zaslal: 25 Máj 2007, 10:36 Predmet: Potreba jednej zdravotnej pojisťovne |
|
|
| Je potrebné zaviesť opäť jednú zdravotnú pojisťovňu? |
|
| Návrat hore |
|
 |

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.05.2007 Príspevky: 884 Bydlisko: pivnica 11:DD Karma: 
|
Zaslal: 25 Máj 2007, 10:42 Predmet: správa |
|
|
| Podľa môjho názoru je potrebné aby sa vytvorila jedná ZP preto, aby sa zabezpečilo to, aby peniaze, ktoré štát dáva súkromným ZP si tieto ZP samé nerozdeľovali ale aby sa zisk opäť vracal do štatneho rozpačtu. Je ale diskutabilné, či je správne to, že minister I. Valentovič navrhoval vyvlastnenie súkromných zdravotných pojisťovni. |
|
| Návrat hore |
|
 |
krija Guru of Politics

Pohlavie:  Stav:  Založený: 29.01.2006 Príspevky: 3861 Bydlisko: my heaven is your hell Karma: 
|
Zaslal: 25 Máj 2007, 11:15 Predmet: |
|
|
idealne by bolo, aby sa pocet zdravotnych poistovni rovnal nule!  |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 25 Máj 2007, 11:20 Predmet: správa |
|
|
| Tomu treba ako rozumieť počet ZP sa má rovnať nule. Ved niekde predsa pojistený občan musí byť. |
|
| Návrat hore |
|
 |
krija Guru of Politics

Pohlavie:  Stav:  Založený: 29.01.2006 Príspevky: 3861 Bydlisko: my heaven is your hell Karma: 
|
Zaslal: 25 Máj 2007, 11:31 Predmet: |
|
|
musi, ale podla zakona.
predstav si situaciu, ziadne poplatky za kupu budov, prenajom budov, platy zamestnancov, ktori v skutocnosti nic nerobia...
obhospodaruju velky balik financii, ale do zdravotnictva putuje iba cast.
peniaze by mohli obhospodarovat banky. bez jedinej straty koruny by putovali financie priamo do zdravotnictva, ak by si aj banky uroky nechali pre seba ako reziu  |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 25 Máj 2007, 11:40 Predmet: správa |
|
|
No ja sa tu snažim baviť sa o reálnej situáciií v slovenskom zdravotníctve a ty mi napíšeš predstav si situáciu ... To čo ma znamenať? To je katastrofa si predstaviť už len to že by nebola ani jedná ZP na Slovensku.
Banky by mali dsiponovať peniazmi od štátu, ale ved banky su sukreomné a valneé zhromaždenie by si ponechalo právomoc rozdeľovania zisku a veru ten by určite nedávali do štátnej kasy. Ideálne je vytvorenie jednej ZP, v ktoréj budu pojistení všetci ľudia bez rozdielov a na ktorých štát bude prispievať rovnaký balik penazí. Ved nemať ani jednú ZP to by podľa mna viedlo už skôr k anarchii lebo by tu bol totalný bordel |
|
| Návrat hore |
|
 |
Mantenido15 Novice

Pohlavie:  Stav:  Založený: 25.05.2007 Príspevky: 1 Bydlisko: Humenné Karma: 
|
Zaslal: 25 Máj 2007, 12:16 Predmet: správa |
|
|
| ano súhlasím s tým názorom, že to bude pre naše zdravotníctvo najvýhodnjšie |
|
| Návrat hore |
|
 |
p4ra Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.12.2005 Príspevky: 6600 Bydlisko: V tvojej hlave. Karma: 
|
Zaslal: 25 Máj 2007, 12:23 Predmet: |
|
|
| Nie. Nechcem byt tam, kde mi to niekto nakaze. Preco by som mal zajtra odist z takej poistovne Apollo, v kt. som teraz, kt. mi hradi vsetko, co potrebujem a som s nou plne spokojny? Preco by mna mal niekto do toho nutit? Som rad, ze sa o mna nestara stat, lebo vidim, ako to vyzera, ked sa stat pusti do cohokolvek, aby sa o to staral. A uz vidim tu spreneveru penazi v jedinej poistovni na Slovensku. |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 25 Máj 2007, 12:32 Predmet: správa |
|
|
| práve o to ide aby sa peniaze dostali do jednej ZP. Štát prispieva každej ZP na svojich pojistencov a podľa môjho názoru ma právo určit každému jednému kde má byť pojistený. Ved tak to má byť prečo iným ktorí sú pojistení v inej ako Všeobecná ZP ma štát prispievať viac ako tým ktorí sú pojistení práve v tej štátnej všeobecnej ZP? |
|
| Návrat hore |
|
 |
p4ra Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.12.2005 Príspevky: 6600 Bydlisko: V tvojej hlave. Karma: 
|
Zaslal: 25 Máj 2007, 12:35 Predmet: |
|
|
| Ale preco ja by som nemohol mat slobodnu volu a rozhodnut sa, ze kde je mne lepsie? Tak nech si medzi sebou vypracuju dohodu o financovani sa, ale nech nerusia nezavisle poistovne. |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 25 Máj 2007, 12:38 Predmet: správa |
|
|
| Oni nerušia nezávisle pojisťovne. oni chcu máť právo rozhodovať o nadštandardných prijmoch ktoré si rozdeľujú akcionári ZP. To je podľa teba správne? |
|
| Návrat hore |
|
 |
p4ra Hardcore addict

|
Zaslal: 25 Máj 2007, 12:40 Predmet: |
|
|
| Ano, je to podla mna spravne. Prevadza poistovne nieco stoji a ty si myslis, ze to budu robit zadarmo? A ano, oni chcu zrusit poistovne a vytvorit jednotnu. Alebo pockaj, ako mi ty chces vysvetlit slovo jednotna poistovna? |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 25 Máj 2007, 12:48 Predmet: správa |
|
|
| ale ved jediným cieľom MZ je regulovať zisky verejných/súkromných ZP a to je určite dobre. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Beznicku Light Star

Stav:  Založený: 05.11.2005 Príspevky: 295
|
| Návrat hore |
|
 |
p4ra Hardcore addict

|
Zaslal: 25 Máj 2007, 13:00 Predmet: |
|
|
| Heh, ten Plevka to vystihol. Esteze 40% naroda su idioti, kt. uveria kazdej kravine co ten populisticky komunisticky idiot vypusti z ust. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
 |
|