Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
jin
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

zelovoc napísal:cafte,

vyberam sestre objektiv na canon 350d. chcem vybrat pevne ohnisko (~30mm) s AF, nasiel som zatial canon http://www.pixmania.sk/sk/sk/91639/art/ ... m-f-2.html a sigmu http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod ... tem-canon/

otazka je, ktory je lepsi, kedze cena je priblizne ta ista. potrebuje svetelny objektiv kedze bude fotit svadbu, cize v interieri. popripade mozte navrhnut aj nieco ine. dikes moc. popripade, nejake tie recenzie.
Nazdar!

No takto - nie som si celkom istý, či je pevné sklo celkom najlepšia voľba. Pri crope 1,6 mi ohnisko na tej sigme (ak, tak tú, kvôli svetelnosti a ostriacej vzdialenosti) vychádza na .45mm, čo je už takmer ohnisko na zátišie. Nech si tvoja segra skúsi zabehnúť na miesto fotenia a vyskúša si na základnom obejktíve (predpokladám 18-55) fotenie na plnej diere s ISO800, aké vysledky jej to bude dávať. Pokiaľ slabé, tak nech ide do tej sigmy (nenašiel som žiadnu recenzku), ale to sklo budfe využívať fakt iba vovnútri - keď pôjde fotiť von tak bude používať prevažne vyššie ohniská (kvôli bokehu a portrétovkám). Osobne, čo som fotil pár svatieb tak som mal na tele furt 18-135 (vnútri) a na portréty vonku pevnú 85ku (všetko v kombinácii s exter-flashom). Základ je, aby si to tvoja segra omrkla a zvážila, či bude využívať to pevné sklo aj naďalej :wink:

BTW: IMHO je na svatby veľmi vhodné a aj všeobecne ako základné toto sklo. Dobrý rozsah + full 2.8
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

Zdravim !
Chcem kupit digitalny fotak . Mal by sluzit na obcasne vylety , dovolenky ,pripadne taketo situacie. Našiel som si jeden ,ale ja sa do toho vôbec nevyznám tak by som Vás požiadal o radu či je to dobrý fotoaparát , prípadne čo je na ňom zle alebo čo by ste mi odporúčili . Ďakujem

http://www.pixmania.sk/sk/sk/934359/art ... ?itag=9698
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Dobre dobre , ja si to zapamatam ked budete potrebovat nieco vy ! :(
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Joxxo: Klídek bože :roll:

Pokiaľ plánuješ cvaknúť dovolenku rodinné oslavy a príležitostne voľačo v podniku, tak by mohol vystačiť, ajkeď pár námietok by som možno mal, hlavne čo sa týka snímača - 8,2 na polaroid s hentakým objektívom nie je nic moc, + sú tam nezrovnalosti v popise. Pixmania uvádza stabilizátor, inde som ho však nenašiel, zrejme sa teda jedná o SW stabilizáciu pomocou zvyšovania ISO a podobné "ťahy" - marketing.
Hoď mi cenový strop a po dačom sa Ti mrknem :wink:
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

keďže tento stojí okolo 3tis . tak strop by mal byt niekde povedzme 3.500 -4.000 ? Ale najlepšie by bolo ak by sa to dalo zobrať na splátky. Dik jin :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Joxxo napísal:keďže tento stojí okolo 3tis . tak strop by mal byt niekde povedzme 3.500 -4.000 ? Ale najlepšie by bolo ak by sa to dalo zobrať na splátky. Dik jin :)
Môj favorit do 4000
Ak by boli peniažky :)

