|
|
|
| Autor |
Správa |
erytrocyt Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.08.2006 Príspevky: 2936 Bydlisko: Tam dze še muchy obracaju Karma: 
|
Zaslal: 08 Nov 2007, 21:36 Predmet: |
|
|
| dew6 napísal: |
Nemáš nejaký tip na ľahšie pamätanie mien?Mám s tým dosť veľký problém, lebo keď sa s niekým zoznámim, často sa mi stáva (skoro vždy), že po dvoch-troch minútach netuším, ako sa ten človek vlastne volá!!! Vždy sa za to neskutočne hanbím a nech sa snažím ako len chcem, vždy sa to zopakuje...  |
Meno si priraď nie k osobe ako takej, ale k nejakej jej špecifickej veci na nej...
Tak napr.
Peter má krivý nos
Janke odstávajú uši
Michal je tučný ...
Atď.
Takto to robím ja, a nestáva sa mi aby som meno zabudol. |
|
| Návrat hore |
|
 |
t0m4s3 Admin

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.06.2004 Príspevky: 14097 Bydlisko: Martin SR, Brno CZE Karma: 
|
Zaslal: 09 Nov 2007, 6:45 Predmet: |
|
|
Ake krasne veci si na nich vyberas  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dizzy Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.05.2006 Príspevky: 471 Bydlisko: BA, HPR :) Karma: 
|
Zaslal: 09 Nov 2007, 16:23 Predmet: |
|
|
erytrocyt, mas ty krasavcov vo svojom okoli
tento problem mam inac aj ja. Staci sa viac sustredit na meno. Ja sa viac sustredujem na to ako sa xichtim, alebo na to ako clovek vyzera. A potom to dopadne tak ze si nepamatam meno. Hlavne pri babach  |
|
| Návrat hore |
|
 |
erytrocyt Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.08.2006 Príspevky: 2936 Bydlisko: Tam dze še muchy obracaju Karma: 
|
Zaslal: 09 Nov 2007, 16:38 Predmet: |
|
|
Ja to takto robím, priradím si k menu nejakú špecifickú vlastnosť, a časom si to meno zapamätám.
Min. sa na tom zasmejete  |
|
| Návrat hore |
|
 |
digo Zablokovaný

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.08.2007 Príspevky: 539
Zaslal: 09 Nov 2007, 20:17 Predmet: |
|
|
| Emerger napísal: |
| Ano cital si spravne...napr. do restauracie, kaviarne, krcmi vchadza muz ako prvy. Co s atyka butikov, kadernictva atd. muz je zdvorily a zene otvori dvere a necha ju vojst ako prvu. |
ale ved dama ma prednost nie??
alebo na neznamych, miestach to neplati? |
|
| Návrat hore |
|
 |
erytrocyt Moderátor

|
|
| Návrat hore |
|
 |
Tomasko King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.07.2005 Príspevky: 1830 Bydlisko: Hlohovec Karma: 
|
Zaslal: 21 Nov 2007, 20:25 Predmet: |
|
|
Emerger: a este by som doplnil, ze vino sa vybera aj podla jedla, cize ked mate biele maso tak ktomu sa hodi biele alebo ruzove vino a k tmavym masam sa hodi ruzove alebo cervene a podla mna je najlepsie vybrat nejake lahke vino, "pre zeny" a ked sa v tom neviete orientovat kludne sa spytajte casnika, ak je to lepsia restika
samozrejme, pohar drzime za stopku, ked ho drzis za sklo vino sa otepluje od tvojej ruky a straca kvalitnu chut
nebudte prekvapeny, ked vam casnik naserviruje na tanieriku stupel, vy ho chytite do ruky a ovoniate... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Te-wei Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 04.10.2006 Príspevky: 936 Bydlisko: Hlohovec Karma: 
|
Zaslal: 22 Nov 2007, 16:18 Predmet: |
|
|
| Tomasko napísal: |
samozrejme, pohar drzime za stopku, ked ho drzis za sklo vino sa otepluje od tvojej ruky a straca kvalitnu chut
nebudte prekvapeny, ked vam casnik naserviruje na tanieriku stupel, vy ho chytite do ruky a ovoniate... |
A tiež je ten pohár hneď zasraný a spinavý.
Mne sa to stalo s tým štuplom,len teda otvoril vino pred nami, a ukazal mi korkovu zatku zo spodku,,, nevedel som čo spraviť, som na to kukol a že OK,, hehe |
|
| Návrat hore |
|
 |
Emerger Medium Expert

Stav:  Založený: 30.07.2006 Príspevky: 90
Zaslal: 24 Nov 2007, 18:41 Predmet: |
|
|
| Tomasko napísal: |
Emerger: a este by som doplnil, ze vino sa vybera aj podla jedla, cize ked mate biele maso tak ktomu sa hodi biele alebo ruzove vino a k tmavym masam sa hodi ruzove alebo cervene a podla mna je najlepsie vybrat nejake lahke vino, "pre zeny" a ked sa v tom neviete orientovat kludne sa spytajte casnika, ak je to lepsia restika
Ano dobry doplnok, na to som akosi pozabudol.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
D30RU5 Medium Expert

Stav:  Založený: 01.03.2006 Príspevky: 94 Bydlisko: BA-DD Karma: 
|
Zaslal: 17 Dec 2007, 0:16 Predmet: |
|
|
| no nemam s tym daky extra problem len tak zo zaujimavostimto sem v podste pisem... pri nastupovani do MHD, kto ide prvy? |
|
| Návrat hore |
|
 |
hojko Site Admin

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.04.2004 Príspevky: 14265 Bydlisko: Európa Karma: 
|
Zaslal: 17 Dec 2007, 0:35 Predmet: |
|
|
D30RU5: Dochodcovia, ti co sa skor natlacia, zenska a potom ty  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Aiden Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 06.04.2007 Príspevky: 1165 Bydlisko: Mors Certa, Vita Incerta Karma: 
|
Zaslal: 17 Dec 2007, 0:36 Predmet: |
|
|
ked je zamknute, tak sofer ...inac je to IMHO uplne jedno...povedal by som ze ten, kto kupuje listky
EDIT: ou to je MHD ...tak plati to co napisal hojko  |
|
| Návrat hore |
|
 |
M!ro Novice

Stav:  Založený: 30.01.2007 Príspevky: 2
Zaslal: 12 Jan 2008, 15:25 Predmet: |
|
|
| erytrocyt napísal: |
Meno si priraď nie k osobe ako takej, ale k nejakej jej špecifickej veci na nej...
Tak napr.
Peter má krivý nos
Janke odstávajú uši
Michal je tučný ...
Atď.
Takto to robím ja, a nestáva sa mi aby som meno zabudol. |
...inak dobre si zapamätáš meno aj ked budeš meno toho dotyčného (-čnej) častejšie používať v konverzácii, ho zopárkrát oslovíš menom a je to ... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Fabo Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.11.2007 Príspevky: 967 Bydlisko: Košice - okolie Karma: 
|
Zaslal: 12 Jan 2008, 16:26 Predmet: |
|
|
| M!ro napísal: |
...inak dobre si zapamätáš meno aj ked budeš meno toho dotyčného (-čnej) častejšie používať v konverzácii, ho zopárkrát oslovíš menom a je to ... |
Presne tak. Eventualne k Erytrocytovej rade - k nejakej udalosti, priklad Jano je ten, co sa na schodoch potkol. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Lub0$ Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 03.06.2007 Príspevky: 725 Bydlisko: UK Karma: 
|
Zaslal: 13 Jan 2008, 0:59 Predmet: |
|
|
| Emerger napísal: |
| Ano cital si spravne...napr. do restauracie, kaviarne, krcmi vchadza muz ako prvy. Co s atyka butikov, kadernictva atd. muz je zdvorily a zene otvori dvere a necha ju vojst ako prvu. |
Presne to som sa chcel spytat aj ja, ved stale ide podla mna zena/dama prva, ci nie? Mne by bolo cudne ist skor ako dama necitil by som sa dobre, tak tomu uz vobec nerozumiem, lebo to pocujem prvykrat. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|