Pravidlá slušného správania, bontón - ako na to.

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Shark NX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

v Kazdom Pripade ide MužaŽena
Ci ides po pravej strane cesty alebo lavej ... je uplne jedno
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Fabo napísal:No prave ak je cesta po pravej strane, je zena nalavo.

Z hladiska bontonu nie je jedno na ktorej je strane :!:
Minule na angličtine sme brali anglickú kultúru a tam nám profka hovorila, že "zvyk" žien chodiť po mužovej pravici vznikol v anglicku - dáma ďalej od okraja cesty, aby jej voda s cesty a áut nezašpinila oblečenie. Ale neviem celkom, ako je to v ENG s chodníkmi, či sa tam chodí tiež po ľavej strane...
Ale je dosť možné, že je to hoax - museli by ste poznať našu profku :P
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

No,minule sme boli v HOLIDAY INN v ZILINE 4* hotel, robili sme akciu, osvetlovali a ozvucovali,no a vecer bol ples, my osvetlovaci v koseliacha tak, a chcem sa spytat : Mal som dlhu koselu a vyhrnul som si rukavy,... bolo to podla bontonu ? sledoval som ostatnych, ako su ustrojeny, bolo uz tak pol jedenastej, zabava v pnom prude, chlapi saka dolu, vrchny gombik rozopnuty......
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

normalka :)...predpokladam ze oficialna cast sa uz skoncila a ludia sa len bavili...a s utiahnutymi kravatami a sakami sa to moc neda :)
nepoviem keby to bolo myslene nejako superseriozne ako ples v opere a pod....aj ak to bol mestsky ples, tak je to uplne bezne :)

a co sa vyhrnutej kosele ako takej tyka...myslim, ze to nieje v sulade s bontonom - je to skor tak casual :)...(sam to vsak casto nerespektujem :D - akosi sa mi to paci take vyhrnute viac, ako kosela s kratkym rukavom)

kks za toto dostat K- :smt119 :D ... vtipne aki ludia sa najdu :cookies:

12.03.08// thx :)
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

energy00 napísal:No,minule sme boli v HOLIDAY INN v ZILINE 4* hotel, robili sme akciu, osvetlovali a ozvucovali,no a vecer bol ples, my osvetlovaci v koseliacha tak, a chcem sa spytat : Mal som dlhu koselu a vyhrnul som si rukavy,... bolo to podla bontonu ? sledoval som ostatnych, ako su ustrojeny, bolo uz tak pol jedenastej, zabava v pnom prude, chlapi saka dolu, vrchny gombik rozopnuty......
ked si tam bol ako pracovnik a nikto ta neupozornil za to, tak ti to moze byt srdecne jedno

inak niekto tu pisal o koseliach, nechapem ako dosiel na to ze sa nehodi cierna kosela s cervenou kravatou alebo zlta s ciernou alebo ako to bolo... mimochodom teraz idu pasikove kravaty

k tomu stuplu korkovemu (momentalne byvaju aj umele) tak je dobre ho zobrat z tanierika, pozret si logo, ak je a ovoniat ho...

pivo: ak je v napojovom listku, preco nie?
metjo
Novice
Novice

Príspevok od používateľa metjo »

dobre ze pisete taketo bonton veci, kopec veci som sa naucil... ja som doteraz sade pustal damu ako prvu... nebude po mne pozerat ako po idiotovi ked vojdem ako prvy? :roll:
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

zalezi kde ;)...hadam ju nenechas vojst do nejakeho hnusneho pubu (priklad :D) prvu :)
OdinHel
Expert
Expert

Príspevok od používateľa OdinHel »

...k tomu drzaniu partnerky, alebo po akej strane ma kracat:

- vzniklo to v anglicku to je pravda, ale partnerka ma kracat po lavej strane...vraj v pripade nebezpecenstva mohol muz tasit mec svojou pravou rukou :wink:
REBELL
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa REBELL »

Zena ti ma byt po pravici. Vzdy to co si viac cenis ak pojdes s kamaratou a s manzelkou tak manzelka pojde napravo lebo je to cennejsie pre teba. :)
metjo
Novice
Novice

Aiden napísal:zalezi kde ;)...hadam ju nenechas vojst do nejakeho hnusneho pubu (priklad :D) prvu :)
do takych barov ju nevodim... ale su rozne miesta kde chodime spolu...
obchody, restauracie, kluby... a vsade to je inak...
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

hm...no ja mam taky zvyk ze ked kracam s deivcatom po chodniku..ja kracam po strane od cesty,,alebo aj po ceste ked ideme..Proste keby nieco nech si to nezlizne ona, Mam to zauzivane :)
metjo
Novice
Novice

to je dobry napad... ma to logiku... nekedy som to aj ja tak robil, ale teraz som pod papucou tak ona urcuje stranu :-D
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

metjo napísal:to je dobry napad... ma to logiku... nekedy som to aj ja tak robil, ale teraz som pod papucou tak ona urcuje stranu :-D
no jasne hadam nenecham dievca hracat po tej strane kde chodia auta 80 okolo....alebo proste ..nech je vzdy na tej bezpecnejsej strane.
januschka
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa januschka »

Tak teraz nieco z minulosti ako taky bonus :roll: Teda nemyslim,zeby sa to este teraz pouzivalo.

Niekedy, ak muz chcel prenechat svoje miesto zene, napr. vo vlaku,tak ju nepustil hned na svoje miesto, ked vstal,ale v stoji s nou udrziaval malu konverzaciu, aby sa ta stolicka, sedadlo ochladilo, kedze ho zohrial svojou telesnou teplotou. hmm..gentlemani :roll:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

... tak chlap jej ohreje sedenie, aby v tuhych treskucich mrazoch nenachladli jej drahocenne inštrumenty a neee ... vona bude radsej kecat :-)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

vyzbá sa tu niekto do kvetov? Ktoré druhy sa hodia ku akým príležitostiam? Ideálne by bolo aj s obrázkom :oops:
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

mna by skor zaujimalo ako je to s tym ked mi treba vyfukat nos a nemam pri sebe vreckovku. a ak nahodou mam pouziva sa bavlnena alebo ta klasicka papierova ?
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Stoporko napísal:vyzbá sa tu niekto do kvetov? Ktoré druhy sa hodia ku akým príležitostiam? Ideálne by bolo aj s obrázkom :oops:
Niečo som sa ti pokúsil nájsť, dúfam že pomôže. http://www.kvety.sk/index.php?akc=kat&caid=18
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

IMI napísal:mna by skor zaujimalo ako je to s tym ked mi treba vyfukat nos a nemam pri sebe vreckovku. a ak nahodou mam pouziva sa bavlnena alebo ta klasicka papierova ?
myslim, ze taka, ktoru mas pri sebe :)

nie rukav :D
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

myslim v restike
Napísať odpoveď