Ajkeď pri tom LUMIXe si neviem predstaviť, nakoľko spoľahlivo môže fungovať stabilizácia v tak krpatom objektíve, ale na MOIS som nikdy nepočul krivé slovo....
Ku CANONu len toľko, že tá stabilizácia by tam mala byť istejšia, aj s robustnejším telom.
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Diki jin , asi sa pre neho rozhodnem. :)
Luxo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Luxo »

zdravím ? môžete mi doporučiť nejaký kvalitnejší fotoaparát súčasnej doby, tak do 5 - 6 tis. ?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Luxo napísal:zdravím ? môžete mi doporučiť nejaký kvalitnejší fotoaparát súčasnej doby, tak do 5 - 6 tis. ?
Áno.
http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod ... c-dmc-tz2/
A rozhodne si preštuduj prvý príspevok témy :wink:
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LLucia »

Má pls niekto skúsenosti s predajňou Megafoto v Bratislave?
Majú tam dobrú cenu (7949,- ) na Panasonic DMC FZ8

//omg neviem ako by som nakupovala bez poradne na Hojko.com ... :lol:
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

bral som odtial svoju TZ3ku :)...spokojnost :)
svito
Expert
Expert

Nikon D40X alebo Nikon D60?

Príspevok od používateľa svito »

Caute, co si podla vas mam kupit NIKON D40X + 18-55 II AF-S DX alebo NIKON D60 + 18-55 AF-S DX VR.

Uz som precital vselijake recenzie ale stale som sa nerozhodol :-(.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

PLZ PASS :arrow: http://www.hojko.com/pre-vsetkych-co-po ... 91388.html
Okrem iného fakt netuším, čo riešiš. D60ka má EXPEED procesor prebraný z D3ky, čistenie senzora, senzor predzaostrenia (alá 400D) a ešte k tomu v sete VRkové sklo....čo D40x nemá.
svito
Expert
Expert

Príspevok od používateľa svito »

jin napísal:PLZ PASS :arrow: http://www.hojko.com/pre-vsetkych-co-po ... 91388.html
Okrem iného fakt netuším, čo riešiš. D60ka má EXPEED procesor prebraný z D3ky, čistenie senzora, senzor predzaostrenia (alá 400D) a ešte k tomu v sete VRkové sklo....čo D40x nemá.
Viem ale na tych strankach http://www.dpreview.com/ sa mi fotky od Nikon D40X zdali krajsie/ostrejsie pri porovnani s Nikon D60 (ak to neni nejaky blud). http://www.dpreview.com/reviews/nikond60/page23.asp

Akoze skor som za D60, len stale vaham.

A sorry ze som zalozil novu temu :roll: .
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

D60 a D40x využívajú rovnaký senzor, len rozdielne procesory na spracovanie obrazu. Ale ajtak je to myslím dosť jedno. Nepredpokladám, že by si nejako extrémne šiel vrážať do skiel a naviac na dpreview fotili s pevnou 50kou, čo je niečo totálne iné, kao tvoje setové sklo - ktoré je lepšie pri D60ke vzhľadom na spomenutý stabilizátor (VR). V skratke budeš môcť používať dlhšie expozičné časy bez rozmazania.
Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

nazdar mam dilemu :) uz tyzden sa rohodujem medzi nikon D60 , canon EOS 400D a Olympus E-510 poradi mi niketo ktory mam zobrat ?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

o 450D si neuvazoval?? Vyzera to na bombovu masinu.
Ovecka
Darca
Darca

ani nie najlacnejsi set je okolo 25.000 a to je uz moc :(
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

E510 by som rovno vylúčil kvôli krpatému senzoru a medzi D60 a 400D sa rozhodni buď podľa sympatií, alebo sklám, aké máš v sete :wink:
Inak sú to dva dosť podob né foťáky, D60 má o pár mm väčší senzor, ale na rozlíšení a fotkách v tomto prípade skôr budú kľúčové systémy spracovania obrazu.

//Edit: Inak tá 450D nie je zlý nápad. V sete máš rovno IS sklo :arrow: http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod ... -eos-450d/
Za 24.
Ovecka
Darca
Darca

tak hej ale to je uz moc mam stanovenu hranicu podla asi zoberem ten nikon . dik
Napísať odpoveď