Potreba jednej zdravotnej pojisťovne
Potreba jednej zdravotnej pojisťovne
Je potrebné zaviesť opäť jednú zdravotnú pojisťovňu?
správa
Podľa môjho názoru je potrebné aby sa vytvorila jedná ZP preto, aby sa zabezpečilo to, aby peniaze, ktoré štát dáva súkromným ZP si tieto ZP samé nerozdeľovali ale aby sa zisk opäť vracal do štatneho rozpačtu. Je ale diskutabilné, či je správne to, že minister I. Valentovič navrhoval vyvlastnenie súkromných zdravotných pojisťovni.
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
musi, ale podla zakona.
predstav si situaciu, ziadne poplatky za kupu budov, prenajom budov, platy zamestnancov, ktori v skutocnosti nic nerobia...
obhospodaruju velky balik financii, ale do zdravotnictva putuje iba cast.
peniaze by mohli obhospodarovat banky. bez jedinej straty koruny by putovali financie priamo do zdravotnictva, ak by si aj banky uroky nechali pre seba ako reziu
predstav si situaciu, ziadne poplatky za kupu budov, prenajom budov, platy zamestnancov, ktori v skutocnosti nic nerobia...
obhospodaruju velky balik financii, ale do zdravotnictva putuje iba cast.
peniaze by mohli obhospodarovat banky. bez jedinej straty koruny by putovali financie priamo do zdravotnictva, ak by si aj banky uroky nechali pre seba ako reziu
správa
No ja sa tu snažim baviť sa o reálnej situáciií v slovenskom zdravotníctve a ty mi napíšeš predstav si situáciu ... To čo ma znamenať? To je katastrofa si predstaviť už len to že by nebola ani jedná ZP na Slovensku.
Banky by mali dsiponovať peniazmi od štátu, ale ved banky su sukreomné a valneé zhromaždenie by si ponechalo právomoc rozdeľovania zisku a veru ten by určite nedávali do štátnej kasy. Ideálne je vytvorenie jednej ZP, v ktoréj budu pojistení všetci ľudia bez rozdielov a na ktorých štát bude prispievať rovnaký balik penazí. Ved nemať ani jednú ZP to by podľa mna viedlo už skôr k anarchii lebo by tu bol totalný bordel
Banky by mali dsiponovať peniazmi od štátu, ale ved banky su sukreomné a valneé zhromaždenie by si ponechalo právomoc rozdeľovania zisku a veru ten by určite nedávali do štátnej kasy. Ideálne je vytvorenie jednej ZP, v ktoréj budu pojistení všetci ľudia bez rozdielov a na ktorých štát bude prispievať rovnaký balik penazí. Ved nemať ani jednú ZP to by podľa mna viedlo už skôr k anarchii lebo by tu bol totalný bordel
-
Mantenido15
Novice
správa
ano súhlasím s tým názorom, že to bude pre naše zdravotníctvo najvýhodnjšie
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Nie. Nechcem byt tam, kde mi to niekto nakaze. Preco by som mal zajtra odist z takej poistovne Apollo, v kt. som teraz, kt. mi hradi vsetko, co potrebujem a som s nou plne spokojny? Preco by mna mal niekto do toho nutit? Som rad, ze sa o mna nestara stat, lebo vidim, ako to vyzera, ked sa stat pusti do cohokolvek, aby sa o to staral. A uz vidim tu spreneveru penazi v jedinej poistovni na Slovensku.
správa
práve o to ide aby sa peniaze dostali do jednej ZP. Štát prispieva každej ZP na svojich pojistencov a podľa môjho názoru ma právo určit každému jednému kde má byť pojistený. Ved tak to má byť prečo iným ktorí sú pojistení v inej ako Všeobecná ZP ma štát prispievať viac ako tým ktorí sú pojistení práve v tej štátnej všeobecnej ZP?
Jedna ZP pistovna je pre mna nemyslitelna. To akoze sa vratime spat pred rok 1989??? Vyvlastnovanie? Kde sme? Pan minister Valentovic by sa mal trosku uvedomit. Sme demokraticka krajina (teda aspon sa tak tvarime), tak preco by nam mal stat diktovat co mam robit, kde sa mam dat poistit, KAM MA DAT MOJE PENIAZE.
JEDNOZNACNE SOM PROTI !!!
JEDNOZNACNE SOM PROTI !!!
Re: správa
Lenže tie peniaze štát získava na daniach od nás, takže máme tiež právo do toho kecať.J.O.S.E napísal:Štát prispieva každej ZP na svojich pojistencov a podľa môjho názoru ma právo určit každému jednému kde má byť pojistený.