preinstalovanie windows

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Ax0
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ax0 »

Romanko napísal:mohol by tu niekto napisat normalny navod ako spravit reinstal windowsu Xp bez Formatovania.. a aby bol len jeden windows a nie dva--a da sa to vobec?
nie je to nic podrobne ale myslim ze by to mal kazdy pochopit
http://www.microsoft.com/Slovakia/windo ... efault.asp
Lukkas
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lukkas »

Presne toto je Ok
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

stiahni si tento emulátor, rozbal a spusti exe súbor. Uvidíš aspoň približne v zrýchlenej podobe ako to vyzerá. Amatér sa naučí, pokročilý sa pobaví nad jednoduchosťou inštalácie. Je to iba emulátor, nič nebude inštalovať ani vymazávať.
Prílohy
xp_simulation_setup.rar
(1.09 MiB) 1065 stiahnutí
junior3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa junior3 »

Tak teda dobre keď ste takí múdri, chcem si už dlhšie úplne, ale úplne sformátovať celý disk, a potom nainštalovať znovu celý WIN. Samozrejme sa všetko vymaže a teda by som chchel nejaký ten návod ako na to inštalovanie windowsu keď ten disk sformátujem... V podstate sformátovať ho viem a čo bude nasledovať potom??? Dúfam že sa chápeme, ak nie len sa spokojne pýtajte... Naozaj ďakujem... :aasmile1:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

junior3 napísal:Tak teda dobre keď ste takí múdri, chcem si už dlhšie úplne, ale úplne sformátovať celý disk, a potom nainštalovať znovu celý WIN. Samozrejme sa všetko vymaže a teda by som chchel nejaký ten návod ako na to inštalovanie windowsu keď ten disk sformátujem... V podstate sformátovať ho viem a čo bude nasledovať potom??? Dúfam že sa chápeme, ak nie len sa spokojne pýtajte... Naozaj ďakujem... :aasmile1:
omg, šak pri nabootovaní z CD winu si vyber zformátovanie a potom nainštaluješ tak ako to tu už bolo milion krát písané. Ak máš dve partície, tú druhu zformátuješ tiež cez CD alebo už z nového winu. :? tieto otázky sú všetko o tom istom a niekoho ani len nenapadne pohľadať. Už sa to tu rozoberalo toľkokrát..
junior3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

audiotrack napísal:omg, šak pri nabootovaní z CD winu si vyber zformátovanie a potom nainštaluješ tak ako to tu už bolo milion krát písané. Ak máš dve partície, tú druhu zformátuješ tiež cez CD alebo už z nového winu. :? tieto otázky sú všetko o tom istom a niekoho ani len nenapadne pohľadať. Už sa to tu rozoberalo toľkokrát..
Sorry, ale tomu tvojmu výkladu som nejak neporozumel. Kde by som našiel nejaky navod??? Díky
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

junior3 napísal:Sorry, ale tomu tvojmu výkladu som nejak neporozumel. Kde by som našiel nejaky navod??? Díky
Dobre, pokúsim sa ešte raz:
1) Zapneš pc, vložíš cd windowsu a reštartuješ
2) vybereš formátovanie disku (máš na výber viac možností, tak si vyber systémovy disk, daj normálne (nie quick format) a vyber NTFS (nie FAT32))
3) čakáš
4) stále čakáš
5) doinštaluješ windows a zapneš počítač (lebo ho bude chceť reštartovať). Prihlásiš sa... no počítam že to už zvládneš
6) dáš štart/spustiť a napíšeš cmd
7) napíšeš format X: (de X je písmeno druhého disku ak nejaký máš. Ak nemáš disk rozdelený alebo máš iba jeden fyzický disk tak končíš pri bode 5)
8) čakáš kým sa disk zformátuje a hotovo. Máš preinštalovaný win aj zformátované disky
junior3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

audiotrack napísal:Dobre, pokúsim sa ešte raz:
1) Zapneš pc, vložíš cd windowsu a reštartuješ
2) vybereš formátovanie disku (máš na výber viac možností, tak si vyber systémovy disk, daj normálne (nie quick format) a vyber NTFS (nie FAT32))
3) čakáš
4) stále čakáš
5) doinštaluješ windows a zapneš počítač (lebo ho bude chceť reštartovať). Prihlásiš sa... no počítam že to už zvládneš
6) dáš štart/spustiť a napíšeš cmd
7) napíšeš format X: (de X je písmeno druhého disku ak nejaký máš. Ak nemáš disk rozdelený alebo máš iba jeden fyzický disk tak končíš pri bode 5)
8) čakáš kým sa disk zformátuje a hotovo. Máš preinštalovaný win aj zformátované disky
No ja uvidím, :shock: skúsim, a ešte predsa niečo: ja keď vložím to cd windowsu a reštartujem, tak ono mi tam nabehne nejaká ponuka na to formátovanie??? Díky
saj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa saj »

junior3 napísal:No ja uvidím, :shock: skúsim, a ešte predsa niečo: ja keď vložím to cd windowsu a reštartujem, tak ono mi tam nabehne nejaká ponuka na to formátovanie??? Díky
ak mas nastavene v biose pod 1st. ako prvu mechaniku v ktorej mas install CD od winu,tak sa ti po resterte automaticky nabootuje windows a pojdes podla krokov az do konca.A nie nenabehne ponuka na formatovanie,nabehne ponuka instalacie windowsu.A postupne sa dopracujes az ktomu,kedy tam budes mat tabulku a dolu budes mat zobrazeny tvoj disk.Das odstranit disk (myslim ze jt to klavesa D ).Potom das vytvorit novy ( myslim ze C ) no a na to nainstalujem windows
junior3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Sajmon napísal:ak mas nastavene v biose pod 1st. ako prvu mechaniku v ktorej mas install CD od winu,tak sa ti po resterte automaticky nabootuje windows a pojdes podla krokov az do konca.A nie nenabehne ponuka na formatovanie,nabehne ponuka instalacie windowsu.A postupne sa dopracujes az ktomu,kedy tam budes mat tabulku a dolu budes mat zobrazeny tvoj disk.Das odstranit disk (myslim ze jt to klavesa D ).Potom das vytvorit novy ( myslim ze C ) no a na to nainstalujem windows

No ja som to chcel tak, že dám príkazový riadok, dám c:\format c: , počkám nech sa všetko zformátuje t.j. vymaže a až potom nainštalovať windows... Tak ako teraz??? :?
saj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa saj »

junior3 napísal:No ja som to chcel tak, že dám príkazový riadok, dám c:\format c: , počkám nech sa všetko zformátuje t.j. vymaže a až potom nainštalovať windows... Tak ako teraz??? :?
niee.Ak mas iba jeden disk nerozdeleny,tak ho formatnes pri instalacii.A nan nainstalujem widle.Ak mas disk rozdeleny na dve casti,tak tu cast kde instalujes windows sofrmatujes,a nainstalujes win, a tu cast kde mas multimedia,nemusis formatovat pri instalacii ale das cmd, format D: (ak ho mas oznaceny pismenkom D )
junior3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Sajmon napísal:niee.Ak mas iba jeden disk nerozdeleny,tak ho formatnes pri instalacii.A nan nainstalujem widle.Ak mas disk rozdeleny na dve casti,tak tu cast kde instalujes windows sofrmatujes,a nainstalujes win, a tu cast kde mas multimedia,nemusis formatovat pri instalacii ale das cmd, format D: (ak ho mas oznaceny pismenkom D )
Ano, ja mam disk rozdeleny na 2 casti, C a D. Na disku C mam nainstalovany windows a D skoro nepouzivam. Takze pri instalacii windowsu sa ten disk C sformatuje automaticky, alebo sa ma na to spyta ci ho chcem sformatovat? No a ake formatovanie si to este vravel? Preto, lebo ja chcem aby sa vsetko, ale vsetko odtial zmazalo... A disk D mi treba formatovat? :(
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

junior3 napísal:No ja som to chcel tak, že dám príkazový riadok, dám c:\format c: , počkám nech sa všetko zformátuje t.j. vymaže a až potom nainštalovať windows... Tak ako teraz??? :?
nemôžeš z príkazového riadka formátovať systémovi disk lebo ti vyhodí chybu že disk sa nedá zformátovať pretože sa používa. To musíš cez CD winu.
junior3 napísal:Ano, ja mam disk rozdeleny na 2 casti, C a D. Na disku C mam nainstalovany windows a D skoro nepouzivam. Takze pri instalacii windowsu sa ten disk C sformatuje automaticky, alebo sa ma na to spyta ci ho chcem sformatovat? No a ake formatovanie si to este vravel? Preto, lebo ja chcem aby sa vsetko, ale vsetko odtial zmazalo... A disk D mi treba formatovat? :(
spýta sa ťa či ho chceš zformátovať, ak ho nezformátuješ tak sa iba preinštaluje systém. A k tomu formátovaniu: daj normal (lebo je možnosť ešte quick ale normal je kvalitnejšie) a potom vyber NTFS (máš na výber ešte FAT32, ak chceš pohľadaj aké sú tam rozdiely a výhody. Už to tu bolo, ale ak máš xp tak jednoznačne NTFS). Déčko si nemusí formátovať ak nechceš, ak chceš tak ho zformátuj. Je to na tebe
junior3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

audiotrack napísal:spýta sa ťa či ho chceš zformátovať, ak ho nezformátuješ tak sa iba preinštaluje systém. A k tomu formátovaniu: daj normal (lebo je možnosť ešte quick ale normal je kvalitnejšie) a potom vyber NTFS (máš na výber ešte FAT32, ak chceš pohľadaj aké sú tam rozdiely a výhody. Už to tu bolo, ale ak máš xp tak jednoznačne NTFS). Déčko si nemusí formátovať ak nechceš, ak chceš tak ho zformátuj. Je to na tebe
Paráda, teraz som konečne všetko porozumel a môžem začať! :D Veľká vďaka patrí Vám všetkým!!! :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

junior3 napísal:Paráda, teraz som konečne všetko porozumel a môžem začať! :D Veľká vďaka patrí Vám všetkým!!! :)
veľa šťastia, ale skús najprv ten simulátor čo som sem hodil.
junior3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

audiotrack napísal:veľa šťastia, ale skús najprv ten simulátor čo som sem hodil.
No ten simulátor som skúšal asi 5 krát a poučil som sa! Díky všetkým... :smt009
1mato2
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 1mato2 »

neviete mi povedat pri lapptope je postup ten isty? lebo na laptope som to este nerobil a niesom az taky expert dik za radu
junior3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

1mato2 napísal:neviete mi povedat pri lapptope je postup ten isty? lebo na laptope som to este nerobil a niesom az taky expert dik za radu
To isté, úplne to isté... :D
easton
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa easton »

chcem sa spytat ,ci po reinstale winu mi ostanu ulozene vsetky maily v outlooku respektive ako ich ma prekopcit na disk d aby som ich zalohoval!
wlado381
Novice
Novice

Príspevok od používateľa wlado381 »

po instalacii odporucam urobit zalohu cez acronis, a mozete si preinstalovat windows kedykolvek za paru minut :)

Kód: Vybrať všetko

http://www.blog4all.ic.cz/?p=8
Napísať odpoveď