Obsah fóra www.hojko.com
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Pre všetkých čo potrebujú radu pri kúpe digitálneho foťáku
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Poradňa pri kúpe Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
jin
Guru of LVP
Guru of LVP

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 25.06.2005

PríspevokZaslal: 23 Apr 2008, 16:24    Predmet: Odpovedať s citátom  

zelovoc napísal:
cafte,

vyberam sestre objektiv na canon 350d. chcem vybrat pevne ohnisko (~30mm) s AF, nasiel som zatial canon http://www.pixmania.sk/sk/sk/91639/art/canon/objektiv-ef-35mm-f-2.html a sigmu http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod/226893/objektivy/sigma-sigma-28-1-8-ex-dg-aspherical-macro-s-bajonetem-canon/

otazka je, ktory je lepsi, kedze cena je priblizne ta ista. potrebuje svetelny objektiv kedze bude fotit svadbu, cize v interieri. popripade mozte navrhnut aj nieco ine. dikes moc. popripade, nejake tie recenzie.
Nazdar!

No takto - nie som si celkom istý, či je pevné sklo celkom najlepšia voľba. Pri crope 1,6 mi ohnisko na tej sigme (ak, tak tú, kvôli svetelnosti a ostriacej vzdialenosti) vychádza na .45mm, čo je už takmer ohnisko na zátišie. Nech si tvoja segra skúsi zabehnúť na miesto fotenia a vyskúša si na základnom obejktíve (predpokladám 18-55) fotenie na plnej diere s ISO800, aké vysledky jej to bude dávať. Pokiaľ slabé, tak nech ide do tej sigmy (nenašiel som žiadnu recenzku), ale to sklo budfe využívať fakt iba vovnútri - keď pôjde fotiť von tak bude používať prevažne vyššie ohniská (kvôli bokehu a portrétovkám). Osobne, čo som fotil pár svatieb tak som mal na tele furt 18-135 (vnútri) a na portréty vonku pevnú 80ku (všetko v kombinácii s exter-flashom). Základ je, aby si to tvoja segra omrkla a zvážila, či bude využívať to pevné sklo aj naďalej Wink

BTW: IMHO je na svatby veľmi vhodné a aj všeobecne ako základné toto sklo. Dobrý rozsah + full 2.8
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Joxxo
Professional
Professional

Založený: 16.03.2007

PríspevokZaslal: 27 Apr 2008, 18:31    Predmet: Odpovedať s citátom  

Zdravim !
Chcem kupit digitalny fotak . Mal by sluzit na obcasne vylety , dovolenky ,pripadne taketo situacie. Našiel som si jeden ,ale ja sa do toho vôbec nevyznám tak by som Vás požiadal o radu či je to dobrý fotoaparát , prípadne čo je na ňom zle alebo čo by ste mi odporúčili . Ďakujem

http://www.pixmania.sk/sk/sk/934359/art/polaroid/i834-eierny-ultra-compact.html?itag=9698
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
Joxxo
Professional
Professional

PríspevokZaslal: 28 Apr 2008, 18:45    Predmet: Odpovedať s citátom  

Dobre dobre , ja si to zapamatam ked budete potrebovat nieco vy ! Sad
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
jin
Guru of LVP
Guru of LVP

PríspevokZaslal: 28 Apr 2008, 22:48    Predmet: Odpovedať s citátom  

Joxxo: Klídek bože Rolling Eyes

Pokiaľ plánuješ cvaknúť dovolenku rodinné oslavy a príležitostne voľačo v podniku, tak by mohol vystačiť, ajkeď pár námietok by som možno mal, hlavne čo sa týka snímača - 8,2 na polaroid s hentakým objektívom nie je nic moc, + sú tam nezrovnalosti v popise. Pixmania uvádza stabilizátor, inde som ho však nenašiel, zrejme sa teda jedná o SW stabilizáciu pomocou zvyšovania ISO a podobné "ťahy" - marketing.
Hoď mi cenový strop a po dačom sa Ti mrknem Wink
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Joxxo
Professional
Professional

PríspevokZaslal: 28 Apr 2008, 22:57    Predmet: Odpovedať s citátom  

keďže tento stojí okolo 3tis . tak strop by mal byt niekde povedzme 3.500 -4.000 ? Ale najlepšie by bolo ak by sa to dalo zobrať na splátky. Dik jin Smile
Návrat hore
jin
Guru of LVP
Guru of LVP

PríspevokZaslal: 28 Apr 2008, 23:17    Predmet: Odpovedať s citátom  

Joxxo napísal:
keďže tento stojí okolo 3tis . tak strop by mal byt niekde povedzme 3.500 -4.000 ? Ale najlepšie by bolo ak by sa to dalo zobrať na splátky. Dik jin Smile
Môj favorit do 4000
Ak by boli peniažky Smile

Ajkeď pri tom LUMIXe si neviem predstaviť, nakoľko spoľahlivo môže fungovať stabilizácia v tak krpatom objektíve, ale na MOIS som nikdy nepočul krivé slovo....
Ku CANONu len toľko, že tá stabilizácia by tam mala byť istejšia, aj s robustnejším telom.
Návrat hore
Joxxo
Professional
Professional

PríspevokZaslal: 29 Apr 2008, 16:43    Predmet: Odpovedať s citátom  

Diki jin , asi sa pre neho rozhodnem. Smile
Návrat hore
Luxo
Novice
Novice

Založený: 28.04.2008

PríspevokZaslal: 01 Máj 2008, 12:39    Predmet: Odpovedať s citátom  

zdravím ? môžete mi doporučiť nejaký kvalitnejší fotoaparát súčasnej doby, tak do 5 - 6 tis. ?
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jin
Guru of LVP
Guru of LVP

PríspevokZaslal: 01 Máj 2008, 16:19    Predmet: Odpovedať s citátom  

Luxo napísal:
zdravím ? môžete mi doporučiť nejaký kvalitnejší fotoaparát súčasnej doby, tak do 5 - 6 tis. ?
Áno.
http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod/322830/panasonic/panasonic-dmc-tz2/
A rozhodne si preštuduj prvý príspevok témy Wink
Návrat hore
LLucia
Medium Star
Medium Star

Pohlavie: Pohlavie:Žena
Založený: 10.08.2004

PríspevokZaslal: 11 Máj 2008, 15:53    Predmet: Odpovedať s citátom  

Má pls niekto skúsenosti s predajňou Megafoto v Bratislave?
Majú tam dobrú cenu (7949,- ) na Panasonic DMC FZ8

//omg neviem ako by som nakupovala bez poradne na Hojko.com ... Laughing
Návrat hore
Aiden
Light Professional
Light Professional

Založený: 06.04.2007

PríspevokZaslal: 11 Máj 2008, 16:29    Predmet: Odpovedať s citátom  

bral som odtial svoju TZ3ku Smile...spokojnost Smile
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Poradňa pri kúpe Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3
Strana 3 z 3

Prejdi na: