Shark NX presne to som aj ja pocul s tou bitkou...stara generacia ma asi rovnake skusenosti
no k spolocenskemu obleceniu... co mna ucili tak ak je jednoradove sako s min 3 gombikmi (vysoky ludia mamavaju zvasca viacej) je spodny alebo vrchny gombik rozopnuty a ked si sadame vzdy sa rozopinaju vsetky.
Potom hmm niektore tie pravidla mi nesedia.
K obleku by sa vzdy mal nosit opasok. Som tiez toho nazoru (osobne si nedavam ziadne nohavice bez opasku) ale v poslednej dobe sa cim dalej tym viac stretavam s muzmi ktory toto pravidlo nedodrzuju. Ako su na tom napriklad s bontonom traky?
Kosela je na spolocenske udalosti vhodna len biela?...Bielu som uz na sebe nemal dlho. pride mi to taky casnicky style. Nosievam kosele tmavych odtienov napr. tmavomodra alebo bordova s kravatou na ktorej jedna farba ladi s farbou kosele (samozrejme kravata neni velmi farebna , skor rovnake farby inych odtienov su na nej).
Ponozky viem ze by mali byt tej istej farby ako topanky. Ale kedysi to tusim bolo ze maju byt biele. A vela ludi to tak este aj dnes nosi. Minule to bolo v jednej talkshow kde sa hosta opytali preco ma biele ponozky a on odpovedal: "Lebo mi ich zena dava!". A pritom to bol clovek na vysokom poste v nejakej organizacii.
A nejaku sumarizaciu s tym vinom? Mne moc vino nechuti preto sa v tom nevyznam. Ale toto je pre mna zaujimave uz aj z toho dovodu , ze ked sa v tom nevyznam aby som predysiel trapasu. Casnik naleje vino na ochutnanie a
- korkovy stupel polozi na tanierik- vtedy sa to vonia ->kedze sa v tom nevyznam odpoved bude: "V poriadku." Alebo sa pouziva iny vyraz?
- korkovy stupel mi ukaze -ja sa nanho pozriem a kedze neviem co si na nom mam vsimnut tiez poviem ze v poriadku.
Je to ok?
Je vhodne si k jedlu objednat aj nieco ine?...Co ak ja a aj partnerka mame radi k masku pivo?(Zda sa mi trapne si na takejto veceri objednovat pivo, len ci nieco o tom bonton hovori)
A ak bude niekto rozmyslat nad dalsou temou v bontone tak mozte dat aj nieco ako riesenie trapnych situacii, nedorozumeni a pod.
Inac dakujem za tuto temu...Je to fakt super!..Jedna z najlepsich tem na hojko.com...aspon pre mna