Potreba jednej zdravotnej pojisťovne

Diskusie na politické témy...

Ste zato aby sme mali jednú zdravotnú pojisťovňu?

ano
18
36%
nie
32
64%

Celkom hlasov: 50

J.O.S.E
King
King
Používateľov profilový obrázok

Potreba jednej zdravotnej pojisťovne

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Je potrebné zaviesť opäť jednú zdravotnú pojisťovňu?
J.O.S.E
King
King

správa

Podľa môjho názoru je potrebné aby sa vytvorila jedná ZP preto, aby sa zabezpečilo to, aby peniaze, ktoré štát dáva súkromným ZP si tieto ZP samé nerozdeľovali ale aby sa zisk opäť vracal do štatneho rozpačtu. Je ale diskutabilné, či je správne to, že minister I. Valentovič navrhoval vyvlastnenie súkromných zdravotných pojisťovni.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

idealne by bolo, aby sa pocet zdravotnych poistovni rovnal nule! :idea:
J.O.S.E
King
King

správa

Tomu treba ako rozumieť počet ZP sa má rovnať nule. Ved niekde predsa pojistený občan musí byť.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

musi, ale podla zakona.
predstav si situaciu, ziadne poplatky za kupu budov, prenajom budov, platy zamestnancov, ktori v skutocnosti nic nerobia...
obhospodaruju velky balik financii, ale do zdravotnictva putuje iba cast.
peniaze by mohli obhospodarovat banky. bez jedinej straty koruny by putovali financie priamo do zdravotnictva, ak by si aj banky uroky nechali pre seba ako reziu :idea:
J.O.S.E
King
King

správa

No ja sa tu snažim baviť sa o reálnej situáciií v slovenskom zdravotníctve a ty mi napíšeš predstav si situáciu ... To čo ma znamenať? To je katastrofa si predstaviť už len to že by nebola ani jedná ZP na Slovensku.
Banky by mali dsiponovať peniazmi od štátu, ale ved banky su sukreomné a valneé zhromaždenie by si ponechalo právomoc rozdeľovania zisku a veru ten by určite nedávali do štátnej kasy. Ideálne je vytvorenie jednej ZP, v ktoréj budu pojistení všetci ľudia bez rozdielov a na ktorých štát bude prispievať rovnaký balik penazí. Ved nemať ani jednú ZP to by podľa mna viedlo už skôr k anarchii lebo by tu bol totalný bordel
Mantenido15
Novice
Novice

správa

Príspevok od používateľa Mantenido15 »

ano súhlasím s tým názorom, že to bude pre naše zdravotníctvo najvýhodnjšie
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Nie. Nechcem byt tam, kde mi to niekto nakaze. Preco by som mal zajtra odist z takej poistovne Apollo, v kt. som teraz, kt. mi hradi vsetko, co potrebujem a som s nou plne spokojny? Preco by mna mal niekto do toho nutit? Som rad, ze sa o mna nestara stat, lebo vidim, ako to vyzera, ked sa stat pusti do cohokolvek, aby sa o to staral. A uz vidim tu spreneveru penazi v jedinej poistovni na Slovensku.
J.O.S.E
King
King

správa

práve o to ide aby sa peniaze dostali do jednej ZP. Štát prispieva každej ZP na svojich pojistencov a podľa môjho názoru ma právo určit každému jednému kde má byť pojistený. Ved tak to má byť prečo iným ktorí sú pojistení v inej ako Všeobecná ZP ma štát prispievať viac ako tým ktorí sú pojistení práve v tej štátnej všeobecnej ZP?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Ale preco ja by som nemohol mat slobodnu volu a rozhodnut sa, ze kde je mne lepsie? Tak nech si medzi sebou vypracuju dohodu o financovani sa, ale nech nerusia nezavisle poistovne.
J.O.S.E
King
King

správa

Oni nerušia nezávisle pojisťovne. oni chcu máť právo rozhodovať o nadštandardných prijmoch ktoré si rozdeľujú akcionári ZP. To je podľa teba správne?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Ano, je to podla mna spravne. Prevadza poistovne nieco stoji a ty si myslis, ze to budu robit zadarmo? A ano, oni chcu zrusit poistovne a vytvorit jednotnu. Alebo pockaj, ako mi ty chces vysvetlit slovo jednotna poistovna?
J.O.S.E
King
King

správa

ale ved jediným cieľom MZ je regulovať zisky verejných/súkromných ZP a to je určite dobre.
Beznicku
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Beznicku »

p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Heh, ten Plevka to vystihol. Esteze 40% naroda su idioti, kt. uveria kazdej kravine co ten populisticky komunisticky idiot vypusti z ust.
J.O.S.E
King
King

správa

my sa tu nebavíme o nejakej osobe ale o potrebe jednej ZP. To je asi nad IQ niektorých ľudí, že to nedokážu pochopiť. Začnite prosím Vás už písať k danej téme
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomPD »

Jedna ZP pistovna je pre mna nemyslitelna. To akoze sa vratime spat pred rok 1989??? Vyvlastnovanie? Kde sme? Pan minister Valentovic by sa mal trosku uvedomit. Sme demokraticka krajina (teda aspon sa tak tvarime), tak preco by nam mal stat diktovat co mam robit, kde sa mam dat poistit, KAM MA DAT MOJE PENIAZE.

JEDNOZNACNE SOM PROTI !!!
brm
Darca
Darca

Re: správa

Príspevok od používateľa brm »

J.O.S.E napísal:Štát prispieva každej ZP na svojich pojistencov a podľa môjho názoru ma právo určit každému jednému kde má byť pojistený.
Lenže tie peniaze štát získava na daniach od nás, takže máme tiež právo do toho kecať. ;)
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Preco potom rovno nezaviest jednu banku, jednu automobilku, jedny potraviny, jedny platove tabulky, jednotne oblecenie,....JOSE, nechces mi nahodou prikazat aj to, akym hajzlakom si mam rit utierat? Zobud sa chlapce, mame 21.storocie a SLOBODU vyberu.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

J.O.S.E, vdaka ludom, ako si ty mame takych kretenov vo vlade teraz so vsetkou uctou k tebe. Komunizmus sme tu uz raz mali. Vdaka, nechceme.
Napísať odpoveď